Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δεν κρυώνει το χώρο, αλλά η αποδοσή του "ανοιχτού" είναι τραγική... 1
liakjim Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, dollyyy19 είπε καλα,μερικοι το εχετε τερματισει .οταν γραφετε οτι τραβαει τον ζεστο αερα,τι θελετε να πειτε?γνωριζετε τον τροπο λειτουργιας του τζακιου?στο αλλο νημα που κλειδωθηκε,ο αλλος εγραφε οτι βγαζει τον ζεστο αερα καιτραβαει τον κρυο απο κουφωματα και οπου βρει.ναι,ειναι ευκαιρια τωρα,να γουγλαρετε λιγο,να μαθετε με ποιον τροπο θα καλυψετε την ελλειψη γνωσης και το δικαιωμα αποψης. προς τον νηματοθετη,μια χαρα δουλεια κανει το αεροθερμο και σιγουρα αξιζει στο 100ρικο,αν το βρεις σε αυτην την τιμη.συνηθως παιζει απο 150 και πανω. εχω αυτο με τα 5 μπουρια,και εκτος της εμφανισης που μοιαζει με εξατμιση απο funny car ,θερμαινει μια χαρα τον χωρο στον οποιο ειναι το τζακι,πολυ πιο γρηγορα απο οτι χωρις αυτο.αν θελεις να θερμανεις και αλλο δωματιο,πρεπει να κανεις τον κυριο χωρο,φουρνο. με μεσε και καρβουνα να ακουμπανε τις κατω σωληνωσεις,ειδα οτι δεν ειχε καυτο αερα στις εξοδους.με οξια-δρυ και καλη φλογα ,δεν μπορεις να κατσεις μπροστα στο αεροθερμο,αλλα τα εξαφανιζει γρηγορα,οποτε ,αναμικτα.ναι ,κανει θορυβο και στην χαμηλη σκαλα,χωρις να εχει εμφανη υψηλοτερη παροχη αερα στην δευτερη.καιει 25 βατ στην πρωτη και 45 στην δευτερη σκαλα.σχετικα με το καθαρισμα,που εγραψε ο μακθεο για 15-20 μερες,ναι,αυτη ειναι η συχνοτητα αν δεν το αναβεις για να ζεσταθεις αλλα μονο για μοστρα.εγω καιω καθημερινα κοντα 50 κιλα ξυλο,και καθαριζω καθημερινα,με εναν καθο σταχτης και σκουπα ηλεκτρικη.ουτε μετακινω κατι ,ουτε καθυστερω.σε 5 λεπτα εχω μαζεψει οτι μαζευεται ,και ξανα αναβω.τωρα που εγραψα περι καθαρισματος,εννοειται οτι το βραδυ δεν το αφηνω να αναβει,οποτε το πρωι δεν ειναι γεματο καυτρες.τελευταια ξυλα βαζω 9-10 το βραδυ,κανω ενα μπουμπουνισμα και το αφηνω να σβησει.το αεροθερμο το εχω βαλει με θερμοστατη στην καπνοδοχο,οταν πεσει η θερμοκρασια,να σβηνει το ανεμηστηρι για να μην το εχω συνεχεια στο ον ή να σηκωνομαι για να το σβησω..... Μην χαρακτηρίζεις. Δεν ξέρεις ποιος ή το γνωστικό υπόβαθρο του άλλου. Τα ανοιχτά τζάκια , λόγω αρχής λειτουργίας, απλή φυσική είναι, δρουν ως ένας τεράστιος απορροφητηρας. Δεν αναφέρομαι μόνο στην ποσότητα αέρα που καίγεται και αναπληρώνουμε με ανοιχτό παράθυρο, αλλά τον ελκυσμο της καμινάδας η οποία οδηγεί τον ζεστό αέρα στα περιστέρια, αυτόν που με κόπο πας να ζεστάνεις. Τοπικά αποδίδει ενέργεια στον χώρο από ακτινοβολία αλλά συνολικά ή έχεις τραγικό ισοζύγιο ή ακόμα και αρνητικό. 1 1
papoys1 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, zio10 είπε Κι εμένα μου κάνει εντύπωση αυτό που λέτε για το τζάκι, δηλαδή ότι στην ουσία κρυώνει το χώρο! Στο πατρικό μου έχουμε τζάκι και στο επόμενο σπίτι που θα πάω θα προσπαθήσω να έχει κι εκεί, είναι όμορφο, ωραία παρέα, ωραία διαδικασία και δεν έχω δει να κρυώνει το σπίτι! Ts τέτοιο αερόθερμο δεν ξέρω κάποιον να έχει, πριν 3-4 χρόνια θυμάμαι να τα διαφημίζουν πολύ όμως. Αν έχεις δικά σου ξύλα και του ρίχνεις μεγάλα κούτσουρα στο φουλ σίγουρα θα δεις και ζέστη.Αν όμως τα αγοράζεις και περιμένεις να ζεσταθείς με αυτά τα ξυλάκια των 2-3 κιλών που πουλάνε στις μάντρες ζέστη δεν πρόκειται να δεις.Σίγουρα για παρέα - συντροφιά είναι ότι καλύτερο αλλά όχι για ζέστη γιατί έχει μεγάλες απώλειες. Για αυτό που λέμε η καμινάδα λειτουργεί σαν ένας αποροφητήρας που τραβάει τον αέρα από το σπίτι και τον βγάζει στην ατμόσφαιρα.Δεν τραβάει μόνο τον κρύο αλλά και τον ζεστό. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2018 από papoys1 1
zio10 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Συμπληρωματικά βοηθάει ή όχι τελικά; Δεν κατάλαβα. Εμπειρικά θα έλεγα ότι βοηθάει. 1 ώρα πριν, ThReSh είπε Δεν κρυώνει το χώρο, αλλά η αποδοσή του "ανοιχτού" είναι τραγική... Ανοιχτό λέμε το κλασσικό τζάκι; Το άλλο ποιο είναι αυτό με τζάμι μπροστά ή να συνδεμένο με σώματα; 47 λεπτά πριν, papoys1 είπε Αν έχεις δικά σου ξύλα και του ρίχνεις μεγάλα κούτσουρα στο φουλ σίγουρα θα δεις και ζέστη.Αν όμως τα αγοράζεις και περιμένεις να ζεσταθείς με αυτά τα ξυλάκια των 2-3 κιλών που πουλάνε στις μάντρες ζέστη δεν πρόκειται να δεις.Σίγουρα για παρέα - συντροφιά είναι ότι καλύτερο αλλά όχι για ζέστη γιατί έχει μεγάλες απώλειες. Για αυτό που λέμε η καμινάδα λειτουργεί σαν ένας αποροφητήρας που τραβάει τον αέρα από το σπίτι και τον βγάζει στην ατμόσφαιρα.Δεν τραβάει μόνο τον κρύο αλλά και τον ζεστό. Εννοώ για συμπληρωματική θέρμανση. Αν έχεις ζέστη ατο σπίτι και στο καθιστικό έχεις συν τζάκι αναμμένο πχ δεν θα είναι καλύτερα;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 5 minutes ago, zio10 said: Ανοιχτό λέμε το κλασσικό τζάκι; Το άλλο ποιο είναι αυτό με τζάμι μπροστά ή να συνδεμένο με σώματα; Το κλασικό ναι, έχει κάπου στο 15% απόδοση αν δεν κάνω λάθος. Το άλλο είναι το "κλειστό" κι ενεργειακό όταν έχει πάνω από 75-80% απόδοση. Τα συνδεδεμένα με σώματα είναι παραλλαγές των 2 από πάνω. 1
zio10 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Υπάρχουν και κάτι κασετίνες, αυτές λογικά μετατρέπουν το απλό τζάκι σε ενεργειαξο ε; Τις έχει δοκιμάσει κανείς; 1
papoys1 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, zio10 είπε Υπάρχουν και κάτι κασετίνες, αυτές λογικά μετατρέπουν το απλό τζάκι σε ενεργειαξο ε; Τις έχει δοκιμάσει κανείς; Ναι ακριβώς αυτό αλλά έχει μεγάλο κόστος κάτι τέτοιο.Εγώ θα προτιμούσα αντί για αυτό μία καλή σόμπα όπως έκανα στο εξοχικό και ζεστάθηκε το κοκκαλάκι μου.Με το τζάκι έκαιγα ένα σωρό ξύλα (δικά μου βέβαια)και ήμουν μέσα στο σπίτι με φόρμες χοντρές γιατί 2-3 μέτρα πέρα από το τζάκι κρύωνα.Με τη σόμπα γυρίζω με κοντομάνικο σαλόνι κουζίνα. 1
dollyyy19 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, liakjim είπε Μην χαρακτηρίζεις. Δεν ξέρεις ποιος ή το γνωστικό υπόβαθρο του άλλου. Τα ανοιχτά τζάκια , λόγω αρχής λειτουργίας, απλή φυσική είναι, δρουν ως ένας τεράστιος απορροφητηρας. Δεν αναφέρομαι μόνο στην ποσότητα αέρα που καίγεται και αναπληρώνουμε με ανοιχτό παράθυρο, αλλά τον ελκυσμο της καμινάδας η οποία οδηγεί τον ζεστό αέρα στα περιστέρια, αυτόν που με κόπο πας να ζεστάνεις. Τοπικά αποδίδει ενέργεια στον χώρο από ακτινοβολία αλλά συνολικά ή έχεις τραγικό ισοζύγιο ή ακόμα και αρνητικό. ελα ομως που δεν θερμαινει τον χωρο με την ακτινοβολια.και σιγουρα δεν χαρακτιρισα,και σιγουρα κανει μπαμ το αγνωστικο βαραθρο.
liakjim Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 14 λεπτά πριν, dollyyy19 είπε ελα ομως που δεν θερμαινει τον χωρο με την ακτινοβολια.και σιγουρα δεν χαρακτιρισα,και σιγουρα κανει μπαμ το αγνωστικο βαραθρο. Τί εεννοείς; Τα ανοιχτά τζάκια μεταφέρουν τη θερμότητα κατά 95% με ακτινοβολία. Φωτιά και καυτά πυροτουβλα. Το 5% (τυχαία νούμερα εκτός αν έχεις κάτι καλύτερο) είναι με συναγωγή όπου ζεσταίνει τον αέρα , τον οποίο όμως πετάει ευθύς έξω για αυτό αν σταθεί κάποιος μπροστά σε τζάκι, θα καίγεται μπροστά και θα παγώνει στην πλάτη από το ρεύμα του κρύου αέρα που έρχεται να αναπληρώσει το κενό. Στα ενεργειακά όπως αυτό που έχω, η ακτινοβολία εγκλωβίζεται στον θαλαμο καύσης και αυτός ζεσταίνει τον υπερκείμενο αέρα εντός του θερμοθαλαμου, δημιουργώντας έξοδο του από τις περσιδες. Άρα πιο πολύ συναγωγή. Στο δικό μου κάθεσαι άνετα κοντά όταν στο ανοιχτό θα ψηνοσουν. Υπάρχουν και ενεργειακα με βερμικουλιτη που δίνει και λίγο ακτινοβολία.
Βασίλης_29 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, liakjim είπε Μην χαρακτηρίζεις. Δεν ξέρεις ποιος ή το γνωστικό υπόβαθρο του άλλου. Τα ανοιχτά τζάκια , λόγω αρχής λειτουργίας, απλή φυσική είναι, δρουν ως ένας τεράστιος απορροφητηρας. Δεν αναφέρομαι μόνο στην ποσότητα αέρα που καίγεται και αναπληρώνουμε με ανοιχτό παράθυρο, αλλά τον ελκυσμο της καμινάδας η οποία οδηγεί τον ζεστό αέρα στα περιστέρια, αυτόν που με κόπο πας να ζεστάνεις. Τοπικά αποδίδει ενέργεια στον χώρο από ακτινοβολία αλλά συνολικά ή έχεις τραγικό ισοζύγιο ή ακόμα και αρνητικό. Το αυτό. Άντε γιατί είναι τραγικό να μιλάμε για έλλειψη γνώσεων και να κατακρίνουμε τους άλλους σαν χωριανοί γεροντάδες που τα ξέρουμε όλα επειδή έτσι τα μάθαμε.....
liakjim Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Βασίλης_29 είπε Το αυτό. Άντε γιατί είναι τραγικό να μιλάμε για έλλειψη γνώσεων και να κατακρίνουμε τους άλλους σαν χωριανοί γεροντάδες που τα ξέρουμε όλα επειδή έτσι τα μάθαμε..... Σε ποιον απευθύνεσαι;
Βασίλης_29 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 35 λεπτά πριν, dollyyy19 είπε ελα ομως που δεν θερμαινει τον χωρο με την ακτινοβολια.και σιγουρα δεν χαρακτιρισα,και σιγουρα κανει μπαμ το αγνωστικο βαραθρο. Το τζάκι θερμαίνει τον χώρο κατά 70-80% με ακτινοβολία, ένα 5-10% πάει σε μεταφορά με αγωγή από τα δομικά στοιχεία που θερμένονται αλλά πρέπει να κάψει πολλές ώρες, και αφού θερμανθούν τα δομικά στοιχεία υπάρχει και ένα άλλο 5-10% με συναγωγή το οποίο όμως διαφεύγει στην καμινάδα λόγω του οτι όσο αυξάνεται η θερμοκρασία του αέρα μειώνεται η πυκνότητα και ανυψώνεται ο αέρας προς τα επάνω, για να μην παίζουμε με τα νούμερα και τα ποσοστά λοιπόν, η ουσία είναι οτι θέρμανση του χώρου γίνεται με ακτινοβολία. Επίσης ισχύει 100% αυτό που ειπώθηκε, ο υπάρχον αέρας μέσα στον χώρο οδηγείται προς την εστία φωτιάς και την καμινάδα, λειτουργεί σαν αντλία/απορροφητήρας που μεταφέρει τον εσωτερικό αέρα προς τα έξω. Τώρα αν εγκαταστήσεις αυτό το σύστημα με τις σωληνώσεις και τον ανεμιστήρα, αυξάνεις σημαντικά της μεταφορά με συναγωγή. Το καλύτερο από όλα είναι το ενεργειακό τζάκι. 5 λεπτά πριν, liakjim είπε Σε ποιον απευθύνεσαι; Στον doly. 1
RedPriest Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Έχω δει σε σπιτι απο φιλο μου σίδερα το οποίο έφτιαξε ο ιδιος. Η αλήθεια είναι ότι εκει που έβγαινε ο αέρας δεν μπορούσες ουτε το χέρι να βάλεις και από οτι μου είπε εκανε πολυ καλή δουλειά. Επειδή διπλα απο το τζάκι υπάρχει ένα δωμάτιο ειχε τρυπήσει τον τοίχο και πέρασε και μια σωλήνα και από εκεί 😂 Δεν το περίμενα αλλα το δωμάτιο ζεσταινοταν κανονικα. Βέβαια εκανε παρα πολυ θόρυβο στην δυνατή σκάλα απο όσο θυμάμαι.
dollyyy19 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 δλδ δεν φτανει που δεν γνωριζετε,κανετε και τους γνωστες.για πειτε ρε τζιμανια,αν δλδ το σπιτι εχει κλειστα παραθυροφυλλα μπαλκονοπορτες αποροφητηρες καναπεδες πολυθρονες κλπλπ,το τζακι ,δεν θα δουλεψει????αντε γιατί είναι τραγικό να μιλάμε για έλλειψη γνώσεων και να κατακρίνουμε τους άλλους που γνωριζουν, σαν χωριανοί γεροντάδες που τα ξέρουμε όλα επειδή έτσι δεν τα μάθαμε....
liakjim Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, RedPriest είπε Έχω δει σε σπιτι απο φιλο μου σίδερα το οποίο έφτιαξε ο ιδιος. Η αλήθεια είναι ότι εκει που έβγαινε ο αέρας δεν μπορούσες ουτε το χέρι να βάλεις και από οτι μου είπε εκανε πολυ καλή δουλειά. Επειδή διπλα απο το τζάκι υπάρχει ένα δωμάτιο ειχε τρυπήσει τον τοίχο και πέρασε και μια σωλήνα και από εκεί 😂 Δεν το περίμενα αλλα το δωμάτιο ζεσταινοταν κανονικα. Βέβαια εκανε παρα πολυ θόρυβο στην δυνατή σκάλα απο όσο θυμάμαι. Το θέμα είναι ότι με λογικό κόστος, μπορείς να έχεις μια λύση που θα σου δώσει 70% απόδοση και με μηδενικό θόρυβο και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Πχ το δικό μου, μου στοίχισε κάτω από 1000€ και ζεσταίνει αθόρυβα και αποδοτικά με μπρικετες 60τμ με ελάχιστη κατανάλωση . http://www.energ.gr/index.php?option=com_kunena&view=topic&catid=88&id=57920&Itemid=384 Και εδώ δοκιμές με μπρικετες http://www.energ.gr/index.php?option=com_kunena&view=topic&catid=62&id=58124&Itemid=384# Με μπρικετες έχω τόσο πολύ θερμοκρασία εντός του θαλάμου καύσης, που αναφλεγονται τα καυσαέρια Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2018 από liakjim
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα