Προς το περιεχόμενο

Σχετικά με το COSMOTE Home Speed Booster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

30 λεπτά πριν, TsonTson είπε

Αν στην περιοχή που είσαι πιάνεις τα 50 mbps με 50αρα τότε πιστεύω ότι είναι πιο αξιόπιστη επιλογή, μιας και δεν υπάρχει data cap και θα έχεις πάντα την ίδια ταχύτητα. Αν τώρα δε θες να πληρώνεις τη διαφορά στην τιμή, και έχεις καλό σήμα και υψηλές ταχύτητες με Cosmote 4g, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το booster βοηθάει στο θέμα των ping spikes (και εγώ το έβαλα ακριβώς για αυτό το λόγο). Πριν με την ADSL έπιανα ~11/0.8 down/up και όταν έπαιζα είχα spikes αν κάποιος άλλος έβλεπε youtube/netflix ακόμα και σε 720p. Με το booster έφτασα τα ~55/4.5 down/up, και το ping δεν ανεβαίνει πλέον ούτε με 1080p. Δεν έχω φτάσει το data cap για να ξέρω αν είναι αρκετό και μετά την πτώση της ταχύτητας, αλλά αφού εσύ έχεις ήδη 20 mbps πιστεύω δε θα έχεις πρόβλημα. Να έχεις υπόψη σου ότι το ping είναι πιο σταθερό όταν έχεις ανοιχτό το booster, αλλά υπάρχει αύξηση 4-5 ms περίπου.

χθες το σκεφτομουν και για 2-3 ευρο το μηνα δεν αξιζει να εχω το περιορισμο των 100gb γιατι εχουμε και νετφλιξ με τβ 4κ οποτε εκανα πριν 1 ωρα αναβαθμιση τηλεφωνικος απο 24 σε 50 και με λεει εντος 12 εργασιμες θα πραγματοποιηθει η αλλαγη και μολις το κλεισα σε 5 λεπτα αλλαξε η συνδεση 😁

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 1 μήνα μετά...
9 ώρες πριν, roginsky12 είπε

εχω βαλει speed booster αλλα τα 4κ videos παλι εχουν κολληματα...μηπως θελει καποια ρυθμιση?

Εαν εχεις κανει ρυθμισεις εκτος wifi, κανεις επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων.

Επειτα κοιτας να εχει "τελειο" σημα.

Ουσιαστικά ο κόφτης που εχει ειναι priority στην κεραια κινητης τηλεφωνιας. Σε διπλανο forum με 300+σελιδες θεματος, υπαρχουν αναφορες οτι "οσο πιο καλο σημα εχεις, τοσο μεγαλυτερη ταχυτητα θα εχεις".

Τελος εχει μεγαλη σημασια η κεραια που εχει συνδεθει το booster, αν ειναι φορτωμενη δεν μπορεις να κανεις πολλα, ειτε υπομένεις είτε το κοβεις.

• Like 1

9 ώρες πριν, alkis13 είπε

Εαν εχεις κανει ρυθμισεις εκτος wifi, κανεις επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων.

Επειτα κοιτας να εχει "τελειο" σημα.

Ουσιαστικά ο κόφτης που εχει ειναι priority στην κεραια κινητης τηλεφωνιας. Σε διπλανο forum με 300+σελιδες θεματος, υπαρχουν αναφορες οτι "οσο πιο καλο σημα εχεις, τοσο μεγαλυτερη ταχυτητα θα εχεις".

Τελος εχει μεγαλη σημασια η κεραια που εχει συνδεθει το booster, αν ειναι φορτωμενη δεν μπορεις να κανεις πολλα, ειτε υπομένεις είτε το κοβεις.

εχω 50 γραμμη κι εχω βαλει το speed booster...Ποσο πρεπει να εχω download?

Παιδιά ξέρεις κανείς πως μπορώ να να συνδέσω το booster με το extender devolo dlan 500 duo? Με το προηγούμενο router μου ήταν όλα πανεύκολα, plug and play, εδω ενώ τα φωτάκια ανάβουν πράσινα και βλέπω το έξτρα δικτυο δε μπορω να συνδεθώ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

4 ώρες πριν, roginsky12 είπε

εχω 50 γραμμη κι εχω βαλει το speed booster...Ποσο πρεπει να εχω download?

Για να βλέπεις 4k (ένα βίντεο) χρειάζεσαι κάπου στα 20-30 mbps download. Αυτό κανονικά θα έπρεπε να το πιάνεις και με την 50αρα γραμμή.

• Like 1

14 λεπτά πριν, TsonTson είπε

Για να βλέπεις 4k (ένα βίντεο) χρειάζεσαι κάπου στα 20-30 mbps download. Αυτό κανονικά θα έπρεπε να το πιάνεις και με την 50αρα γραμμή.

πηρα στο 13788 και μου ειπαν οτι την τριτη θα ερθει τεχνικος του Οτε να το ελεγξει γιατι προφανως υπαρχει θεμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/7/2021 στις 12:15 ΠΜ, TsonTson είπε

Αν υποθέσουμε πως είναι σωστά τα νούμερα που αναφέρεις, θα πρέπει να πούμε επίσης ότι στα ίδια νούμερα κινείται και ο μέσος όρος στο download των συνδέσεων VDSL από Α/Κ. Γι αυτό το λόγο και η Cosmote δίνει το Speed Booster και σε γραμμές έως 50Mbps, ενώ παλαιότερα έδινε μόνο σε γραμμές ADSL2+.

Spoiler

2010516151_VDSL50.png.f8876ace60051912f7aad93266dce5a5.png

To screenshot που ανέβασα είναι σε μια από τις περιοχές με την καλύτερη απόδοση του VDSL από Α/Κ., σε μερικές περιοχές τα πράγματα είναι χειρότερα και η "Συνήθης Ταχύτητα Σύνδεσης" 25-28Mbps.

Επεξ/σία από filipN

10 ώρες πριν, filipN είπε

Αν υποθέσουμε πως είναι σωστά τα νούμερα που αναφέρεις, θα πρέπει να πούμε επίσης ότι στα ίδια νούμερα κινείται και ο μέσος όρος στο download των συνδέσεων VDSL από Α/Κ. Γι αυτό το λόγο και η Cosmote δίνει το Speed Booster και σε γραμμές έως 50Mbps, ενώ παλαιότερα έδινε μόνο σε γραμμές ADSL2+.

To screenshot που ανέβασα είναι σε μια από τις περιοχές με την καλύτερη απόδοση του VDSL από Α/Κ., σε μερικές περιοχές τα πράγματα είναι χειρότερα και η "Συνήθης Ταχύτητα Σύνδεσης" 25-28Mbps.

Τα ξέρω ήδη αυτά, για αυτό και είχα ρωτήσει νωρίτερα πόσο πιάνει στο speedtest. Το point της απάντησής σου ποιο είναι; Διαφωνούμε κάπου;

To speedbooster ΔΕΝ ειναι για vdsl 50. ΔΕΝ ειναι και για adsl που ειναι κοντά στα 24mbps.
Ειναι για κατι κακομοίρηδες (και εγω μεσα) που δεν υπαρχει καλυψη fttc και ο χαλκος ειναι απο την εποχή του χαλκού :P. Δηλαδη για αυτους που πιανουν κατω των 10mbps.

Η ταλαιπωρία που εχει το booster δικαιολογείτε μόνο για αυτούς. Ποιος με 50αρα vdsl θα ασχοληθεί για τις ώρες αιχμής που το booster παιζει σε ταχυτητες mbps? ποιος θα ασχοληθεί με τις φορτωμένες κεραίες και το χαμηλό priority.

Γενικώς είναι 50mbps> άνω των 10mbps> booster + κατω των 10mbps>κατω των 10 mbps.

• Like 1
  • Thanks 1

4 ώρες πριν, alkis13 είπε

To speedbooster ΔΕΝ ειναι για vdsl 50. ΔΕΝ ειναι και για adsl που ειναι κοντά στα 24mbps.
Ειναι για κατι κακομοίρηδες (και εγω μεσα) που δεν υπαρχει καλυψη fttc και ο χαλκος ειναι απο την εποχή του χαλκού :P. Δηλαδη για αυτους που πιανουν κατω των 10mbps.

Η ταλαιπωρία που εχει το booster δικαιολογείτε μόνο για αυτούς. Ποιος με 50αρα vdsl θα ασχοληθεί για τις ώρες αιχμής που το booster παιζει σε ταχυτητες mbps? ποιος θα ασχοληθεί με τις φορτωμένες κεραίες και το χαμηλό priority.

Γενικώς είναι 50mbps> άνω των 10mbps> booster + κατω των 10mbps>κατω των 10 mbps.

Δεν ξέρω αν απλά είμαι πολύ τυχαιρός ή αν εσύ είσαι πολύ άτυχος, πάντως έχω το booster ενάμιση μήνα τώρα και δεν έχω δει ΠΟΤΕ να μου δίνει λιγότερο από 40 Mbps, ενώ συνήθως είναι πιο κοντά στο +50.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι και εγω εχω κολλητο εναν οτετζη που λεει οτι με ευρυζωνικη + booster με data θα πιανεις πολλα πολλα :P Aς μας πει ο φιλος με τη 50ρα τι ελεγχο θα του κανουν ειμαι πολυ περιεργος οταν του μετρανε ποσο εισαγωγη και ποσο παιρνει τελικα 

Επεξ/σία από Mhlogiatros

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...