Προς το περιεχόμενο

Σχετικά με το COSMOTE Home Speed Booster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

50 λεπτά πριν, friendgr είπε

Εχω στο εξοχικό adsl και πιάνω 8 down/ 1 up οπότε σκέφτομαι να βάλω το booster.

Διαβάζω όλους σας που λέτε ότι δεν πιάνει την 4G ταχύστητα την ίδια με το κινητό αλλά σίγουρα θα είμαι πάνω από 8/1

Στο cosmote app βλέπεις πληροφορίες όπως στο speedport+ ;  (ταχύτητα συχρονισμού, restart router, on/off wifi κλπ ) ;

Επίσης έχει menu για port forward κανονικά όλα σαν το sppedport;

Στο cosmote app δείχνει μόνο τα στοιχεία του DSL (συγχρονισμός up/down, wifi), όπως σε κάθε άλλο modem τους. Δεν έχει ενδείξεις σχετικά με το 4G.

Υπάρχει μενού για port forwarding κανονικά.

image.png.689676843d181f4257c709c895c687a3.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

OK σ' ευχαριστώ. Δεν μ' ενδιαφέρει στο app να δείχνει για το 4G. Μ' ενδιαφέρει να βλέπω συγχρονισμό (χρήσιμο σε περίπτωση που για κάποιο λόγο διακοπεί η dsl) και επίσης να μπορώ να κάνω restart το router και να ανοιγοκλείνω το wifi όπως τώρα με το speedport.

Σχετικά με το port fwd βλέπω ένα περίεργο menu σε σχέση με το γνωστό του sppedport , Γι αυτό ρώτησα.

Capture.JPG

Επεξ/σία από friendgr
  • Like 1

Ρε παιδιά τι ταχύτητα έχετε με το μπουστερ εμένα η σύνδεση είναι 13αρα με τα 15 του μπουστερ έπρεπε να πιάνει 28 αλλά με το ζόρι πιάνει 20

Καλημέρα,ενδιαφέρομαι και γω για το προγραμμα αυτό καθώς τον τελευταίο καιρό έχω πολλές αποσυνδέσεις και γενικά χαμηλές ταχύτητες ( από 2 εως 6 mpbs σε 24άρα).

Αυτο το μοντεμ που δίνουν , πως ακριβώς το συνδέεις; Αυτή την στιγμή εχω το speedport που μπαίνει στην υποδοχή του  τοίχου και μετά μοιράζεται στο μόντεμ και στο σταθερό τηλέφωνο.  Επίσης στο κινητό δεν έχω cosmote .Πως θα ξέρω αμα έχει καλό σήμα;

Ευχαριστώ

Ακριβώς τις ίδιες συνδέσεις έχει το booster όπως το speedport. Έχει 3 λεντάκια επάνω στο μηχάνημα με 3 μπάρες που δείχνει το σήμα 4G. Εξάλλου φαίνεται και αν μπεις στο 192.168.1.1

Στο application δεν βλέπεις αν έχει καλό σήμα. Βλέπεις την κατανάλωση από τα 100GB κι αν θες μπορείς να αγοράσεις άλλα 50GB. (20 ευρώ)

Το εγκατέστησα κι εγώ χθες στο εξοχικο. Με παιδεψε το port forward. Δεν έχει το ίδιο μενού όπως το speedport. Έχει άλλη λογική από το speedport. Καταρχήν δεν δηλώνεις IP συσκευών.  Στηρίζεται σε mac address. Και πρέπει να φτιάξεις δικές σου υπηρεσίες με τις πόρτες που θέλεις και μετα να τις ματσάρεις με την συσκευή.

Απο ταχύτητα. Η dsl με το speedport κλείδωνε στα 10,4 down και 1 up.

Με το booster κλειδώνει στα 9,7 down και κάτι λιγότερο από 1 up. Ακριβώς ότι λέτε κι εσείς ότι κόβει κάτι από την dsl το Huawei.

Εκανα μέτρηση με το κινητό (wifi) με speedtest και μου έδειξε 28down/3.3 up. Δεν μέτρησα με ethernet καλώδιο γιατί το laptop δεν έχει ethernet.

Το σήμα του 4G είναι πολύ καλό, το router έγραφε signal: strong (38)

Δεν ξερω τι σημαίνει το νούμερο.

Παντως σίγουρα έχω πολύ καλό 4G εκεί. Όταν είχα κινητό cosmote πριν 2-3 μήνες και έκανα μετρήσεις 4G με speedtest μου έβγαζε κάτι 35αρια down και 20αρια up χαλαρά !

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΦΤΕΣ ΤΑ BOOSTER .

Επειδή πουθενά δεν το γράφει στο site του ΟΤΕ, ρώτησα στο 13888 και μου είπαν ότι όταν τελειώσουν τα 100GB , η ταχύτητα του upload παραμένει ίδια, δεν μειώνεται. Καλό αυτό.

• Like 1

9 ώρες πριν, friendgr είπε

Επειδή πουθενά δεν το γράφει στο site του ΟΤΕ, ρώτησα στο 13888 και μου είπαν ότι όταν τελειώσουν τα 100GB , η ταχύτητα του upload παραμένει ίδια, δεν μειώνεται. Καλό αυτό.

Δεν ισχύει. Μειώνεται στα 15

Στις 9/6/2021 στις 9:12 ΠΜ, friendgr είπε

Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει τρόπος να κλείσω την SIM να μην τραβάει από SIM χωρίς να την βγάλω;

INTERNET -> INTERNET SETTINGS -> MOBILE και κλεινεις το ιντερνετ σε ενα κουτακι.

Νομιζω γινεται και ξεχωριστα σε καθε συσκευη ισως ειχε αναφερθει πιο πριν στο θεμα.

Προσωπικα, περα απο καποια σταθερα IP που δινω σε καποιες συσκευες δεν το εχω σκαλισει και πολυ.

Ολα ανοιχτα και πανε ολα μπαλα. 5upload (εγω τουλαχιστον) συνεχεια.

• Like 1

καλησπέρα ,  εχω 24 adsl double play  και σε σχεση με αυτα που διαβασα πιανω 20 με 23 mbps .. στο speedtest πανω κατω αυτα ειναι τα αποτελεσματα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τη συνδεση αλλα δε σηκωνω gaming  και νετφλιξ  ή καποιο full hd  βιντεακι τσιμπαει κατευθειαν στο ping του παιχνιδιου .. εχω καλο 4g σημα μεσα στο σπιτι .. καποιος που εχει χρησημοποιησει το μπουστερ μου το προτεινει γι αυτη τη χρηση  ή να πάω κατευθείαν σε 50αρα ; 

12 ώρες πριν, NikolasdaL είπε

καλησπέρα ,  εχω 24 adsl double play  και σε σχεση με αυτα που διαβασα πιανω 20 με 23 mbps .. στο speedtest πανω κατω αυτα ειναι τα αποτελεσματα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τη συνδεση αλλα δε σηκωνω gaming  και νετφλιξ  ή καποιο full hd  βιντεακι τσιμπαει κατευθειαν στο ping του παιχνιδιου .. εχω καλο 4g σημα μεσα στο σπιτι .. καποιος που εχει χρησημοποιησει το μπουστερ μου το προτεινει γι αυτη τη χρηση  ή να πάω κατευθείαν σε 50αρα ; 

Αν στην περιοχή που είσαι πιάνεις τα 50 mbps με 50αρα τότε πιστεύω ότι είναι πιο αξιόπιστη επιλογή, μιας και δεν υπάρχει data cap και θα έχεις πάντα την ίδια ταχύτητα. Αν τώρα δε θες να πληρώνεις τη διαφορά στην τιμή, και έχεις καλό σήμα και υψηλές ταχύτητες με Cosmote 4g, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το booster βοηθάει στο θέμα των ping spikes (και εγώ το έβαλα ακριβώς για αυτό το λόγο). Πριν με την ADSL έπιανα ~11/0.8 down/up και όταν έπαιζα είχα spikes αν κάποιος άλλος έβλεπε youtube/netflix ακόμα και σε 720p. Με το booster έφτασα τα ~55/4.5 down/up, και το ping δεν ανεβαίνει πλέον ούτε με 1080p. Δεν έχω φτάσει το data cap για να ξέρω αν είναι αρκετό και μετά την πτώση της ταχύτητας, αλλά αφού εσύ έχεις ήδη 20 mbps πιστεύω δε θα έχεις πρόβλημα. Να έχεις υπόψη σου ότι το ping είναι πιο σταθερό όταν έχεις ανοιχτό το booster, αλλά υπάρχει αύξηση 4-5 ms περίπου.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...