Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσπαθώ να κάνω compile ένα αρχείο f90 της fortran με το pgf90 (18.10-0 64-bit) της Portland Group

pgf90 lunar_irrad_Full_Spectra.f90

PGF90-S-0043-Illegal attempt to redefine symbol lun_irrad_spect_scl (lunar_irrad_Full_Spectra.f90: 69)
PGF90-S-0310-Adjustable array can not have automatic bounds specifiers - delta_2 (lunar_irrad_Full_Spectra.f90: 92)
PGF90-S-0310-Adjustable array can not have automatic bounds specifiers - lunar_irrad_prev (lunar_irrad_Full_Spectra.f90: 92)
PGF90-S-0310-Adjustable array can not have automatic bounds specifiers - lunar_irrad (lunar_irrad_Full_Spectra.f90: 92)
PGF90-S-0310-Adjustable array can not have automatic bounds specifiers - lunar_irrad_interp (lunar_irrad_Full_Spectra.f90: 92)
PGF90-S-0310-Adjustable array can not have automatic bounds specifiers - lunar_irrad_spect_table (lunar_irrad_Full_Spectra.f90: 94)
PGF90/x86-64 Linux 18.10-0: compilation completed with severe errors

Επίσης δοκίμασα να το κάνω compile και με gfortran αλλά πάλι δεν τα κατάφερα (βλ. συνημμένο για πληροφορίες)

Μπορεί κάποιος να με υποστηρίξει για να το κάνω compile ή  έχει το χρόνο να το δοκιμάσει στο δικό του σύστημα;

Ευχαριστώ!

gfortran_error.log

Δημοσ.

Το κύριο προβλημα ειναι ότι η subroutine έχει το ίδιο όνομα με τη μεταβλητή στη γραμμή 69, δε νομίζω πως χρησιμοποιείς procedure pointers. 

Απο εκεί και πέρα, στη gfortran σου λέει να χρησιμοποιήσεις " -fno-range-check" για να αποφύγεις το πρώτο λάθος με τον συγκεκριμένο compiler.

Και έχει κάποια βασικά προβλήματα ο κώδικας στις declaration των μεταβλητών. 

Που βρήκες pgf;

Δημοσ.

Ευχαριστώ!

Δεν έχω γράψει εγώ τον κώδικα ούτε ξέρω fortran.

Είναι μέρος μιας επιστημονικής δημοσίευσης.

Το pgf το κατέβασα από το https://www.pgroup.com/ μιας και ο συγγραφέας του άρθρου χρησιμοποιεί τον ίδιο.

Θα δοκιμάσω αρχικά να μετονομάσω την subroutine.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...