Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, Iris_89 said:

Αυτό το 99,9999999% δε μ'αρέσει

Αν εννοείς ότι σου φαίνεται περίεργο που δεν είναι 100, στην πραγματικότητα (με δεδομένα του χώρου) είναι τελείως το αντίθετο.

Σου λένε (υπόσχονται, εγγράφως) ότι τα δεδομένα σου θα είναι διαθέσιμα πλην ενός μέρους στο δισεκατομμύριο. Ένα δισεκατομμύριο δευτερόλεπτα είναι 31.7 χρόνια. Σου λένε στην ουσία ότι πάνω κάτω θα μένεις χωνί χωρίς πρόσβαση στα δεδομένα σου για ένα δευτερόλεπτο κάθε 31 χρόνια.

Έχοντας ασχοληθεί με τέτοια, σου βεβαιώνω πως ακόμα και πολύ πιο "ποταπά" νούμερα όπως το 99.99% θέλουν ασύλληπτα καλό σχέδιο και οργάνωση κλπ για να μπορέσεις να τα πετύχεις. Εμένα αυτό το νούμερο που δίνει η Amazon μου προκαλεί γέλιο με την έννοια πως δε μπορώ ούτε να φανταστώ τι χρειάζεται να κάνει κάποιος για να το πετύχει.

6 hours ago, giotis1982 said:

Εχμμ, η Microsoft το συγκεκριμένο το έχει εδώ και αρκετό καιρό....

Η Amazon το έχει εδώ και ακόμα περισσότερο καιρό, Amazon glacier λέγεται και είναι συγκεκριμένο πλάνο πάνω στο S3, άσχετα που εδώ στο θρεντ δεν το ξέρει σχεδόν κανείς όπως φαίνεται.

6 hours ago, giotis1982 said:

Και σε γενικές γραμμές τι είναι στο IaaS που κάνει η Amazon που δεν κάνει κανείς άλλος;

Δεν ξέρω τι έχεις στο μυαλό σου όταν γράφεις IaaS (insomnia είναι εδώ, το να υποθέτεις πως ο άλλος ξέρει ακριβώς τι λέει είναι μάλλον ουτοπικό), και ούτε έχω βέβαια μετοχές Amazon, αλλά πάνω στο συγκεκριμένο που λέμε, γρήγορο κουίζ:

Πόσες διαφορετικές υπηρεσίες προσφέρει το AWS?

Hint: τριψήφιο νούμερο.

Edit: γράψε λάθος, τώρα πρόσεξα ποιος είσαι. 🙃

5 hours ago, Zerg13 said:

Καποια project ή καποια εταιρικα αρχεια που εχουν αξια, ειναι για αυτο το service; Πως μια εταιρεια θα εμπιστευτει τα αρχεια της στο αμαζον και δεν θα φοβαται για hacking πχ

Φαντάσου να υπήρχε μια τεχνολογία που σου επιτρέπει να αλλάξεις τα δεδομένα σου με τρόπο που κανένας δε μπορεί να τα διαβάσει αν δεν ξέρει το μυστικό κωδικό. Θα ήταν επανάσταση.

Αυτή ήταν η λαϊκή απάντηση. Η επαγγελματική απάντηση είναι πως όποιο σενάριο και να θες να δούμε, η πιθανότητα να συμβεί σε σένα είναι μεγαλύτερη από ότι στην Amazon, γιατί εκεί έχουν κυριολεκτικά την καλύτερη ασφάλεια που μπορεί να αγοραστεί με χρήματα. Βέβαια ο Έλληνας οδηγός ποτέ δε θα έχει ατύχημα όταν οδηγεί ο ίδιος κλπ κλπ.

Επεξ/σία από defacer
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, jmirko15 said:

Ανάλογα για τι το θες.

Ενας με 50αρα VDSL δεν θα την χρειάζεται την συγκεκριμένη υπηρεσία. 😛

47 minutes ago, chrisxpap said:

Μέχρι 100αρα δεν παίζει στην ελλάδα?

Μέχρι 200 υπάρχουν για VDSL, το post που quotαρα όμως έλεγε για 600KB/sec upload και σε αυτό πιο κοντά είναι η 50αρα (5Mbps upload), όχι η 100αρα ούτε η 200αρα...

14 hours ago, Iris_89 said:

Αυτό το 99,9999999% δε μ'αρέσει

Η αντισύλληψη νομίζω ότι έχει λίγοτερο χαμηλότερο ποσοστό προστασίας... 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, defacer είπε

Αυτή ήταν η λαϊκή απάντηση. Η επαγγελματική απάντηση είναι πως όποιο σενάριο και να θες να δούμε, η πιθανότητα να συμβεί σε σένα είναι μεγαλύτερη από ότι στην Amazon, γιατί εκεί έχουν κυριολεκτικά την καλύτερη ασφάλεια που μπορεί να αγοραστεί με χρήματα. Βέβαια ο Έλληνας οδηγός ποτέ δε θα έχει ατύχημα όταν οδηγεί ο ίδιος κλπ κλπ.

Δεν είναι μόνο η καλύτερη ασφάλεια που παρέχει , είναι και ότι τα πολύτιμα εταιρικά αρχεία σαν στρατηγική είναι καλύτερα να μην τα έχεις στο "σπίτι" σου καθώς μπορεί πιο εύκολα να γίνεις στόχος για hacking. Ο κάθε hacker χτυπάει την εταιρεία σου, δεν θα ασχοληθεί με ολόκληρη amazon που θα χρειαστεί άπειρους πόρους και προσπάθεια για να το καταφέρει.

Επεξ/σία από geo7geg
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Zerg13 είπε

Καποια project ή καποια εταιρικα αρχεια που εχουν αξια, ειναι για αυτο το service; Πως μια εταιρεια θα εμπιστευτει τα αρχεια της στο αμαζον και δεν θα φοβαται για hacking πχ

Διάβασε αυτό και θα δεις ότι ....... 🤯 

Αναφορά σε κείμενο

meant to prevent accidental data exposures caused by the misconfiguration of S3 data storage buckets

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, coffeex είπε

Διάβασε αυτό και θα δεις ότι ....... 🤯 

H τεχνολογια με τα μυστικα, ανακαλυφτηκε 😁 και δεν λειτουργει καλα κιολας

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.
17 ώρες πριν, stelios18120 είπε

Η κατανάλωση φέρνει το κέρδος ...😉😎

Σωστός. Και μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι. Τώρα που τα αποθηκευτηκά μέσα πήραν την κατηφόρα 3-4 δις χρήστες πιστεύω θα τους προτιμήσουν. 1 δολλάριο το μήνα. Επί ένα δις χρήστες να πούμε 12 δις το χρόνο... Τα σπάσανε...

• Like 1
Δημοσ.

Με το που διάβασα...η πρώτη μου αντίδραση ήταν ...φέρτε μου να υπογράψω εδώ και τώρα....αλλα μετά διάβασα για απο το 2019 και ξεκινωντας απο US....καμμιά άλλη αξιόλογη πρόταση σε αυτά τα λεφτά...(για ίδιες χωρητικότητες)

Δημοσ.
4 ώρες πριν, masteripper είπε

Με το που διάβασα...η πρώτη μου αντίδραση ήταν ...φέρτε μου να υπογράψω εδώ και τώρα....αλλα μετά διάβασα για απο το 2019 και ξεκινωντας απο US....καμμιά άλλη αξιόλογη πρόταση σε αυτά τα λεφτά...(για ίδιες χωρητικότητες)

Google suite, έχεις απεριόριστη χωρητικότητα  

Δημοσ.

Το κοστος ειναι το δολωμα..

Το αγκιστρι ειναι οτι θα εχουνε τα data σου στα χερια τους...

Οποιος βαζει τα δεδομενα του στο cloud θα πρεπει να ξερει οτι δεν ειναι πλεον μονο δικα του.

Δημοσ.
22 ώρες πριν, jmirko15 είπε

Εγώ μετά από αυτό το είχα γυρίσει σε HDDs (cheaper) αλλά και σε υπηρεσίες με long term archival που είναι φτηνές για 2ο long term backup.

Επίσης το Wasabi έχει καλύτερες τιμές μέχρι τώρα.

Σκληρό (σε Synology) έχω και εγώ για πρώτο backup. Απλά πάνα λες ας υπάρχει και ένα δεύτερο online. Το κακό είναι ότι είναι μεγάλος ο όγκος.
Για το Wasabi που λες link?

21 ώρες πριν, techlink είπε

Θα σου προτεινα το Backblaze B2 και μαλιστα δεν ειναι deep archive αλλα cloud service, με τα αρχεια σου διαθεσιμα σε real time. Κοστος εξαιρετικα χαμηλο για αποθηκευση αλλα και κατεβασμα. 

Επισης εχει integration με δεκαδες συστηματα αποθηκευσης και backup.

Δεν υπαρχουν tiers, εχει απλη και κατανοητη χρεωση /gb.

Ισως πιο σημαντικο απο ολα, ειχα ενα θεμα με SMS (πριν βαλουν 2FA Auth) και δεν εβρισκα ακρη με το support.  Εστειλα ενα email στον CEO της εταιρειας και το θεμα μου λυθηκε την επομενη ημερα!  

Έβαλα στο calculator του Backblaze B2 Initial Upload 3Τ και μου έβγαλε κόστος $218.25

12 ώρες πριν, Mingas είπε

Google suite, έχεις απεριόριστη χωρητικότητα  

Για να αναφέρεσαι σε unlimited μιλάς για το Business με 5 χρήστες = 10€x5u = 50€/month x12m = 600€/year σωστά;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Innersense είπε

Σκληρό (σε Synology) έχω και εγώ για πρώτο backup. Απλά πάνα λες ας υπάρχει και ένα δεύτερο online. Το κακό είναι ότι είναι μεγάλος ο όγκος.
Για το Wasabi που λες link?

Έβαλα στο calculator του Backblaze B2 Initial Upload 3Τ και μου έβγαλε κόστος $218.25

Για να αναφέρεσαι σε unlimited μιλάς για το Business με 5 χρήστες = 10€x5u = 50€/month x12m = 600€/year σωστά;

Εγώ έχω 2 backup PC. Ένα εδώ και ένα στο πατρικό. Μετά μερικά online fully encrypted.

Για Wasabi δες εδώ https://wasabi.com/pricing/

Plus ότι υπάρχει "unlimited" μακριά..

• Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Innersense είπε

Ναι σωστά, αλλά δεν εφαρμόζουν για την ώρα το όριο με τους 5 χρήστες. Δηλαδή Ένα άτομο να είναι μόνο του πάλι απεριόριστο χώρο έχει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, jmirko15 είπε

Εγώ έχω 2 backup PC. Ένα εδώ και ένα στο πατρικό. Μετά μερικά online fully encrypted.

Για Wasabi δες εδώ https://wasabi.com/pricing/

Plus ότι υπάρχει "unlimited" μακριά..

Thanks μπαίνει στα υπόψιν
Αυτό για τα Unlimited γιατί το λες; Το σκεπτικό μου είναι ότι ενώ υπάρχει συγκεκριμένος όγκος που θέλω να είναι secured και ανακτήσιμο κάθε στιγμή, πάντα μπορεί να προκύψει κάτι καινούργιο και δε θέλω να μπαίνω σε διαδικασία αλλαγής plan.

15 ώρες πριν, Mingas είπε

Ναι σωστά, αλλά δεν εφαρμόζουν για την ώρα το όριο με τους 5 χρήστες. Δηλαδή Ένα άτομο να είναι μόνο του πάλι απεριόριστο χώρο έχει.

Είσαι σίγουρος; Άλλο 120€, άλλο 600€ τεράστια διαφορά!
Γράφουν ξεκάθαρα ότι το unlimited ισχύει για 5 users και πάνω, ενώ αν είναι λιγότεροι υπάρχει limit 1TB per user.
Το θέμα με αυτά  τα upload είναι ότι είναι αρκετή δουλίτσα χρονικά και αν βρεθείς στη δυσάρεστη θέση να "θυμηθούν" το limit και να σε ρίξουν από τα πχ 3ΤΒ που έχεις φτάσει στο 1ΤΒ που είναι το limit τρέχεις και δε φτάνεις!

Επεξ/σία από Innersense
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Innersense είπε

Thanks μπαίνει στα υπόψιν
Αυτό για τα Unlimited γιατί το λες; Το σκεπτικό μου είναι ότι ενώ υπάρχει συγκεκριμένος όγκος που θέλω να είναι secured και ανακτήσιμο κάθε στιγμή, πάντα μπορεί να προκύψει κάτι καινούργιο και δε θέλω να μπαίνω σε διαδικασία αλλαγής plan.

Unlimited γενικά δεν υπάρχει πουθενά και σε τίποτα :P

Ότι προσφέρει πχ "lifetime" (VPNs?..) ή "unlimited" είτε δεν θα αντέξει και θα κλείσει σε Χ διάστημα ή θα κάνει ότι και το Amazon, limit τον χώρο. Και δεν αξίζει μετά όλο το τρέξιμο κτλ κτλ.

Για να δεις πχ διαφορές πήρα μερικούς 8ΤΒ σκληρούς (RED ουσιαστικά) στα 135eu με μεταφορικά κτλ από Amazon πριν λίγες μέρες. Τόσα περίπου θες για 2-3TB σε κάποια cloud υπηρεσία τον χρόνο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...