The_Judas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Τι υποδομή χρειάζεται για να φτιάξει κάποιος τέτοια υποδομή (εξοπλισμό-σερβερ-bandwidth); Δηλαδή να δίνει πρόσβαση VPN σε χρήστες για να παίρνουν την ip του πανεπιστημίου. Θέλω να φτιάξω κάτι παρόμοιο για να παίρνουν την public ip από το δίκτυο μου (σε μικρότερο επίπεδο όχι για 50.000 άτομα) Μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσα τις vpn δυνατότητες του router μου με ipsec αλλά έμπαιναν λίγοι χρήστες. Υπάρχει περίπτωση να ανέβει ο όγκος των χρηστών και δεν αρκεί το router (έχει μέχρι 30 χρήστες). Θα χρειαστεί να φτιάξω κάποιον VPN server; Κάποιες προτάσεις; Οι πιο πολλές ιστοσελίδες που είδα σχετικά με το ζήτημα, βλέπουν το VPN από θέμα privacy και όχι από την πλευρά που το χρειάζομαι εγώ.
M@dB0x Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Εισαι σιγουρος οτι απλα για να δινεις νετ θες να βαλεις vpn?
mechpanos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Ξέρεις όμως τι σημαίνει αυτό έτσι...ό,τι περιεχόμενο (νόμιμο και ΠΑΡΑΝΟΜΟ) βλέπουν οι "φιλοξενούμενοι" στο VPN σου, θα φαίνεται ότι το είδες ΕΣΥ!...
The_Judas Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 8 ώρες πριν, M@dB0x είπε Εισαι σιγουρος οτι απλα για να δινεις νετ θες να βαλεις vpn? θέλω να παρέχω μια υπηρεσία... όπως στο πανεπιστήμιο που μπαίνεις με vpn και έχεις πρόσβαση στις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες.
mechpanos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Υπάρχουν διάφορες λύσεις. Μια απαρίθμηση μπορείς να βρεις εδώ: https://cerebrux.net/2018/09/07/7-εργαλεία-ανοιχτού-κώδικα-για-τη-δημιο/#more-65079 Απλά θα πρέπει να έχεις μηχάνημα 24/7 για αυτή την δουλειά. Αν είναι για περιορισμένο αριθμό χρηστών, μπορείς να βάλεις και ένα raspberry.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα