Προς το περιεχόμενο

Σχετικά με το COSMOTE Home Speed Booster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Bonding : Up έτσι ; Δες αν το σημα ειναι 3G στο mobile και βαλε το στο 4G only οχι auto . Μετα ειναι θεμα κοτε πυργου δε μπορεις να κανεις τιποτα αλλο αν ειναι τιγκα και εχει κοφτη ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ναι Bonding Up και αλλαξα στο internet settings στο mobile network mode 4G only...Δυστυχώς καμία αλλαγή στην ταχύτητα...

Δηλαδή αν είναι θέμα οτε δεν γίνεται να ανέβει η ταχύτητα? Στο κινητό πως γίνεται όμως να έχω παραπάνω?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, aleilo03 είπε

Ναι Bonding Up και αλλαξα στο internet settings στο mobile network mode 4G only...Δυστυχώς καμία αλλαγή στην ταχύτητα...

Δηλαδή αν είναι θέμα οτε δεν γίνεται να ανέβει η ταχύτητα? Στο κινητό πως γίνεται όμως να έχω παραπάνω?

Δοκιμασε με μονο το 4G, κοινως αποσυνδεσε το σταθερο απο το ρουτερ, εαν πιανεις παραπανω η πανω κατω τα ιδια τοτε ειναι θεμα του bonding server και ειναι μπουκωμενος.

Σε γενικες γραμμες ομως το booster δεν ειναι ποτε τοσο γρηγορο οσο ενα κινητο στο 4G, πιθανολογω οτι δεν υποστηριζει καποιες μπαντες ή απλα υποστηριζει παλαιοτερες γενιες 4G που δεν ηταν τοσο γρηγορες.

Επεξ/σία από panoc

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, panoc είπε

Δοκιμασε με μονο το 4G, κοινως αποσυνδεσε το σταθερο απο το ρουτερ, εαν πιανεις παραπανω η πανω κατω τα ιδια τοτε ειναι θεμα του bonding server και ειναι μπουκωμενος.

Σε γενικες γραμμες ομως το booster δεν ειναι ποτε τοσο γρηγορο οσο ενα κινητο στο 4G, πιθανολογω οτι δεν υποστηριζει καποιες μπαντες ή απλα υποστηριζει παλαιοτερες γενιες 4G που δεν ηταν τοσο γρηγορες.

Mόλις δοκίμασα σκέτο 4G χωρις DSL και πιανει 8Μbps......Upload 3.80

Επεξ/σία από aleilo03

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κλειδωμένο .... Πως το κάνουν μόνο στο 4G downstream του booster ίσως μας πουν oι @poulinos και @jkoukos  Eμενα το είχαν έτσι για μήνες 

Επεξ/σία από Mhlogiatros

Πριν από λίγο με καλέσανε από το 13888 και μου είπαν ότι έχουν ενημέρωση ότι η κεραία που εξυπηρετεί στο σημείο που μένω είναι αρκετά φορτωμένη και λόγο της κατάστασης με τον κοβιντ αλλά και λόγο αναβάθμισης του δικτύου 5G και λογικά στις επόμενες μέρες θα δω διαφορά μου είπαν...Στην ερώτηση μου γιατί το κινητό πιάνει περισσότερο είπαν οτι το ρουτερ ειναι 4G ενώ το κινητό μου 4,5G...Βέβαια δεν μου έκοψε να ρωτήσω πως γίνεται το upload να είναι σε νορμαλ επίπεδα και το down σε πολύ χαμηλά (κλειδωμένο στην ουσία) όπως είπε ο φίλος από πανω...Λογικά αν ήταν πρόβλημα με την κεραία θα είχα πρόβλημα και στο upload...

Υ.Γ Μέτρηση μόλις τωρα και η ταχυτητα ακόμα χειρότερη στα 14Mbps....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι κινητο έχεις μοντέλο και περιοχή να σου πω αμέσως το δούλεμα να σου λένε για 5G .... Eργατικο στο ηράκλειο 4 μήνες δε μπορεί να κάνουν  "αναβαθμιση δικτυου" ούτε 5G ούτε covidG . Eχω και 5G φόνι 

Επεξ/σία από Mhlogiatros

• 2 εβδομάδες αργότερα...

καλησπερα, διαβασα ολο το θεμα αλλα δεν βρηκα αυτο που εψαχνα.

Εχω παραγγειλει το huawei router - speedbooster της κοσμοτε ομως λογω πιθανου (πολυ πιθανου) κακου σηματος θελω να συνδεσω μια εξωτερικη κεραια.

Γνωριζει / εχει καποιος κεραια οπου λειτουργει με το συγκερκιμενο router χωρις προβλημα;

Εχω βρει καποιες απο το https://www.e-techshop.com/  και διαφορες αλλες στο σκρουτζ (δεν εχω αποφασισει ακομα αν θα ειναι κατευθυντικη ή παν-κατευθυντικη) ομως με προβληματιζουν τα καλωδια.

Καταρχας υπολογιζω ελαχιστο 5 μετρα καλωδιο για να φτασει ψηλα στην ταρατσα του σπιτιου, ιδανικα 7-8 μετρα για να μην εχω σε περιεργο σημειο το ρουτερ. Μπορω να αγορασω απλα επεκτασεις καλωδιων ή θα δημιουργειτε θεμα λογω μεγαλου καλωδιου;

Επισης γνωριζω οτι το ρουτερ εχει 2 θηλυκα SMA οποτε η κεραια ή το καλωδιο επεκτασης πρεπει να δινει 2 αρσενικα SMA.

Καποιες κεραιες ομως βλεπω πως δινουνε 1 μονο καλωδιο, εκει τι γινεται; εχω δει αλλου 2 κεραιες συνδεμενες στο ρουτερ με 1 καλωδιο ξεχωριστα η καθε κεραια. Αρα τετοιες κεραιες που δινουν 1 καλωδιο πρεπει να αγορασω 2, σωστα;

στην τελικη γιατι να μην αγορασω αυτη εδω που εχει 2 sma (αρσενικα νομιζω) των 10 μετρων και να παιξουν ολα κομπλε.

Η μονο κεραια που δουλευει σιγουρα ειναι αυτη εδω, ομως δεν πωλειται πλεον.

Ευχαριστω πολυ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, nikoslion είπε

καλησπερα, διαβασα ολο το θεμα αλλα δεν βρηκα αυτο που εψαχνα.

Εχω παραγγειλει το huawei router - speedbooster της κοσμοτε ομως λογω πιθανου (πολυ πιθανου) κακου σηματος θελω να συνδεσω μια εξωτερικη κεραια.

Γνωριζει / εχει καποιος κεραια οπου λειτουργει με το συγκερκιμενο router χωρις προβλημα;

Εχω βρει καποιες απο το https://www.e-techshop.com/  και διαφορες αλλες στο σκρουτζ (δεν εχω αποφασισει ακομα αν θα ειναι κατευθυντικη ή παν-κατευθυντικη) ομως με προβληματιζουν τα καλωδια.

Καταρχας υπολογιζω ελαχιστο 5 μετρα καλωδιο για να φτασει ψηλα στην ταρατσα του σπιτιου, ιδανικα 7-8 μετρα για να μην εχω σε περιεργο σημειο το ρουτερ. Μπορω να αγορασω απλα επεκτασεις καλωδιων ή θα δημιουργειτε θεμα λογω μεγαλου καλωδιου;

Επισης γνωριζω οτι το ρουτερ εχει 2 θηλυκα SMA οποτε η κεραια ή το καλωδιο επεκτασης πρεπει να δινει 2 αρσενικα SMA.

Καποιες κεραιες ομως βλεπω πως δινουνε 1 μονο καλωδιο, εκει τι γινεται; εχω δει αλλου 2 κεραιες συνδεμενες στο ρουτερ με 1 καλωδιο ξεχωριστα η καθε κεραια. Αρα τετοιες κεραιες που δινουν 1 καλωδιο πρεπει να αγορασω 2, σωστα;

στην τελικη γιατι να μην αγορασω αυτη εδω που εχει 2 sma (αρσενικα νομιζω) των 10 μετρων και να παιξουν ολα κομπλε.

Η μονο κεραια που δουλευει σιγουρα ειναι αυτη εδω, ομως δεν πωλειται πλεον.

Ευχαριστω πολυ!

Δυστυχώς δε γνωρίζω να σου απαντήσω για τις κεραίες και τη διαφορά στις συνδεσμολογίες. Πάντως είχα κι εγώ το πρόβλημά σου, δηλαδή μέσα στο σπίτι δεν έπιανε σήμα. Έψαξα για κεραίες, πήγα σε μαγαζί που εξειδικεύεται σε κεραίες να ρωτήσω... Το κοστούμι έβγαινε 150 ευρώ για κεραία και καλώδια 15 μέτρα (για να πάει στη στέγη). Μου είπαν μάλιστα ότι λόγω πολλών μέτρων καλωδίου το αποτέλεσμα θα ήταν αμφίβολο.

Εν τέλει βρήκα πολύ φθηνότερη λύση. Έκανα μια τρύπα στον τοίχο του δωματίου προς το μπαλκόνι, πήρα ένα στεγανό ηλεκτρολογικό κουτί και έβγαλα όλο το ρούτερ στο μπαλκόνι (μέσα στο κουτί, βιδωμένο στον τοίχο). Από την τρύπα περνάω όλα τα καλώδια που χρειάζομαι (ρεύμα, τηλεφωνικό, ethernet). Στοκάρισα και την τρύπα από μέσα να μην είναι "πολύ" άσχημο και όλα ΟΚ.

Με 10 ευρώ έγινε η δουλειά και από εκεί που το speedbooster έδινε έξτρα 0,5 mbps τώρα δίνει 20.

Edit: Στο e-techshop είχα πάει να ρωτήσω. Τώρα πρόσεξα το λινκ σου. Πολύ εξυπηρετικοί οι άνθρωποι εκεί γενικά.

Επεξ/σία από panmitz
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, panmitz είπε

Edit: Στο e-techshop είχα πάει να ρωτήσω. Τώρα πρόσεξα το λινκ σου. Πολύ εξυπηρετικοί οι άνθρωποι εκεί γενικά.

Πηρα τηλεφωνο και γω σημερα και ρωτησα για αυτη την κεραια. Μεχρι 15 μετρα καλωδιο μου ειπανε δεν θα εχει προβλημα με καλωδιο που πουλανε lmr240. Βγαινουν πιο ακριβα τα καλωδια απο την ιδια την κεραια, αλλα ειναι καλυτερης ποιοτητας σε σχεση με καποια αλλα που βρισκω στο σκρουτζ. Για περισσοτερα μετρα πας σε πιο ακριβο καλωδιο

Μου ειπαν επισης οτι οι directional κεραιες δεν κανουν δουλεια αν δεν εχεις οπτικη επαφη με την κεραια της κοσμοτε, οποτε δεν μου κανουν καποιες που ειχα βρει.

Επισης μου ειπαν οτι αυτην την SC-556 την εχουν αγορασει αλλοι με το ιδιο ρουτερ και τους εκανε δουλεια.

Η συγκεκριμενη παιρνει 2 καλωδια SMA και υπαρχει και μια παρομοια η SC-550 που παιρνει 1 καλωδιο. Για το speedbooster της cosmote μου ειπε οτι χρειαζεται να παρει 2 καλωδια αναγκαστικα. Εγω καταλαβα οτι το ενα καλωδιο χρησιμοποιειται για σημα 4g ομως το συγκεκριμενο ρουτερ δεν εχει επιλογη οπως καποια αλλα για να επιλεξεις να δουλευει μονο η μια, οποτε πας αναγκαστικα σε κατι με 2 καλωδια SMA αρσενικα.

Κατεληξα στην κεραια SC-556 μαζι με δυο 15μετρα lmr καλωδια. Θα περιμενω απο Δευτερα κανα νεο απο την cosmote, περιμενω να με δεχτουν στο προγραμμα και να μου το στειλουν το ρουτερ.

Θα ξαναρωτησω απο δευτερα στο μαγαζι μηπως ειναι καλυτερο να παω σε 10μετρα καλωδια λογω απωλειας σηματος. Η καλωδιωση ομως και η τοποθετηση θα ειναι πιο δυσκολη μετα και ισως και σε λιγο χειροτερο σημειο.

Επεξ/σία από nikoslion
γραμματικο

τελικα πηρα δυο 10μετρα καλωδια πηρα μαζι με δυο ανταπτορακια. Σε λιγες μερες λογικα θα τα εχω ολα και θα τα δοκιμασω να δω τι γινεται.

• Like 1

1 ώρα πριν, nikoslion είπε

τελικα πηρα δυο 10μετρα καλωδια πηρα μαζι με δυο ανταπτορακια. Σε λιγες μερες λογικα θα τα εχω ολα και θα τα δοκιμασω να δω τι γινεται.

Περιμένουμε εντυπώσεις και νούμερα 🙃

• Like 1

Καλημέρα,

Υπάρχουσα κατάσταση:
50VDSL που συγχρονίζει στα 40mbps & VOIP.
Η τηλεφωνία είναι περασμένη σε ένα gigaset dx800a που παίρνει ίντερνετ από μια LAN του fritzbox 7490 που έχει τον ρόλο του modem router.
Στο σπίτι υπάρχουν καμιά 40αρια IP.
Βασικό κομμάτι είναι η διαχείριση αυτών των 40IP που κατά βάση δεν έχουν απαιτήσεις ,(οι περισσότερες είναι από έξυπνες συσκευές), η απομακρυσμένη πρόσβαση σε συναγερμό- κάμερες, synology , plex, φώτα , θέρμανση κτλ
Με το κινητό πιάνω 4G+ 2γραμμές και 35-70down / 5-10up
Δυστυχώς στο άμεσο μέλλον δεν προβλέπετε να δούμε οπτική στην περιοχή.

Πολλές φορές όταν υπάρχουν 2 παράλληλα streams 4K η γραμμή έρχεται σε κορεσμό και δυσκολεύουν βασικές εργασίες.
Η σκέψη είναι να μπει το booster ώστε αυτά τα +15mbps να δώσουν την ανάσα που χρειάζεται και (ίσως το πιο βασικό) σαν backup για internet 4G (αν πέσει το landline) για ασφάλεια (συναγερμοί - αυτοματισμοί - τηλεφωνία - remote πρόσβαση κτλ)

Και εδώ έρχεται η συμβολή - συμβουλή σας !!
1) Σαν λύση πως ακούγετε ?
2) Για να μην μπλέκουμε με 2-3 ρουτερ , Το Huawai μπορεί να ανταπεξέλθει σ'αυτα που έχω αναφέρει παραπάνω?
3) Από πλευράς ασφάλειας το Huawai πως τα παει?
4) Παραμετροποίηση ? (μπορείς να ανοίξεις καμιά πόρτα? να "δέσεις" συσκευή με IP κτλ)
5) Υπάρχει λόγος να κρατήσω και το fritzbox?
6) Aν κρατήσω το fritzbox πως μπορεί να γίνει η συνεργασία των δυο ?
7) Θα με ενδιέφερε να μείνει η τηλεφωνία στο gigaset.
😎 Με τις 2 γραμμές σε 4g+ (35-70down/5-10up) θα δω αυτά τα +15mbps ? (τα νούμερα αυτά είναι με 4G+ με σκέτο 4G δεν ξέρω..... υποστηρίζει το booster 4G+ ?)

Thanks

Γεια σας παιδια,εχω 50αρα οτε και πιανω μεχρι 25 αντε 28,σημα 4g εχει καλο εδω,θελω να το βαλω γιατι αν παιζει youtube μαζι με κονσολα η ip tv εχω κολληματα,πιστευετε θα κανει δουλεια στη περιπτωση μου?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...