Προς το περιεχόμενο

Πατέντα με ανεμιστήρα σε παλιό κουτί.

ZEUS OFFICER

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στην κοινότητα του insomnia.gr.

θα ήθελα να σας ρωτήσω αν η τοποθέτηση ανεμιστήρα 140mm στην θέση του dvd rom συμφέρει.Φυσικά δεν υπάρχει υποδοχή για ανεμιστήρα στην συγκεκριμένη θέση αλλα υπάρχει στο μπροστα- κατω μερος του κουτιου για εναν 80αρι. Για ευνοητους λογους δεν θα ηθελα να βαλω εναν εκει γιατι ενας 80αρις κανει πολυ θορυβο και φυσικα δεν θα εχει την απαιτουμενα αποτελεσματα. Για αυτο τον λογο σκέφτηκα να τοποθετησω εναν 140 στην θεση του dvd rom.

Τις διαστασεις τις εχω παρει και εφαρμοζει ακριβως οποτε ειμαι ενταξει . Επισης θελω να σημειωσω πως η εργοστασιακη ψυκτρα λογικα θα αντικατασταθει με μια αεροψυξη  , οποτε αυτο που εχω σκεφτει ειναι λογικο. Ο αερας (οχι τοσο ψυχρος οσο θα ηταν στο κατω μερος του κουτιου): 

• Θα ξεκινουσε με δυναμη απο τον ανεμηστηρα(140) και στην συνεχεια ο μισος αερας θα πηγενε στο τροφοδοτικο επειδη εχει κενο στο πισω μερος του (οπου αυτο ειναι σωστο γιατι θα το βοηθουσε καλυτερα στην ψηξη του γιατι τωρα ανεβαζει υψηλες θερμοκρασιες.)
  • Και δευτερον θα περνουσε απο τον ανεμιστηρα της ψυκτρας στα αλουμινενια fins της με κατευθηνση προς τον πισω 80αρι ανεμηστηρα.(Οπου και αυτο ειναι σωστο γιατι η συνεχης παροχη αερα απο το ιδιο επιπεδο βοηθαει στην ψυξη)

Ετσι θα υπαρχει ενα καλο airflow με μια συνεχη πορεια.ΑΝ χρειαστει για καλυτερη ψυξη και της καρτας γραφικων βαζω και τον 80 κατω.

Θα ηθελα να μου πειτε αν αυτο συμφερει και αν θα εχω καποιες καλυτερες θερμοκρασιες σε ενα παλιο pc με εναν intel core duo 2 e 4500 που λογικα θα γινει overclock . Να σημειωσω πως ολο αυτο το σκευτηκα μονος μου και πιθανον να μην ισχυει.😂

Ναι και μια εικονα να δειτε τι εννοω (δεν ειναι το δικο μου) ΠΡΑΣΙΝΑ = ΑΝΕΜΗΣΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΨΥΚΤΡΑ  | ΜΠΛΕ = ΚΡΥΟΣ ΑΕΡΑΣ |ΚΟΚΚΙΝΟ =ΖΕΣΤΟΣ ΑΕΡΑΣ974297048_-------------------06.png.ed7ae2e480e3b7544c717d7441197070.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, ZEUS OFFICER είπε

Καλησπέρα στην κοινότητα του insomnia.gr.

θα ήθελα να σας ρωτήσω αν η τοποθέτηση ανεμιστήρα 140mm στην θέση του dvd rom συμφέρει.Φυσικά δεν υπάρχει υποδοχή για ανεμιστήρα στην συγκεκριμένη θέση αλλα υπάρχει στο μπροστα- κατω μερος του κουτιου για εναν 80αρι. Για ευνοητους λογους δεν θα ηθελα να βαλω εναν εκει γιατι ενας 80αρις κανει πολυ θορυβο και φυσικα δεν θα εχει την απαιτουμενα αποτελεσματα. Για αυτο τον λογο σκέφτηκα να τοποθετησω εναν 140 στην θεση του dvd rom.

Τις διαστασεις τις εχω παρει και εφαρμοζει ακριβως οποτε ειμαι ενταξει . Επισης θελω να σημειωσω πως η εργοστασιακη ψυκτρα λογικα θα αντικατασταθει με μια αεροψυξη  , οποτε αυτο που εχω σκεφτει ειναι λογικο. Ο αερας (οχι τοσο ψυχρος οσο θα ηταν στο κατω μερος του κουτιου): 

• Θα ξεκινουσε με δυναμη απο τον ανεμηστηρα(140) και στην συνεχεια ο μισος αερας θα πηγενε στο τροφοδοτικο επειδη εχει κενο στο πισω μερος του (οπου αυτο ειναι σωστο γιατι θα το βοηθουσε καλυτερα στην ψηξη του γιατι τωρα ανεβαζει υψηλες θερμοκρασιες.)
  • Και δευτερον θα περνουσε απο τον ανεμιστηρα της ψυκτρας στα αλουμινενια fins της με κατευθηνση προς τον πισω 80αρι ανεμηστηρα.(Οπου και αυτο ειναι σωστο γιατι η συνεχης παροχη αερα απο το ιδιο επιπεδο βοηθαει στην ψυξη)

Ετσι θα υπαρχει ενα καλο airflow με μια συνεχη πορεια.ΑΝ χρειαστει για καλυτερη ψυξη και της καρτας γραφικων βαζω και τον 80 κατω.

Θα ηθελα να μου πειτε αν αυτο συμφερει και αν θα εχω καποιες καλυτερες θερμοκρασιες σε ενα παλιο pc με εναν intel core duo 2 e 4500 που λογικα θα γινει overclock . Να σημειωσω πως ολο αυτο το σκευτηκα μονος μου και πιθανον να μην ισχυει.😂

Ναι και μια εικονα να δειτε τι εννοω (δεν ειναι το δικο μου) ΠΡΑΣΙΝΑ = ΑΝΕΜΗΣΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΨΥΚΤΡΑ  | ΜΠΛΕ = ΚΡΥΟΣ ΑΕΡΑΣ |ΚΟΚΚΙΝΟ =ΖΕΣΤΟΣ ΑΕΡΑΣ974297048_-------------------06.png.ed7ae2e480e3b7544c717d7441197070.png

δοκιμαζεις και βλεπεις αν ειναι καλυτερο ή οχι

κανονικα η ροη σημερα παει απο χαμηλα  και μπροστα προς ψηλα  και πισω και πανω αλλα ολα ειναι σχετικα 

σε παλιο κουτι εχω κανει κ εγω παλια πατεντα κ εκανα κ τωρα μεχρι βεβαια να το αλλαξω με ενα νορμαλ

στο 2ο κομπουτερ που εχω τωρα

και σιγουρα ενας 140 αρης αν ειναι και καλος κανει δουλεια

φυσικα αν αλλαξεις ψυκτρα θα εχει διαφορα 

οσο αφορα την καρτα μπορεις να βαλεις εναν 80αρη η 120 στα πλαγια αν εχει θεση το καπακι

https://imgur.com/a/rbFynXS

Επεξ/σία από hondakkias31

Στην περιπτωση σου, θα δοκιμαζα το ολο θεμα λιγο πιο ....ριζοσπαστικα ! Εφοσον δηλαδη η εικονα που παρεθεσες ειναι και η πραγματικη και αρα εχεις εναν μονο 3,5" αρη σκληρο στο κατω cage, εκει που παιζει ο 80αρης, θα μετακινουσα παραπανω τον δισκο, θα αφαιρουσα/ξεβιδωνα/εκοβα το cage και θα αντικαθιστουσα τον 80αρη με εναν 120αρη. Σιγουρα το αποτελεσμα θα ηταν καλυτερο και οπωσδηποτε πιο ησυχο. Και σε καθε περιπτωση θα μπορουσες να προσθεσεις και αλλον εναν ανεμιστηρα 120αρη ή 140αρη επανω, εκει που κοιτας τωρα, αν και οπωσδηποτε με εναν 120αρη στο πισω μερος που θα εξαγει αερα ετσι ωστε να εχεις σιγουρο ρευμα αερα.

Συνοπτικα εγω θα ξεκινουσα δοκιμη με εναν 120αρη εμπρος και εναν ιδιο πισω και μετα θα εκανα οτιδηποτε αλλο. Εαν κατι απο αυτα δεν σε συμφερει ή δεν θελεις να κανεις, δες και την περιπτωση αλλαγης αυτου του ετσι κι αλλιως παλιου κουτιου.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θες να σου πω τι έχω κάνει εγω σε αντίστοιχου μεγέθους (και χρονολογίας) κουτί για βέλτιστη εργονομία, airflow και άνεση;

Το σκεπτικό σου είναι σωστό αλλά μπορείς να το ανεβάσεις δύο σκαλιά και να μην ξανασχοληθείς. Όπως προείπε και ο από πάνω, καλύτερα ο κάτω μπροστά fan να γίνει 120άρης. Άρα έχουμε και λέμε:

1) Αγοράζεις ένα 3x5.25'' hdd cage που να παίρνει τουλάχιστον 3 σκληρούς και να έχει μπροστά 120άρη και φίλτρο. Μπορείς να βρεις μεταχειρισμένο σε καμιά αγγελία σε καλή τιμή. Βάζεις τον/τους σκληρούς σου εκεί μέσα.
2) Ξηλώνεις το κάτω hhd cage, αλλάζεις τον κάτω 80άρη με 120άρη και είσαι έτοιμος.

Τώρα κάτω τραβάει και περισσότερο και έχει και άπλα να σκάει απευθείας κρύος αέρας (όχι μέσω ζεστών σκληρών) στην gpu (που τώρα μπορείς να βάλεις και μεγάλη γιατί έχεις χώρο), πάνω τραβάει και ψύχει και τους σκληρούς και έχεις positive pressure να μην γεμίζεις σκόνες.

Σε τέτοια κουτιά αυτό το setup νομίζω οτι είναι το πιο πρακτικό κόλπο για να μεταμορφωθούν.

Επεξ/σία από helicoid
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστω για ολες τις συμβουλες. Αρχικα η φωτογραφια απο τον υπολογιστη δν ηταν του δικου μου. Πιθανοτατα η επεξεργασια του κουτιου (κοψιμο λαμαρινων και αφαιρεση πιρτσινιων με τρυπανακι) να μην με συμφερει λογο ελειψης χρονου αλλα ειναι μια πολυ καλυ ιδεα. 

Οποτε το μονο που μου μενει να κανω ειναι να κανω την ιδεα μου πραξη χωρις την αλλαγη της εργοστασιακης ψηκτρας αρχικα. Αν δω βελτειωση  εστω και λιγο σε  ολες θερμοκρασιες του Pc τοτε θα προχωρησω και στην αντικατασταση της ψυκτρας.

Για οποιαδηποτε αλλαγη πανω στο pc θα ανεβασω φωτογραφιες και πιθανως να χρειαστω ξανα την βοηθεια σας.

Επεξ/σία από ZEUS OFFICER

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω τι είδους κουτί έχεις, αλλά αυτά τα hdd cages είναι φτιαγμένα για να μπαίνουν σε 3 (κάθετα) θέσεις 5.25'' δηλαδή αν έχει 4 θέσεις το δικό σου (συνήθως τόσες έχουν) βάζεις το cage στις 3 κάτω και ένα dvd-rw drive στην 1 επάνω. Σε απλά ελληνικά αν μπορείς να βάλεις 3 optical drives (cd, dvd κτλ) στις 5.25'' σου, το ένα πάνω από το άλλο, κατά 99% θα χωράει και το hdd cage.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι κάπως έτσι. Η μόνη διαφορά οτι το psu σου λογικά είναι πάνω, άρα η gpu θα ευθυγραμμίζεται ακόμα καλύτερα με τον κάτω μπροστά fan αφού θα είναι πιο κάτω και αυτή.

Το δικό μου κουτί είναι HEC και του έχω βάλει τέτοιο hdd cage Lian Li. Το μοναδικό θέμα που ίσως συναντήσεις είναι το να μην ευθυγραμμίζονται οι βίδες τέλεια να το βιδώσεις στο chassis. Ε άνοιξε μια τρύπα. Εμένα το κουτί μου έχει ράγες με ελάσματα που κάνουν snap-in για τα optical drives, όποτε τις έχω βιδώσει πάνω στο hdd cage, και άμα θέλω να καθαρίσω το φίλτρο απλά βγάζω την μπροστινή μάσκα του κουτιού (πλαστικά κλίπς, 10secs δουλειά), τραβω το hdd cage 3cm προς τα έξω, βγάζω/πλένω το φίλτρο και πίσω πάλι. Ούτε ξεβιδώματα ούτε τίποτα. Τέτοια ευκολία δεν έχουν ούτε πανάκριβα κουτιά.

Βασικά είναι 3 σε 1. Και ανεμιστήρας, και φίλτρο, και (2/3/4) σκληροί δίσκοι.

Επεξ/σία από helicoid

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τωρα καταλαβα τι εννοεις. Αυτο κανει 3 σε 1 δηλαδη εχει ανεμηστηρα σκληρους και φιλτρο.

Λογικα θα ειμαι και μεσα στις διαστασεις αλλα ψαχνομουν για κατι πιο οικονομικο και εξαλου εχω εναν δισκο (1tb) αρα θα μεινουν 2 κενες θεσεις. Στην περιπτωση μου δεν με συμφερει γιατι εγω θελω καλο airflow ενω με αυτο , μου το δινει μεν , αλλα μου δινει και επιπλεον θεσεις για hdd που εχω στο κατω μερος του pc αρα ειναι αχρηστες (γυρω στις 8 θεσεις ελευθερες με το hdd cage).To συγκεκριμενο προϊον λογικα θα απευθυνεται σε χρηστες με πολλους hdd που δν τους φτανουν οι θεσεις του κουτιου και θελουν περισσοτερες αλλα ταυτοχρονα μια καλη ψυξη για τους δισκους τους και για ολο το συστημα τους. 

Οποτε η δουλεια για σωστo airflow και μονο γινεται και με τα ανεμιστηρακια που προειπα. Τωρα αν καποιος θελει και εναν extra χωρο για δισκους (hdd και αν υπαρχει συρταρακι με πατο ssd) τoτε ναι πρεπει να παρει hdd cage.

Επιπλεον εχω την δυνατοτητα να βγαλω καποια απο τα μπροστινα καπακια της μασκας του pc, αυτο λες να βοηθησει τον ανεμιστηρα να αναπνεει καλυτερα (δηλαδη να παιρνει περισσοτερο αερα απο μπροστα); ΑΝ ισχυει αυτο τοτε λογικα θα εχουμε προβλημα τις ωρες που ειναι κλειστο το pc με την σκονη αρα θελουμε  ενα φιλτρο και λογικα  θα προσπαθησω να κανω μια πατεντα σε αυτο το σημειο 

ΤΩΡΑ ΑΝ βαλω 140 πρεπει να βγει το dvd rom που ειναι το αρνητικο αλλα το θετικο ειναι πως εφαρμοζει πληρως στην θεση αυτη.

ΑΝ βαλω 120 δν χρειαζεται να βγει το dvd rom αλλα θα εχει ακαλυπτα σημεια αριστερα δεξια.(δν θα υπαρχει σωστο airflow και θα υπαρχουν                         τρυπες απο τις οποιες μπορει να μπει σκονη.

Επεξ/σία από ZEUS OFFICER

• 1 μήνα μετά...
Στις 2/1/2019 στις 10:02 ΠΜ, Tenshi είπε

Απο πού παίρνει αέρα αυτό το πράγμα;

Τραγωδία. Τα περισσότερα κουτιά πλέον τα φτιάχνουν με κοκοψίνια και κοκοκόψαρα και αγνοούν (?) βασικά πράγματα.

• Like 1

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...