Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια. λοιπον τον υπολογιστη μου ως τωρα τον ειχα συνδεδεμενο με μια οθονη με καλωδιο vga και χρησημοποιωντας τα ενσωματωμενα γραφικα του επεξεργαστη (η οθονη δεν εχει Hdmi). προσφατα αγορασα μια rx 580 8gb nitro +. Αν και ακομα δεν εχει ερθει η οθονη που εχω αγορασει και η οποια θα εχει hdmi, ηθελα να ελενξω κατα ποσο ειναι ολα καλα με την καρτα γραφικων που πηρα. ετσι την συνδεσα πανω στον υπολογιστη και εβαλα τον καλωδιο vga απο την μητρικη στην παλια μου οθονη για να δω απλα αν αναγνωριζεται την καρτα . οταν ανοιξα τον υπολογιστη η οθονη δεν ανοιγε. φανταστηκα οτι εφοσον συνδεσα μια καρτα γραφικων δεν θα στελνετε πια σημα απο τα ενσωματομενα γραφικα αλλα μονο απο την καρτα.

ετσι προσπαθησα να συνδεσω την τηλεοραση που εχω με hdmi με την καρτα γραφικων  αλλα ουτε παλι μου εδειξε κατι στην τηλεροαση, ενω ο υπολογιστης ανοιγει κανονικα. μετα απο αυτο εβγαλα την καρτα γραφικων και συνδεσα παλι την οθονη με vga με τον υπολογιστη και ανοιξε μια χαρα. τι μπορει να φταιει ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι λοιπον αυτο ειναι και κατι που με αποσχολει. η καρτα δεχεται 1 οκταπινο και 1 εξαπινο.

εμενα απο τον psu φευγει ενα χοντρο καλωδιο που εχει 6+2 και απο το ιδιο καλωδιο υπαρχει ενα ακομα παρακλαδη που παλι εχει 6+2. δηλαδη δεν ειναι 2 ξεχωριστα καλωδια αλλα ενα καλωδιο. το συνδεσα και τα rgb της καρτας αλλα και οι ανεμιστηρες της ανοιξαν. απλα δεν ξερω αν οντως ετσι πρεπει να συνδεθει . σαν αυτο που κυκλωσα

0e1ee53d-7104-11e7-815d-0cc47a169450.jpg

Επεξ/σία από dimitrisp13
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dimitrisp13 είπε

ναι λοιπον αυτο ειναι και κατι που με αποσχολει. η καρτα δεχεται 1 οκταπινο και 1 εξαπινο.

εμενα απο τον psu φευγει ενα χοντρο καλωδιο που εχει 6+2 και απο το ιδιο καλωδιο υπαρχει ενα ακομα παρακλαδη που παλι εχει 6+2. δηλαδη δεν ειναι 2 ξεχωριστα καλωδια αλλα ενα καλωδιο. το συνδεσα και τα rgb της καρτας αλλα και οι ανεμιστηρες της ανοιξαν. απλα δεν ξερω αν οντως ετσι πρεπει να συνδεθει 

Ετσι συνδέεται, δεν έχεις πρόβλημα εκεί.

• Like 1
Δημοσ.

Αν έχεις κάποια Samsung τηλεόραση (ίσως και άλλες μάρκες) ψάξε στις ρυθμίσεις να αλλάξεις την λειτουργία του HDMI σε PC ή κάτι άλλο γιατί από default σε φίλο δεν έδειχνε εικόνα..

• Like 1
Δημοσ.

δεν ειναι παλια. απλα αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι αφοτου μπηκε η καρτα γραφικων τα ενσωματωμενα γραφικα επαψαν να στελνουν σημα. ετσι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, dimitrisp13 είπε

μηπως πρεπει απο πριν να βαλω καποια ρυθμιση ? ή να εχω ηδη κατεβασει καποιους drivers?

Οι drivers είναι software. Δεν απαιτείται software για να πάρεις την 1η εικόνα όταν ανοίγεις τον υπολογιστή. Κάνε ένα clear cmos βγάζοντας την μπαταρία για ένα λεπτάκι.

Ποια μητρική έχεις?

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτο ειναι το συστημα μου:

PSU (Τροφοδοτικό & Watt): coolermaster G550M

Motherboard (Μητρική): ASUSTeK COMPUTER INC. Z170-K (LGA1151)

CPU (Κεντρικός επεξεργαστής): intel core i7 6700

RAM (Μνήμη συστήματος): 8,00GB Dual-Channel 

46 λεπτά πριν, CsIns είπε

Ναι έτσι γίνεται, εκτός αν από το bios ορίσεις IGP/On Board σαν πρώτη συσκευή.

μπηκα στα bios αλλα δεν βρηκα αυτην την επιλογη που μου λες. Aκυρο νομιζω το βρηκα

Επεξ/σία από dimitrisp13
Δημοσ.

Λογικά ούτε το clear cmos θα σε σώσει αλλά κάντο. Ποια έκδοση BIOS έχει η μητρική? Μπορείς να το δεις με το cpu-z στην καρτέλα motherboard.

Δοκίμασε και άλλο τροφοδοτικό.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Λογικά ούτε το clear cmos θα σε σώσει αλλά κάντο. Ποια έκδοση BIOS έχει η μητρική? Μπορείς να το δεις με το cpu-z στην καρτέλα motherboard.

Δοκίμασε και άλλο τροφοδοτικό.

0323

Δημοσ.

Μπηκα στα bios και βρηκα εκει που λεει iGPU multi monitor οτι ειναι disable. αν το κανω enable σημαινει οτι θα στελνετε σημα και απο τα ενσωματωμενα γραφικα αλλα και οτι την καρτα γραφικων ???

6 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Τι ημερομηνία λέει?

7/15 

αλλα νομιζω οτι βρηκα τι εφταιγε. αν μπορεις να διαβασεις το απο πανω να μου πεις την γνωμη σου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...