Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Λοιπον υπαρχει ενα θεμα με τον driver ηχου. Μεχρι πριν λιγες μερες εστελνε κανονικα τον ηχο απο την οπτικη στον ενισχυτη και την αποκωδικοποίηση την εκανε ο ενισχυτης. Εδινε dts/dd/dd ex κοκ και ο ηχος ηταν τελειος. Πριν κατι μερες σε νεα ανανεωση realtek driver περναει μονο linear pcm 2.1 καναλια που ειναι τραγικη ποιοτητα. Παει το 5.1. Εχω δοκιμασει αρκετους drivers αλλα τιποτα ολοι δινουν linear pcm. Το chipset ειναι της asus 1220A και στελνω με οπτικη σε ενισχυτη. Υπαρχει τροπος να στελνω απλα τον ηχο στον ενισχυτη και να γινεται εκει το decode του σηματος και οχι στον υπολογιστη? Και αν ναι τι πρεπει να κανω τι drivers να περασω?

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Arkin είπε

Καλησπερα. Λοιπον υπαρχει ενα θεμα με τον driver ηχου. Μεχρι πριν λιγες μερες εστελνε κανονικα τον ηχο απο την οπτικη στον ενισχυτη και την αποκωδικοποίηση την εκανε ο ενισχυτης. Εδινε dts/dd/dd ex κοκ και ο ηχος ηταν τελειος. Πριν κατι μερες σε νεα ανανεωση realtek driver περναει μονο linear pcm 2.1 καναλια που ειναι τραγικη ποιοτητα. Παει το 5.1. Εχω δοκιμασει αρκετους drivers αλλα τιποτα ολοι δινουν linear pcm. Το chipset ειναι της asus 1220A και στελνω με οπτικη σε ενισχυτη. Υπαρχει τροπος να στελνω απλα τον ηχο στον ενισχυτη και να γινεται εκει το decode του σηματος και οχι στον υπολογιστη? Και αν ναι τι πρεπει να κανω τι drivers να περασω?

αμα εχεις 10αρια windows μπορεις να δοκιμασεις να βγαλεις τελειως τον οδηγο και να αφησεις να σου κατεβασει τα δικα του. μπορει και να πιασει..

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

αμα εχεις 10αρια windows μπορεις να δοκιμασεις να βγαλεις τελειως τον οδηγο και να αφησεις να σου κατεβασει τα δικα του. μπορει και να πιασει..

Ετσι ακριβως το ειχα πριν χωρις driver της realtek και περνουσε κανονικα dts/dd ολα τα εκανε ο ενισχυτης. Μετα απο μια επανεκκίνηση δεν ξερω τι εγινε μου το γυρισε σε linear pcm 2.1. Αυτη τη στιγμη δεν εχω driver και ομως συνεχιζει να δειχνει μονο linear pcm. Δεν εβγαλα ακρη.

Screenshot_4.png

Screenshot_3.png

Δημοσ.

Τελικα ηταν κατι κουλο. Πηγα στις ρυθμισεις της spidf εβαλα να κανει τεστ το dts και ως διαμαγειας περασε dts/dd κανονικα. Δηλαδη βγαλε ακρη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...