Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ανοίξει εκατοντάδες υπολογιστές φορητούς και σταθερούς. Η αλήθεια είναι ότι όλοι μέσα έχουν σκόνη. Το θέμα είναι ότι σε κάποια μοντέλα apple περνάει μέσα στην οθόνη κι αυτό δεν θυμάμαι να το έχω δει αλλού. Δε σημαίνει ότι δεν γίνεται, απλά δεν θυμάμαι να το βλέπω σε άλλη μάρκα.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

Εξαφανίζει από παντού κάθε ίχνος σκόνης κάνει το pc σαν καινούργιο.:P

37 λεπτά πριν, zio10 είπε

Έχω ανοίξει εκατοντάδες υπολογιστές φορητούς και σταθερούς. Η αλήθεια είναι ότι όλοι μέσα έχουν σκόνη. Το θέμα είναι ότι σε κάποια μοντέλα apple περνάει μέσα στην οθόνη κι αυτό δεν θυμάμαι να το έχω δει αλλού. Δε σημαίνει ότι δεν γίνεται, απλά δεν θυμάμαι να το βλέπω σε άλλη μάρκα.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, zio10 είπε

έλα τώρα που γυρνάει   λεγε και  ποσά προβλήματα έχεις δει σε apple που δεν έχεις δει σε άλλες μάρκες :P 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, christopher0016 είπε

έλα τώρα που γυρνάει   λεγε και  ποσά προβλήματα έχεις δει σε apple που δεν έχεις δει σε άλλες μάρκες :P 

Όλες οι εταιρείες θέματα έχουν, όλα χαλάνε. Γενικά δεν γίνεται κάτι μαζικής παραγωγής να μην έχει θέματα. Αλλά με την είδηση θυμήθηκα αυτό με τη σκόνη. Τουλάχιστον σε imac είναι σχετικά εύκολο να την καθαρίσεις, σηκώνεις με μια βεντούζα το γυαλί που το κρατάνε μαγνήτες και σκουπίζεις από κάτω. 

• Thanks 1
Δημοσ.

0c81ced8deefdafd5f9e59ccd72f9451.png

θελουν του αερααγωγους να φυσανε προς την οθονη

Οχι δεν ειναι κατασκευαστικο λαθος

Δεν κανει τετοια η μεγαλυτερη εταιρεια του κοσμου

• Super Moderators
Δημοσ.
6 hours ago, Arkin said:

Και λίγη υπερβολή δεν κάνει κακό προφανώς ως hater θα ήθελα μια εταιρεία όπως η Apple να φτάσει τόσο χαμηλά. 

Ευτυχώς έβαλες το «προφανως» για να ξέρουμε αν θα μπούμε στον κόπο να απαντήσουμε. 

Προφανως! :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Regulus είπε

Να υποθέσω ότι όλοι οι άλλοι κατασκευαστές βάζουν έτσι;

Υ.Γ. Δεν έχω Mac

Όσα laptops έχω ανοίξει έχουν κάτι γρίλιες στην άκρη και πιάνουν τα χοντράδια. Γενικά δεν είναι φίλτρο σκόνης αυτό απλά όταν πιάσει πολύ σκόνη κολλάει πάνω του. Όποιος έχει ανοίξει το fan με το κατσαβίδι θα προσέξει ότι μέχρι και μέσα υπάρχει σκόνη για την οποία θα χρειαστεί κάποιο πινέλο ή κάτι άλλο να την καθαρίσει. Εν τέλει αυτές ο γρίλιες μπορεί να μην είναι φίλτρο άλλα κάνουν δουλειά αν σκεφτείς ότι αν έμπαινε τόση σκόνη σίγουρα θα καθόταν στον άξονα και η ζωή της ανεμιστήρα θα μειωνόταν αρκετά.  Πιθανών τα macbooks αυτές τις γριλιες να τις έχουν πιο αραιές αέρα αν και δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω. Με γρήγορο googlaρισμα δεν κατάφερα να βρω το σύστημα ψύξης

Στα iMac που είναι all in one PC, δεν έχεις άμεση επαφή με το panel της οθόνης όπως συνηθίζεται. Μπροστά υπάρχει ένα τζάμι που στηρίζεται με μαγνήτες. Θα μου φαινόταν περίεργο να μην πατάει σωστά και να μπαίνουν σκόνες, οπότε μπαίνουν μάλλον από κάπου αλλού. Όπως και να χει η αφαίρεση του τζαμιού δεν είναι απλή υπόθεση. Θέλει βεντούζες και άσε που αν δεν το κάνεις σωστά μπορεί πέσει το panel από μέσα και θα κοστίζει όσο ένα καινούργιο iMac. Αν βρεις εξουσιοδοτημένο τεχνικό να μπορεί να στο φτιάξει.

Εγώ καταλήγω ότι είναι λογικό να κάνεις μήνυση για την σκόνη μέσα από το panel αλλά όχι στον ανεμιστήρα. Ρουφάει αέρα, θα ρουφήξει και τη σκόνη όπως κάθε laptop και pc . Δεν μπορείς να κάνεις υπερβολές με τα φίλτρα όπως στα pc που έχουν 12αρια και 14 αρια ανεμιστήρια

Επεξ/σία από manolis940
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 30/11/2018 στις 9:39 ΜΜ, Jimmy08 είπε

οι υπολοιποι κατασκευαστες βαζουν φιλτρα; 

Η HP και η DELL σε όλα τα all-in-one που έχω πετύχει, βάζει ένα φίλτρο, όχι ότι κάνει δουλειά, αλλά τις κρατάνε μακριά από μηνύσεις...

• Super Moderators
Δημοσ.

Ειδικά σε παλιότερα imac το πρόβλημα δεν ήταν η σκόνη που έμπαινε κάτω από το εξωτερικό γυαλί, μιας και αυτό μπορούσες εύκολα να το καθαρίσεις αφαιρώντας το τζάμι που στηριζόταν με μαγνήτες. Το πραγματικό πρόβλημα ξεκινούσε όταν οι αλλοιώσεις εμφανιζόταν μέσα στην οθόνη και πιο συγκεκριμένα ανάμεσα στο backlight και το lcd panel! Σε αυτή την περίπτωση όπως καταλαβαίνετε, για έναν μέσο χρήστη ο καθαρισμός αυτός ήταν αδύνατος μιας και απαιτούσε το άνοιγμα του lcd panel (να βγει η led πλάτη, τα φιλμς στο εσωτερικό που διαχέουν το φως, τα polarized φύλλά, κλπ κλπ), οπότε η πιο απλή (και ακριβή) λύση ήταν να αντικατασταθεί ολόκληρη ο οθόνη! Οι λεκέδες αυτοί δεν ήταν ακριβώς σκόνη αλλά κάτι σαν "ξεραμένοι" υδρατμοί και παρατηρούνταν περισσότερο σε χρήστες που κάπνιζαν ή άτμιζαν πολύ και ειδικά μπροστά στο imac. Σε αυτή την περίπτωση, ένα φίλτρο σκόνης δεν θα έκανε σχεδόν τίποτα!

Στα καινούργια imac και ειδικά από τη στιγμή που έγιναν slim, δεν έχω ακόμη παρατηρήσει κάτι αντίστοιχο μέχρι τώρα. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 30/11/2018 στις 9:08 ΜΜ, devil-ji είπε

αξιόπιστα, ποιοτικά προϊόντα της 🤣

apple ρε εγγυηση του κωουλ χαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχαχα

Δημοσ.
21 hours ago, billdanos said:

Ειδικά σε παλιότερα imac το πρόβλημα δεν ήταν η σκόνη που έμπαινε κάτω από το εξωτερικό γυαλί, μιας και αυτό μπορούσες εύκολα να το καθαρίσεις αφαιρώντας το τζάμι που στηριζόταν με μαγνήτες. Το πραγματικό πρόβλημα ξεκινούσε όταν οι αλλοιώσεις εμφανιζόταν μέσα στην οθόνη και πιο συγκεκριμένα ανάμεσα στο backlight και το lcd panel! Σε αυτή την περίπτωση όπως καταλαβαίνετε, για έναν μέσο χρήστη ο καθαρισμός αυτός ήταν αδύνατος μιας και απαιτούσε το άνοιγμα του lcd panel (να βγει η led πλάτη, τα φιλμς στο εσωτερικό που διαχέουν το φως, τα polarized φύλλά, κλπ κλπ), οπότε η πιο απλή (και ακριβή) λύση ήταν να αντικατασταθεί ολόκληρη ο οθόνη! Οι λεκέδες αυτοί δεν ήταν ακριβώς σκόνη αλλά κάτι σαν "ξεραμένοι" υδρατμοί και παρατηρούνταν περισσότερο σε χρήστες που κάπνιζαν ή άτμιζαν πολύ και ειδικά μπροστά στο imac. Σε αυτή την περίπτωση, ένα φίλτρο σκόνης δεν θα έκανε σχεδόν τίποτα!

Στα καινούργια imac και ειδικά από τη στιγμή που έγιναν slim, δεν έχω ακόμη παρατηρήσει κάτι αντίστοιχο μέχρι τώρα. 

έχω καθαρίσει μόνος μου το 2011 παλιό iMac (του 2009) με τέτοιο πρόβλημα. οι λεκέδες δημιουργήθηκαν επειδή το iMac βρισκόταν σε χώρο που υπήρχαν καπνιστές. Καθαρίστηκε (δύσκολο πολύ και με μεγάλο ρίσκο) και αφού άλλαξε χώρο (χωρίς καπνιστές) και μέχρι σήμερα 7 χρόνια μετά τον καθαρισμό δεν έχει εμφανίσει άλλον λεκέ.

δε νομίζω να είναι η σκόνη λοιπόν, καπνός τσιγάρου είναι και δεν ξέρω αν αντιμετωπίζεται το θέμα με κάποιο φίλτρο.

• Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, billdanos είπε

Το θυμαμαι συτο το προβλημα. Εχω δοκιμασει απο το 92 καθε ειδος οθονης, σε διάφορα price ranges, και η μονη οθονη που ειχε προβλημα με παγιδευμενη υγρασία ήταν αυτη του imac late 11. Επισης θυμαμαι οτι ηταν γενικο προβλημα με ολα τα iMac  της εποχής. Τόσο συχνο που οταν το πούλησα σε authorised reseller/refurbisher, δεν μου αφαίρεσαν χρήματα, ενω για άλλα issues (π.χ. χαλασμενο super drive), με φέσωσαν κανονικότατα

Μου φάνηκε περίεργο αυτο που ειπες για καπνισμα κι ατμισμα. Οχι οτι δικαιολογει την Apple ή οτι δεν όφειλε να προβλέψει, αλλα επειδη μου φάνηκε ενδιαφέρον και δεν το εχω ξαναδεί,  εχεις καποια πηγή να βρω παραπανω πληροφορίες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Snolly είπε

έχω καθαρίσει μόνος μου το 2011 παλιό iMac (του 2009) με τέτοιο πρόβλημα. οι λεκέδες δημιουργήθηκαν επειδή το iMac βρισκόταν σε χώρο που υπήρχαν καπνιστές. Καθαρίστηκε (δύσκολο πολύ και με μεγάλο ρίσκο) και αφού άλλαξε χώρο (χωρίς καπνιστές) και μέχρι σήμερα 7 χρόνια μετά τον καθαρισμό δεν έχει εμφανίσει άλλον λεκέ.

δε νομίζω να είναι η σκόνη λοιπόν, καπνός τσιγάρου είναι και δεν ξέρω αν αντιμετωπίζεται το θέμα με κάποιο φίλτρο.

Δεν ειναι απαταιτητα απο τσιγαρο, το ειχα στο  iMac μου, ηταν στις πανω γωνιες, και ηταν ξεκαθαρα παγιδευμενη υγρασια που' υποχωρουσε' μετα απο λιγες ωρες λειτουργιας (εξατμιζοταν απο την θερμοτητα) και ξαναεμφανιζόταν μετα απο λιγες μερες εκτος ρεύματος.

Δεν νομιζω οτι υπαρχει απόδειξη οτι προβλημα παρουσιαστηκε κυριως σε καπνιστες, αλλα για να μην κολλησουμε εδω, ας υποθέσουμε οτι εμφανίστηκε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε καπνιστες: Ειναι ΟΚ να μην εμφανιζει καμια οθονη καμιας αλλης εταιριας, ακομα και στα φτηνοτερα μοντέλα της αυτο το πρόβλημα, εκτος απο της Apple? Δηλωνει κάπου η Apple οτι τα iMac δεν απευθύνονται σε κάπνιστές? Υπαρχει καποια  νομοθεσια που απαλλασει τον κατασκευαστη απο προβληματα αν ο ιδιοκτητης ειναι καπνιστής?

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
12 minutes ago, Karpouzac said:

Δεν ειναι απαταιτητα απο τσιγαρο, το ειχα στο  iMac μου, ηταν στις πανω γωνιες, και ηταν ξεκαθαρα παγιδευμενη υγρασια που' υποχωρουσε' μετα απο λιγες ωρες λειτουργιας (εξατμιζοταν απο την θερμοτητα) και ξαναεμφανιζόταν μετα απο λιγες μερες εκτος ρεύματος.

Δεν νομιζω οτι υπαρχει απόδειξη οτι προβλημα παρουσιαστηκε κυριως σε καπνιστες, αλλα για να μην κολλησουμε εδω, ας υποθέσουμε οτι εμφανίστηκε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε καπνιστες: Ειναι ΟΚ να μην εμφανιζει καμια οθονη καμιας αλλης εταιριας, ακομα και στα φτηνοτερα μοντέλα της αυτο το πρόβλημα, εκτος απο της Apple? Δηλωνει κάπου η Apple οτι τα iMac δεν απευθύνονται σε κάπνιστές? Υπαρχει καποια  νομοθεσια που απαλλασει τον κατασκευαστη απο προβληματα αν ο ιδιοκτητης ειναι καπνιστής?

φυσικά και όχι, είναι ο λόγος για τον οποίο δεν ξαναγόρασα iMac ποτέ. δεν τους δικαιολογώ απλά παρέθεσα τη δική μου εμπειρία

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...