Lioner Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπερα σας, εχω εναν υπολογιστη σχεδον απειραχτο εδω και περίπου 10 χρονια+, τα χαρακτηριστικα του ειναι τα εξης: CPU Intel Core 2 Duo E8500 @ 3.16GHz RAM 8,00GB Dual-Channel DDR2 @ 399MHz (5-5-5-18) Motherboard ASUSTeK Computer INC. P5Q-PRO (LGA 775 Graphics ATI AMD Radeon R7 200 Series (Sapphire/PCPartner) Storage 931GB Western Digital WDC WD1001FALS-00J7B0 ATA Device Μιλαμε για αρχαίο μηχάνημα.... Σκεφτηκα να τον κανω μια αναβαθμιση αυτες τις μερες και μιας που δεν ειμαι και πολυ καλος σ' αυτα ειπα να φτιαξω αυτο το θεμα πριν κανω οποιαδηποτε κινηση. Καταρχας η χρηση που θελω ειναι για online gaming (counter strike global offensive, pubg) ταινιες, χρηση ιντερνετ, λιγο απ ολα.. δεν θελω καποιο τρελο συστημα, ενα οικονομικο μεν αλλα και συγχρονο απ την αλλη.. Επειδη εχω να ασχοληθω πολλα χρονια και γενικα δεν γνωριζω τι γινεται τωρα στην αγορα, εψαξα λιγο και ειδα απο κριτικες και απο θεμα ρευστου πως καλη επιλογη θα ειναι οι επεξεργαστες Ryzen. To budget δεν θελω να ξεπερναει τα 450 ευρω . Οποτε εχουμε και λεμε.. Για CPU το ερωτημα μου ειναι αν αξιζει καλυτερα να παρω μια με ενσωματωμενη καρτα γραφικων η χωρις και να παρω μια ξεχωριστα Η αν αξιζει να κρατησω αυτην που εχω ακομα για καποιο καιρο και αν θα εχει καποιες αποδοσεις... Οποτε ειμαι μεταξυ της Ryzen 5 2600 (γυρω στα 160€) που δεν εχει καρτα γραφικων και της Ryzen 3 2200G (110€) που εχει ενσωματωμενη καρτα και που ειδα οτι εχει και πολυ καλες κριτικες. Θα δω τεραστια διαφορα αν παρω την ακριβοτερη μαζι με καρτα γραφικων? Για MOTHERBOARD, Motherboard Asus Rog Strix B350-F Gaming (γυρω στα 120€) τωρα δεν γνωριζω αν εχουν καποια σχεση οι ταχυτητες MHz της μητρικης μαζι με τις CPU και της μνημης ram.. πρεπει να συμπιμπτουν οι αριθμοι? για RAM G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz. Ευχαριστω πολυ..
tanasen01 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, Lioner είπε Θα δω τεραστια διαφορα αν παρω την ακριβοτερη μαζι με καρτα γραφικων? Ναι αλλά ό,τι πληρώνεις παίρνεις σε αυτή την περίπτωση. Πρέπει να δώσεις και για gpu τουλάχιστον 170€ και έτσι ξεφεύγεις χρηματικά. Καταρχάς δεν μπορείς να κρατήσεις τίποτα από τον παλιό σου υπολογιστή. Όπως καταλαβαίνεις είναι όλα αρχαία. Ίσως το κουτί μόνο αν έχει καλό airflow. Ποιο έχεις να δουμε αν αξίζει; Οθόνη επίσης έχεις τουλάχιστον 1080p; Μπορείς να το στήσεις εσύ το pc ή το θες όλο από ένα κατάστημα στημένο; π.χ. αν θες έτοιμο σύστημα με 450€ έχεις κάτι τέτοιο
odystam Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, tanasen01 είπε Ναι αλλά ό,τι πληρώνεις παίρνεις σε αυτή την περίπτωση. Πρέπει να δώσεις και για gpu τουλάχιστον 170€ και έτσι ξεφεύγεις χρηματικά. Καταρχάς δεν μπορείς να κρατήσεις τίποτα από τον παλιό σου υπολογιστή. Όπως καταλαβαίνεις είναι όλα αρχαία. Ίσως το κουτί μόνο αν έχει καλό airflow. Ποιο έχεις να δουμε αν αξίζει; Οθόνη επίσης έχεις τουλάχιστον 1080p; Μπορείς να το στήσεις εσύ το pc ή το θες όλο από ένα κατάστημα στημένο; π.χ. αν θες έτοιμο σύστημα με 450€ έχεις κάτι τέτοιο Γιατί όχι την κλασική gskill για ram? Γιατί όχι cx psu αντί για vs? Γιατί αυτό το κουτί? 1 ώρα πριν, Lioner είπε Καλησπερα σας, εχω εναν υπολογιστη σχεδον απειραχτο εδω και περίπου 10 χρονια+, τα χαρακτηριστικα του ειναι τα εξης: CPU Intel Core 2 Duo E8500 @ 3.16GHz RAM 8,00GB Dual-Channel DDR2 @ 399MHz (5-5-5-18) Motherboard ASUSTeK Computer INC. P5Q-PRO (LGA 775 Graphics ATI AMD Radeon R7 200 Series (Sapphire/PCPartner) Storage 931GB Western Digital WDC WD1001FALS-00J7B0 ATA Device Μιλαμε για αρχαίο μηχάνημα.... Σκεφτηκα να τον κανω μια αναβαθμιση αυτες τις μερες και μιας που δεν ειμαι και πολυ καλος σ' αυτα ειπα να φτιαξω αυτο το θεμα πριν κανω οποιαδηποτε κινηση. Καταρχας η χρηση που θελω ειναι για online gaming (counter strike global offensive, pubg) ταινιες, χρηση ιντερνετ, λιγο απ ολα.. δεν θελω καποιο τρελο συστημα, ενα οικονομικο μεν αλλα και συγχρονο απ την αλλη.. Επειδη εχω να ασχοληθω πολλα χρονια και γενικα δεν γνωριζω τι γινεται τωρα στην αγορα, εψαξα λιγο και ειδα απο κριτικες και απο θεμα ρευστου πως καλη επιλογη θα ειναι οι επεξεργαστες Ryzen. To budget δεν θελω να ξεπερναει τα 450 ευρω . Οποτε εχουμε και λεμε.. Για CPU το ερωτημα μου ειναι αν αξιζει καλυτερα να παρω μια με ενσωματωμενη καρτα γραφικων η χωρις και να παρω μια ξεχωριστα Η αν αξιζει να κρατησω αυτην που εχω ακομα για καποιο καιρο και αν θα εχει καποιες αποδοσεις... Οποτε ειμαι μεταξυ της Ryzen 5 2600 (γυρω στα 160€) που δεν εχει καρτα γραφικων και της Ryzen 3 2200G (110€) που εχει ενσωματωμενη καρτα και που ειδα οτι εχει και πολυ καλες κριτικες. Θα δω τεραστια διαφορα αν παρω την ακριβοτερη μαζι με καρτα γραφικων? Για MOTHERBOARD, Motherboard Asus Rog Strix B350-F Gaming (γυρω στα 120€) τωρα δεν γνωριζω αν εχουν καποια σχεση οι ταχυτητες MHz της μητρικης μαζι με τις CPU και της μνημης ram.. πρεπει να συμπιμπτουν οι αριθμοι? για RAM G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz. Ευχαριστω πολυ.. Αν θες μπορείς να βάλεις καλή cpu με μια πολύ μέτρια gpu ισα ισα μέχρι να μαζέψεις για να πάρεις μια καλύτερη. Αλλιώς μια μέτρια cpu και gpu. Δε νομίζω ότι αξίζει να πάρεις apu.. Όσο για τις συχνότητες ισχύει δε χρειάζεται να είναι όλες ίδιες. Απλώς οι ryzen δουλεύουν καλύτερα με ραμ 2800mhz και πάνω. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2018 από odystam
sstratos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Μητρικη μην πας σε 350 chipset, σε αυτά τα λεφτά παίρνεις πολύ καλή b450 1
tanasen01 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, odystam είπε Γιατί όχι την κλασική gskill για ram? Γιατί όχι cx psu αντί για vs? Γιατί αυτό το κουτί? Η πρόταση έγινε με βάση το σκεπτικό να είναι όλα από ένα κατάστημα και έτοιμο σύστημα με 450€. Θα μπορούσε να μπει cx και φθηνότερο κουτί ναι. Η κλασική είναι η 16GB 3200ΜΗz φαντάζομαι; Αν μπορεί να κρατήσει το κουτί του ναι χωράει και αυτή. Αλλά να μείνει με κουτί του 2007 λέει; 12 λεπτά πριν, odystam είπε Δε νομίζω ότι αξίζει να πάρεις apu. Σε αυτά τα λεφτά δεν χωράει gpu που να αξίζει. Εκτός και αν πάει σε RX560/GTX1050 + R3 1200 που δεν το θεωρώ καλή αγορά. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2018 από tanasen01 1
odystam Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1ο πακέτο Μητρική 125€ Επεξεργαστής 155€ Ram 60€ Τροφοδοτικό 45€ Κουτί 40€ Σκληρός αυτός που έχεις Gpu αυτή που έχεις Σύνολο 425€ Φτιάχνεις έτσι ενα pc με πάρα πολλές δυνατότητες αναβάθμισης. Το επόμενα πράγμα που θες είναι μόνο μια καλή gpu και ίσως έναν ssd (κανονικό ή m2). 2ο πακέτο Αν σου φαίνεται υπερβολικό όλο αυτό βάζεις χειρότερη μητρική, ryzen 5 1600 και μια gt1030. Εσύ θα διαλέξεις. Αν πιστεύεις ότι θα παίζεις μόνο παιχνίδια χαμηλών επιδόσεων και δε θέλεις να ασχοληθείς με αναβαθμίσεις κτλπ στο μέλλον τότε πας στο δεύτερο σετ. Αν όμως θες εναν καλό κορμό για ενα pc που θα κρατήσεις αρκετά χρόνια τότε παίρνεις σίγουρα το πρώτο. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2018 από odystam
tanasen01 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 18 λεπτά πριν, odystam είπε 1ο πακέτο Μητρική 125€ Επεξεργαστής 155€ Ram 60€ Τροφοδοτικό 45€ Κουτί 40€ Σκληρός αυτός που έχεις Gpu αυτή που έχεις Ίδια μητρική σχεδόν, 25€ φθηνότερα https://www.skroutz.gr/s/15565265/MSI-B450-A-Pro.html Ο σκληρός είναι sata 2 3GB/s... Τεράστιο bottleneck για μοντέρνο σύστημα. Η GPU δεν σηκώνει pubg (very low 720p 70% scaling μόνο...). Καλύτερα να πάει σε μτχ. 750Τi αν ακολουθήσει αυτή την πρόταση και να δώσει ένα μικρό ποσό για ssd (+70€ δηλαδή χοντρικά). 1
odystam Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 27 λεπτά πριν, tanasen01 είπε Ίδια μητρική σχεδόν, 25€ φθηνότερα https://www.skroutz.gr/s/15565265/MSI-B450-A-Pro.html Ο σκληρός είναι sata 2 3GB/s... Τεράστιο bottleneck για μοντέρνο σύστημα. Η GPU δεν σηκώνει pubg (very low 720p 70% scaling μόνο...). Καλύτερα να πάει σε μτχ. 750Τi αν ακολουθήσει αυτή την πρόταση και να δώσει ένα μικρό ποσό για ssd (+70€ δηλαδή χοντρικά). Ναι η b450 a pro είναι όντως ίδια, δεν το είχα προσέξει. Ο σκληρός δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα, αν έχει εναν ssd για λειτουργικό και τις κυρίες εφαρμογές δηλαδή..
Apaleytos80 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Το μοβο είναι καλό 775 σηκώνει και OC.Αν θες να ασχοληθείς βάζεις ένα xeon E5450 με 17 ευρώ από aliexpress ,RAM 8GB και καμία κάρτα έως 1050ti.(έχει και καλούτσικες αν κοιτάξεις αγγελίες με 60-80 ευρώ. Καλύτερα να φτιάξεις κανα καινούργιο μηχάνημα με Ryzen να σου κρατήσει.
Lioner Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, odystam είπε Αν θες μπορείς να βάλεις καλή cpu με μια πολύ μέτρια gpu ισα ισα μέχρι να μαζέψεις για να πάρεις μια καλύτερη. Αλλιώς μια μέτρια cpu και gpu. Δε νομίζω ότι αξίζει να πάρεις apu.. Ετσι σκεφτομαι να το κανω και εγω, να βαλω μια καλη cpu τωρα και λιγο πιο μετα μια καρτα γραφικων.. 12 ώρες πριν, tanasen01 είπε Ναι αλλά ό,τι πληρώνεις παίρνεις σε αυτή την περίπτωση. Πρέπει να δώσεις και για gpu τουλάχιστον 170€ και έτσι ξεφεύγεις χρηματικά. Καταρχάς δεν μπορείς να κρατήσεις τίποτα από τον παλιό σου υπολογιστή. Όπως καταλαβαίνεις είναι όλα αρχαία. Ίσως το κουτί μόνο αν έχει καλό airflow. Ποιο έχεις να δουμε αν αξίζει; Οθόνη επίσης έχεις τουλάχιστον 1080p; Μπορείς να το στήσεις εσύ το pc ή το θες όλο από ένα κατάστημα στημένο; π.χ. αν θες έτοιμο σύστημα με 450€ έχεις κάτι τέτοιο Καταρχας θελω να σ ευχαριστησω για τον κοπο που εκανες για να μαζεψεις το μηχανημα αυτο!! Οθονη εχω την Samsung Syncmaster T220. Οσον αναφορα το κουτι, ξεχασα να αναφερω πως θελω να παρω και ενα κουτι και βρηκα αυτο εδω Cougar MX330-G (δεν ξερω τωρα αν στην περιπτωση μου αξιζει να κανω οικονομια σε κουτι) μ αρεσε εμφανιασιακα και στην τιμη επισης 11 ώρες πριν, tanasen01 είπε Ίδια μητρική σχεδόν, 25€ φθηνότερα https://www.skroutz.gr/s/15565265/MSI-B450-A-Pro.html Ο σκληρός είναι sata 2 3GB/s... Τεράστιο bottleneck για μοντέρνο σύστημα. Η GPU δεν σηκώνει pubg (very low 720p 70% scaling μόνο...). Καλύτερα να πάει σε μτχ. 750Τi αν ακολουθήσει αυτή την πρόταση και να δώσει ένα μικρό ποσό για ssd (+70€ δηλαδή χοντρικά). Ευχαριστω πολυ για τον κοπο σας παιδια!! Οποτε καλυτερα να επιλεξω 450 μητρικη παρα την 350 που ειναι και στην ιδια τιμη. Δεν μπορω να κρατησω ακομα τον HDD μου? η θα πρεπει να παρω αναγκαστικα SSD? Δεν θα δουλευει το καινουριο συστημα με HDD? Το βλεπω ετσι εγω στην τελικη... Αγοραζω τωρα κουτι, μητρικη, cpu (μια καλη χωρις gpu πανω της) ram και αν δεν χρειαζεται SSD κραταω τον HDD μου (αν δουλευει με το συστημα) και απ τον επομενο μηνα κοιταω για gpu και hdd και για λιγο πιο μετα μια οθονη καινουρια... Δεν ξερω αν αξιζει ετσι και αν ειναι καλυτερα να τα παρω ολα μαζι. Προσωπικα δεν βιαζομαι πουθενα Επισης ναι θα ηθελα καποιος να μου το συναρμολογησει, δεν ειμαι γνωστης και δεν θελω να αρχιζω τα πειραματα.... Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2018 από Lioner
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, Lioner είπε Ετσι σκεφτομαι να το κανω και εγω, να βαλω μια καλη cpu τωρα και λιγο πιο μετα μια καρτα γραφικων.. Καταρχας θελω να σ ευχαριστησω για τον κοπο που εκανες για να μαζεψεις το μηχανημα αυτο!! Οθονη εχω την Samsung Syncmaster T220. Οσον αναφορα το κουτι, ξεχασα να αναφερω πως θελω να παρω και ενα κουτι και βρηκα αυτο εδω Cougar MX330-G (δεν ξερω τωρα αν στην περιπτωση μου αξιζει να κανω οικονομια σε κουτι) μ αρεσε εμφανιασιακα και στην τιμη επισης Ευχαριστω πολυ για τον κοπο σας παιδια!! Οποτε καλυτερα να επιλεξω 450 μητρικη παρα την 350 που ειναι και στην ιδια τιμη. Δεν μπορω να κρατησω ακομα τον HDD μου? η θα πρεπει να παρω αναγκαστικα SSD? Δεν θα δουλευει το καινουριο συστημα με HDD? Το βλεπω ετσι εγω στην τελικη... Αγοραζω τωρα κουτι, μητρικη, cpu (μια καλη χωρις gpu πανω της) ram και αν δεν χρειαζεται SSD κραταω τον HDD μου (αν δουλευει με το συστημα) και απ τον επομενο μηνα κοιταω για gpu και hdd και για λιγο πιο μετα μια οθονη καινουρια... Δεν ξερω αν αξιζει ετσι και αν ειναι καλυτερα να τα παρω ολα μαζι. Προσωπικα δεν βιαζομαι πουθενα Επισης ναι θα ηθελα καποιος να μου το συναρμολογησει, δεν ειμαι γνωστης και δεν θελω να αρχιζω τα πειραματα.... Ο,τι και παρεις αν δεν βάλεις Ssd είναι τρύπα στο νερό. Σοβαρά τώρα
Lioner Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 21 ώρες πριν, radiohead είπε Ο,τι και παρεις αν δεν βάλεις Ssd είναι τρύπα στο νερό. Σοβαρά τώρα Θα το εχω υποψιν μου σ' ευχαριστω !
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στο συναμολογεί κατευθείαν το κατάστημα. Αν θες ντε και καλά τον σκληρό, κράτα ό,τι αρχεία θες και πήγαινέ τους τον να στον συνδέσουν σαν δεύτερο. Εννοείται SSD για το λειτουργικό και τα προγράμματα! Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2018 από GeorgeMan
Lioner Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Στις 3/12/2018 στις 11:01 ΠΜ, GeorgeMan είπε Στο συναμολογεί κατευθείαν το κατάστημα. Αν θες ντε και καλά τον σκληρό, κράτα ό,τι αρχεία θες και πήγαινέ τους τον να στον συνδέσουν σαν δεύτερο. Εννοείται SSD για το λειτουργικό και τα προγράμματα! Αν τα παραγγειλω απο διαφορα καταστηματα skroutz, μπορω να τα δωσω σε καποιο μαγαζι με υπολογιστες για να κανουν συναρμολογηση? Η ντε και καλα πρεπει να ειναι ολα τα κομματια απ ενα καταστημα? Επισης, πριν παρω εναν SSD, τι ακριβως πρεπει να προσεξω για να ειναι συμβατος?
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Πάρε από διαφορετικά το σύστημα που σου έβαλε ο tanasen η ο,τι νομίζεις και εφοσον είσαι Θεσσαλονίκη, θα στο στήσω αν θες δωρεάν εγώ. Καφέ θα κεράσεις μόνο. Όλοι οι Ssd είναι συμβατοί. @Lioner Μη γελάς ρε αλήθεια λέω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα