Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Paladin-}LoA{- είπε

Παρεξήγησες φίλε μου. Όταν μιλάω για καινοτομίες δεν μιλάω για offline storage. Αλλοίμονο. Και το συγκεκριμένο δεν είναι νέο ούτε στο AWS. Η τιμή είναι σχετικά νέα. Όταν μιλάω για καινοτομίες εννοώ άλλα features.  Επιπλέον μιλάς για VM deployment. Προφανώς και δεν εννοώ μόνο αυτό. Για IaaS στο Azure έχεις θέματα. Το έχεις δουλέψει καθόλου? Μονο αν εχεις μικρές απαιτήσεις... Δουλεύω σαν Cloud Architect πάνω σε ασφάλεια σε enterprise level εταιρία.  Σε θέματα ασφάλειας η διαφορά AWS vs Azure είναι χαώδης. Στο AWS για να στήσουμε IaaS δεν χρησιμοποιούμε σχεδόν τίποτα 3rd party ,όλα όσα σου δίνει είναι πολύ καλά . Στο Azure αναγκαζόμαστε να στήσουμε 3rd party firewalls, load balancers, σοβαρά cloud auditing tools μην τυχόν κάνει κανένας καμία πατάτα με τα subscription ή με τα APIs, και διάφορα άλλα που για τα αναλύσω θα γράφω ώρες... Τα δουλεύουμε και τα δύο, και λογω του οτι η Microsoft είναι strategic partner μας έχει ξενερώσει απίστευτα το ότι το σύνολο των υπηρεσιών μας είναι εκεί. Μας δημιουργεί έξτρα κόστος και δουλειά συνεχώς στο κομμάτι του IaaS. Έχουμε πάντως και software developers που το χρησιμοποιούν σαν PaaS και εκεί είναι αρκετά καλό  το Azure.  

Γιατί τι 3rd Party χρησιμοποιείς στο Azure; Τι εννοείς 3rd Party Load Balancers; Αυτά έρχονται απευθείας μέσα από το Azure ARM , μήπως μιλάς για το προηγούμενο Azure ; Το Classic; Σε γενικές γραμμές πολύ λίγα πράγματα δεν υπάρχουν στο Azure. Για τα Subscriptions έχει Cloudyn δωρεάν και RBAC  απευθείας πάνω στην πλατφόρμα. Νομίζω πως χρειάζεστε εκπαίδευση... :) 

PS: Εγώ είμαι μηχανικός με ειδικότητα στο Datacenter Virtualization και στο IaaS :) , καταλαβαίνω την ανάγκη ύπαρξης multi cloud στρατηγικής και καταλαβαίνω τον πόνο σου. Καθώς σου γράφω διαβάζω Governance ……. γιατί τι να κάνουμε θα γίνουμε γραφειάδες και θα λέμε τι ωραία ήταν παλιά που "ήμανε" μηχανικός και τώρα έχω μπλέξει με τα διαόλια. 

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δυστυχώς για μεγάλο όγκο δεδομένων οι ταχύτητες upload στην Ελλάδα είναι απαγορευτικές. Προσπάθησα να ξεκινήσω πέρυσι τον διαμοιρασμό της δουλειάς μου ως φωτογράφος σε πελάτες και εργαστήρια λόγο της ευκολίας που προσφέρει και το εγκατέλειψα άμεσα. 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Iris_89 είπε

Αυτό το 99,9999999% δε μ'αρέσει

Οι πιθανότητες να μην τα χρειαστείς ποτέ γιατί θα σε πατήσει αυτοκίνητο είναι μεγαλύτερες.

• Like 1
Δημοσ.

Καλή φάση είναι παιδια. 

Αντίστοιχα έχω στο Zoolz 1Tb και ότι κάνεις στο pc πάει κατευθείαν εκει, σαν timecapsule ένα πραμα. 

Αν θες να κάνεις ανάκτηση ζητάς το αρχείο και είναι διαθέσιμο 3-4 ώρες μετά με ένα link στο email σου. 

1$ για 1ΤΒ είναι οκ για αυτή την υπηρεσια. 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

Γιατί τι 3rd Party χρησιμοποιείς στο Azure; Τι εννοείς 3rd Party Load Balancers; Αυτά έρχονται απευθείας μέσα από το Azure ARM , μήπως μιλάς για το προηγούμενο Azure ; Το Classic; Σε γενικές γραμμές πολύ λίγα πράγματα δεν υπάρχουν στο Azure. Για τα Subscriptions έχει Cloudyn δωρεάν και RBAC  απευθείας πάνω στην πλατφόρμα. Νομίζω πως χρειάζεστε εκπαίδευση... :) 

PS: Εγώ είμαι μηχανικός με ειδικότητα στο Datacenter Virtualization και στο IaaS :) , καταλαβαίνω την ανάγκη ύπαρξης multi cloud στρατηγικής και καταλαβαίνω τον πόνο σου. Καθώς σου γράφω διαβάζω Governance ……. γιατί τι να κάνουμε θα γίνουμε γραφειάδες και θα λέμε τι ωραία ήταν παλιά που "ήμανε" μηχανικός και τώρα έχω μπλέξει με τα διαόλια. 

Αναμφίβολα δεν είναι θέμα εκπαίδευσης  😉

Και δεν μιλάω για το παλιό environment.  Τα πάντα έχουν στηθεί στο καινούργιο χρησιμοποιώντας εξ ολοκλήρου templates. 

Όταν π.χ. στήνεις firewall στο Azure και πέφτει το service πριν καν το στρεσαρεις και έχεις down time από το πουθενά... Την προηγούμενη βδομάδα είχαμε εδώ cloud architects της Azure και όταν θέσαμε το ερώτημα μας είπαν ότι το Azure firewall το έβγαλαν μεν τώρα, αλλά έχει σοβαρά θέματα οπότε μας συνέστησαν να στήσουμε ένα σοβαρό firewall και πήγαμε σε virtual Palo Alto. Επιπλέον το WAF τους βγάζει απίστευτο αριθμό false positives,  το έχετε δοκιμάσει? Άσε δε που τεχνολογικά το Azure firewall είναι ότι να ναι. Όσα VM έχεις στο ίδιο subnet επικοινωνούν ελεύθερα μεταξύ τους οπότε μετά στηρίζεται στο software firewall του εκάστοτε λειτουργικού. Στο AWS το firewall είναι πιο πολύ NSX-like οπότε το κάθε VM είναι χωριστό entity. Αν γίνει compromise ένα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν jump point να σου κάνουν harvest όλο το subnet. Στο AWS είχαμε κάνει deploy σε automation services με scripting και API's και δίναμε τη δυνατότητα στο χρήστη του εκάστοτε VM να κάνει self-service openings (εννοείται μόνο προς το corporate office network μέσω  private direct line). Τώρα στο Azure θέλουμε Palo Alto και σαν Internet firewall και σαν DMZ firewall και  για τη γραμμή προς το εσωτερικό μας δίκτυο.... Και φυσικά virtual F5 load balancers για σοβαρό strong auth και WAF. Και scripting για να κανουμε παλι automation στα openings προς το corporate office χρησιμοποιωντας Palo Alto APIs. Επισης μας έχουν ξενερώσει οι HSM υπηρεσίες που διαθέτουν καθότι χρησιμοποιούν Thales που είναι αρκετά πίσω σε σχέση με την Gemalto που έχει το AWS.Και διαφορά αλλά που θέλει χρόνο να τα αναλύσω... Αλλά πίστεψε με σίγουρα δεν είναι θέμα εκπαίδευσης όπως λες. 😉 

Δημοσ.

Διαφωνώ αλλά θα πάμε πολύ μακριά , έχει και NSG per VM. Ποιος θα κάτσει να βάλει ένα ένα τα Rules ανά VM. Για το Azure firewall και το WAF no comment, μάλλον δεν σας καλύπτει. Δεν είναι κακό να μη σας ταιριάζουν.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, Silverage said:

Καλό αλλά για Ελλάδα δεν είναι. Με 600Kbps upload θες ένα μήνα να ανεβάσεις 10GB. Το 1TB αφήνεις να συνεχίσουν τα εγγόνια σου το upload.

Όσοι το έχουν πραγματικά ανάγκη δεν θα είναι με 50αρα VDSL...

Δημοσ.
9 ώρες πριν, pao13 είπε

Πρεπει να ξυπνήσει ο υπέυθυνος να παει να κουμπώσει τον σκληρό σου ξια να κατεβάσεις :)

148070-004-4313AF06.jpg

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, giotis1982 είπε

Διαφωνώ αλλά θα πάμε πολύ μακριά , έχει και NSG per VM. Ποιος θα κάτσει να βάλει ένα ένα τα Rules ανά VM. Για το Azure firewall και το WAF no comment, μάλλον δεν σας καλύπτει. Δεν είναι κακό να μη σας ταιριάζουν.

Αναμφίβολα υπάρχουν options αλλά σε enterprise επίπεδο NSG per VM,  δεν το λες viable option. Και όταν και οι ίδιοι φτάνουν σε σημείο να σου λένε να βάλεις 3rd party firewall ακόμα και για internal traffic για την ώρα, αυτό κάτι λέει. Φυσικά όπως λες είναι και θέμα της κάθε εταιρίας. Δουλεύω σε μια από τις μεγαλύτερες oil&gas εταιρίες παγκοσμίως και φυσικά υπάρχουν κάποιες παραπάνω απαιτήσεις που σε άλλες εταιρίες είναι λογικό να μην υπάρχουν οπότε και οι in-built τεχνολογίες της Azure τους καλύπτουν απόλυτα. Προς τιμήν  τους πάντως είναι ειλικρινείς, όχι μόνο ως προς το θέμα του να μας λένε τι να αποφύγουμε να χρησιμοποιήσουμε από πλευράς αξιοπιστίας, αλλά και στο ότι έχουν συγκεκριμενο roadmap, ξέρουν που είναι πίσω σε σχέση με το AWS και στα περισσότερα μας έχουν δώσει και dates για το πότε μπορούμε να τα δούμε σαν (σοβαρά) features στο Azure. Και ευτυχώς είναι ελάχιστα που δεν είναι καν στο roadmap. Οπότε περιμένουμε improvements στους επόμενους μήνες. 😉

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Plapoutas είπε

Διάβασε κανείς σας το άρθρο; Η απλά είδατε τον τίτλο και αρχίσατε τα σχόλια; Η υπηρεσία δεν απευθύνεται στον μέσο καταναλωτή και δεν μπορείς να να ανεβοκατεβάζεις τα αρχειάκια σου όπως στο GDrive/ODrive αλλά είναι μία εταιρική λύση κυρίως για αποθήκευση μεγάλου όγκου δεδομένων με χαμηλό κόστος.Κάποια Backup προφανώς τεραστίων βάσεων δεδομένων ή άλλων συστημάτων. Δεν είναι για να μπαίνεις και να ανεβάζεις την φωτογραφία που έβγαλες την προηγούμενη βδομάδα ενώ έπινες καφέ με τον κολλητό σου.

Εγώ σαν μέσος καταναλωτής χρησιμοποιώ ήδη παρόμοια υπηρεσία..

1 ώρα πριν, ThReSh είπε

Όσοι το έχουν πραγματικά ανάγκη δεν θα είναι με 50αρα VDSL...

Με 24άρα είχα ανεβάσει ~5ΤΒ και τώρα με 50άρα ~10ΤΒ (way faster) :D

2 ώρες πριν, Innersense είπε

Ενδιαφέρον, δεν τις γνώριζα αυτού του τύπου τις υπηρεσίες.
Θα ήθελα να ρωτήσω τους γνώστες για τη συμβουλή ή πρόταση τους σε περίπτωση που μου έχει διαφύγει κάτι.
Είχα Amazon Drive για αρκετά χρόνια όταν με 60$ αν θυμάμαι καλά έδινε Unlimited Account. Για αρκετό καιρό λοιπόν κράταγα εκεί backup me synchronization σε όγκο αρχείων που πλησίαζε τα 2TB. 

Έφτασε ο καιρός που μας έβαλε χέρι η Amazon και έκανε limit τους λογαριασμούς αναπροσαρμόζοντας την πολιτική της.
Αυτή τη στιγμή απ ότι βλέπω τα κόστη είναι:

100 GB $11.99 / 1 Year
1 TB $59.99 / 1 Year
2 TB $119.98 / 1 Year
3 TB $179.97 / 1 Year
4 TB $239.96 / 1 Year
5 TB $299.95 / 1 Year
6 TB $359.94 / 1 Year
7 TB $419.93 / 1 Year
8 TB $479.92 / 1 Year
9 TB $539.91 / 1 Year
10 TB $599.90 / 1 Year
20 TB $1,199.80 / 1 Year
30 TB $1,799.70 / 1 Year

Δεδομένου ότι πρέπει να πάω αυτή τη στιγμή σε Account 3 TB $179.97 / 1 Year, υπάρχει καμία πιο φτηνή πρόταση;

Εγώ μετά από αυτό το είχα γυρίσει σε HDDs (cheaper) αλλά και σε υπηρεσίες με long term archival που είναι φτηνές για 2ο long term backup.

Επίσης το Wasabi έχει καλύτερες τιμές μέχρι τώρα.

Επεξ/σία από jmirko15
  • Super Moderators
Δημοσ.
21 minutes ago, jmirko15 said:

Με 24άρα είχα ανεβάσει ~5ΤΒ και τώρα με 50άρα ~10ΤΒ (way faster)

Μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα "θες" να τα ανεβάσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται, όχι seeding σε βάθως εβδομάδων/μηνών...

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Innersense είπε

Ενδιαφέρον, δεν τις γνώριζα αυτού του τύπου τις υπηρεσίες.
Θα ήθελα να ρωτήσω τους γνώστες για τη συμβουλή ή πρόταση τους σε περίπτωση που μου έχει διαφύγει κάτι.
Είχα Amazon Drive για αρκετά χρόνια όταν με 60$ αν θυμάμαι καλά έδινε Unlimited Account. Για αρκετό καιρό λοιπόν κράταγα εκεί backup me synchronization σε όγκο αρχείων που πλησίαζε τα 2TB. 

Έφτασε ο καιρός που μας έβαλε χέρι η Amazon και έκανε limit τους λογαριασμούς αναπροσαρμόζοντας την πολιτική της.
Αυτή τη στιγμή απ ότι βλέπω τα κόστη είναι:

100 GB $11.99 / 1 Year
1 TB $59.99 / 1 Year
2 TB $119.98 / 1 Year
3 TB $179.97 / 1 Year
4 TB $239.96 / 1 Year
5 TB $299.95 / 1 Year
6 TB $359.94 / 1 Year
7 TB $419.93 / 1 Year
8 TB $479.92 / 1 Year
9 TB $539.91 / 1 Year
10 TB $599.90 / 1 Year
20 TB $1,199.80 / 1 Year
30 TB $1,799.70 / 1 Year

Δεδομένου ότι πρέπει να πάω αυτή τη στιγμή σε Account 3 TB $179.97 / 1 Year, υπάρχει καμία πιο φτηνή πρόταση;

Θα σου προτεινα το Backblaze B2 και μαλιστα δεν ειναι deep archive αλλα cloud service, με τα αρχεια σου διαθεσιμα σε real time. Κοστος εξαιρετικα χαμηλο για αποθηκευση αλλα και κατεβασμα. 

Επισης εχει integration με δεκαδες συστηματα αποθηκευσης και backup.

Δεν υπαρχουν tiers, εχει απλη και κατανοητη χρεωση /gb.

Ισως πιο σημαντικο απο ολα, ειχα ενα θεμα με SMS (πριν βαλουν 2FA Auth) και δεν εβρισκα ακρη με το support.  Εστειλα ενα email στον CEO της εταιρειας και το θεμα μου λυθηκε την επομενη ημερα!  

Δημοσ.
12 hours ago, Iris_89 said:

Αυτό το 99,9999999% δε μ'αρέσει

ποτε κανεις δεν δινει 100 τις 100.και σε datacenter το availability ειναι 99,9999 κτλ

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, techlink είπε

Θα σου προτεινα το Backblaze B2 και μαλιστα δεν ειναι deep archive αλλα cloud service, με τα αρχεια σου διαθεσιμα σε real time. Κοστος εξαιρετικα χαμηλο για αποθηκευση αλλα και κατεβασμα. 

Επισης εχει integration με δεκαδες συστηματα αποθηκευσης και backup.

Δεν υπαρχουν tiers, εχει απλη και κατανοητη χρεωση /gb.

Ισως πιο σημαντικο απο ολα, ειχα ενα θεμα με SMS (πριν βαλουν 2FA Auth) και δεν εβρισκα ακρη με το support.  Εστειλα ενα email στον CEO της εταιρειας και το θεμα μου λυθηκε την επομενη ημερα!  

Μέσα θα μπει. Τώρα δεν πληρώνει για download..

33 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα "θες" να τα ανεβάσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται, όχι seeding σε βάθως εβδομάδων/μηνών...

Ανάλογα για τι το θες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...