nikoslion Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 13 Μαρτίου 2021 Λοιπον, χθες ελαβα το ρουτερ και το συνδεσα με την κεραια. Η κεραια αυτην την στιγμη δεν ειναι στην τελικη της θεση οποτε το σημα θα βελτιωθει. (ουδεν μονιμοτερον ) Καταρχας σαν πρωτη εντυπωση εχω να πω οτι το ανεβασμα εχει ανεβει αισθητα, ή μαλλον παρα πολυ αισθητα. Απο τα 0,1-0,2-0,3 ειναι συνεχεια πανω απο 3, παιζει γυρω στα 4mbps. Νταξει πλεον δεν πεταει ερορ οταν ανεβαζεις καποιο "μεγαλο" αρχειο. Σαν κατεβασμα με εχει μπερδεψει ομως οσο το σκαλιζω καταλαβαινω τι παιζει. Με το speedport ειχαμε κατω απο 5, τωρα τελευταια ειχε και κατω απο 4 πολλες φορες. Με το 4g εχει πανω απο 10, παει 12 καμια φορα, αλλη φορα 15, τωρα ητανε σε καποια τεστ πανω απο 20. Μεχρι 30 ειδα ομως το βραδυ. Το ping με adsl+4g φαινεται να ειναι 3-5ms μεγαλυτερο (απο ~40ms παει ελαχιστα πιο πανω). Οταν ειναι 4g σκετο προφανως (χαχα, για την συνδεση μου παντα) πεφτει αρκετα χαμηλοτερα σε σχεση με το ethernet (κατω απο 30ms). Οταν βαλω την κεραια εκει που πρεπει θα τα ξανατσεκαρω και θα ενημερωσω. Μονο που εχει ομως τοσο πολυ ανεβασμα ειμαι ευχαριστημενος γιατι χρειαζεται για την χρηση που γινεται. Οσο για την κεραια: Εκει που ειναι το ρουτερ (οπως το περιμενα) ζωριζεται να συνδεθει στο δικτυο, συγχρωνιζει, δειχνει 1 γραμμη και μετα αποσυνδεεται. Η κεραια λοιπον λειτουργει σιγουρα, και απο οτι φαινεται λειτουργει νορμαλ. Spoiler Εχω ομως προβλημα, πολλες φορες παιζει το ιντερνετ μεχρι 5mbps ταχυτητα. Πρεπει να βρω πως το κανω να παιζει παντα με το 4g. Ισως απενεργοποιησω τελειως το adsl και παιζω μονο με 4g. Καλλια ετσι απο το να παιζει οποτε θελει με οτι ταχυτητα θελει. Το δουλεψα λιγο μονο με 4g και φαινεται (ή ισως ΜΟΥ φαινεται) πως ειναι πιο σβελτο. Με σκετο 4g χανει μερικα mbps αλλα τι να κανς. Ειδανικα ισως βρω καποιον τροπο να πω, εσυ ο υπολογιστης εσυ και εσυ, θα παιζεται ΜΟΝΟ 4g, ενω ολες οι υπολοιπες συσκευες ας παιξουν οτι τους φωτισει ο θεος, ή μονο adsl. Πλακα πλακα θα βολευε οποια τυχαια συσκευη μπαινει στο δικτυο να εχει προσβαση μονο στο adsl και το 4g να ειναι για συγκεκριμενες συσκευες. Ειδανικα 4g σε καποιους σταθερους, 4g+adsl σε καποια κινητα και ολα τα υπολοιπα adsl.. θα το ψαξω. Αν καποιος εχει καποιο λινκ να με φωτισει θα τον ευχαριστουσα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fonzi Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 27/2/2021 στις 5:16 ΜΜ, panmitz είπε Δυστυχώς δε γνωρίζω να σου απαντήσω για τις κεραίες και τη διαφορά στις συνδεσμολογίες. Πάντως είχα κι εγώ το πρόβλημά σου, δηλαδή μέσα στο σπίτι δεν έπιανε σήμα. Έψαξα για κεραίες, πήγα σε μαγαζί που εξειδικεύεται σε κεραίες να ρωτήσω... Το κοστούμι έβγαινε 150 ευρώ για κεραία και καλώδια 15 μέτρα (για να πάει στη στέγη). Μου είπαν μάλιστα ότι λόγω πολλών μέτρων καλωδίου το αποτέλεσμα θα ήταν αμφίβολο. Εν τέλει βρήκα πολύ φθηνότερη λύση. Έκανα μια τρύπα στον τοίχο του δωματίου προς το μπαλκόνι, πήρα ένα στεγανό ηλεκτρολογικό κουτί και έβγαλα όλο το ρούτερ στο μπαλκόνι (μέσα στο κουτί, βιδωμένο στον τοίχο). Από την τρύπα περνάω όλα τα καλώδια που χρειάζομαι (ρεύμα, τηλεφωνικό, ethernet). Στοκάρισα και την τρύπα από μέσα να μην είναι "πολύ" άσχημο και όλα ΟΚ. Με 10 ευρώ έγινε η δουλειά και από εκεί που το speedbooster έδινε έξτρα 0,5 mbps τώρα δίνει 20. Edit: Στο e-techshop είχα πάει να ρωτήσω. Τώρα πρόσεξα το λινκ σου. Πολύ εξυπηρετικοί οι άνθρωποι εκεί γενικά. Καλημέρα και χρόνια πολλά! Ήθελα να σε ρωτήσω αν μειώθηκε το σήμα 4G που δεχεται λόγω τοποθέτησης μέσα στο κουτί (σε σχέση με το να το είχες έξω αλλά χωρίς κουτί). Επίσης, αν είχε απώλειες το wi-fi fi του λόγω κουτιού, αν φυσικά το χρησιμοποιείς για να στέλνεις πχ σήμα σε συσκευές στον εξωτερικό σου χώρο. Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2021 από fonzi 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panmitz Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, fonzi είπε Καλημέρα και χρόνια πολλά! Ήθελα να σε ρωτήσω αν μειώθηκε το σήμα 4G που δεχεται λόγω τοποθέτησης μέσα στο κουτί (σε σχέση με το να το είχες έξω αλλά χωρίς κουτί). Επίσης, αν είχε απώλειες το wi-fi fi του λόγω κουτιού, αν φυσικά το χρησιμοποιείς για να στέλνεις πχ σήμα σε συσκευές στον εξωτερικό σου χώρο. Καλησπέρα! Το σήμα 4G δε μειώθηκε από το (πλαστικό) κουτί. Όταν έψαχνα πού να βιδώσω το κουτί, παρατήρησα ότι το σήμα σε μένα μεταβάλλεται ακόμα και με μετατόπιση μερικών εκατοστών. Επομένως έβαλα μια εφαρμογή στο κινητό που δείχνει την ένταση του LTE σήματος και έτσι βρήκα το "ιδανικό" σημείο για να τοποθετήσω το κουτί. Το σήμα του wifi επίσης δεν επηρεάστηκε από το κουτί. Επηρεάστηκε όμως από το ντουβάρι που υπάρχει πλέον ανάμεσα στο ρούτερ και στο σπίτι, άρα δεν έπιανα καλό σήμα πλέον εντός του σπιτιού. Γι αυτό σύνδεσα (μέσω της τρύπας) ένα άλλο ρούτερ tp-link εντός σπιτιού και το μηχάνημα του speedbooster το έχω μόνο για μόντεμ. Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2021 από panmitz 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mhlogiatros Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Με ποια εφαρμογή στο κινητό μετράς ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultrobyr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 15 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπερα και απο εμενα, Σαν νεος κατοχος του booster που δεν εκμεταλλευτε την πληρη ταχυτητα του 4G (Signal 54 excellent) εχετε να προτεινετε καποια ρυθμιση για βελτιωση της ταχυτητας? Σε μετρησεις με το speedport ημουν στα 8down 0.5up. Με το huawei ανεβαινει ναι μεν στα 18/4 αλλα τα κινητα μας σε 4g test εχουν πανω απο 40αρια διαρκως. Μπορω μονιμα να κλεισω το ipv6 απο το ρουτερ η μονο μεσα απο καθε συσκευη? Το bonding ειναι UP και εχω και κανα δυο exception rules προς dsl μονο που δεν νομιζω να επηρεαζουν αρνητικα ουτως η αλλως. Απ οσο διαβαζω αντιστοιχο φιλτρο δεν υπαρχει σαν επιλογη να δινουμε προσβαση μονο μεσω 4G σε οτι συσεκυη θελουμε εμει,σωστα? Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2021 από ultrobyr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panmitz Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 9 ώρες πριν, Mhlogiatros είπε Με ποια εφαρμογή στο κινητό μετράς ; https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wilysis.cellinfolite Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panmitz Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 18 ώρες πριν, ultrobyr είπε Σαν νεος κατοχος του booster που δεν εκμεταλλευτε την πληρη ταχυτητα του 4G (Signal 54 excellent) εχετε να προτεινετε καποια ρυθμιση για βελτιωση της ταχυτητας? Σε μετρησεις με το speedport ημουν στα 8down 0.5up. Με το huawei ανεβαινει ναι μεν στα 18/4 αλλα τα κινητα μας σε 4g test εχουν πανω απο 40αρια διαρκως. Μήπως σου έχουν τελειώσει τα 100GB και βάζει ταβάνι στα 15mbps? Πάντως και σε μένα δε δίνει καθαρά 15mbps το 4G. Πιο κοντά στα 10-12 δίνει συνήθως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultrobyr Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 2 ώρες πριν, panmitz είπε Μήπως σου έχουν τελειώσει τα 100GB και βάζει ταβάνι στα 15mbps? Πάντως και σε μένα δε δίνει καθαρά 15mbps το 4G. Πιο κοντά στα 10-12 δίνει συνήθως. Ειναι 4-5 μερες που ενεργοποιηθηκε η υπηρεσια οποτε σιγουρα εχω αρκετα ακομα. Αυτο που επισης παρατηρω ειναι οτι εχω και μια αυξηση στο ping σε games απο 60-70 εχει ανεβει 90-100😟 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panmitz Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ultrobyr είπε Ειναι 4-5 μερες που ενεργοποιηθηκε η υπηρεσια οποτε σιγουρα εχω αρκετα ακομα. Αυτο που επισης παρατηρω ειναι οτι εχω και μια αυξηση στο ping σε games απο 60-70 εχει ανεβει 90-100😟 Υποθέτω ότι η ταχύτητα οφείλεται στο capacity της κεραίας που σε εξυπηρετεί και στον bonding server. Κι εγώ με excellent σήμα δεν πιάνω ποτέ πάνω από 20-25mbps, αλλά έχω ping 30-35ms. Γενικότερα (μιλώντας για τη δική μου εμπειρία) είναι λίγο "κομπλεξική" σαν υπηρεσία και δεν έχει σταθερότητα σε ταχύτητες. Απλά είναι καλύτερη από τα 3-4-5 που πιάνει η γραμμή dsl μόνη της. Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2021 από panmitz Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dead-Poet Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Με κίνδυνο να επαναλάβω ίδιες καταστάσεις που έχουν συμβεί και σε άλλους, ας πω κι εγώ την εμπειρία μου. Έβαλα το Booster αμέσως μόλις ξεκίνησε το δεύτερο lockdown το Νοέμβριο, γιατί τα 3,5 Mbps που είχε η σταθερή μου (λόγω γεωγραφικής θέσης) δεν θα άντεχαν ταυτόχρονα τηλεργασίες και τηλεκπαιδεύσεις. Εντάξει μεν με αυτά, αλλά το πρόβλημα είναι ότι βλέπω τεράστιες διαφορές στις ταχύτητες που δίνει το άθροισμα booster+σταθερή από αυτές που δίνει (με 4G) το κινητό μου. Δηλαδή, το κινητό μου τοποθετημένο ακριβώς δίπλα στο booster router πιάνει κατά μέσο όρο 40 Mbps, ενώ το ίδιο το router δίνει συνολικά 20 Mbps κατά μέσο όρο, συμπεριλαμβάνοντας μάλιστα τα 3,5 Mbps της σταθερής. Εκεί λοιπόν που πήγα να γλυκαθώ και να νομίζω ότι θα μπορώ να στριμάρω ακόμα και 4Κ περιεχόμενο, δυστυχώς προσγειώνομαι ανώμαλα... Ναι, σίγουρα είμαι πολύ καλύτερα από όσο ήμουν μόνο με τη σταθερή, αλλά δεν αρκεί. Και κυρίως, δεν μπορώ με τίποτα να καταλάβω γιατί αυτή η διαφορά μεταξύ κινητού και booster router, πόσο μάλλον όταν η μέτρηση γίνεται με τις δύο συσκευές να βρίσκονται δίπλα-δίπλα. Έχει κανείς κάποια έγκυρη τεχνική εξήγηση; Αξίζει να σημειωθούν τα εξής: 1) Προφανώς μιλάμε για 20 Mbps ταχύτητα όταν δεν έχουν εξαντληθεί τα 100 GB. 2) Η μέτρηση στην ταχύτητα δεν γίνεται μέσω του WiFi, αλλά στη LAN θύρα, δηλαδή με υπολογιστή συνδεδεμένο μέσω LAN απευθείας πάνω στο booster router. 3) Δεν ισχύει η εικασία ότι "όταν ζητήσεις φουλ ταχύτητα, τότε σου τη δίνει", γιατί δεν μπορεί να στριμάρει 4Κ περιεχόμενο (έχω 4Κ τηλεόραση) σχεδόν ποτέ: είτε το στριμάρει σε χαμηλότερη ανάλυση είτε κάνει διακοπές (ανάλογα με τον αλγόριθμο συμπίεσης που χρησιμοποιεί η εκάστοτε πλατφόρμα 4Κ περιεχομένου). Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2021 από Dead-Poet Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bvb7 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Ενας λογος ειναι κατα αυτους οτι το booster ειναι απλο 4g ενω τα κινητα μας 4g+ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dead-Poet Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 7 ώρες πριν, bvb7 είπε Ενας λογος ειναι κατα αυτους οτι το booster ειναι απλο 4g ενω τα κινητα μας 4g+ Αν επικαλούνται τέτοιο λόγο, είναι επιεικώς για γέλια. Από τη στιγμή που οι προδιαγραφές του ίδιου του Booster κάνουν λόγο για ταχύτητα μέχρι +60 Mbps, εξακολουθεί να μην έχει λογική το πώς γίνεται το κινητό να πιάνει 40 Mbps και το Booster να πιάνει 20 Mbps μαζί με την ταχύτητα της σταθερής, τοποθετημένα και τα δύο δίπλα-δίπλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mhlogiatros Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2021 Εμενα έχουν χωσει κλείδωμα και δε πάει πάνω από 6-7 δηλαδή ούτε Η+ πραγματικά απαράδεκτο και τέτοια ωρα που δεν είναι αιχμής δε δικαιολογηται . DATA όμως από τα 100 τρώει κανονικά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikoslion Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 τελειωσαν και τα 100γιγα του πακετου, η ταχυτητα δεν αλλαξε και πολυ, ετσι κι αλλιως μονο το βραδυ πηγαινε πανω απο 15+5(5down 0,3up εχω χωρις το 4g). την μερα κυμαινεται απο (μεικτο) 10 μεχρι 25, ρεαλιστικα ειναι γυρω στο 10 τις πρωινες ωρες (λογω online μαθηματων φανταζομαι) και οσο κυλλαει η μερα ανεβαινει η ταχυτητα. επιασα μια φορα (μετα τα μεσανυχτα) 40mbps βεβαια δεν ξαναδα τετοια ταχυτητα. Γενικα αρκετα ευχαριστημενος, τα 4 (σχεδον 5) mbps ανεβασμα ειναι παντα εκει, μεγαλο συν αυτο. Τωρα για το κατεβασμα πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω. Ειναι σαν να "κουμπωνει" το 4g μονο του οποτε θελει. Καμια φορα τρεχω με 5mbps (οσο ειναι το adsl) ενω αλλες συσκευες τρεχουν με περισσοτερη ταχυτητα. βαζω download χθες το βραδυ, πηγαινε με ~500kbps και ξαφνικα ειχε μετα απο καποιες ωρες σταθερη ταχυτητα 1,5 με 2 mbps. Δεν εχω καταλαβει πραγματικα ποτε αποφασιζει να σου δωσει ταχυτητα, δηλαδη ποτε αποφασιζει να στην συνδιασει. upload δινει παντα το μεγιστο παντως. Στην τελικη παντως δεν εχουμε απλα μια πιο γρηγορη ταχυτητα ιντερνετ, αλλα μια ταχυτητα που επιτρεπει ολους στο δικτυο να λειτουργουνε χωρις (σχεδον) προβληματα. Θα μπορουσε καλυτερα, ομως και ετσι πολυ κομπλε ειναι, για την δικια μου περιπτωση παντα. Αν ο αλλος θελει να ανεβασει την ταχυτητα επειδη η 50αρα του πιανει την μιση ταχυτητα, δεν ξερω αν αξιζει να μπαινει σε τετοια διαδικασια. Τωρα για την κεραια. Με 1 καλωδιο παιζει κανονικα, ομως με 2 καλωδια δειχνει πως εχει καλυτερο σημα (απο 2 πηγαινει 3). Ομως αν βαλεις το 2ο αντι για το πρωτο καλωδιο δεν παιζει καθολου. Στο τηλεφωνο μας ειχανε πει οτι το 1 καλωδιο ειναι για cosmote tv αλλα θελει και τα 2 για να παιξει. Με τα 2 παιζει καλυτερα, οποτε δατ ιζ δατ. Το λεω αυτο γιατι το καθε καλωδιο ειναι κανα πενηνταρικο, δεν τα λες και φθηνα. οριστε και φωτο απο την κεραια. Spoiler Ανοιχτηκε τρυπα στον τοιχο για να περασουνε τα καλωδια, ομως παρολο που το καλωδιο σαν καλωδιο εχει παρομοιο παχος με ενα καλωδιο ethernet, οι συνδεσεις-κονεκτορες δεν ξερω πως λεγονται ειναι πολυ μεγαλες σε μεγεθος, οποτε η τρυπα στον τοιχο ειναι τεραστια. επισης εχει αρκετο βαρος το καλωδιο αλλα και η συνδεση στο τελος, οποτε θελει καποια στεραιωση για να μην τραβηξουν το ρουτερ. Σαν σημα εχει 3 γραμμες (το μεγιστο δηλαδη) σε αυτο το ψηλο σημειο που ειναι, πιο χαμηλα εχει λιγοτερες γραμμες προφανως. Οποτε ειναι οκευ η κεραια. Δεν εχω δοκιμασει βεβαια αλλη κεραια οποτε δεν εχω κανενα μετρο συγκρισης, ξερω απλα οτι δουλευει. Εν κατακλειδι για το ολο πακετο, ακριβη λυση, δεν δουλευει τοσο γρηγορα οσο περιμενα, ομως πιστευω οτι αξιζει (για εμενα παντα) η αναβαθμιση αυτη. Πιστευω ειναι καλη λυση για περιοχες που εχουνε μεινει με τοσο χαμηλες ταχυτητες το speedbooster, για την κεραια δεν ξερω τοσο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panmitz Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2021 Ευχαριστούμε @nikoslion για τις εντυπώσεις 🙂 Στο download δεν έχω βρει ούτε κι εγώ το pattern. Πιθανώς να μην υπάρχει καν κάποιο pattern. Τουλάχιστον είναι συνήθως καλύτερο από το σκέτο dsl. Στο upload κι εγώ πιάνω σταθερά 4-5mbps, το οποίο με έχει σώσει για τη δουλειά, video calls, κλπ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα