Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι υποδομή χρειάζεται για να φτιάξει κάποιος τέτοια υποδομή (εξοπλισμό-σερβερ-bandwidth);

Δηλαδή να δίνει πρόσβαση VPN σε χρήστες για να παίρνουν την ip του πανεπιστημίου. Θέλω να φτιάξω κάτι παρόμοιο για να παίρνουν την public ip από το δίκτυο μου (σε μικρότερο επίπεδο όχι για 50.000 άτομα)

Μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσα τις vpn δυνατότητες του router μου με ipsec αλλά έμπαιναν λίγοι χρήστες. Υπάρχει περίπτωση να ανέβει ο όγκος των χρηστών και δεν αρκεί το router (έχει μέχρι 30 χρήστες).

Θα χρειαστεί να φτιάξω κάποιον VPN server; Κάποιες προτάσεις;

Οι πιο πολλές ιστοσελίδες που είδα σχετικά με το ζήτημα, βλέπουν το VPN από θέμα privacy και όχι από την πλευρά που το χρειάζομαι εγώ.

Δημοσ.

Ξέρεις όμως τι σημαίνει αυτό έτσι...ό,τι περιεχόμενο (νόμιμο και ΠΑΡΑΝΟΜΟ) βλέπουν οι "φιλοξενούμενοι" στο VPN σου, θα φαίνεται ότι το είδες ΕΣΥ!...

Δημοσ.
8 ώρες πριν, M@dB0x είπε

Εισαι σιγουρος οτι απλα για να δινεις νετ θες να βαλεις vpn?

θέλω να παρέχω μια υπηρεσία... όπως στο πανεπιστήμιο που μπαίνεις με vpn και έχεις πρόσβαση στις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες.

Δημοσ.

Υπάρχουν διάφορες λύσεις. Μια απαρίθμηση μπορείς να βρεις εδώ:

https://cerebrux.net/2018/09/07/7-εργαλεία-ανοιχτού-κώδικα-για-τη-δημιο/#more-65079

Απλά θα πρέπει να έχεις μηχάνημα 24/7 για αυτή την δουλειά. Αν είναι για περιορισμένο αριθμό χρηστών, μπορείς να βάλεις και ένα raspberry.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...