nickvas19 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8gb ηθελα να πω σορρυ. Εχω εξωτερικο δισκο τις αποθηκευω εκει τις ταινιες.οποτε πηρα το μακ pro 2017 με 128gb 16gb ram στα 1900ε. To 4core με 256gb 8ram βγαινει στα 2300ε....που ξεφευγει για μενα...και δεν εχει 16gb ram.νομιζω δεν εχει 128gb. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2019 από nickvas19
demetr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Καλησπερα Απο αυτους που αγόρασαν το MacBook Air 2018 μπορουμε να εχουμε εντυπώσεις επιδόσεις κ αν ειναι ευχαριστημένοι; Ευχαριστω
thodoris20s Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Το έχω 1,5 μήνα περίπου. Οι εντυπώσεις μου είναι πολύ θετικές. Είχα λάπτοπ δεκαετίας οπότε μου φαίνεται σε όλα φοβερό. Οθόνη άψογη, πληκτρολόγιο το συνηθίζεις σύντομα και πλέον γράφω πολύ γρήγορα. Δεν το άκουσα ποτέ να κάνει κιχ, πέρα από 2-3 περιπτώσεις όπου δούλεψε ο ανεμιστήρας. Την μία ήταν γιατί έκανα export 1500 φωτογραφίες και πάτησα κατά λάθος να τις κάνει HEIC αντί για JPG, οπότε εκεί φάνηκε να ζορίζεται, τα έκανε μεν αλλά δούλευε ο ανεμιστήρας φουλ. Και η δεύτερη περίπτωση ήταν στο Popcorn, έβλεπα ταινία και ξαφνικά άρχισε να κάνει κολλήματα, και όταν το έπιασα ζεματούσε. Μου φάνηκε περίεργο και το έψαξα λίγο και είδα ότι είναι θέμα του popcorn, χρησιμοποιεί πάρα πολλά resources και στους περισσότερους χρησιμοποιεί 100% cpu. Στο mac αυτό το πρόβλημα είναι πιο έντονο, αλλά συμβαίνει και στα windows. Κατά τα άλλα δεν είχα απολύτως κανένα θέμα, όλα τρέχουν φανταστικά και πολύ smooth. Και Lightroom χρησιμοποίησα και Gopro studio και δούλεψε απροβλημάτιστα χωρίς κολλήματα. Γενικότερα είμαι πολύ ευχαριστημένος, πήρα και καλώδια από alliexpress (με 2-3 ευρώ) που να είναι type c για δίσκους, τηλεοράσεις κλπ και είναι όλα μια χαρά. Κάνω πολύ απλή χρήση όπως καταλαβαίνεις, email, browsing, word, excel, ελαφρύ photo και video editing, μουσική και ταινίες. Και όλα αυτά τα κάνει άψογα.
demetr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Σ’ευχαριστω Θοδωρη ,και εγω για ιδια χρήση το θελλω απλα εχω δει παρα πολλα videos στο YouTube και εχω διαβασει κ τα σχόλια που γράφουν αλλα και σε φόρουμ γενικα οι απόψεις διαφέρουν κ οι περισσότεροι το συγκρίνουν με το pro που ειναι τελείως λαθος.Το ποιο σημαντικο για μενα ως πρώην χρήστης .Mac ειναι το λειτουργικό που ειναι ξεκούραστο κ πραγματικα το απολαμβάνεις. 1
thodoris20s Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, demetr είπε Σ’ευχαριστω Θοδωρη ,και εγω για ιδια χρήση το θελλω απλα εχω δει παρα πολλα videos στο YouTube και εχω διαβασει κ τα σχόλια που γράφουν αλλα και σε φόρουμ γενικα οι απόψεις διαφέρουν κ οι περισσότεροι το συγκρίνουν με το pro που ειναι τελείως λαθος.Το ποιο σημαντικο για μενα ως πρώην χρήστης .Mac ειναι το λειτουργικό που ειναι ξεκούραστο κ πραγματικα το απολαμβάνεις. Το συγκρίνουν γιατί είναι πάνω κάτω στα ίδια λεφτά. Εγώ ήμουν τυχερός και το έφερα από αμερική με έκπτωση οπότε η διαφορά τους ήταν γύρω στα 150€-200€, αν το πάρεις από σκρουτζ είναι μηδαμινή η διαφορά. Επίσης εγώ είμαι και υπέρ της άποψης πως ότι είναι πιο καινούργιο είναι και καλύτερο. Σίγουρα το pro έχει καλύτερο επεξεργαστή και οθόνη (τα οποία θεωρώ ότι στην απλή καθημερινή χρήση δεν φαίνονται καν), αλλά στα υπόλοιπα για μένα υστερεί. Αν δουλεύεις video και Photo editing πολύ και χρησιμοποιείς το λάπτοπ σε εξωτερικούς χώρους αρκετά το pro είναι σαφώς καλύτερη επιλογή. Αν δεν τα κάνεις αυτά, για μένα το air είναι καλύτερο. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2019 από thodoris20s
demetr Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Προτιμω το air απο το pro 2017, ποιο καινουργιο,Για photo video Edit light χρήση μια φορα στο τοσο το μονο μου θεμα ειναι ο σκληρός 128 gb αν ειναι αρκετός.Ταινιες δεν κατεβάζω μονο τραγουδια θα βαλω κ τις φωτο πιυ ηδη εχω στο time cápsule( εχω να το δουλέψω 6 χρονια) πρεπει να ειναι 10 gb οι φωτος και σιγουρα να περασω γυρω στις 10 εφαρμογές.
thodoris20s Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, demetr είπε Προτιμω το air απο το pro 2017, ποιο καινουργιο,Για photo video Edit light χρήση μια φορα στο τοσο το μονο μου θεμα ειναι ο σκληρός 128 gb αν ειναι αρκετός.Ταινιες δεν κατεβάζω μονο τραγουδια θα βαλω κ τις φωτο πιυ ηδη εχω στο time cápsule( εχω να το δουλέψω 6 χρονια) πρεπει να ειναι 10 gb οι φωτος και σιγουρα να περασω γυρω στις 10 εφαρμογές. Για αυτή τη χρήση σου φτάνει ο 128gb. Και εγώ όλες μου τις ταινίες, φωτό και μουσική τις έχω σε εξωτερικό δίσκο, στο macbook έχω μόνο εφαρμογές, έγγραφα δουλειάς κλπ και την μουσική που θέλω να έχω στο iphone και έχω ελεύθερα 77gb. Βέβαια έβαλα το itunes να κάνει back up στο iphone σε εξωτερικό δίσκο και γλίτωσα έτσι ακόμα 17gb.
leonidas_fs Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, demetr είπε Προτιμω το air απο το pro 2017, ποιο καινουργιο,Για photo video Edit light χρήση μια φορα στο τοσο το μονο μου θεμα ειναι ο σκληρός 128 gb αν ειναι αρκετός.Ταινιες δεν κατεβάζω μονο τραγουδια θα βαλω κ τις φωτο πιυ ηδη εχω στο time cápsule( εχω να το δουλέψω 6 χρονια) πρεπει να ειναι 10 gb οι φωτος και σιγουρα να περασω γυρω στις 10 εφαρμογές. Μην το σκέφτεσαι καθόλου φίλε, το μηχάνημα είναι φοβερό! Το έχω από τις 10 Δεκεμβρίου και είμαι τρομερά ευχαριστημένος! Ήμουν και εγώ στο δίλημμα αν ήταν να διαλέξω αυτό η το pro με πολλή πολλή σκέψη διάλεξα το air και είμαι ευχαριστημένος! Η χρήση που το κάνω είναι ίντερνετ, word, Netflix facebook, insomnia και τα λοιπά, δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ μα ποτέ κανένα πρόβλημα ούτε καν το παραμικρό! Παρτο και θα μας θυμηθείς! Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2019 από leonidas_fs
yazidis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Κάπου χάνεται το νόημα. Και τα 2 μηχανήματα που συζητάτε είναι φανταστικά. Ότι δουλειά και αν τους βάλετε να κάνουν εν έτη 2019 θα την κάνουν. Και ο air που στη θεωρία είναι το φθηνό-απλό μοντέλο της apple, με τον 8ης γενιάς επεξεργαστή θα μπορεί άνετα να κάνει όλες τις διεργασίες από προγράμματα επεξεργασίας εικόνας - ήχου - βίντεο. Το μόνο που στη θεωρία θα πρέπει να σας ενδιαφέρει παραπάνω, είναι η διάρκεια ζωής των προϊόντων. Δυστυχώς με αυτά που γίνονται με την Apple που σε πολλά από τα τελευταία μηχανήματά της είναι ενσωματωμένες οι μνήμες ή ο σκληρός, θα πρέπει κάποιος να μεριμνήσει τη στιγμή της αγοράς του μηχανήματος για κάποιο upgrade. Άλλωστε όπως θα βλέπεται και εδώ στο forum, υπάρχουν άτομα (και σε αυτούς και εγώ) όπου έχουμε μηχανήματα απ'το 2010 και ακόμη πετάνε. Προσωπικά έχω έναν imac mid 2010 και στην καθημερινή μου χρήση δουλεύω απροβλημάτιστα (την προηγούμενη βδομάδα έτυχε να είμαι με 3 browser ανοιχτούς και να έχω στον firefox 70+ tabs ανοιχτά). Όποιος δεν ασχολείται με βαριά προγράμματα, επεξεργασίας εικόνας, ήχου, βίντεο, όποιο μηχάνημα και να πάρει, θα είναι απόλυτα ευχαριστημένος.
thodoris20s Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2019 46 λεπτά πριν, yazidis είπε Κάπου χάνεται το νόημα. Και τα 2 μηχανήματα που συζητάτε είναι φανταστικά. Ότι δουλειά και αν τους βάλετε να κάνουν εν έτη 2019 θα την κάνουν. Και ο air που στη θεωρία είναι το φθηνό-απλό μοντέλο της apple, με τον 8ης γενιάς επεξεργαστή θα μπορεί άνετα να κάνει όλες τις διεργασίες από προγράμματα επεξεργασίας εικόνας - ήχου - βίντεο. Το μόνο που στη θεωρία θα πρέπει να σας ενδιαφέρει παραπάνω, είναι η διάρκεια ζωής των προϊόντων. Δυστυχώς με αυτά που γίνονται με την Apple που σε πολλά από τα τελευταία μηχανήματά της είναι ενσωματωμένες οι μνήμες ή ο σκληρός, θα πρέπει κάποιος να μεριμνήσει τη στιγμή της αγοράς του μηχανήματος για κάποιο upgrade. Άλλωστε όπως θα βλέπεται και εδώ στο forum, υπάρχουν άτομα (και σε αυτούς και εγώ) όπου έχουμε μηχανήματα απ'το 2010 και ακόμη πετάνε. Προσωπικά έχω έναν imac mid 2010 και στην καθημερινή μου χρήση δουλεύω απροβλημάτιστα (την προηγούμενη βδομάδα έτυχε να είμαι με 3 browser ανοιχτούς και να έχω στον firefox 70+ tabs ανοιχτά). Όποιος δεν ασχολείται με βαριά προγράμματα, επεξεργασίας εικόνας, ήχου, βίντεο, όποιο μηχάνημα και να πάρει, θα είναι απόλυτα ευχαριστημένος. Δεν έχεις άδικο, απλά για τα συγκεκριμένα μηχανήματα που μιλάμε το θέμα hardware upgrade δεν υφίσταται για κανένα από τα δύο. Στην επισκευασιμότητα βέβαια λένε ότι το pro είναι πιο εύκολο λόγω T2 chip του Air Retina. Συνεπώς την διάρκεια ζωής δεν μπορείς να την προκαθορίσεις ή να την μαντέψεις. Θεωρώ πως και τα δύο θα έχουν πρόβλημα αν χτύπα ξύλο γίνει κάτι στην μητρική κλπ. Φαντάζομαι ότι για να τα πουλάνε έτσι θα υπάρχει μία εύλογη διάρκεια ζωής, 7-8 χρόνων π.χ, μπορεί και παραπάνω. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει με τα μηχανήματα. Οπότε παίρνοντας μία απόφαση να πάρεις macbook είσαι συνειδητοποιημένος και συμβιβάζεσαι με αυτό, οπότε μετά ξεκινάει και η σύγκριση που κάνουμε εμείς ανάμεσα στα δύο, άρα δεν θεωρώ ότι χάνεται το νόημα 😀
demetr Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2019 Βρηκα το MacBook Air 2018 στα 1156€ Στο mediamarkt της Ισπανιασ Κ θα ειμαι εδω μεχρι τελος φλεβαρη.Ειμαι σε σκεψεις να το παρω απο Ισπανια η απο Ελλάδα ( σκεφτομαι σε δόσεις τα μισά μετρητά) ειναι μεγαλη η διαφορα παντως.
studiokristo Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Λοιπόν, να πω και εγώ τη γνώμη μου να σε μπερδέψω λίγο περισσότερο. Ήμουν Αμερική πριν λίγο καιρό και έφαγα άπειρες ώρες στα Apple Stores συγκρίνοντας το Air 2018 με το Pro 2017 δίπλα δίπλα. Θα πω προσωπική άποψη. Για έναν μέσο χρήστη δεν υπάρχει διαφορά έντονη στην απόδοση, ωστόσο η διαφορά στην οθόνη φαίνεται. Στο Pro είναι πολύ καλύτερη, τα χρώματα πιο βαθιά και έντονα ενώ και η φωτεινότητα θα ικανοποιεί και σε εξωτερικά περιβάλλοντα. Στο Air, σε περιβάλλον δωματίου χωρίς έντονο φωτισμό όμως θα είσαι μια χαρά. Επίσης, το Pro έχει επεξεργαστή πιο δυνατό, ενώ το Air παίρνει βοήθεια και από το νέο τσιπάκι Τ2 νομίζω λέγεται οπότε σε κάποιες εφαρμογές το Air τα πάει αρκετά καλά. Η μπαταρία του Air βγάζει 1-2 ώρες παραπάνω κυρίως λόγω του επεξεργαστή που είναι χαμηλότερης κατανάλωσης και άρα λίγο χαμηλότερων επιδόσεων. Λόγω κυρίως SSD πλέον, τα περισσότερα λαπτοπ με μια αναβάθμιση δίσκου και RAM αυξάνουν τη διάρκεια ζωής τους κι άλλο, οπότε λογικό είναι να ακούς τα παιδιά εδώ να λένε ότι τα MAC laptop τους πετάνε μετά από τόσα χρόνια μιας και οι περισσότεροι τα έχουν αναβαθμίσει. Ωστόσο, μειονέκτημα σοβαρό στα περισσότερα σύγχρονα λαπτοπ που χρειάζονται φορητότητα είναι οι περιορισμένες δυνατότητες αναβάθμισης. Τα Air και Pro πλέον, με ό,τι χαρακτηριστικά τα πήρες, τα παντρεύτηκες. Για κάποιους η χρήση εξωτερικών σκληρών σώζει την κατάσταση, αλλά περιορίζει κάπως την έννοια της φορητότητας. 3
thodoris20s Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 23 λεπτά πριν, studiokristo είπε Λοιπόν, να πω και εγώ τη γνώμη μου να σε μπερδέψω λίγο περισσότερο. Ήμουν Αμερική πριν λίγο καιρό και έφαγα άπειρες ώρες στα Apple Stores συγκρίνοντας το Air 2018 με το Pro 2017 δίπλα δίπλα. Θα πω προσωπική άποψη. Για έναν μέσο χρήστη δεν υπάρχει διαφορά έντονη στην απόδοση, ωστόσο η διαφορά στην οθόνη φαίνεται. Στο Pro είναι πολύ καλύτερη, τα χρώματα πιο βαθιά και έντονα ενώ και η φωτεινότητα θα ικανοποιεί και σε εξωτερικά περιβάλλοντα. Στο Air, σε περιβάλλον δωματίου χωρίς έντονο φωτισμό όμως θα είσαι μια χαρά. Επίσης, το Pro έχει επεξεργαστή πιο δυνατό, ενώ το Air παίρνει βοήθεια και από το νέο τσιπάκι Τ2 νομίζω λέγεται οπότε σε κάποιες εφαρμογές το Air τα πάει αρκετά καλά. Η μπαταρία του Air βγάζει 1-2 ώρες παραπάνω κυρίως λόγω του επεξεργαστή που είναι χαμηλότερης κατανάλωσης και άρα λίγο χαμηλότερων επιδόσεων. Λόγω κυρίως SSD πλέον, τα περισσότερα λαπτοπ με μια αναβάθμιση δίσκου και RAM αυξάνουν τη διάρκεια ζωής τους κι άλλο, οπότε λογικό είναι να ακούς τα παιδιά εδώ να λένε ότι τα MAC laptop τους πετάνε μετά από τόσα χρόνια μιας και οι περισσότεροι τα έχουν αναβαθμίσει. Ωστόσο, μειονέκτημα σοβαρό στα περισσότερα σύγχρονα λαπτοπ που χρειάζονται φορητότητα είναι οι περιορισμένες δυνατότητες αναβάθμισης. Τα Air και Pro πλέον, με ό,τι χαρακτηριστικά τα πήρες, τα παντρεύτηκες. Για κάποιους η χρήση εξωτερικών σκληρών σώζει την κατάσταση, αλλά περιορίζει κάπως την έννοια της φορητότητας. Νομίζω είναι ακριβώς όπως τα λες 1
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2019 35 λεπτά πριν, studiokristo είπε Λοιπόν, να πω και εγώ τη γνώμη μου να σε μπερδέψω λίγο περισσότερο. Ήμουν Αμερική πριν λίγο καιρό και έφαγα άπειρες ώρες στα Apple Stores συγκρίνοντας το Air 2018 με το Pro 2017 δίπλα δίπλα. Θα πω προσωπική άποψη. Για έναν μέσο χρήστη δεν υπάρχει διαφορά έντονη στην απόδοση, ωστόσο η διαφορά στην οθόνη φαίνεται. Στο Pro είναι πολύ καλύτερη, τα χρώματα πιο βαθιά και έντονα ενώ και η φωτεινότητα θα ικανοποιεί και σε εξωτερικά περιβάλλοντα. Στο Air, σε περιβάλλον δωματίου χωρίς έντονο φωτισμό όμως θα είσαι μια χαρά. Επίσης, το Pro έχει επεξεργαστή πιο δυνατό, ενώ το Air παίρνει βοήθεια και από το νέο τσιπάκι Τ2 νομίζω λέγεται οπότε σε κάποιες εφαρμογές το Air τα πάει αρκετά καλά. Η μπαταρία του Air βγάζει 1-2 ώρες παραπάνω κυρίως λόγω του επεξεργαστή που είναι χαμηλότερης κατανάλωσης και άρα λίγο χαμηλότερων επιδόσεων. Λόγω κυρίως SSD πλέον, τα περισσότερα λαπτοπ με μια αναβάθμιση δίσκου και RAM αυξάνουν τη διάρκεια ζωής τους κι άλλο, οπότε λογικό είναι να ακούς τα παιδιά εδώ να λένε ότι τα MAC laptop τους πετάνε μετά από τόσα χρόνια μιας και οι περισσότεροι τα έχουν αναβαθμίσει. Ωστόσο, μειονέκτημα σοβαρό στα περισσότερα σύγχρονα λαπτοπ που χρειάζονται φορητότητα είναι οι περιορισμένες δυνατότητες αναβάθμισης. Τα Air και Pro πλέον, με ό,τι χαρακτηριστικά τα πήρες, τα παντρεύτηκες. Για κάποιους η χρήση εξωτερικών σκληρών σώζει την κατάσταση, αλλά περιορίζει κάπως την έννοια της φορητότητας. Στο 13αρι pro του 2017 non touchbar, ο SSD είναι user-upgradable. Είναι proprietary connection και δύσκολα βρίσκεις ανταλλακτικό λόγω τιμής αλλά αλλάζει πάντως.
Yiannis87 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Σε macbook air παρατήρησα δυο φορές σε εκθεσιακά σε καταστήματα "hinge cracking" όταν μετακινείς την οθόνη ή ανοίγεις το lid. Αν κάποιος το googlarei αυτό το θέμα είναι γνωστό και για τα pro 2016+. Απλά το αναφέρω να το ξέρετε, καθώς με βάση και τα forum δεν πολυαναγνωρίζεται ως πρόβλημα από την Apple, όπως και το flexgate. Όπως άλλωστε θα δείτε και στο υπόλοιπο thread έχω υποστηριξεί το air έναντι του pro, αλλά με τη νέα apple του marketing κράτα και μικρό καλάθι... Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2019 από Yiannis87 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα