Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα παίδες , είναι από τις λίγες φορές που θέλω βοήθεια.

Εχω μπροστά μου ένα παλαιό φορητό με αριθμό μοντέλου HL81 .

Στο φορητό έβαλα 4GB DDR2 800Mhz για να ανασάνει και έκανα παραγγελία έναν ADATA SSD SATA III  240GB ώστε να του δώσω και λίγη αποκρισιμότητα.

Πήγα πριν λίγο να κουμπώσω τον SSD για να περάσω linux  και ενώ πίστευα πως φοράει SSD , αυτό φοράει ATA 133 σκληρό .....

Πηγαίνοντας στο I-NEX είδα πως αναφέρεται  SATA controller ....

Υπάρχει τρόπος να του φορέσω τον SSD με κάποιο αντάπτορα ?

Στιγμιότυπο οθόνης_2018-12-01_07-49-38.png

Στιγμιότυπο οθόνης_2018-12-01_07-48-39.png

Να βάλω έναν ide to sata adapter  ή παίζει κάτι πιο native?

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.

Θες κάτι τέτοιο: https://www.ebay.com/itm/New-PATA-IDE-to-Serial-ATA-SATA-3-5-HDD-Hard-Drive-Parallel-Converter-Adapter-/182283021343

Αλλά χωράει μέσα στο Φορητό? Είναι το ρεύμα, έτσι μέσα στο φορητό?  PATA to SATA λέγετε ο controller αλλά το μέγεθος θα είναι λίγο πρόβλημα.

PATA to SATA search on eBay: https://www.ebay.com/bhp/pata-to-sata

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παίζει αυτό στην cosmodata .

https://www.cosmodata.gr/product/297336/

6315.jpg

απλά έλεγα μήπως υπάρχει τρόπος να τραβήξω native sata από την μητρική με κάποιο τρόπο. Μου φαίνεται χαζό σε φορητό που αγοράστηκε τέλη το 2007 να μην παίζει έξοδος SATA .

Τώρα για το αν χωράει .... δεν είμαι σίγουρος, αλλά το βλέπω slim το συγκεκριμένο.

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι είναι περίεργο να μην έχει SATA. Μπορείς να check και την μεριά που είναι το DVD-ROM/RW, λογικά PATA θα είναι και εκεί. Εάν η μητρική δεν έχει SATA δεν γίνεται να τραβήξεις με κάποιο τρόπο. Πολύ περίεργο να πούλησαν φορητό με PATA το 2007. Μάλλον θα το "έσπρωξαν" στο αγοραστή. 

Αυτή είναι: ????

Επεξ/σία από renaxan
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, renaxan είπε

Ναι είναι περίεργο να μην έχει SATA. Μπορείς να check και την μεριά που είναι το DVD-ROM/RW, λογικά PATA θα είναι και εκεί. Εάν η μητρική δεν έχει SATA δεν γίνεται να τραβήξεις με κάποιο τρόπο. Πολύ περίεργο να πούλησαν φορητό με PATA το 2007. Μάλλον θα το "έσπρωξαν" στο αγοραστή. 

Αυτή είναι: ????

Ναι κατά 99% αυτό είναι .... ή κάποιο παρόμοιο .

Βλέπω περίπου την ίδια δομή στο σασί αλλά με άλλο ποντίκι .

Το θέμα είναι πως στο βίντεο βλέπω SATA .... ενώ και το Inex μου αναφέρει για sata controller .

Για αυτό ρώτησα, μήπως υπάρχει περίπτωση να παίζει και έξοδος sata που να μην την έχουν κουμπώσει - χεησιμοποιήσει.

Η μητρική είναι η HELL8X αλλά το λαπτοπ έχει κωδικό μοντέλου EL81

Αυτό είναι

Στο βίντεο λένε πως είναι το EL80I , αλλά μάλλον είναι ίδιο με το δικό μου με κάποιον άλλο επεξεργαστή .

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.
31 minutes ago, adtakhs said:

Ναι κατά 99% αυτό είναι .... ή κάποιο παρόμοιο .

Βλέπω περίπου την ίδια δομή στο σασί αλλά με άλλο ποντίκι .

Το θέμα είναι πως στο βίντεο βλέπω SATA .... ενώ και το Inex μου αναφέρει για sata controller .

Για αυτό ρώτησα, μήπως υπάρχει περίπτωση να παίζει και έξοδος sata που να μην την έχουν κουμπώσει - χεησιμοποιήσει.

Η μητρική είναι η HELL8X αλλά το λαπτοπ έχει κωδικό μοντέλου EL81

Αυτό είναι

Στο βίντεο λένε πως είναι το EL80I , αλλά μάλλον είναι ίδιο με το δικό μου με κάποιον άλλο επεξεργαστή .

Μόνο εάν το ανοίξεις θα Μπορέσεις να δεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, renaxan είπε

Μόνο εάν το ανοίξεις θα Μπορέσεις να δεις. 

Λοιπόν, δεν φαίνεται να υποστηρίζει SATA ....

Και το DVD IDE είναι.

Πήγα και αγόρασα τον αντάπτορα , αλλά ο αντάπτορας είναι ανάποδος και δεν τον πρόσεξα όταν τον αγόρασα.....

Κάνει δηλαδή  m-sata θύρα, Ide .....

Οπότε οι επιλογές είναι οι εξής.

Γυρίζω τον αντάπτορα πίσω και αγοράζω ένα ποντίκι.... 😋

και αγοράζω αυτόν εδώ:

https://www.fb.gr/el/axesouar-ypologisti/antaptores-ypologisti/2-5-ide-antaptoras-sata-se-ide?ref=bestprice.gr

2.5-IDE-PATA-TO-SATAAdapter-AS331-550x68

ή επιστρέφω στην Cosmodata αυτόν που αγόρασα και παίρνω μια θήκη DVD που παίρνεις τον SSD επάνω και κάνει την ίδια δουλειά ....

http://www.cosmodata.gr/product/284299/frame-caddy-9-5-ide-to-sata

3774.jpg

Τι κάνουμε λοιπόν ?

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.
11 minutes ago, adtakhs said:

Λοιπόν, δεν φαίνεται να υποστηρίζει SATA ....

Και το DVD IDE είναι.

Πήγα και αγόρασα τον αντάπτορα , αλλά ο αντάπτορας είναι ανάποδος και δεν τον πρόσεξα όταν τον αγόρασα.....

Κάνει δηλαδή  m-sata θύρα, Ide .....

Οπότε οι επιλογές είναι οι εξής.

Γυρίζω τον αντάπτορα πίσω και αγοράζω ένα ποντίκι.... 😋

και αγοράζω αυτόν εδώ:

BestPrice icon

2.5-IDE-PATA-TO-SATAAdapter-AS331-550x68

ή επιστρέφω στην Cosmodata αυτόν που αγόρασα και παίρνω μια θήκη DVD που παίρνεις τον SSD επάνω και κάνει την ίδια δουλειά ....

http://www.cosmodata.gr/product/284299/frame-caddy-9-5-ide-to-sata

3774.jpg

Τι κάνουμε λοιπόν ?

Πωπω.. Τόσος κόπος.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, renaxan είπε

Πωπω.. Τόσος κόπος.. 

Αστα να πάνε .... Και δεν είναι και δικό μου το λάπτοπ.....

Είπα μια μέρα να κάνω ένα καλό, να δώσω 4GB DDR2 από ένα χαλασμένο που είχα σε μια γνωστή μου.

Τις έβαλα επάνω, καθάρισα φουρφούρια, έβαλα παστούλες, του φόρεσα και λινουξάκι και το λάπτοπ από εκεί που δεν άνοιγε, πήγαινε μια χαρά.

Το δίνω την προηγούμενη εβδομάδα που το e-shop είχε προσφορά έναν adata 240άρη ssd με 30€ .... Της λέω δεν τον παίρνεις να πηγαίνει τρένο το μηχανάκι ? 😂

Τι ήθελα και το είπα .... Δεν είχα κάν σκεφτεί πως C2D σύστημα θα είχε IDE ....

Τώρα είμαι με το φορητό στο χέρι, έχω βάλει και την άλλη σε έξοδα, οπότε και θα τρέχω και θα πληρώνω ....

Ασε που δεν ξέρω αν έχει και νόημα SSD σε Atapi ... Μόνο για απόκριση θα κάνει κάτι ...

Η θήκη μου φαίνεται ακριβή και λυπάμαι 21€ έτσι..., ο αντάπτορας δεν ξέρω αν θα χωράει .... και είναι να σκάσω....

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βγάλε το DVD και βάλε ένα 12.7 Dvd CADDY to HDD-IDE για να βάλεις τον SSD εκεί. Και αν υπάρχει περίπτωση να αλλάξεις τον SSD σε M2 SATA υπάρχει και αυτή η θήκη που κάνει τον m2 -> ide laptop.

Επεξ/σία από 50EuroUser
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, 50EuroUser είπε

Βγάλε το DVD και βάλε ένα 12.7 Dvd CADDY to HDD-IDE για να βάλεις τον SSD εκεί. Και αν υπάρχει περίπτωση να αλλάξεις τον SSD σε M2 SATA υπάρχει και αυτή η θήκη που κάνει τον m2 -> ide laptop.

Αν δεις αυτό γράφω και από πάνω.

Αλλά το ide του DVD είναι τουλάχιστον στα πρότυπα ATA 133 ή είναι κομμένο ?

Δημοσ.

Πρεπει σιγουρα να μετρησεις τον ανταπτορα ide - sata, δεν ειναι δυνατον να χωρεσουν παντου:
δυστυχως σε φορητα μικροτερα απο 17"αρια, στα περισσοτερα, δεν χωρανε -διχως "πατεντες"...
🤢
Παθων-μαθων..

• Like 3
Δημοσ.

Λογικα δεν θα χωράει, αλλά μπορεις να βγάλεις τον ssd απο την θηκη του, αν δεν εχει κανα αυτοκολλητο που εχει σχεση με την εγγύηση. Το pcb ετσι και αλλιώς δεν θα πιανει ουτε το μισο χωρο μέσα. Aπλως ισως χρειαστει να βαλεις και κατι αλλο μεσα για να ειναι σταθερο.

Δημοσ.

Αγοράαστηκε η θήκη.

Αρχικά και με τους δυο σκληρούς επάνω, το bios δεν εβλεπε κανέναν .

Εβγαλα το σαπάκι και πλέον γίνεται εγκατάσταση.

Η θήκη ήταν 9,5 , ενώ η θέση για το DVD 12άρα. Μου πήρε κάποια ώρα να τα ταιριάξω ...

Θα σας πω εν τέλη τι έγινε ....

τραγικο.....

Τσάμπα ο δίσκος ....

Στιγμιότυπο οθόνης_2018-12-01_18-20-33.png

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...