onelonelystar Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, leonidas_fs είπε Το Touch Bar πως το βλέπεις; Αξίζει ή είναι ψιλο μούφα; Γιατι η διαφορά με το MPB χωρις Touch Bar είναι πολύ μικρή! επειδή χρησιμοποιώ XCode και ενίοτε Final Cut, που χρησιμοποιούν το Touch Bar πολύ καλά, μου ειναι αρκετά χρήσιμο. Καλύτερα όμως να δώσεις λεφτά για SSD ή RAM παρά σε Touch bar.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, onelonelystar είπε επειδή χρησιμοποιώ XCode και ενίοτε Final Cut, που χρησιμοποιούν το Touch Bar πολύ καλά, μου ειναι αρκετά χρήσιμο. Καλύτερα όμως να δώσεις λεφτά για SSD ή RAM παρά σε Touch bar. Οι περισσότεροι προγραμματιστές τολμώ να πω ότι λένε ότι απλά είναι ένα gimmick το touchbar. Οι περισσότεροι δε έχουν θέμα με το esc που δεν είναι πραγματικό κουμπί. Οπότε είναι πολύ υποκειμενικό. Εσένα μπορεί να σε βόλεψε όντως. Εγώ ας πούμε δε θα αγόραζα ποτέ μηχάνημα με το touchbar (και ας είχα τα χρήματα). 250 ευρώ extra κόστος για να έχεις κουμπιά σε μια οθόνη χωρίς haptic feedback. Μάλιστα. Τα λεφτά εγώ θα τα έβαζα σε RAM γιατί SSD μπορώ να κουμπώσω μέσω thunderbolt χωρίς πρόβλημα και με πολύ καλές ταχύτητες. Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2018 από natural_sgf
Yiannis87 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Μεταξύ pro 2017 και air 2018, πας στο air ξεκάθαρα, που είναι κλειστό από παντού και δεν θα έχεις θέμα σκόνης... Αν τώρα θες 4 πυρήνες αναγκαστικά θα φας σκόνη. Δεν έχει νόημα το 2017 αν είναι να σου βγάλει θέμα και γενικά να το ανοίξεις για καθαρισμό μελλοντικά όταν υπάρχει αντίστοιχει λύση επεξεργαστικά από το air!!!
leonidas_fs Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Το Air όμως φίλε που το είδα από κοντά, από τα 8GB RAM χρησιμοποιούσε τα 3,8 χωρίς να έχει τίποτα ανοιχτό!! Αν ανοίξεις κανα Chrome με 4-5 tab, θα σου μείνουν 2GB ελεύθερα...
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 29 λεπτά πριν, Yiannis87 είπε Μεταξύ pro 2017 και air 2018, πας στο air ξεκάθαρα, που είναι κλειστό από παντού και δεν θα έχεις θέμα σκόνης... Δε νομίζω να ισχύει αυτό. Έχει fan μέσα (αν και όχι πάνω στη cpu) και ως fan από κάπου πρέπει να παίρνει κρύο αέρα και από κάπου αλλού να διώχνει τον ζεστό.
Yiannis87 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 15 λεπτά πριν, leonidas_fs είπε Το Air όμως φίλε που το είδα από κοντά, από τα 8GB RAM χρησιμοποιούσε τα 3,8 χωρίς να έχει τίποτα ανοιχτό!! Αν ανοίξεις κανα Chrome με 4-5 tab, θα σου μείνουν 2GB ελεύθερα... Το pro? Καλό είναι να πάρεις 16 GB αν θες να σου βγάλει καιρό. Τα 8 είναι πολύ basic σήμερα 1 λεπτό πριν, natural_sgf είπε Δε νομίζω να ισχύει αυτό. Έχει fan μέσα (αν και όχι πάνω στη cpu) και ως fan από κάπου πρέπει να παίρνει κρύο αέρα και από κάπου αλλού να διώχνει τον ζεστό. Το air έχει fan αλλά είναι κλειστό -έτυχε να το δω από κοντά, από κάτω είναι κλειστό και νομίζω και στη σύνδεση με την οθόνη (αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος για το σύνδεσμο). Σίγουρα έχει μέσα fan που το νιώθεις αν το πιάσεις από κάτω με κλειστό lid, ενώ αυτό βρίσκεται σε λειτουργία. Κινείται και λόγω του λεπτού αλουμινίου είναι πιο αισθητό νομίζω σε σχέση με τα fan του pro
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 16 λεπτά πριν, Yiannis87 είπε Το air έχει fan αλλά είναι κλειστό -έτυχε να το δω από κοντά, από κάτω είναι κλειστό και νομίζω και στη σύνδεση με την οθόνη (αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος για το σύνδεσμο). Ακριβώς εκεί που δεν είσαι 100% σίγουρος. Εκεί πρέπει να έχει ένα πολύ μικρό διακενο (έτσι φαίνεται από το ifixit teardown video στο youtube).
CarbonFibre Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, leonidas_fs είπε Πήγα σήμερα και τα είδα από κοντά στο istorm! Το Air με τα 128GB πολύ όμορφο και κομψό, αλλά αυτό που με παραξένεψε είναι ότι είχε ελεύθερα μόνο 54GB από τα 128 του SSD, και ότι χρησιμοποιούσε σχεδόν το 50% της μνήμης του χωρίς να υπαρχει τίποτα ανοιχτό!! Αυτο με έβαλε σε σκέψεις για τον επεξεργαστή του! Δεν μπορώ να καταλάβω πώς το ότι η μνήμη ήταν στο 50% και ο ssd είχε μόνο 54GB ελεύθερα σε έβαλε σε σκέψεις για τον επεξεργαστή!😁 Πάντως όπως καταλαβαίνεις και εσύ 128Gb είναι εκτός πραγματικότητας πλέον όσο και να είσαι στο cloud. Για μένα ελάχιστο το 256. Για τη μνήμη 8Gb θα σε καλύψουν σε απλή γενική χρήση. Αν θες να κάνεις "επαγγελματική" χρήση και χρειάζεσαι 16Gb ούτως ή άλλως κατά την άποψή μου δεν πας σε Air. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2018 από CarbonFibre
leonidas_fs Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Λοιπόν επειδή θα έσκαγα, πήγα και πήρα το Air 2018 με τα 128GB! Ο χώρος που μένει ελεύθερος είναι 100 GB ( στο iStorm είχε ελεύθερα τα 54GB επείδη έχουνε εγκαταστήσει demo content μέσα). Το βάρος του πραγματικά είναι Air και το butterfly version 3 είναι πολύ μα πολύ ωραίο! Το μέγεθος του TrackPad είναι αρκετά μεγάλο και κατα την γνώμη μου ιδανικό μέγεθος! Σε όσους το σκέφτονται να το παρούν, και δεν θέλω να κάνουν extreme χρήση (Επεξεργασίες βίντεο κτλ) το συνιστώ ανεπιφύλακτα!
onelonelystar Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Με'γεια σου λοιπόν! περιμένουμε φωτός!
avacan23 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 https://www.e-shop.gr/offer.phtml?id=1811281t34h4964w25583595o9&o=101605 προσωπικα 128αρι δε θα παιρνα ποτέ...εδω τα 256 μου φάνηκαν λίγα, αλλα για καποιο που θελει ενα laptop για σερφαρισμα μονο μια χαρά ειναι.. 1300 απο e-shop.
thodoris20s Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 9 ώρες πριν, leonidas_fs είπε Λοιπόν επειδή θα έσκαγα, πήγα και πήρα το Air 2018 με τα 128GB! Ο χώρος που μένει ελεύθερος είναι 100 GB ( στο iStorm είχε ελεύθερα τα 54GB επείδη έχουνε εγκαταστήσει demo content μέσα). Το βάρος του πραγματικά είναι Air και το butterfly version 3 είναι πολύ μα πολύ ωραίο! Το μέγεθος του TrackPad είναι αρκετά μεγάλο και κατα την γνώμη μου ιδανικό μέγεθος! Σε όσους το σκέφτονται να το παρούν, και δεν θέλω να κάνουν extreme χρήση (Επεξεργασίες βίντεο κτλ) το συνιστώ ανεπιφύλακτα! Με ανακούφισες αρκετά που έγραψες ότι έχει 100gb ελεύθερα και όχι 54 γιατί με τρόμαξες αρχικά πολύ. Λογικό πάντως το Demo να είναι γεμάτο με demo content και να πιάνει χώρο στο δίσκο. Όπως και θα τρέχει κάτι στο background και χρησιμοποιούσε σίγουρα ram. Με γεια σου φίλε μου! Ανυπομονώ και γω να έρθει το δικό μου. Δειξτο μας και σε καμία φώτο!
leonidas_fs Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Πήρα το Space Grey το οποίο είναι αυτό: https://www.istorm.gr/mac/macbook-air/13-inch-macbook-air-1-6ghz-dual-core-intel-core-i5-128gb-space-grey.html Πραγματικά μην σε αγχώνει τίποτα, είναι πολύ ωραίο, δεν κολλάει πουθενά (εννοείται), και για αυτό που κάνουν το 90% των χρηστών ( Internet, youtube, word κτλ) είναι υπέρ-αρκετό! Το καινούργιο το πληκτρολόγιο πιστεύω θα το λατρέψεις, δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που θα γράψει σε αυτό το πληκτρολόγιο και δεν θα τον βολέψει ή δεν θα του αρέσει! Η οθόνη Retina που σημαίνει αρκετά καθαρή και κομπλέ! Απο θέμα επίδοσης δεν εχω δει τίποτα κακό (είναι και αρχή εννοείται), αλλα για να καταλάβεις έχω ανοιχτό chrome με 3tabs εκ των οποίων το ένα είναι Youtube και δεν ακούγεται απολύτως τίποτα! Γενικά σήμερα δεν το άκουσα καθόλου το ανεμιστηράκι του (το άκουσα μόνο όταν έκανα το τελευταίο software update, ποτέ άλλοτε)! 1
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, leonidas_fs είπε Πήρα το Space Grey το οποίο είναι αυτό: https://www.istorm.gr/mac/macbook-air/13-inch-macbook-air-1-6ghz-dual-core-intel-core-i5-128gb-space-grey.html Πραγματικά μην σε αγχώνει τίποτα, είναι πολύ ωραίο, δεν κολλάει πουθενά (εννοείται), και για αυτό που κάνουν το 90% των χρηστών ( Internet, youtube, word κτλ) είναι υπέρ-αρκετό! Το καινούργιο το πληκτρολόγιο πιστεύω θα το λατρέψεις, δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που θα γράψει σε αυτό το πληκτρολόγιο και δεν θα τον βολέψει ή δεν θα του αρέσει! Η οθόνη Retina που σημαίνει αρκετά καθαρή και κομπλέ! Απο θέμα επίδοσης δεν εχω δει τίποτα κακό (είναι και αρχή εννοείται), αλλα για να καταλάβεις έχω ανοιχτό chrome με 3tabs εκ των οποίων το ένα είναι Youtube και δεν ακούγεται απολύτως τίποτα! Γενικά σήμερα δεν το άκουσα καθόλου το ανεμιστηράκι του (το άκουσα μόνο όταν έκανα το τελευταίο software update, ποτέ άλλοτε)! Καταρχάς με γειά σου! Κατά δευτερον, 3 tabs με youtube παίζει απροβλημάτιστα και το raspberry pi 3 που έχω. Δεν είναι day to day benchmark αυτό. Άνοιξε καμια δεκαριά tabs και πες μας μετά απο 5ωρη χρήση να έχουμε μια ιδέα.
thodoris20s Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 14 λεπτά πριν, leonidas_fs είπε Πήρα το Space Grey το οποίο είναι αυτό: https://www.istorm.gr/mac/macbook-air/13-inch-macbook-air-1-6ghz-dual-core-intel-core-i5-128gb-space-grey.html Πραγματικά μην σε αγχώνει τίποτα, είναι πολύ ωραίο, δεν κολλάει πουθενά (εννοείται), και για αυτό που κάνουν το 90% των χρηστών ( Internet, youtube, word κτλ) είναι υπέρ-αρκετό! Το καινούργιο το πληκτρολόγιο πιστεύω θα το λατρέψεις, δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που θα γράψει σε αυτό το πληκτρολόγιο και δεν θα τον βολέψει ή δεν θα του αρέσει! Η οθόνη Retina που σημαίνει αρκετά καθαρή και κομπλέ! Απο θέμα επίδοσης δεν εχω δει τίποτα κακό (είναι και αρχή εννοείται), αλλα για να καταλάβεις έχω ανοιχτό chrome με 3tabs εκ των οποίων το ένα είναι Youtube και δεν ακούγεται απολύτως τίποτα! Γενικά σήμερα δεν το άκουσα καθόλου το ανεμιστηράκι του (το άκουσα μόνο όταν έκανα το τελευταίο software update, ποτέ άλλοτε)! Με γεια σου και πάλι! Ανέβασε αν θες καμία φώτο! 7 λεπτά πριν, natural_sgf είπε Καταρχάς με γειά σου! Κατά δευτερον, 3 tabs με youtube παίζει απροβλημάτιστα και το raspberry pi 3 που έχω. Δεν είναι day to day benchmark αυτό. Άνοιξε καμια δεκαριά tabs και πες μας μετά απο 5ωρη χρήση να έχουμε μια ιδέα. Εγώ πάντως 10 tabs δεν είχα ποτέ σχεδόν ανοιχτά χαχα Τόσο απλή χρήση κάνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα