gordonas Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Στο πατρικό μου έχω το router στο υπόγεια και μέσα από switch δίνω internet σε ένα access point στον 1ο όροφο. Το θέμα είναι ότι το router καταρρέει όταν συνδεθούν πολλοί στο AP. Πάροχος ίντερνετ είναι η NOVA και η γραμμή VDSL 50/5. Το router που χρησιμοποιώ είναι ένα αρχαίο και θέλω να το αντικαταστήσω όπως και να έχει. Χρειάζομαι πρόταση για router και access point. Όσο αφορά το router δεν με ενδιαφέρει καθόλου το θέμα του Wi-Fi. Ας μην έχει και καθόλου. Αυτόν τον ρόλο τον παίζει αποκλειστικά το Access Point. Ο μέγιστος αριθμός που χρειαστεί να χειριστεί το Access Point είναι 8-10. Διαχείριση bandwidth μπορώ να κάνω με το Access Point; Όποιος προτάσεις θα με βοηθήσουν πάρα πολύ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
isay Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Οταν λες οτι καταρρέει τι εννοεις; Κάνει reboot; Σέρνεται το internet; Ποιο ειναι το συμπτωμα; Είσαι σιγουρος οτι καταρρέει το router και οχι κάτι αλλο στο ενδιάμεσο (switch/ap) και απλά το εκλαμβάνεις σαν προβλημα του router; (που δεν το αποκλειω) Είμαι fan των asus συσκευών, αλλά αν το modem-router δουλευει κάλα στο θεμα το modem (δηλαδη να σου εχει σταθερή συνδεση στο πάροχο), τοτε εγώ θα έκανα κάτι διαφορετικό. Θα αγοραζα ένα mikrotik (χωρις wifi) και θα το έβαζα μετά το modem και να κάνει αυτο (το mikrotik) ολη τη δουλεια του dhcp routing και traffic management. Θέλει δουλεια και διαβασμα το στησιμο του (δεν ειναι για αρχάριους) αλλά ειναι σκυλιά και με πολλες δυνατοτητες (εκτος απο το να ειναι modem) Αν δεν σε βολέυει, περιμενε προτάσεις αλλων για vdsl modem router 1
gordonas Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Καταρρέει σημαίνει ότι δεν έχεις ιντερνετ. Αν δεν κάνεις reboot δεν έχεις ιντερνετ. Το θέμα είναι σίγουρα το modem-router γιατί όταν είχα ενεργοποιημένο το wifi πάνω του (χωρίς το AP) και συνδεόντουσαν 2-3 στο wi-fi είχε το ίδιο σύμπτωμα. Έτσι και αλλιώς είναι ένα αρχαίο modem -router. Προτιμώ να το αντικαταστήσω και να έχω μια συσκευή modem-router. Το switch δεν φταίει. Πιθανότατα φταίει και το AP.
isay Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 OK και λογικό. Θεωρητική ερώτηση. Το dhcp γινεται μονο στο router, οχι ΚΑΙ στο AP, σωστα; Επισης το default gateway του AP ΔΕΝ ειναι ιδιο με του router, σωστά; Π.χ δεν εχουν και τα δυο το 192.168.1.1
gordonas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 8 ώρες πριν, isay είπε OK και λογικό. Θεωρητική ερώτηση. Το dhcp γινεται μονο στο router, οχι ΚΑΙ στο AP, σωστα; Επισης το default gateway του AP ΔΕΝ ειναι ιδιο με του router, σωστά; Π.χ δεν εχουν και τα δυο το 192.168.1.1 Ναι το dhcp γίνεται μόνο στο ρούτερ και δίνουν σε διαφορετικό ip range. Αρχικά δουλεύει, αλλά μόλις μπουν 2-3 χρήστες μαζί στο wi-fi μπλοκάρει.
gordonas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, M@dB0x είπε Πιο μοντεμ εχεις? Modem-Router: Thomson TG585 v8...... (η γραμμή δεν είναι ακόμα 50/5, έχω κάνει αίτηση). Θεωρητικά θα μπορούσα να αρκεστώ στο modem-router που θα μου δώσει η NOVA για το VDSL, αλλά δεν ξέρω τι ψάρια κάνει. AP: tp-link TL-WA901ND Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2018 από gordonas
poulinos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 σε ap μπορεις να πας ubiquiti. ρουτερ βαζεις αυτο που θα σου δωσει ο παροχος απλα να μπαινει ιντερνετ και να κανει dhcp.αλλα αν θες κατι καλυτερο εχεις asus,draytek,fritz εκτος αν θες να κανεις του παροχου bridge και να βαλεις και router απο πισω που δεν το βρισκω υποχρεωτικο
M@dB0x Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Αυτο το tg585 πετα το χτες αν μπορεις.................
poulinos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 1 hour ago, M@dB0x said: Αυτο το tg585 πετα το χτες αν μπορεις................. εχει ζητησει vdsl οποτε θα του το αλλαξουν ετσι και αλλιως. σαν modem to v8 καλα παιζει και σταθερο ειναι αλλα οχι για να δινει wireless.
M@dB0x Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 λολ..... οτι χειροτερο εχει βγει ποτε σε μοντεμ ειναι αυτα τα τομσον technicolor. Φανταζομαι θα εχεις κανα τομσον για να το γραφεις.
poulinos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 2 minutes ago, M@dB0x said: λολ..... οτι χειροτερο εχει βγει ποτε σε μοντεμ ειναι αυτα τα τομσον technicolor. Φανταζομαι θα εχεις κανα τομσον για να το γραφεις. Εχω δοκιμασει παρα πολλα.εχω και Linksys εχω και 2-3 fritz εχω και zte.τωρα παιζω για δοκιμες με ενα technicolor 788v3. δεν θα μεινει για πολυ καιρο ουτε αυτο. γενικως οτι περναει απο τα χερια μου μενει για λιγο και παω στο επομενο υποχρεωτικα. δεν το θεωρω οτι χειροτερο και θα εξηγησω το γιατι. α.value for money αν και δεν μπορεις να τα αγορασεις απο το εμποριο. β.εχουν απειρες ρυθμισεις να κανεις αμα ξεκλειδωσεις το cli. γ.εχουν απιστευτη σταθεροτητα σε χαλια γραμμες.οταν βλεπεις κατι attenuation 50 Ξερεις οτι αμα δεν παιξει με thomson η με technicolor δεν θα παιξει με τιποτα. δ,πολλοι λογω σταθεροτητας τα βαζουν σαν bridge. ε.ειναι σκυλι.δεν χαλαει ευκολα. στ.χρησιμοποιειται απο παρα πολλους παροχους παγκοσμιως γιατι του βαζουν Custom firmware Με voip ,iptv και ολα μια χαρα. παμε στα αρνητικα. α.δεν βρισκεις πλεον generic firmware. β.δεν φημιζονται για το φορτο που μπορουν να σηκωσουν .δεν ειναι για πολλα πραγματα δηλαδη ουτε για να μπουν 48 Pc στο internet. γ.δεν εχουν το καλυτερο wireless αφου και τοσο καιρο τα περισσοτερα μοντελα που εδιναν οι παροχοι ηταν single band 2.4 ghz απο εκει και περα ποια ειναι χειροτερα απο τα thomson και τα technicolor. zte τα θεωρω χειροτερα. crypto μαυρο χαλι απορω αν βγαζουν ακομα. airties οπως λεει και ο τιτλος ιπταμενες γραβατες. oxygen Πρωην gennet.η λεξη ακλαφτο απατο αχρηστο σαβουρα για πεταμα ,μπλε και στην θαλασσα ειναι λιγο για να το περιγραψουν. microcom Με ημερομηνια ληξης. telindus ....no comment. 1
M@dB0x Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2018 Μεγαλε ειναι για γελια αυτα που γραφεις αλλα οτι πεις.......................
poulinos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 9 hours ago, M@dB0x said: Μεγαλε ειναι για γελια αυτα που γραφεις αλλα οτι πεις....................... χαιρομαι που γελας.ειναι μεταδοτικο
filipN Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Αν ήταν και η ευγένεια μεταδοτική, και αν υπήρχε καλή πίστη για τις εκφραζόμενες απόψεις ή θέσεις των άλλων, ή αν επιχειρούσαμε να τις ανασκευάσουμε με λογικά εκφρασμένα αντεπιχειρήματα και όχι με κραυγές, ψιθύρους ή ειρωνείες, θα ζούσαμε σε άλλο κόσμο και όχι αυτόν της φτώχειας και της κακομοιριάς που βιώνουμε στο σύγχρονο ελλαδικό κρατίδιο… 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα