Προς το περιεχόμενο

SNES Mini vs RetroPie

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα.

Εδω και αρκετο καιρο σκεφτομαι την αγορα ενος συστηματος για να παιζω ρετρο παιχνιδια.Θα ηθελα μια επιλογη που να μπορω να προσθετω διαφορους emulator,ετσι λοιπον βρισκομαι αναμεσα στο snes mini(θα το χακαρω κτλ) η σε μια  ετοιμη λυση retropie με rasbery pi πχ αυτο rasbery

Τα φωτα σας παρακαλω  οσο αφορα τα υπερ και τα κατα.

Επεξ/σία από nyne
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, nyne είπε

Καλημερα.

Εδω και αρκετο καιρο σκεφτομαι την αγορα ενος συστηματος για να παιζω ρετρο παιχνιδια.Θα ηθελα μια επιλογη που να μπορω να προσθετω διαφορους emulator,ετσι λοιπον βρισκομαι αναμεσα στο snes mini(θα το χακαρω κτλ) η σε μια  ετοιμη λυση retropie με rasbery pi πχ αυτο rasbery

Τα φωτα σας παρακαλω  οσο αφορα τα υπερ και τα κατα.

Η αγορά του SNES mini είναι μόνο για αισθητικούς λόγους. Βέβαια υπάρχουν κι ωραίες θήκες για το Raspberry Pi, οπότε μπορείς να πάρεις κάτι τέτοιο.

Επίσης, δεν υπάρχει λόγος να πάρεις κάτι έτοιμο, γιατί συνήθως είναι με μούφα κάρτα SD και με πράγματα που κατά πάσα πιθανότητα έχεις ήδη σπίτι σου (καλώδιο HDMI, φορτιστή).

Είναι πολύ πολύ πολύ εύκολο να περάσεις το Retropi μέσα. Είναι ένα έτοιμο αρχείο που το βάζεις στην κάρτα κι είσαι έτοιμος. Είναι πραγματικά υπόθεση δύο λεπτών. 

Μετά βέβαια, βρίσκεις ROMs κλπ αλλά αυτό θα το κάνεις σε κάθε περίπτωση που συζητάμε. 

Ελπίζω να βοήθησα. 

• Like 3
Δημοσ.

Καλημερα, το εψαξα οσο δεν παει. Για να κανεις retropie θες κοντα στα 100 ευρω hardware. 
(Να παρεις το τελευταιο rashberry + μετασχηματιστη για το ρευμα + καρτα + δυο χειριστηρια) βαλε και ενα case προαιρετικα. σε ολα αυτα βαλε και τον κοπο του να περασεις και να κανεις να δουλευουν οι roms στο rasbian. Προσωπικα με τα ιδια χρηματα θα κοιταζα για καποιο παλιο harware απο pc οπου θα εφτιαχνα ενα συστηματακι γυρω απο το hyperspin.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.Ωραιο φαινεται το hyperspin,δεν ξερω βεβαια αν θελω ολοκληρη κουμουτσα pc στο σαλονι.Αυτο που σκεφτομαι για το ετοιμο ειναι οτι εχει και τα χειριστηρια κτλ,δεν θα ειχα θεμα για το snes mini απλα δεν ξερω αν με περιοριζει καπου,πχ παιζει τους emulator απο αλλα συστηματα σωστα κτλ...Ειδα οτι απο μνημη του βαζεις ενα στικακι και καθαρισες.Δεν θα ειχα προβλημα να στησω και μονος μου ενα rasbery αλλα πανω κατω δεν θα μου εβγαινε το κοστος το ιδιο?Πχ δεν εχω χειριστηρια και καρτα sd.

Δημοσ.

Περνώντας απο Public σημερα είδα το  Neo geo mini  , αλλά μου φάνηκε ακριβο ... 140 και μικρό .  Επίσης το Snes mini στα 100 και αυτό ακριβό και αδύναμο .

Επειδή έχω raspberry pie με ένα case που έφτιαξα εγώ εντελώς ερασιτεχνικά αλλά με μοχλό και κουμπιά ,  σαφώς και θα σου το πρότεινα  .

Εχει έτοιμα images με ότι θες και όσο μεγάλο θές που κάνουν ... παπάδες(32 Gb-256GB -... ) . Χειριστήριο στην αρχή βάλε ότι έχεις , ps3 , xbox , ps4 , pc  , δεν είναι υποχρεωτικό να αγοράσεις κάτι .

Η τροφοδοσία οκ θες 2Α αλλά πλέον και τα κινητά δίνουν τόσο και θαναι και καλύτερος ο φορτιστής .

Μπορεί να μην είναι έτοιμο αν και πουλάνε έτοιμα setup και εδω στις αγγελίες ανα καιρούς , με λίγο κόπο ξεπερνάς κατά πολυ το snes  mini κτλ .

Επίσης απο έτοιμα συστήματα καλύπτεις τα πάντα σχεδόν εως Και ps1 , neo geo , καλα ενοοείται nes , sega , snes , Amiga , atari , κτλ αλλά έχει και διάφορα αποκλειστικά γιαυτο καθώς και

απο παλιά pc κτλ . Συνδέεις και keyboard - Ποντίκι εαν θες .

Αυτα τα λίγα , εαν θες έχει και ένα κλώνο το Neo geo mini με ποιο πολλές δυνατότητες αλλα και πάλι δεν φτάνει το raspberry !

Καλές  ρετρο αγορές λοιπόν !

• Like 1
Δημοσ.

Κι εγώ είμαι υπερ του pie. Εχω ενα snes mini αλλά εχω και android box για media. Θεωρώ οτι με το pie έχεις και τα δύο σε μια συσκευή + δυνατότητα για διαφορα χειριστήρια.

Βέβαια καλύτερο snes emulation απο το mini (για τα snes games) δεν θα βρεις αλλού

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω για τις συμβουλες παιδια.Η αληθεια ειναι οτι περισσοτερο ηθελα ενα pandora's box γιατι εχει κ τα arcade stick κτλ,αλλα δυστυχως ειναι ακριβο και επισης κυκλοφορουν κ πολυ κλωνοι κτλ.Δεν εχω καταληξει ακομα αν κ το snes μου φαινεται βολικο ως προς τη τιμη(80 ευρω) ,συν οτι δινει τα δυο χειριστηρια μαζι και θες και ενα στικακι κ ανταπτορα για να βαλεις πολλα παιχνιδια.Θεωρητικα δεν θα μου παει παραπανω απο 90 ευρω.Απο την αλλη η ευελιξια του  pie ειναι σημαντικη...Ισως εαν εβρισκα ενα ετοιμο καλο μαζι με χειριστηρια(εχω παλια του 360 αλλα δεν ξερω αν παιζουν κ ειναι ασυρματα) σε μια καλη τιμη να το προτιμουσα.

Δημοσ.

Στις αγγελιες εδω πουλάνε συχνα πυκνα , εαν βαλεις αγγελία ζητησης , ισως σου φτιάξει κάποιος που ασχολείτε.

Επίσης βγήκε και νεο Image , retropie με κομπλε παιχνίδια για Ps1 και απο τα βιντεο δείχνει ωραίο  .

Κατεβάζω για να το δω μόλις και εγω .

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θα σου πρότεινα να περιμένεις μερικές μέρες και να αγοράσεις το νεο ps classic το οποίο από την στιγμή της κυκλοφορίας του χακαρίστηκε!

Είναι αρκετά δυνατό για να παίζεις τα πάντα εως και n64, ίσως και Dreamcast παιχνίδια.

Επίσης θα έχεις και 2 χειριστήρια!

Επεξ/σία από kmanikas13
  • Like 2
Δημοσ.

Καλημερα.Νομιζω οτι εντοπισα το αντικειμενο του ποθου μου.Θα παρω ενα nvidia shield που θα με βολεψει κ για αλλα πραγματα που θελω,αλλα και απ'ότι βλεπω παιζει αψογα τους emulators,το μονο που περιμενω ειναι μια καλη τιμη.

Δημοσ.

Θα το παρω σημερα παιδια το βρηκα απο αγγελια 170(μοντελο 2018) κτλ,ενταξει αν περιμενα θα το εβρισκα καινουργιο στα 160 συν ταχυδρομικα κτλ.Θα περασω emulators κτλ,συν οτι το θελω κ για ταινιες οποτε με βολεψε.Σκεφτηκα οτι καπου στα 130 θα πηγαινε το Pie  οποτε με το shield κανω καλυτερα τη δουλεια μου συν οτι θα κανω κ αλλα πραγματα.Θα σας γραψω εντυπωσεις μολις το σεταρω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...