Προς το περιεχόμενο

Καμερα για timelapse και γενικη χρηση


cpgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,, ψάχνω να αγοράσω κάμερα για αστροφωτογράφηση την οποία όμως θα ήθελα να τη χρησιμοποιώ και γενικότερα σε ταξίδια κλπ...

Προερχόμενος απο μια D5100 με κιτ+ 55-200 κατάλαβα ότι το μικρότερο μέγεθος και η φορητότητα των mirorrless vs dslr για ταξίδια και γενική χρήση αναιρείται αν θες είσαι "καλυμμένος" σε ένα ευρύ εστιακό μήκος. Ακόμη και με έναν "all around" φακό τύπου 18-140mm μια τσάντα δε τη γλιτώνεις...εκτός και αν είσαι ολη μέρα με μια dslr κολλημένη στο χέρι :P... 

Ετσι όπωςτο βλέπω η μόνη λύση είναι mirrorless τύπου α6000/α6300 για χρήση μόνο με τον κιτ για on the go (ή όπου δε μπορω να κουβαλάω τσαντες) και αγορά ενός 2ου φακού για αστροφωτογράφηση. (φωτο/timelapse νυχτερ. ουρανού)

Το θέμα ειναι οτι πρόσφατα έπεσε και η τιμή της A7 mark1 στα ίδια εππίπεδα με της Α6300... 

Αξίζει να θυσιάσω την οποια φορητότητα της Α6300 για μια full frame ? Πόσο "performance" θα κερδίσω στην αστροφωτογράφηση με ιδιας κατηγορίας φακούς?

 

Ενδεικτικά setup:

1) A6000 + kit + Samyang 12mm f/2.0 = 800e

2) A6300 + kit + Samyang 12mm f/2.0 = 1000e

3) A7 + kit + Sony 35mm f/1.8 SAM = 900e

Περαν της ανακλινομενης οθόνης δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις για τη ποιότητα φωτογραφίας και τα features (ταχ. focus, video κλπ ) η 5100 με είχε βολέψει μια χαρά πέρα απο το μέγεθος ολοκληρου του setup στα ταξιδια..(ισως επρεπε να αλλάξω απλα ενα φακο αλλα επειδή μου εκατσε και την ειχα ψιλοβαρεθει την πουλησα..)

Εστίασα κυρίως στις σονυ καθώς έχουν ρίξει τις τιμές τους αυτο το μήνα και νομίζω είναι καξιόλογες προτάσεις. Βέβαια  ειμαι ανοιχτός και για οποιοδήποτε άλλο συστημα/εταιρια/φακο σε αυτη τη κατηγορία τιμης..

 

Επεξ/σία από cpgr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...