Επισκέπτης Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Αγόρασα πριν μερικούς μήνες ένα φθηνό λαπτοπ απο MediaMarkt. Κάτι σαν κι αυτό https://www.mediamarkt.gr/el/product/_thomson-grneo15c-intel-celeron-n3350-4gb-1tb-1213281.html αλλά με SSD 32gb αντί για HDD 1GB. Εχει καταφέρει κανεις να εγκαταστήσει Linux (οποιαδήποτε distro) σε τέτοιο ή παρόμοιο laptop και να δουλεύει σωστά; Ευχαριστώ!
czarjuly Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δοκίμασες να βάλεις κάποια διανομή και δεν σου δούλεψε;
isay Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Εχω βάλει linux σε πολύ χειροτερα μηχανάκια. Ποια διανομη δοκίμασες και που κόλλησες;
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δοκίμασα διάφορα Ubuntu flavors, Debian, openSUSE & Fedora. Σε όλα το ίδιο πρόβλημα: Δεν δούλευει σωστά το WiFi (βλέπει τα δίκτυα αλλά δεν μπορεί να συνδεθεί σε κανένα) και δεν δουλεύει το touchpad
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 28/11/2018 στις 3:09 ΜΜ, jim_p είπε Ποιο wifi εχει? lspci output στην εικόνα. Να σημειώσω επίσης ότι οποιαδήποτε απόπειρα tethering του κινητού μεσω USB ή Bluetooth αποτυγχάνει. Λες και έχει θέμα το networking γενικότερα.... Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2018 από Επισκέπτης
jim_p Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ποσταρε καλυτερα τι βλεπει το lspci -k ή το lspci -nn. Αν τα λεει καλα εδω, η καρτα σου υποστηριζεται απο τον 4.1 και μετα, δηλαδη εδω και 3,5 χρονια https://wireless.wiki.kernel.org/en/users/drivers/iwlwifi Μην βγαζεις φωτο ολο το lspci, δεν εχει νοημα. Και ριξε μια ματια σε οτι εχω πει εδω για το lspci -nn κλπ https://www.insomnia.gr/forums/topic/437309-hardware-και-drivers-στο-linux/ p.s. Το κοβω το id της να ειναι 8086:3165 Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2018 από jim_p
mechpanos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Τυπικά θα έπρεπε ειδικά το wifi αφού είναι Intel, να δουλεύει απροβλημάτιστα! Εμένα μόνο ένα realtek module που έκανε πρόβλημα, αλλά και αυτό το έφτιαξα με κατάλληλες οδηγίες. Να υποθέσω σε ubuntu πήγες σε 18.04 και μετά...δεν δοκιμάζεις κανένα 18.10 που έχει πιο πρόσφατους kernels (αν και δεν νομίζω να είναι εκεί το πρόβλημα!!!)...
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά! Θα κάτσω το Σ/Κ να ασχοληθώ. Ήθελα απλά να δω αν είχε κανείς το ίδιο λαπτοπ μήπως γλυτώσω λίγο χρόνο.
billiboo Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 καλησπερα και απο μενα. εχουμε λογικα το ιδιο λαπτοπ. εγω αρχικα περασα ubuntu με την οποια δεν ειχα κανενα θεμα,μετα manjaro που ουτε εκει υπηρχε προβλημα και τωρα εχω βαλει fedora (Που λογικα θα τα αφησω κιωλας) και δεν υπαρχει καποιο θεμα. το προβλημα με το touchpad το κανει και με windows το ιδιο λαπτοπ.
czarjuly Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Στις 28/11/2018 στις 1:07 ΜΜ, rematianos είπε Δοκίμασα διάφορα Ubuntu flavors, Debian, openSUSE & Fedora. Σε όλα το ίδιο πρόβλημα: Δεν δούλευει σωστά το WiFi (βλέπει τα δίκτυα αλλά δεν μπορεί να συνδεθεί σε κανένα) και δεν δουλεύει το touchpad Δοκίμασε και την peppermint,εμένα σε παλιό laptop μου λειτουργεί πολύ καλά
billiboo Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 επισης και μια ''χαζη επισημανση'' να πληκτρολογεις τον κωδικο σχετικα αργα καθως το πληκτρολογιο του λαπτοπ δεν ειναι και απο τα καλυτερα και χανει μερικα κλικ
anastasisfo Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2019 καλησπερα, δοκιμασα να βαλω linux mint 19.02 αλλα και ubuntu σε ενα λαπτοπ https://www.mediamarkt.gr/el/product/_thomson-nbgrneo-intel-celeron-n3350-4-gb-32-gb-emmc-gold-1205565.html μετα την εγκατασταση ενω το touchpad δουλευει,δεν δουλευουν τα 2κουμπια κατω απο το touchpad. επισης πως μπορω να κανω η γλωσσα να αλλαζει σαν τα windows(alt+shift)? μπορειτε να με βοηθησετε?
tuxpower Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) @ anastasisfo Menu --> system settings --> keyboard --> Layout uncheck use system defaults, add greek, και απο το change layout option διάλεξε alt+shift. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2019 από tuxpower
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα