chek2fire Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Μετά την αναβάθμιση του Ubuntu από 18,.04 σε 18.10 το mount που έκανα σε folder του Nas Server σε φακέλους του home μου πλέον δεν λειτουργεί. Δλδ λειτουργεί αλλά δικαιώματα να διαβάσουν το περιεχόμενο των φακέλων μάλλον έχει μόνο ο root user. Ο home user απλά βλέπει τα αρχεία αλλά πχ όταν πάω να κάνω κλικ σε μια εικόνα δεν εμφανίζεται το περιεχόμενο της. Τώρα το mount πριν το έκανα με αυτό εδώ στο fstab //ip/Multimedia /home/username/NasServer1 cifs username=*,password=*x-systemd.automount,user,iocharset=utf8,sec=ntlm,rw,vers=1.0 0 0 προσπάθησε με κάποιες οδηγίες να το αλλάξω σε αυτό εδώ αλλά δεν γίνετε καθόλου mount οι φακέλοι //ip/Multimedia /home/username/NasServer1 cifs username=*,password=*,vers=1.0,uid=1000,gid=1000,iocharset=utf8,sec=ntlm 0 0 για πείτε καμιά ιδέα το τι μπορώ να κάνω. Υπόψη ότι το chown δεν δουλεύει. Οταν προσπάθησα να βάλω αυτό εδώ δεν έγινε τπτ sudo chown -R username:username /home/username/NasServer1
headbanger Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Παρακάτω είναι το δικό μου στο fstab. Για τα δικαιώματα τι σου δίνει το ls -l? επειδή ειναι στο σπίτι και οι υπολογιστές ειναι σε δικό τους vlan δεν με ενδιαφέρει η ασφάλεια όσο η ευκολία και nobody ειναι ο ιδιοκτήτης 🤣. Κράξτε με αλλά ειναι σχετικά απομονομένα 192.168.1.101:/mnt/funky/windows /media/funkyshare nfs 1
chek2fire Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) σε μένα έχει password και username ο server πως το βάζω αυτό? Να δοκιμάσω nfs δλδ θα έχω καλύτερα αποτελέσματα? Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2018 από chek2fire
chek2fire Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 εντάξει το έλυσα με τα cifst απλά βάζοντας αυτά εδώ uid=1000,gid=1000 To πρόβλημα« ότι δεν μπορούσα να δω το περιεχόμενο των αρχείων είχε μάλλον να κάνει με την cache του συστήματος. Διέγραψα τους παλιούς φακέλους και έκανα mount τον Nas σε νέους φακέλους και πλέον βλέπω κανονικά το περιεχόμενο τους. 1
Le Perv Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καποιο bug κανει τα περιεχομενα καποιων φακελων μη ορατα, σε ορισμενα NAS/ψευτοΝAS. Ειναι που θα πεσεις. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2018 από Le Perv
chek2fire Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, Le Perv είπε Καποιο bug κανει τα περιεχομενα καποιων φακελων μη ορατα, σε ορισμενα NAS/ψευτοΝAS. Ειναι που θα πεσεις. το qnap δεν το λες με τίποτα ψευτό nas. στην περίπτωση μου το πρόβλημα είχε να κάνει με την διανομή
Ydrochoaki Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2018 καλησπέρα και απο εμενα.....ειμαι καινούριος στα linux και συγκεκριμένα εχω linux mint. Θα ήθελα να βλέπω τον nas μου μεσώ του δικτύου. Πως μπορω να το κανω αυτο; συγκεκριμενα θελω κατι τετοιο https://www.synology.com/en-global/knowledgebase/DSM/help/DSM/Tutorial/store_with_windows ευχαριστω
chek2fire Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2018 8 ώρες πριν, Ydrochoaki είπε καλησπέρα και απο εμενα.....ειμαι καινούριος στα linux και συγκεκριμένα εχω linux mint. Θα ήθελα να βλέπω τον nas μου μεσώ του δικτύου. Πως μπορω να το κανω αυτο; συγκεκριμενα θελω κατι τετοιο https://www.synology.com/en-global/knowledgebase/DSM/help/DSM/Tutorial/store_with_windows ευχαριστω γίνετε όπως το έχουμε περιγράψει αν θέλεις να κάνεις δλδ mount τοπικά τους φακέλους του nas σου δλδ αν θέλεις να τους βλέπεις στο pc σου ως ένα κανονικό folder στο home σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα