Προς το περιεχόμενο

SNES Mini vs RetroPie

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, nyne είπε

Θα το παρω σημερα παιδια το βρηκα απο αγγελια 170(μοντελο 2018) κτλ,ενταξει αν περιμενα θα το εβρισκα καινουργιο στα 160 συν ταχυδρομικα κτλ.Θα περασω emulators κτλ,συν οτι το θελω κ για ταινιες οποτε με βολεψε.Σκεφτηκα οτι καπου στα 130 θα πηγαινε το Pie  οποτε με το shield κανω καλυτερα τη δουλεια μου συν οτι θα κανω κ αλλα πραγματα.Θα σας γραψω εντυπωσεις μολις το σεταρω.

Πρωσοπικά έχω και τα δύο.

Εννοείται πως το Shield, είναι πιο δυνατό μηχάνημα αλλά η διαφορά στην τιμή είναι μεγάλη. Για να πάει 130€ το Pie, μέσα υπολογίζεις κι αποθηκευτικό χώρο.

Το ίδιο όμως θα χρειαστεί και στο Shield.

Εγώ έχω στο δίκτυο κουμπωμένο έναν εξωτερικό σκληρό στα 5TB κι έναν εξωτερικό SSD 256GB απευθείας στο Shield.

Τα 16GB του Shield, δε φτάνουν με τίποτα.

Οπότε δεν είναι τόσο μικρή διαφορά.

Επεξ/σία από fytotech
Δημοσ.
5 ώρες πριν, fytotech είπε

Πρωσοπικά έχω και τα δύο.

Εννοείται πως το Shield, είναι πιο δυνατό μηχάνημα αλλά η διαφορά στην τιμή είναι μεγάλη. Για να πάει 130€ το Pie, μέσα υπολογίζεις κι αποθηκευτικό χώρο.

Το ίδιο όμως θα χρειαστεί και στο Shield.

Εγώ έχω στο δίκτυο κουμπωμένο έναν εξωτερικό σκληρό στα 5TB κι έναν εξωτερικό SSD 256GB απευθείας στο Shield.

Τα 16GB του Shield, δε φτάνουν με τίποτα.

Οπότε δεν είναι τόσο μικρή διαφορά.

Βλεπει απευθειας το nas o emulator?

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, nyne είπε

Βλεπει απευθειας το nas o emulator?

Ναι. Πλέον μπορείς να αποθηκεύσεις εκτός της κάρτας τα ROMS. Παρόλα αυτά, περνάω τα παιχνίδια που παίζω στην εσωτερική κάρτα κι έχω τα υπόλοιπα έξω για όταν τα χρειαστώ. Δεν έχει νόημα να έχω δύο χιλιάδες παιχνίδια. Έχω βάλει τα πολύ πολύ SOS κι αν μου έρθει όρεξη για κάποιο άλλο κάνω c/p.

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 2/12/2018 στις 1:43 ΜΜ, nyne είπε

Ευχαριστω για τις συμβουλες παιδια.Η αληθεια ειναι οτι περισσοτερο ηθελα ενα pandora's box γιατι εχει κ τα arcade stick κτλ,αλλα δυστυχως ειναι ακριβο και επισης κυκλοφορουν κ πολυ κλωνοι κτλ.Δεν εχω καταληξει ακομα αν κ το snes μου φαινεται βολικο ως προς τη τιμη(80 ευρω) ,συν οτι δινει τα δυο χειριστηρια μαζι και θες και ενα στικακι κ ανταπτορα για να βαλεις πολλα παιχνιδια.Θεωρητικα δεν θα μου παει παραπανω απο 90 ευρω.Απο την αλλη η ευελιξια του  pie ειναι σημαντικη...Ισως εαν εβρισκα ενα ετοιμο καλο μαζι με χειριστηρια(εχω παλια του 360 αλλα δεν ξερω αν παιζουν κ ειναι ασυρματα) σε μια καλη τιμη να το προτιμουσα.

Πάντως να ξέρεις πως την ίδια δουλειά μπορείς να κάνεις και με ενα xbox 360 αν έχεις ακόμα την κονσόλα. Αν βρεις κάποιον να στην κάνει jtag περνάς όποιον emulator θες. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατέβασε έτοιμα images ανάλογα το μέγεθος της SD κάρτας σου (32gb είναι καλά) 

π.χ. του DAMASO είναι πολύ καλά (V3 για  pi2 είναι super). Περιμένω τα pi 3 B+ για να δοκιμάσω τα V4 kai V5. retropie images

Τα έχει όλα τα emulators και τα roms έτοιμα.

Εσύ απλά έχεις να σετάρεις τα controls (ps3 παίζουν άνετα αλλά και πολλά άλλα). Του XBOX 360 τα ασύρματα μάλλον δεν είναι συμβατά. 

Τώρα είμαστε στην αναζήτηση κουμπιών και χειριστηρίου retro για να κάνουμε το δικό μας control. 

Λόγω βιασύνης τα αγοράσαμε πακέτο όλα από την cableworks η οποία εισάγει και τα ανάλογα ρετρό joystick και buttons. 

retro joysticks buttons

Αν δεν βιάζεσαι τα αγοράζεις απο διάφορα μαγαζιά και καλύτερες τιμές. 

Επεξ/σία από lgre_p
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Περνάω στην sd card έτοιμα images του recalbox αλλά δεν εμφανίζονται τα roms του image και αυτό συμβαίνει σε πολλά images που πέρασα (με etcher),υπάρχει περίπτωση να φταίει η κάρτα η το raspberry pi 3 b που έχω; Επισης ένα retropie image που πέρασα δεν bootαρει. Θέλει καμιά άλλη ρύθμιση η sdcard πριν της περάσεις τα εκάστοτε images; Πχ να γίνει fat32 από exfat?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...