Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγαπητοί καλησπέρα.

Ήθελα από καιρό να κάνω ένα αξιοπρεπές gaming pc, όχι για σπουδαία πράγματα, αλλά για κάνα total war και RTS όλων των ειδών με προτίμηση στα Β' Π.Π.. Δεν παίζω shooter και free roaming στο pc, έχω xbox γι' αυτά. Πήρα για το σκοπό αυτό την rx570 nitro της κλασικής προσφοράς από πλαίσιο, που θαρρώ κάνει μια χαρά τη δουλειά για την οποία την προορίζω. Επίσης έχω τροφοδοτικό, κουτί και δίσκο 500gb ssd - 1 terra μηχανικό από προηγούμενη σύνθεση.

Ως τώρα σκεφτόμουν να κάνω το κλασικό συστηματάκι, ryzen 2600, 16gb g.skill μνήμη στα 3000mhz.  Aυτό θα μου κόστιζε με σημερινές τιμές 160 + 120 + 90 για μητρική περίπου 370 ευρώ.

Επειδή τυχαίνει να διαθέτω στο φοιτητικό μου ένα πισάκι με g3258 , την asrock h81m-hds και ένα 8άρι dimm hyperx savage ddr3 στα 1600mhz, σκέφτηκα μια πιο "τσίπικη" εναλλακτική. Να πάρω απλώς ένα dimm 8gb ακόμα και να κοτσάρω κάποιον 1150 επεξεργαστή ισχυρό. Σκέφτομαι τον xeon e3 1230v3, τον οποίον βρίσκω στα 180 ευρώ περίπου. Μαζί με τη μνήμη (60+) πάω περίπου στα 250 ευρώ συνολικά. Αν αποφασίσω να "πέσω" σε επεξεργαστή και πάω για τον i5 4460, θα μπορέσω να πέσω στα 180, δηλαδή μισοτιμής από ένα pc με 30% ισχυρότερο ryzen.

Πιστεύετε ότι αξίζει να το κάνω αυτό; Θα δω τεράστιες διαφορές μεταξύ των δύο συστημάτων και στο futureproof τους; Το 20-30% διαφοράς σε απόδοση επεξεργαστή που βλέπω στο userbenchmarks αληθεύει; Υπάρχει τόσο χαοτική διαφορά μεταξύ 1600ddr3 με cas9 και 3000ddr4 με cas16; Τι θα κάνατε στη θέση μου; Θα πηγαίνατε "όσο πάει" με ένα καλό παλιό σύστημα οικονομικό, ή θα πηγαίνατε απευθείας σε brand new πλατφόρμα με ορίζοντα ΙΣΩΣ και την 7ετία, με αντάλλαγμα ίσως διπλή τιμή;

Επεξ/σία από qwertyuiop2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχουν νόημα οι Xeon σε αυτή τη μητρική εφόσον δεν είναι φθηνότεροι από τους i7. Σε i7-4790 θα μπορούσες να πας (με updated bios) ή σε i7-4770 όπως είσαι. Αλλά δε συμφέρει να δώσεις πάνω από 150€ για τόσο παλιά chip.

Αν πάντως μπορείς να δώσεις τα 370€ για Ryzen σίγουρα δεν θα το μετανιώσεις αφού θα έχεις ικανότατο σύστημα για πολλά χρόνια (και αναβαθμίσιμο σε αντίθεση με τη νεκρή 1150 πλατφόρμα)

Επεξ/σία από tanasen01
Δημοσ.

Συμφωνώ , και σε ευχαριστώ για τα λινκς! Δεν μπήκα καν στον κόπο, θεώρησα ότι θα κάνουν 200+ οι i7 ακόμα και σήμερα.

Η επιλογή του i5 4460 ή παραπλήσιου σε τιμή (100ρικο) σου φαίνεται βιώσιμη για gaming σαν αυτό που θέλω με ορίζοντα 1-2 χρόνια το πολύ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@qwertyuiop2  Με έναν 4460 ή οποιονδήποτε i5 1150 θα παίζεις τα παιχνίδια που αναφέρεις με ιδιαίτερη ευκολία.Πας σε κάτι τέτοιο 

(τυχαία έστειλα την αγγελία ήταν στα πρώτα αποτελέσματα για "4460" ) , έπειτα κουμπώνεις μια 8άρα ακόμη με ένα 40άρι€ και είσαι πανέτοιμος.Σου μένει και επεξεργαστής είτε για πώληση είτε για να κάνεις 2ο pcάκι για ενδεχόμενη χρήση που θα προκύψει.Μετά από 2-3 χρόνια βλέπεις για καινούργιο pcaki κι άν 😉

Επεξ/σία από Mydestiny
  • Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ! Νομίζω ότι ειδικά αυτού του τύπου ο επεξ. (σαν της αγγελίας), μαζί με μία 8άρα ακόμα, θα πάνε το πολύ 130-140 ευρώ, που είναι σχεδόν 70% κάτω του budget για ryzen, αλλά ούτε 30% κάτω των επιδόσεων!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, qwertyuiop2 είπε

Ευχαριστώ πολύ! Νομίζω ότι ειδικά αυτού του τύπου ο επεξ. (σαν της αγγελίας), μαζί με μία 8άρα ακόμα, θα πάνε το πολύ 130-140 ευρώ, που είναι σχεδόν 70% κάτω του budget για ryzen, αλλά ούτε 30% κάτω των επιδόσεων!

Ξεκίνα μόνο με τον επεξεργαστή και βλέπεις να πρέπει να επενδύσεις και σε περισσότερη μνήμη.. 

Αν έβρισκες κάποιο cpu 4c/8t σε ανθρώπνη τιμή θα σου έλεγα go for it 

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, leros2004 είπε

Ξεκίνα μόνο με τον επεξεργαστή και βλέπεις να πρέπει να επενδύσεις και σε περισσότερη μνήμη.. 

Αν έβρισκες κάποιο cpu 4c/8t σε ανθρώπνη τιμή θα σου έλεγα go for it 

Τη μνήμη τη σκεφτόμουν λόγω του ότι έχω 1 dimm των 8 και χάνω το dual channel.

4c/8t βρίσκω με λιγότερο 200 από Γερμανία ( i7-4770). Δεν είναι "ανθρώπινη" τιμή...

Επεξ/σία από qwertyuiop2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε

Τη μνήμη τη σκεφτόμουν λόγω του ότι έχω 1 dimm των 8 και χάνω το dual channel.

4c/8t βρίσκω με λιγότερο 200 από Γερμανία ( i7-4770). Δεν είναι "ανθρώπινη" τιμή...

οσο και να ναι καλη η αναβαθμιση σε i7 4ης γενιας, εφοσον ενας ryzen 2600 6/12 παιζει στα 160 καινουργιος με εγγυηση ειναι πραγματικα κριμα να δωσεις πανω απο 120-130 γι αυτον, υπομονη

Επεξ/σία από splanis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...