pier88 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Georgekrav1 είπε Ναι ρε Φίλε τι άλλαζει εννοώ αν το πειράξω Ποιό από όλα να πειράξεις;καθένα αλλάζει κάτι,τι ακριβώς θες;
Georgekrav1 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, pier88 είπε Ποιό από όλα να πειράξεις;καθένα αλλάζει κάτι,τι ακριβώς θες; Το transmission mode
pier88 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, Georgekrav1 είπε Το transmission mode Wifi b/g/n χοντρικά το ένα είναι πιο γρήγορο από το άλλο και με πιο μεγάλη εμβέλεια.Αστο στο Auto.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 8 λεπτά πριν, Georgekrav1 είπε Το transmission mode μη το αλλάξεις αν δεν θες να γίνουν τα πράγματα χειρότερα 1 λεπτό πριν, pier88 είπε Wifi b/g/n χοντρικά το ένα είναι πιο γρήγορο από το άλλο και με πιο μεγάλη εμβέλεια.Αστο στο Auto. έχει σε σας Auto;
pier88 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Nikosmile είπε μη το αλλάξεις αν δεν θες να γίνουν τα πράγματα χειρότερα έχει σε σας Auto; Εννοούσα την πρώτη επιλογή b/g/n.
ultrahd Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Παιδιά ας υποθέσουμε ότι το σημείο όπου θεωρώ ότι έχω καλή λήψη 4G σήματος,για να τοποθετήσω το booster,είναι κάποια μέτρα μακριά από την τηλεφωνική πρίζα του συγκεκριμένου δωματίου.Έχω ακούσει(διορθώστε με αν κάνω λάθος) ότι ένα σχετικά μεγάλο 5-6 μέτρα απλό τηλεφωνικό καλώδιο με απολήξεις rj11 ίσως θα έχει αρκετές απώλειες στην περίπτωση αυτή. Είναι όντως έτσι ή δεν μας πειράζει και απλό τηλεφωνικό καλώδιο 5-6 μέτρων? Μήπως η ενδεδειγμένη λύση είναι να συνδέσω το booster στην τηλεφωνική γραμμή χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο δικτύου utp cat5e ή cat6 το οποίο στις δυο άκρες του θα έχει απολήξεις σε ακροδέκτες rj11 αντί rj45 που έχουμε για τα καλώδια δικτύου? Αν βάλω καλώδιο utp cat5e ή cat6 με rj11 βύσματα στις άκρες και μήκους 5-7 μέτρα είμαι ΟΚ? Τέτοια καλώδια δικτύου utp με ακροδέκτες απλά τηλεφωνικά βύσματα rj11 πωλούνται έτοιμα? Το πραγματικό μήκος είναι μικρότερο από 5 μέτρα αλλά επειδή θα πάει μέσω τοίχου ίσως φτάσει 5-6 μέτρα. Γενικά ποιά είναι η καλύτερη λύση για την περίπτωση που θέλω? Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2019 από ultrahd
tonyz21 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 17 λεπτά πριν, ultrahd είπε Παιδιά ας υποθέσουμε ότι το σημείο όπου θεωρώ ότι έχω καλή λήψη 4G σήματος,για να τοποθετήσω το booster,είναι κάποια μέτρα μακριά από την τηλεφωνική πρίζα του συγκεκριμένου δωματίου.Έχω ακούσει(διορθώστε με αν κάνω λάθος) ότι ένα σχετικά μεγάλο 5-6 μέτρα απλό τηλεφωνικό καλώδιο με απολήξεις rj11 ίσως θα έχει αρκετές απώλειες στην περίπτωση αυτή. Είναι όντως έτσι ή δεν μας πειράζει και απλό τηλεφωνικό καλώδιο 5-6 μέτρων? Μήπως η ενδεδειγμένη λύση είναι να συνδέσω το booster στην τηλεφωνική γραμμή χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο δικτύου utp cat5e ή cat6 το οποίο στις δυο άκρες του θα έχει απολήξεις σε ακροδέκτες rj11 αντί rj45 που έχουμε για τα καλώδια δικτύου? Αν βάλω καλώδιο utp cat5e ή cat6 με rj11 βύσματα στις άκρες και μήκους 5-7 μέτρα είμαι ΟΚ? Τέτοια καλώδια δικτύου utp με ακροδέκτες απλά τηλεφωνικά βύσματα rj11 πωλούνται έτοιμα? Το πραγματικό μήκος είναι μικρότερο από 5 μέτρα αλλά επειδή θα πάει μέσω τοίχου ίσως φτάσει 5-6 μέτρα. Γενικά ποιά είναι η καλύτερη λύση για την περίπτωση που θέλω? Το έβαλα στο δωματιο μου και η πριζα ειναι στο διαδρομο....5 Μέτρα RJ11 και δεν εχω noticable απώλεια
ultrahd Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Το έβαλες με 5 μέτρα απλό τηλεφωνικό καλώδιο rj11 ? Κι αυτό που σκεφτόμουν εγώ δεν έχει κάποιο κόστος,απλά δεν ξέρω αν μπαίνουν βύσματα rj11 σε καλώδιο utp και το σημαντικότερο: Αν θα έχω διαφορά,καλύτερα να πάρω κάνα 10μετρο utp με rj11 απολήξεις.
pier88 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 35 λεπτά πριν, ultrahd είπε Το έβαλες με 5 μέτρα απλό τηλεφωνικό καλώδιο rj11 ? Κι αυτό που σκεφτόμουν εγώ δεν έχει κάποιο κόστος,απλά δεν ξέρω αν μπαίνουν βύσματα rj11 σε καλώδιο utp και το σημαντικότερο: Αν θα έχω διαφορά,καλύτερα να πάρω κάνα 10μετρο utp με rj11 απολήξεις. Αυτό να κάνεις.Μια χαρά θα είσαι.
ultrahd Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, pier88 είπε Αυτό να κάνεις.Μια χαρά θα είσαι. Ευχαριστώ φίλε pier88.Πάντως δεν έχω δει κάπου να πωλείται έτοιμο καλώδιο utp με απολήξεις σε βύσματα rj11 αντί για τα κλασσικά rj45 του δικτύου.Γνωρίζετε αν πωλείται έτοιμο ή θα πρέπει να ζητήσω να μου το φτιάξουν (με πρεσάρισμα των ακροδεκτών rj11) ? Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2019 από ultrahd
pier88 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2019 14 λεπτά πριν, ultrahd είπε Ευχαριστώ φίλε pier88.Πάντως δεν έχω δει κάπου να πωλείται έτοιμο καλώδιο utp με απολήξεις σε βύσματα rj11 αντί για τα κλασσικά rj45 του δικτύου.Γνωρίζετε αν πωλείται έτοιμο ή θα πρέπει να ζητήσω να μου το φτιάξουν (με πρεσάρισμα των ακροδεκτών rj11) ? Δε ξέρω αν υπάρχει έτοιμο,το δικό μου το είχα φτιάξει μόνος μου.Ζητησέ τους να στο φτιάξουν.
ultrahd Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Παιδιά προχθές παρέλαβα το Booster και ξεκινάμε με τα πολύ στοιχειώδη. Ελπίζω να μην είναι για γέλια οι ερωτήσεις μου: Ως προς τη συνδεσμολογια : Καταρχάς να τονίσω ότι η γραμμή μου δεν είναι VoBB. Απ όσο γνωρίζω έχω msan-pstn γραμμή. Μέχρι στιγμής που έχω το speedport entry 2i το έχω συνδέσει ως εξής: Το τηλεφωνικό καλώδιο συνδεδεμένο στη μία άκρη rj11 στο πριζακι της γραμμής στον τοιχο του σπιτιού μου και στην άλλη του άκρη rj11 κατευθείαν στην θύρα DSL του modem /router speedport entry 2i. Ενδιάμεσα δεν παρεμβαλλετε τίποτα! Δεν χρησιμοποιώ τον διαχωριστη (splitter) . Προφανώς συνδέω το τροφοδοτικό με το ρεύμα. Τέλος συνδεω καλώδια δικτύου στις ethernet υποδοχές του modem /router, σε όσες συσκευές θέλω να δικτύωσω ενσύρματα. Τονίζω ξανά ότι τον διαχωριστη (splitter) δεν τον χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή στη συνδεσμολογια του speedport entry 2i. Επίσης προφανώς δεν κάνω επιστροφή της τηλεφωνίας αφού η γραμμή αυτή τη στιγμή δεν είναι VoBB. Δηλαδή στις θύρες phone του speedport δεν έχω συνδέσει τίποτα απολύτως! Επίσης ούτε φίλτρα χρησιμοποιώ προς το modem. Τα ερωτήματα μου : 1. Η παραπάνω συνδεσμολογια είναι σωστή για το speedport entry 2i? Τονίζω πάλι ότι μιλάμε για συνδεσμολογια σε γραμμή που,τουλάχιστον προς το παρόν, δεν είναι VoBB. 2. Για τη σύνδεση του Booster είναι σωστό να ακολουθήσω ακριβώς την ίδια συνδεσμολογια που ακολούθησα και για το speedport entry 2i, και σας περιέγραψα παραπάνω ? 3. Από απορία: Εφόσον ένα καλώδιο δικτύου utp έχει 4 ζευγάρια: Αν θέλω να πάρω ένα καλώδιο utp π.χ. 10μέτρο και να μου προσαρμοσουν στις άκρες του βυσματα rj11 αντί για rj45, θα χρησιμοποιηθεί μόνο 1 από τα 4 ζευγάρια για να πρεσαριστουν οι ακροδέκτες rj11 και τα υπόλοιπα 3 ζευγάρια θα είναι απλά σε αχρηστια ? Έτσι θα γίνει σύμφωνα με όσα μου είπατε και στο προηγούμενο post μου ? Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2019 από ultrahd
ultrahd Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αγαπητέ φίλε divo, Σε ευχαριστώ πολύ! Να διευκρινησω όμως κάτι πολύ σημαντικό που ίσως να μην το ξεκαθαρισα στην περιγραφή μου προηγουμενως : Στο σπίτι μου, σε διάφορα πριζακια τηλεφώνου στον τοιχο του σπιτιού έχω συνδέσει 2-3 τηλεφωνικές συσκευές συνολικά παρεμβαλλοντας φίλτρο πριν από την καθεμία. Δηλαδή στο σπίτι έχουν συνδεθεί και χρησιμοποιούνται και τηλέφωνα (τηλεφωνικές συσκευές) ! Επομένως σύμφωνα με όσα μου απάντησες φίλε divo, μάλλον η συνδεσμολογια που είχα και στο speedport (άρα και στο Booster) δεν είναι η σωστή! Θα μπορούσες να μου αναφέρεις πως θα πρέπει να γίνει η σωστή σύνδεση? Τηλεφωνικές συσκευές 2-3 συνολικά , όπως είπα, έχω συνδεδεμένες σε 2-3 από τις τηλεφωνικές μπριζες του σπιτιού μου παρεμβαλλοντας φίλτρο ανάμεσα σε κάθε τηλεφωνικό πριζακι - τηλεφωνική συσκευή. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2019 από ultrahd
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Έχει κάποιος την παρακάτω; Μόνο το ping θέλω να φτιάξει που είναι >50ms. https://olla.gr/high-quality-indoor-35dbi-sma-male-4g-antenna-cable-length-2m-size-22cm-x-19cm-x-2.1cm-el Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2019 από Επισκέπτης
Georgekrav1 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2019 Καλησπέρα δυο ερωτήσεις γίνεται fastpath στο booster ? και δεύτερον προτείνετε κάποια κεραία για καλύτερο σήμα 4g?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα