Προς το περιεχόμενο

Σχετικά με το COSMOTE Home Speed Booster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, odi83 είπε

Eίσαι και ο πρώτος ... Το έψαξα μόνος και το δοκίμασα. 'Έβαλα to DNS της Cloudflare στο router και ως δια μαγείας το streaming δουλεύει κανονικα πλέον με το booster. Θα αφήσω την βλάβη ανοικτή στην cosmote ειμαι πολύ περίεργος να δω τι θα μου πουν για τρίτη φορά οι τεχνικοί τους. Είναι δυνατόν να είναι τόσο άσχετοι , η΄ απλά μας δουλεύουν κανονικά ;

Σε ότι έχει να κάνει με το booster,είναι άσχετοι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, odi83 είπε

Eίσαι και ο πρώτος ... Το έψαξα μόνος και το δοκίμασα. 'Έβαλα to DNS της Cloudflare στο router και ως δια μαγείας το streaming δουλεύει κανονικα πλέον με το booster. Θα αφήσω την βλάβη ανοικτή στην cosmote ειμαι πολύ περίεργος να δω τι θα μου πουν για τρίτη φορά οι τεχνικοί τους. Είναι δυνατόν να είναι τόσο άσχετοι , η΄ απλά μας δουλεύουν κανονικά ;

Εβαλες IPv4 primary DNS server:  1.1.1.1 στο dsl ; Παιρνει και απο το mobile εκει τι εβαλες το ιδιο ; Εμενα παιρνει και ipv6 και γινεται της @ παναθεμα και αν εχω καταλαβει ακομα και με IPv6 status:disconected γιατι το χρειαζεται για να κανει bonding tunnel . Σε 2 που εχω δοκιμασει στο ενα δουλευε . Στο αλλο η γραμμη ειναι και dsl αλλου και φαινεται οτι η IP που παιρνει δεν ειναι του Οτε.   τι να πω στο support οτι κανω πειραματα ; :P Mε το firmware επιτελους ανοιξαν και οι Outer Antennas . 

Επισης χρειαζεται το TR069 Service παντα ενεργο . Και ενω εχω απενεργοποιησει το Fon ? Στο  Filterin List τα δειχνει ενεργα 

11 FON_SIGNALING  true  DSTIP  
12  FON_TRAFFIC true DSTIP  

.

Οτι περναει εδω 

ID Description Enable Type  Filter Entry
1 IMS_SIP true    
2 IMS_RTP true    
3 DNS_1 true    
4 DNS_2 true    
5 WALLEDGARDEN true    
6 TR069 true    
7 TR069 true    
9 NTP true    
10 IPTV_OVERTHETOP true    
11 FON_SIGNALING true    
12 FON_TRAFFIC true    

WALLEDGARDEN ειναι καποια υπηρεσια καταγραφης που παρακολουθει ;; 

Επεξ/σία από Mhlogiatros

E

1 ώρα πριν, Mhlogiatros είπε

Εβαλες IPv4 primary DNS server:  1.1.1.1 στο dsl ; Παιρνει και απο το mobile εκει τι εβαλες το ιδιο ; Εμενα παιρνει και ipv6 και γινεται της @ παναθεμα και αν εχω καταλαβει ακομα και με IPv6 status:disconected γιατι το χρειαζεται για να κανει bonding tunnel . Σε 2 που εχω δοκιμασει στο ενα δουλευε . Στο αλλο η γραμμη ειναι και dsl αλλου και φαινεται οτι η IP που παιρνει δεν ειναι του Οτε.   τι να πω στο support οτι κανω πειραματα ; :P Mε το firmware επιτελους ανοιξαν και οι Outer Antennas . 

Επισης χρειαζεται το TR069 Service παντα ενεργο . Και ενω εχω απενεργοποιησει το Fon ? Στο  Filterin List τα δειχνει ενεργα 

11 FON_SIGNALING  true  DSTIP  
12  FON_TRAFFIC true DSTIP  

.

Οτι περναει εδω 

ID Description Enable Type  Filter Entry
1 IMS_SIP true    
2 IMS_RTP true    
3 DNS_1 true    
4 DNS_2 true    
5 WALLEDGARDEN true    
6 TR069 true    
7 TR069 true    
9 NTP true    
10 IPTV_OVERTHETOP true    
11 FON_SIGNALING true    
12 FON_TRAFFIC true    

WALLEDGARDEN ειναι καποια υπηρεσια καταγραφης που παρακολουθει ;; 

Έβαλα τόσο στο vdsl οσο και στην mobile static ipv4 και 6 και έβαλa και στις δύο τα primary και secondary DNS της cloudflare. To ipv6 status της vdsl ειναι connected και στην mobile disconnected . Το filtering list ειναι ακριβως ιδιο με το δικο σου και εγω εχω απενεργοποιησει το fon. Εδώ και δύο ώρες η σύνδεσή μου δουλεύει άψογα . Tα ίδια ping χωρίς απώλεια από πριν με dns cosmote και το bonding και κατ' επέκταση το booster λειτουργούν άψογα . To youtube έφτασε 7 ΜΒ/s και το steam 10!  

Στις 12/9/2019 στις 11:45 ΠΜ, Μακιαβέλλι είπε

Με ενδιαφέρει αυτό που λέει ο φίλος πιο πάνω. Το δουλεύει κάποιος αυτή την περίοδο εκτός σταθερής γραμμής τηλεφώνου να μας πει;

Εκτός σταθερής γραμμής το δουλεύω.

Εννοώ έχω ξεχωριστά την dsl σε άλλο μόντεμ και από εκεί δίνω μόνο στον αποκωδικοποιητή του cosmote tv, ενώ για όλα τα υπόλοιπα από το 4G.

Επί την ευκαιρία, υπάρχει τρόπος να δουλέψει και ο αποκωδικοποιητής με το 4G ή αποκλειστικά θα παίρνει μόνο από dsl (η adsl μου είναι με το ζορι 4αρα...);

Παιδιά καλησπέρα. Έβαλα κι εγώ το εν λόγω πακέτο και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Ενώ όλα φαίνεται να λειτουργούν κανονικά και με καλώδιο ethernet πιάνω μέχρι και 30mbps, όταν συνδέομαι με wifi στο speedbooster φαίνεται να πιάνει μόνο την ταχύτητα dsl με 5-6mbps. Ξέρετε τι μπορώ να κάνω για να αξιοποιηθεί και το 4g? Στα settings του router είναι όλα up. Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, t3llis είπε

Παιδιά καλησπέρα. Έβαλα κι εγώ το εν λόγω πακέτο και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Ενώ όλα φαίνεται να λειτουργούν κανονικά και με καλώδιο ethernet πιάνω μέχρι και 30mbps, όταν συνδέομαι με wifi στο speedbooster φαίνεται να πιάνει μόνο την ταχύτητα dsl με 5-6mbps. Ξέρετε τι μπορώ να κάνω για να αξιοποιηθεί και το 4g? Στα settings του router είναι όλα up. Ευχαριστώ.

Πως το βλέπεις ότι πιάνεις 5-6;Πόσο πιάνει η adsl σου χωρίς το booster;Αν κάνεις speedtest Ookla κοίτα να αλλάξεις server,δοκίμασε με hostmein ike.

Επεξ/σία από pier88

12 ώρες πριν, pier88 είπε

Πως το βλέπεις ότι πιάνεις 5-6;Πόσο πιάνει η adsl σου χωρίς το booster;Αν κάνεις speedtest Ookla κοίτα να αλλάξεις server,δοκίμασε με hostmein ike.

Με το speedtest . Η adsl πιάνει 5 με 6 περίπου.  

Καλησπερα. Σε λιγες μερες που θα εχω το cosmote home booster θα χρησιμοποιω μονο το router του speed home?

Αν ναι πως θα καταλαβαινω ποσο τραβαει μεσω adsl και ποσο μεσω 4g?

Ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/9/2019 στις 3:03 ΜΜ, butcher13 είπε

Καλησπερα. Σε λιγες μερες που θα εχω το cosmote home booster θα χρησιμοποιω μονο το router του speed home?

Αν ναι πως θα καταλαβαινω ποσο τραβαει μεσω adsl και ποσο μεσω 4g?

Ευχαριστω

Θα έχεις μόνο 1 ρουτερ φίλε μ

Όταν φτάσεις στα όρια της γραμμής τότε ανοίγει και τραβάει από την κάρτα δεν έχει κάποια ένδειξη θα  δεις διαφορά στην ταχύτητα 

Επεξ/σία από Georgekrav1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά μια ερώτηση 

Έχω εδώ καξ να μήνα booster και όλα καλά από το πρωί πιάνω με το ζόρι 2 mbps καμία απάντηση 

Το έκανα restart 

Κανονικά έχω 15 γραμμή και άλλα 15 απο την σιμ 30

Αλλά τώρα 2 είμαστε σοβαροί έλεος τρ ότε... 

Καμία λύση;; ευχαριστώ.. 

Επεξ/σία από Georgekrav1

Παιδιά τελικά έχει σημασία πιο "κομμάτι"  συσκευής Booster θα σου τύχει ώστε το 4G του να είναι "ελεύθερας βοσκης" ?

Αλλάζει από συσκευή σε συσκευή αυτό το χαρακτηριστικό ?  Μήπως έχει να κάνει με την έκδοση του firmware, ή οποιο και να πάρω θα είναι το ίδιο ?

Φίλε Mhlogiatros, απ ότι έχω δει στο φόρουμ μας είσαι Ηράκλειο κι εσύ. Μήπως θα μπορούσες να μου αναφέρεις από ποιο μαγαζί πήρες το Booster και πότε περίπου αν θυμάσαι ? 

Μου είχε αναφέρει και ο φίλος divo κάτι σχετικά, δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...