Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ειναι εκτος των προσδοκομενων αυτα τα νουμερα. Bασικα στο σεναριο που επιχειρησες,
θα προκαλουσε μαλλον (μεγαλη) εκπληξη....το αντιθετο, δηλαδη αν εβλεπες > 100 MB/Sec!😓 

Μολαταυτα, το εχουν κανει αρκετοι: με msata - ide adapter, γιατι θελουν την "σπιρταδα" SSD.

4 ώρες πριν, adtakhs είπε

Αγοράαστηκε η θήκη.

Αρχικά και με τους δυο σκληρούς επάνω, το bios δεν εβλεπε κανέναν .

Εβγαλα το σαπάκι και πλέον γίνεται εγκατάσταση.

Υπαρχει μια πιθανοτητα, να πρεπει να οριστουν: ως master και slave 👾
Λογικα, ο HDD ειναι master και το DVDRW slave, κι ενδεχομενως οταν
μπαινουν επανω 2 Χ master, να...κοκομπλοκαρει! Τσεκαρε λοιπον: εαν
ο HD εχει καποιο jumperaki* -> που να μπορεις να τον ορισεις ως slave

* Αν δεν βλεπεις jumperaki, αλλα υπαρχουν υποδοχες, τοτε το default 
του ως ατζαμπερωτο(!) θα ειναι παντοτε master! Kαι το τζαμπερωμα
του θα σου δινει κατοπιν επιλογη: για slave, οπως και για cable select!
😎
Στις παρακατω φωτο (πρεπει να) διακρινεται ο,τι που αναφερω εδω
αλλα θα πρεπει να δεις, συγκεκριμενα, για τον δικο του ide hard disk:
image.png

laptop-ide-adapter-03.jpg

hp_dv8075_harddrive2.jpg

HITACHIDRIVE.gif

...
..
με το "οταν μπαινουν επανω 2 Χ master", εννοω οτι ειναι πιθανοτατο ο ide hard disk
να ειναι ορισμενος ως master -και ο SSD παλι, να ειναι default master (διχως να το
αλλαζει αυτο η θηκη του), τοτε οταν ετεροριστει ο ide hard disk λογικα θα τον δει 🤓

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι θέμα master -slave γιατί το έχω κοιτάξει από την αρχή .

Θα κοιτάξω μήπως υπάρχει κανένα bios update με την ελπίδα να λύνει το πρόβλημα

Είμαι παλαιός βλέπεις .Εμπειρία με τις καλωδιοταινίες και τα 4, 8, 16 και 32gb σκληρούς ..😂

Δημοσ.

Εισαι επομενως σιγουρος οτ,ι δεν ειναι τωρα ως Master + Master (η Slave + Slave)?
Γιατι και στα 2 σεναρια ^ ^ μπορει να εχουν προβλημα αναγνωρισης: με 2 ως ιδια...🤢
Αν δεν εχεις κανει τη δοκιμη ηδη, 1/2 λεπτο θελει -> να το ορισεις @ αλλες θεσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, adtakhs είπε

Είμαι παλαιός βλέπεις .Εμπειρία με τις καλωδιοταινίες και τα 4, 8, 16 και 32gb σκληρούς ..😂

Δεν ειπα πως δεν ξερεις απο Vespa*-Ata, χαχα! 🙂

Απλως μου φαινεται απο τα "στανταρ" προβληματα που μπορουσαμε να συναντησουμε
https://www.onlinecomputertips.com/support-categories/hardware/471-hard-drive-jumpers
If you set both drives on the same cable to master or slave then the computer most likely won't recognize the drives
in the BIOS and therefore you won't be able to boot the computer with the drive or install your operating system on it.

*

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε

Δεν ειπα πως δεν ξερεις απο Vespa*-Ata, χαχα! 🙂

Απλως μου φαινεται απο τα "στανταρ" προβληματα που μπορουσαμε να συναντησουμε
https://www.onlinecomputertips.com/support-categories/hardware/471-hard-drive-jumpers
If you set both drives on the same cable to master or slave then the computer most likely won't recognize the drives
in the BIOS and therefore you won't be able to boot the computer with the drive or install your operating system on it.

*

Χαχαχαχα .... Δεν είπα τίποτα ρε εσύ.

Όταν τον έβαλα, έβγαλα ένα jumperάκι από το clear cmos μιας μητρικής χαλασμένης και το φόρεσα σε αυτόν σαν slave.

Δεν έπαιξε όμως.

Η θήκη που μετατρέπει τον sata σε ide, δεν έχει κάποιο jumper. Θεώρησα παίζει αυτόματα σαν master .

Εκανα και το ανάποδο. Με την λογική πως έχουν προρυθμισμένη την θήκη σαν slave , να βάλω master τον σκληρό. Πάλι δεν τους έβλεπε το σύστημα.

Τι να πω. Θα ψάξω στους παλαιούς σκληρούς που έχω στην αποθήκη να βρω κανέναν άλλον ... μήπως και παίξει.

Θα ψάξω μήπως υπάρχει κάποιο manual της θήκης που να αναφέρει τι ρύθμιση έχουν κάνει.

Λογικά για να παίζει και μόνη της, πρέπει να είναι σε master.

Επεξ/σία από adtakhs

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...