adtakhs Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλημέρα παίδες , είναι από τις λίγες φορές που θέλω βοήθεια. Εχω μπροστά μου ένα παλαιό φορητό με αριθμό μοντέλου HL81 . Στο φορητό έβαλα 4GB DDR2 800Mhz για να ανασάνει και έκανα παραγγελία έναν ADATA SSD SATA III 240GB ώστε να του δώσω και λίγη αποκρισιμότητα. Πήγα πριν λίγο να κουμπώσω τον SSD για να περάσω linux και ενώ πίστευα πως φοράει SSD , αυτό φοράει ATA 133 σκληρό ..... Πηγαίνοντας στο I-NEX είδα πως αναφέρεται SATA controller .... Υπάρχει τρόπος να του φορέσω τον SSD με κάποιο αντάπτορα ? Να βάλω έναν ide to sata adapter ή παίζει κάτι πιο native? Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2018 από adtakhs
renaxan Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Θες κάτι τέτοιο: https://www.ebay.com/itm/New-PATA-IDE-to-Serial-ATA-SATA-3-5-HDD-Hard-Drive-Parallel-Converter-Adapter-/182283021343 Αλλά χωράει μέσα στο Φορητό? Είναι το ρεύμα, έτσι μέσα στο φορητό? PATA to SATA λέγετε ο controller αλλά το μέγεθος θα είναι λίγο πρόβλημα. PATA to SATA search on eBay: https://www.ebay.com/bhp/pata-to-sata
adtakhs Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) παίζει αυτό στην cosmodata . https://www.cosmodata.gr/product/297336/ απλά έλεγα μήπως υπάρχει τρόπος να τραβήξω native sata από την μητρική με κάποιο τρόπο. Μου φαίνεται χαζό σε φορητό που αγοράστηκε τέλη το 2007 να μην παίζει έξοδος SATA . Τώρα για το αν χωράει .... δεν είμαι σίγουρος, αλλά το βλέπω slim το συγκεκριμένο. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2018 από adtakhs
renaxan Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ναι είναι περίεργο να μην έχει SATA. Μπορείς να check και την μεριά που είναι το DVD-ROM/RW, λογικά PATA θα είναι και εκεί. Εάν η μητρική δεν έχει SATA δεν γίνεται να τραβήξεις με κάποιο τρόπο. Πολύ περίεργο να πούλησαν φορητό με PATA το 2007. Μάλλον θα το "έσπρωξαν" στο αγοραστή. Αυτή είναι: ???? Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2018 από renaxan
adtakhs Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, renaxan είπε Ναι είναι περίεργο να μην έχει SATA. Μπορείς να check και την μεριά που είναι το DVD-ROM/RW, λογικά PATA θα είναι και εκεί. Εάν η μητρική δεν έχει SATA δεν γίνεται να τραβήξεις με κάποιο τρόπο. Πολύ περίεργο να πούλησαν φορητό με PATA το 2007. Μάλλον θα το "έσπρωξαν" στο αγοραστή. Αυτή είναι: ???? Ναι κατά 99% αυτό είναι .... ή κάποιο παρόμοιο . Βλέπω περίπου την ίδια δομή στο σασί αλλά με άλλο ποντίκι . Το θέμα είναι πως στο βίντεο βλέπω SATA .... ενώ και το Inex μου αναφέρει για sata controller . Για αυτό ρώτησα, μήπως υπάρχει περίπτωση να παίζει και έξοδος sata που να μην την έχουν κουμπώσει - χεησιμοποιήσει. Η μητρική είναι η HELL8X αλλά το λαπτοπ έχει κωδικό μοντέλου EL81 Αυτό είναι Στο βίντεο λένε πως είναι το EL80I , αλλά μάλλον είναι ίδιο με το δικό μου με κάποιον άλλο επεξεργαστή . Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2018 από adtakhs
renaxan Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 31 minutes ago, adtakhs said: Ναι κατά 99% αυτό είναι .... ή κάποιο παρόμοιο . Βλέπω περίπου την ίδια δομή στο σασί αλλά με άλλο ποντίκι . Το θέμα είναι πως στο βίντεο βλέπω SATA .... ενώ και το Inex μου αναφέρει για sata controller . Για αυτό ρώτησα, μήπως υπάρχει περίπτωση να παίζει και έξοδος sata που να μην την έχουν κουμπώσει - χεησιμοποιήσει. Η μητρική είναι η HELL8X αλλά το λαπτοπ έχει κωδικό μοντέλου EL81 Αυτό είναι Στο βίντεο λένε πως είναι το EL80I , αλλά μάλλον είναι ίδιο με το δικό μου με κάποιον άλλο επεξεργαστή . Μόνο εάν το ανοίξεις θα Μπορέσεις να δεις.
adtakhs Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, renaxan είπε Μόνο εάν το ανοίξεις θα Μπορέσεις να δεις. Λοιπόν, δεν φαίνεται να υποστηρίζει SATA .... Και το DVD IDE είναι. Πήγα και αγόρασα τον αντάπτορα , αλλά ο αντάπτορας είναι ανάποδος και δεν τον πρόσεξα όταν τον αγόρασα..... Κάνει δηλαδή m-sata θύρα, Ide ..... Οπότε οι επιλογές είναι οι εξής. Γυρίζω τον αντάπτορα πίσω και αγοράζω ένα ποντίκι.... 😋 και αγοράζω αυτόν εδώ: https://www.fb.gr/el/axesouar-ypologisti/antaptores-ypologisti/2-5-ide-antaptoras-sata-se-ide?ref=bestprice.gr ή επιστρέφω στην Cosmodata αυτόν που αγόρασα και παίρνω μια θήκη DVD που παίρνεις τον SSD επάνω και κάνει την ίδια δουλειά .... http://www.cosmodata.gr/product/284299/frame-caddy-9-5-ide-to-sata Τι κάνουμε λοιπόν ? Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2018 από adtakhs
renaxan Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 11 minutes ago, adtakhs said: Λοιπόν, δεν φαίνεται να υποστηρίζει SATA .... Και το DVD IDE είναι. Πήγα και αγόρασα τον αντάπτορα , αλλά ο αντάπτορας είναι ανάποδος και δεν τον πρόσεξα όταν τον αγόρασα..... Κάνει δηλαδή m-sata θύρα, Ide ..... Οπότε οι επιλογές είναι οι εξής. Γυρίζω τον αντάπτορα πίσω και αγοράζω ένα ποντίκι.... 😋 και αγοράζω αυτόν εδώ: ή επιστρέφω στην Cosmodata αυτόν που αγόρασα και παίρνω μια θήκη DVD που παίρνεις τον SSD επάνω και κάνει την ίδια δουλειά .... http://www.cosmodata.gr/product/284299/frame-caddy-9-5-ide-to-sata Τι κάνουμε λοιπόν ? Πωπω.. Τόσος κόπος..
adtakhs Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, renaxan είπε Πωπω.. Τόσος κόπος.. Αστα να πάνε .... Και δεν είναι και δικό μου το λάπτοπ..... Είπα μια μέρα να κάνω ένα καλό, να δώσω 4GB DDR2 από ένα χαλασμένο που είχα σε μια γνωστή μου. Τις έβαλα επάνω, καθάρισα φουρφούρια, έβαλα παστούλες, του φόρεσα και λινουξάκι και το λάπτοπ από εκεί που δεν άνοιγε, πήγαινε μια χαρά. Το δίνω την προηγούμενη εβδομάδα που το e-shop είχε προσφορά έναν adata 240άρη ssd με 30€ .... Της λέω δεν τον παίρνεις να πηγαίνει τρένο το μηχανάκι ? 😂 Τι ήθελα και το είπα .... Δεν είχα κάν σκεφτεί πως C2D σύστημα θα είχε IDE .... Τώρα είμαι με το φορητό στο χέρι, έχω βάλει και την άλλη σε έξοδα, οπότε και θα τρέχω και θα πληρώνω .... Ασε που δεν ξέρω αν έχει και νόημα SSD σε Atapi ... Μόνο για απόκριση θα κάνει κάτι ... Η θήκη μου φαίνεται ακριβή και λυπάμαι 21€ έτσι..., ο αντάπτορας δεν ξέρω αν θα χωράει .... και είναι να σκάσω.... Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2018 από adtakhs 1
50EuroUser Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Βγάλε το DVD και βάλε ένα 12.7 Dvd CADDY to HDD-IDE για να βάλεις τον SSD εκεί. Και αν υπάρχει περίπτωση να αλλάξεις τον SSD σε M2 SATA υπάρχει και αυτή η θήκη που κάνει τον m2 -> ide laptop. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2018 από 50EuroUser
adtakhs Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 24 λεπτά πριν, 50EuroUser είπε Βγάλε το DVD και βάλε ένα 12.7 Dvd CADDY to HDD-IDE για να βάλεις τον SSD εκεί. Και αν υπάρχει περίπτωση να αλλάξεις τον SSD σε M2 SATA υπάρχει και αυτή η θήκη που κάνει τον m2 -> ide laptop. Αν δεις αυτό γράφω και από πάνω. Αλλά το ide του DVD είναι τουλάχιστον στα πρότυπα ATA 133 ή είναι κομμένο ?
TheDevilMayCare Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Πρεπει σιγουρα να μετρησεις τον ανταπτορα ide - sata, δεν ειναι δυνατον να χωρεσουν παντου: δυστυχως σε φορητα μικροτερα απο 17"αρια, στα περισσοτερα, δεν χωρανε -διχως "πατεντες"... 🤢 Παθων-μαθων.. 3
EddieObscurant Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Λογικα δεν θα χωράει, αλλά μπορεις να βγάλεις τον ssd απο την θηκη του, αν δεν εχει κανα αυτοκολλητο που εχει σχεση με την εγγύηση. Το pcb ετσι και αλλιώς δεν θα πιανει ουτε το μισο χωρο μέσα. Aπλως ισως χρειαστει να βαλεις και κατι αλλο μεσα για να ειναι σταθερο.
adtakhs Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Αγοράαστηκε η θήκη. Αρχικά και με τους δυο σκληρούς επάνω, το bios δεν εβλεπε κανέναν . Εβγαλα το σαπάκι και πλέον γίνεται εγκατάσταση. Η θήκη ήταν 9,5 , ενώ η θέση για το DVD 12άρα. Μου πήρε κάποια ώρα να τα ταιριάξω ... Θα σας πω εν τέλη τι έγινε .... τραγικο..... Τσάμπα ο δίσκος .... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα