Προς το περιεχόμενο

Ryzen 2600 και GA-AX370 Gaming 5

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην ομάδα!

Σήμερα λοιπόν ήρθε το τελικό κομμάτι του παζλ (το CPU) ύστερα από ένα μήνα μαζεύοντας parts για το upgrade. 
Αφού το έστησα το PC, πατάω το κουμπί να ανοίξει παίρνουν μπρος ανεμιστήρες κτλπ αλλά δεν ποστάρει . 
Έψαξα λίγο στο google, και βρήκα ότι δεν postarei γιατί το bios που έχω δεν υποστηρίζει τον 2600. 
Το θέμα είναι ότι τώρα πρέπει να βρω ένα συμβατό CPU για να μπορέσω να κάνω το bios update. Πήρα λοιπόν το Πλαίσιο και μου είπαν ότι μπορούν να το κάνουν με ένα 20άρικο αυτοί (τίμιο για εμένα no prob) .
Καθώς συνεχίζω όμως το ψάξιμο στο google έχω μπερδευτεί με το πιο bios θα είναι καλύτερο για το CPU μου, καθώς όλα έχουν προβλήματα ( απο F20 - F23 που supportαρουν τον νέο Ryzen).
Κάποιος που να μπορεί να με διαφωτίσει ; Τι πρέπει να κάνω σε αυτήν την φάση; Πιο BIOS είναι καλύτερο και πιο stable να βάλω? 
Το μόνο που θέλω να κάνω με το BIOS είναι να διαβάσει τις RAM στα 3000mhz και τίποτα παραπάνω.

ΒΟΗΘΕΙΑ! :)

PC Specs:

CPU: Ryzen 5 2600
Motherboard: Gigabyte AX370 Gaming 5 
Ram: Corsair Vengeance 2x4GB 3000Mhz
GPU: RX570 Nitro+ 4GB
PSU: Sharkoon SilentStorm Icewind 550

Επεξ/σία από devr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, devr είπε

Καλησπέρα στην ομάδα!

Σήμερα λοιπόν ήρθε το τελικό κομμάτι του παζλ (το CPU) ύστερα από ένα μήνα μαζεύοντας parts για το upgrade. 
Αφού το έστησα το PC, πατάω το κουμπί να ανοίξει παίρνουν μπρος ανεμιστήρες κτλπ αλλά δεν ποστάρει . 
Έψαξα λίγο στο google, και βρήκα ότι δεν postarei γιατί το bios που έχω δεν υποστηρίζει τον 2600. 
Το θέμα είναι ότι τώρα πρέπει να βρω ένα συμβατό CPU για να μπορέσω να κάνω το bios update. Πήρα λοιπόν το Πλαίσιο και μου είπαν ότι μπορούν να το κάνουν με ένα 20άρικο αυτοί (τίμιο για εμένα no prob) .
Καθώς συνεχίζω όμως το ψάξιμο στο google έχω μπερδευτεί με το πιο bios θα είναι καλύτερο για το CPU μου, καθώς όλα έχουν προβλήματα ( απο F20 - F23 που supportαρουν τον νέο Ryzen).
Κάποιος που να μπορεί να με διαφωτίσει ; Τι πρέπει να κάνω σε αυτήν την φάση; Πιο BIOS είναι καλύτερο και πιο stable να βάλω? 
Το μόνο που θέλω να κάνω με το BIOS είναι να διαβάσει τις RAM στα 3000mhz και τίποτα παραπάνω.

ΒΟΗΘΕΙΑ! :)

PC Specs:

CPU: Ryzen 5 2600
Motherboard: Gigabyte AX370 Gaming 5 
Ram: Corsair Vengeance 2x4GB 3000Mhz
GPU: RX570 Nitro+ 4GB
PSU: Sharkoon SilentStorm Icewind 550

Το ενα 20αρικο δεν φαινεται να συμφέρει. Γιατί πήρες x370; μήπως να τη έβαζες αγγελία να έπαιρνες καμία άλλη; B450, x470; 

Επεξ/σία από splanis
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, splanis είπε

Το ενα 20αρικο δεν φαινεται να συμφέρει. Γιατί πήρες x370; μήπως να τη έβαζες αγγελία να έπαιρνες καμία άλλη; B450, x470

Δεν γνώριζα τι παίζει ακριβώς με τα chipset, ότι θέλει update για να διαβάσει τα νέα ryzen. 
Είναι ανάγκη να πάρω άλλη μητρική; Δεν θα είναι οκ με το bios update? 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, devr είπε

Δεν γνώριζα τι παίζει ακριβώς με τα chipset, ότι θέλει update για να διαβάσει τα νέα ryzen. 
Είναι ανάγκη να πάρω άλλη μητρική; Δεν θα είναι οκ με το bios update? 

Οκ θα είναι φαντάζομαι αλλά 20 ευρώ μου φαίνονται πολλά. Από ποιο μαγαζί την πήρες; 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, splanis είπε

Οκ θα είναι φαντάζομαι αλλά 20 ευρώ μου φαίνονται πολλά. Από ποιο μαγαζί την πήρες; 

Από www.mobilehellas.com .

Δημοσ.

πρεπει να εχει αναφερθει στο forum 50000 φορές οτι τα β350,χ370 θέλουν bios update για σειρα 2χχχ....

απορω πως την πατατε ετσι... 

πλερω εικοσι να κανεις τη δουλειά σου 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, splanis είπε

Ρώτησες αν μπορούν να σου κάνουν Bios update? 

Όχι δεν μπορούν.

1 ώρα πριν, 3DJIN είπε

πρεπει να εχει αναφερθει στο forum 50000 φορές οτι τα β350,χ370 θέλουν bios update για σειρα 2χχχ....

απορω πως την πατατε ετσι... 

πλερω εικοσι να κανεις τη δουλειά σου 

Άπλα δεν το έψαξα, νόμιζα πως δεν θα υπήρχε πρόβλημα μιας και ήταν το ίδιο socket.

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, devr είπε

Όχι δεν μπορούν.

Άπλα δεν το έψαξα, νόμιζα πως δεν θα υπήρχε πρόβλημα μιας και ήταν το ίδιο socket.

Πάντως είναι πολύ α΄σχημη επιλογή μητρικής,  αν μπορείς γύρισέ την.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...