Προς το περιεχόμενο

Σχετικά με το COSMOTE Home Speed Booster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους, Προκειμένου να συνδέσω 4 ip κάμερες που έχω και για να μην έχω αποσυνδέσεις και όγκο δεδομένων ασύρματα,  μου είπαν να αγοράσω αυτό   https://www.tp-link.com/gr/support/download/tl-sf1008d/v12/ προκειμένου να συνδέσω καλωδιακά τις κάμερες με το switchεράκι και μετά να καταλήξω ένα μονο καλώδιο αντί τεσσάρων στο speedbooster αλλά δεν ξέρω πως, σε ποιά θύρα κλπ.

Τα καλώδια τα έχω ήδη συνδέσει στις καμερες και  τώρα περιμένουν να συνδεθούν πάνω στο switch. 

Μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει ?  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπέρα .

Μια ερώτηση. Εξωτερική κεραία στο speedbooster παίρνει για βελτίωση του σήματος ;

Πρόκειται για νέα εγκατάσταση , οπότε λογικά θα στείλουν το καινουριο  Hybrid 2 router.

Είχα διαβάσει νομίζω ότι έπαορνε , αλλά δεν ξέρω αν ήταν κάποιο πιο παλιο μοντέλο.

Ευχαριστώ.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια ερώτηση έχω παιδιά. Στο σπίτι έχω Double Play 24 L (PSTN σύνδεση) που συνδυάζεται με COSMOTE Home Speed Booster (για το οποίο χρησιμοποιείται το Huawei DN9245X6-10 router). Επειδή η ADSL γραμμή που έχω είναι άθλια (γύρω στα 2-3 mbps) και δε με ενδιαφέρει τόσο το bonding, θα ήθελα να εκμεταλλευτώ στο έπακρο το 4G σήμα.

Στο σημείο που έχω τοποθετημένο το router για να συνδέεται καλωδιακά στην τηλεφωνική πρίζα το 4G σήμα πιάνει ταχύτητες 15-20 mbps. Ωστόσο, σε άλλο σημείο του σπιτιού, όπου δυστυχώς δεν υπάρχει τηλεφωνική πρίζα, το 4G σήμα πάει στα 45-50 mbps, ενώ υπάρχει και καλύτερη επαφή με τους χώρους του σπιτιού που χρειάζομαι WiFi.

Το πρόβλημα είναι πως αποσυνδέοντας το router από την τηλεφωνική πρίζα για να το μεταφέρω στο δεύτερο σημείο, παύω να έχω σταθερό τηλέφωνο στο σπίτι. Υπάρχει κάποια ρύθμιση στο router (στην καρτέλα VoIP ενδεχομένως), ή κάποια άλλη δικτυακή διάταξη που θα επέτρεπε στην σταθερή τηλεφωνία να αυτονομηθεί από το router;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Επεξ/σία από Radiphus
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ ωραία ερώτηση που θα ενδιαφέρει και άλλους νομίζω. Μια ερώτηση μόνο και απο εμένα. Πως μετράς οτι στο ένα σημείο έχεις  45-50mbps και στο άλλο πχ 20-25 ? 

Επεξ/σία από tvkal

1 λεπτό πριν, tvkal είπε

Πολί ωραία ερώτηση που θα ενδιαφέρει και άλλους νομίζω. Μια ερώτηση μόνο και απο εμένα. Πως μετράς οτι στο ένα σημείο έχεις  45-50mbps και στο άλλο πχ 20-25 ? 

Πραγματοποίησα τη μεταφορά αποδεχόμενος πως δε θα έχω σταθερό για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Κατά τα λοιπά, όλα λειτούργησαν σωστά στο κομμάτι του ίντερνετ.

1 ώρα πριν, Radiphus είπε

Μια ερώτηση έχω παιδιά. Στο σπίτι έχω Double Play 24 L (PSTN σύνδεση) που συνδυάζεται με COSMOTE Home Speed Booster (για το οποίο χρησιμοποιείται το Huawei DN9245X6-10 router). Επειδή η ADSL γραμμή που έχω είναι άθλια (γύρω στα 2-3 mbps) και δε με ενδιαφέρει τόσο το bonding, θα ήθελα να εκμεταλλευτώ στο έπακρο το 4G σήμα.

Στο σημείο που έχω τοποθετημένο το router για να συνδέεται καλωδιακά στην τηλεφωνική πρίζα το 4G σήμα πιάνει ταχύτητες 15-20 mbps. Ωστόσο, σε άλλο σημείο του σπιτιού, όπου δυστυχώς δεν υπάρχει τηλεφωνική πρίζα, το 4G σήμα πάει στα 45-50 mbps, ενώ υπάρχει και καλύτερη επαφή με τους χώρους του σπιτιού που χρειάζομαι WiFi.

Το πρόβλημα είναι πως αποσυνδέοντας το router από την τηλεφωνική πρίζα για να το μεταφέρω στο δεύτερο σημείο, παύω να έχω σταθερό τηλέφωνο στο σπίτι. Υπάρχει κάποια ρύθμιση στο router (στην καρτέλα VoIP ενδεχομένως), ή κάποια άλλη δικτυακή διάταξη που θα επέτρεπε στην σταθερή τηλεφωνία να αυτονομηθεί από το router;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Αν το αποσυνδέσεις για πολύ από τη γραμμή πιθανόν να μην έχεις και ίντερνετ.

Η μόνη λύση είναι να τραβήξεις γραμμή εκεί που θες να το βάλεις 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομιζω κανει καρφωτη καθε 12 ωρες με το τελευταιο firmware και πεφτει το WAN IP . Το 2 που δινουν τωρα εχω την εντυπωση οτι βγαζει περισοτερα θεματα εχει και κλειδωμενο μενου . Το γελοιο ειναι να εχει πεσει λογο βλαβης η γραμμη και να σου κοβουν μετα και το 4G Kαι να σε σπρωχνουν να αγορασεις την υπηρεσια "internet backup" με + 10 ευρο καθε μηνα .

Επεξ/σία από Mhlogiatros

Καλησπερα σε ολους, εχω το booster εδω και αρκετα χρονια , δεν το εχω συνδεσει ποτε σε τηλεφωνικο καλωδιο, οποτε το επαιρνα οπου χρειαζομουν απεριοριστο internet, εδω και 20 ημερες περιπου που το χρειαστηκα  σε 3 διαφορετικες περιοχες που παλιοτερα δουλευε αψογα η, η ταχυτητα χειροτερη και απο PSTN  παρολο που το σημα ειναι full, επισης στο ιδιο σημειο με το κινητο (κοσμοτε και αυτο) παρει σφαιρα. Εχει παρατηρησει καποιος αλλος κατοχος το ιδιο προβλημα; δλδ μηπως κλειδωσε η κοσμοτε πλεον το booster?  η μηπως εχει προβλημα το ρουτερ μου;

9 ώρες πριν, Smell είπε

Καλησπερα σε ολους, εχω το booster εδω και αρκετα χρονια , δεν το εχω συνδεσει ποτε σε τηλεφωνικο καλωδιο, οποτε το επαιρνα οπου χρειαζομουν απεριοριστο internet, εδω και 20 ημερες περιπου που το χρειαστηκα  σε 3 διαφορετικες περιοχες που παλιοτερα δουλευε αψογα η, η ταχυτητα χειροτερη και απο PSTN  παρολο που το σημα ειναι full, επισης στο ιδιο σημειο με το κινητο (κοσμοτε και αυτο) παρει σφαιρα. Εχει παρατηρησει καποιος αλλος κατοχος το ιδιο προβλημα; δλδ μηπως κλειδωσε η κοσμοτε πλεον το booster?  η μηπως εχει προβλημα το ρουτερ μου;

απεριόριστο; 100gb δεν ειναι;

6 λεπτά πριν, Aggelos_INSM είπε

απεριόριστο; 100gb δεν ειναι;

ΝΑΙ 100gb είναι και αν βλέπει νετφλιξ και youtube και τιποτα κάμερες όπως εγώ τελειωνουν σε 10 μέρες. 

Μήπως του τελειώσαν και γι αυτο έπεσε η ταχύτητα ... 

• Like 1

19 ώρες πριν, tvkal είπε

ΝΑΙ 100gb είναι και αν βλέπει νετφλιξ και youtube και τιποτα κάμερες όπως εγώ τελειωνουν σε 10 μέρες. 

Μήπως του τελειώσαν και γι αυτο έπεσε η ταχύτητα ... 

μετα τα 100Gb σου ριχνει την ταχυτητα στα 15Mbit  :D αρα απεριοριστα
το θεμα ειναι οτι ουτε τα 100 δεν εχω καταναλωσει...

Και εμένα που το κοίταξα σήμερα, ενώ είχα επέτειο λήξης εχθές και μπήκαν τα νέα 100gb με λήξη 4/10,  μου βγάζει 95gb υπόλοιπο αλλά ταχύτητα είναι όσο η γραμμή δηλαδή 7,19 mbps !   🥲

• Like 1

Καλησπέρα σε όλους, μένω σε χωριό και είμαι σε double play. Οι ταχύτητες μου είναι 8up/1down. Υπάρχει τρόπος να δοκιμάσω το speed booster για να δω αν θα έχω καλά αποτελέσματα ή πρέπει να βρω μόνος μου καλό σημείο στο σπίτι και να κάνω συμβόλαιο εξ αρχής? Γιατί κάπου διάβασα ότι μπορώ να το παραγγείλω τηλεφωνικά για μια δοκιμαστική περίοδο 14 ημερών. Ξέρει κάποιος αν ισχύει αυτό?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...