phanispal Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Αντιμετωπίζω ένα (πολλά βασικά) πρόβλημα τις τελευταίες ημέρες με το παρακάτω σύστημα: Μητρική: Asus P8Z77-V PRO CPU: 3770K @4.5GHz RAM: 4*4GB Corsair Vengeance 1600MHz GPU: GTX 1080 Windforce / GTX 1080 Ti Aorus PSU: XFX Pro 750W SSD: Corsair Force 3 120GB + Samsung EVO 860 500GB HDD: 3*Seagate 3TB Case: CoolerMaster HAF X Monitor: U2711 Κατά την εκκίνηση ακούγεται το beep, δίνει σήμα στο monitor, αλλά δεν κάνει POST. Το monitor μένει αναμμένο, εννοώντας ότι είναι σα να έχω βάλει blank (μαύρο) wallpaper. Τα led από πληκτρολόγιο και ποντίκι ανοίγουν με καθυστέρηση. Μου το έκανε ξανά λίγες μέρες πριν, αλλά με restart έφτιαχνε. Το θέμα είναι ότι έχουν γίνει διάφορες αλλαγές στο σύστημα τις τελευταίες εβδομάδες, οπότε δεν είναι εύκολο να εντοπιστεί το πρόβλημα. Αρχικά μπήκε στο σύστημα ο EVO 860 στον οποίο περάστηκαν Windows 7 64 bit. Απ' ότι θυμάμαι δεν είχα κάποια προβλήματα, σίγουρα όχι τέτοιας φύσεως. Μετά αλλάχτηκε η 1080 με τη 1080 Ti. Ενώ αρχικά έπαιξε κανονικά, περάστηκαν drivers κ.λπ., δοκιμάστηκε στο SotTR και φαινομενικά έπαιζε χωρίς κάποιο πρόβλημα, μετά από λίγο (κάποια επόμενα reboot) άρχισε το πρόβλημα με το Boot Device LED. Κούμπωσα πάλι τη 1080 και έπαιζε. Αρχικά σκέφτηκα ότι είτε φταίει η κάρτα, είτε το τροφοδοτικό. Ξανακούμπωσα τη 1080 Ti, και αν θυμάμαι καλά δεν έκανε POST. Να μην τα πολυλογώ (γιατί στο ενδιάμεσο έγιναν αρκετά format στον EVO 860 για διάφορους λόγους, αλλά και δε θυμάμαι ακριβώς την ακολουθία των κινήσεων-προβλημάτων), η 1080 Ti δοκιμάστηκε και στον Force 3 και έπαιξε αρχικά, όταν πέρασα drivers και έκανα επανεκκίνηση, είχα πάλι τα ίδια με το POST. Από τότε είχα πάνω τη 1080 με τον Force 3 και δεν είχα τέτοια προβλήματα (είχα άλλα όμως π.χ. με το Wi-Fi της μητρικής), μέχρι χθες το πρωί που μου παρουσίασε το ίδιο θέμα και αυτός ο συνδυασμός. Και δεν έχει ξανακάνει boot από τότε. Γενικά τα προβλήματα είναι αρκετά, και γι' αυτό δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω. Συν ότι δεν υπάρχει πλέον ούτε ο χρόνος, ούτε η όρεξη που υπήρχαν παλιά για troubleshooting, και δεν υπάρχουν και αβέρτα χρήματα για να αγοράζω τροφοδοτικά και άλλα parts για να τα βάζω πάνω μπας και διαπιστώσω πού είναι το πρόβλημα. Και δεν έχω και spare parts. Το σκέφτομαι (όσο τραγικό κι αν φαίνεται για κάποιον που παλιά έλυνε και έδενε όλη την ώρα) να το πάω σ' ένα τεχνικό να το δει. Αλλά δεν ξέρω πού θα βρω κάποιον έμπιστο στα νότια προάστια, πόσα θα ζητήσει, πόσο καιρό θα κάνει να εντοπίσει/επιλύσει τα προβλήματα και αν θα το καταφέρει κιόλας. Έχει κανείς καμιά ιδέα;
dpolal Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Έχεις πμ. Αν δεν βαριέσαι πάντως αρχίζεις από τα βασικά, ξήλωμα τα πάντα και μπουτάρισμα μόνο με τα απαραίτητα επάνω για να δείς αν παίζει.
Crybal Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Κανε Load defaults στο bios και τσεκαρε την μνημη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα