Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kathytherion είπε

Μια ερώτηση να μην ανοίγω καινούριο θέμα... Έκανα δίκη μου δήλωση μέχρι που παντρεύτηκα οποτε ξεκινήσαμε με τον άντρα μου να κάνουμε κοινή φορολογική δήλωση... Το θέμα ειναι πως ενώ ειμαι μακροχρόνια άνεργη, δεν μπορω να αξιοποιήσω κάποιες απο τις δομές του δήμου μου για ανέργους ( μη φανταςτειτε Επιδόματα κλπ αλλα πχ δημοτικό γυμναστήριο και τέτοια ) καθώς ζητάνε φορολογική δήλωση και το κοινό εισόδημα το οποίο υπερβαίνει κατα ελαχίστων τον βασικό δεν μου επιτρέπει να έχω αυτά τα προνόμια. Μπορω να ξαναγυρίσω στην ατομική φορολογική δήλωση απο την επόμενη χρόνια για να μην έχω τέτοια προβλήματα; 

Απ' ότι διάβασα πρόσφατα, (δεν έχω πρόχειρο λινκ να βάλω), από το 2019 θα γίνεται. Αλλά προσοχή, γιατί πλέον στο οικογενειακό εισόδημα δεν θα λαμβάνονται υπόψιν διάφορα που υπάρχουν τώρα. Π.χ. αν στο χτίσιμο του αφορολόγητου τώρα σε καλύπτει ο σύζυγος με το εισόδημά του, πλέον μετά δεν θα ισχύει αυτό. Ότι έχει ο καθένας μόνος του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 29/11/2018 στις 10:26 ΜΜ, dtzgr είπε

μπιπ μπιπ, η εκτύπωση του ε1 και του εκκαθαριστικού δείχνει τις διευθύνσεις τη στιγμή που έκανες τη δήλωση, όχι τη στιγμή που την τυπώνεις

Λάθος· η εκτύπωση Ε0 (εκκαθαριστικού) ή Ε1 αναφέρει την τρέχουσα διεύθυνση τη στιγμή της εκτύπωσης.

Επεξ/σία από Zazula
Δημοσ.

Για το εκκαθαριστικό ισχύει ότι έγραψα, μόλις το τσεκαρα.

Για το Ε1 ισχύει αυτό που λες, όμως όταν πας στο Δήμο για πιστοποιητικό κατοικίας, αυτό που μετράει είναι τι δήλωσες ως κατοικία στον πίνακα 5 παράγραφος 1 (τόπος και για πόσους μήνες μέσα στη χρονιά), το οποίο δεν εξαρτάται από τα στοιχεία σου τη στιγμή της εκτύπωσης. Επίσης τσεκαρισμενο, γιατί μου συνέβη και τις 2 φορές που έκανα μεταδημοτευση.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, dtzgr είπε

Για το εκκαθαριστικό ισχύει ότι έγραψα, μόλις το τσεκαρα.

Για το Ε1 ισχύει αυτό που λες, όμως όταν πας στο Δήμο για πιστοποιητικό κατοικίας, αυτό που μετράει είναι τι δήλωσες ως κατοικία στον πίνακα 5 παράγραφος 1 (τόπος και για πόσους μήνες μέσα στη χρονιά), το οποίο δεν εξαρτάται από τα στοιχεία σου τη στιγμή της εκτύπωσης. Επίσης τσεκαρισμενο, γιατί μου συνέβη και τις 2 φορές που έκανα μεταδημοτευση.

Αναφέρθηκα μόνον στη διεύθυνση που βγαίνει, και η οποία μεταβάλλεται με βάση την τρέχουσα. Και ισχύει το ίδιο και στο Ε0 και στο Ε1 — έχω επαρκέστατο pool από δηλώσεις, ώστε να είμαι σε θέση να το λέω επιβεβαιωμένα.

Δημοσ.

Σου λέω ότι σ' εμένα δεν ισχύει για το εκκαθαριστικό. Άλλαξα διεύθυνση το 2012 και το 2015. Όλα τα εκκαθαριστικά που τυπώνω τώρα από το taxis φέρουν τη διεύθυνση που είχα δηλωμένη τη στιγμή που έκανα την αντίστοιχη δήλωση.

Επομένως, από την πλευρά μου το περισσότερο που μπορει κάνεις να πει είναι ότι "δεν είναι σίγουρο ή γνωστό το τι ακριβώς θα συμβεί σε αυτές τις περιπτώσεις".

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.
Στις 28/11/2018 στις 12:32 ΜΜ, G.bar είπε

Αν πας αυριο για σύμφωνο συμβίωσης δεν θα επιλέξεις τίποτα.. μόνο τα 80€ στον συμβολαιογράφο θα δώσεις! Μετα κάποια στιγμή πας κανονικά στην εφορία  δηλώνεις τον γάμο, και οταν ερθει ο καιρός της δηλωσης, αν θες κανεις κοινή αν όχι, ο καθενας μόνος του. Αυτό κάναμε εμείς

Που κάνατε με 80 ευρώ; Γιατί εμένα μου είπαν 150! Ψάχνω για Αθήνα.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, μπιπ μπιπ είπε

Στο Χαλάνδρι, αν θες να σου στείλω σε pm.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, μπιπ μπιπ είπε

2 χρονια το ψαχνεις να κανεις συμφωνο συμβιωσης?

Δημοσ.

Το είχαμε αφήσει αλλά τώρα πλέον προέκυψε ιατρικό θέμα και υπερεπείγει 

5 ώρες πριν, G.bar είπε

Στο Χαλάνδρι, αν θες να σου στείλω σε pm.

Ναι παρακαλώ 

Δημοσ.

Από 80 το ανέβασε στα 120. Πάλι φτηνότερο απο τα 150 που ζητάει μια στη γειτονιά μου.

Αν γνωρίζει κανείς συμβόλαιογραφο στην Αθήνα να ζητάει λιγότερα ας μου στείλει μηνυμα.

Επίσης με ενδιαφέρει στο σύμφωνο συμβιωσης να μην έχω καμία κληρονομική σχέση με τον σύζυγό (πέρα από τη ξεχωριστή φορολογική δήλωση που θα κάνουμε). Ούτε να με κληρονομήσει ούτε να τον κληρονομησω.

Ο λόγος που θα το κάνουμε είναι πέρα από την ιατρική πράξη, για να δηλώσω μόνιμη κατοικία εδώ Αθήνα και αν κάνουμε παιδί να είναι εντάξει νομικά. 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, μπιπ μπιπ είπε

Από 80 το ανέβασε στα 120. Πάλι φτηνότερο απο τα 150 που ζητάει μια στη γειτονιά μου.

Αν γνωρίζει κανείς συμβόλαιογραφο στην Αθήνα να ζητάει λιγότερα ας μου στείλει μηνυμα.

Επίσης με ενδιαφέρει στο σύμφωνο συμβιωσης να μην έχω καμία κληρονομική σχέση με τον σύζυγό (πέρα από τη ξεχωριστή φορολογική δήλωση που θα κάνουμε). Ούτε να με κληρονομήσει ούτε να τον κληρονομησω.

Ο λόγος που θα το κάνουμε είναι πέρα από την ιατρική πράξη, για να δηλώσω μόνιμη κατοικία εδώ Αθήνα και αν κάνουμε παιδί να είναι εντάξει νομικά. 

Παντρεύεστε για την ιατρική πράξη, χωρίς να έχει δικαίωμα κληρονομιάς κανένας από τους δυο στον άλλον, αλλά εξετάζετε και την πιθανότητα να κάνετε και παιδί; 
Πέρα από αυτό, στο σύμφωνο συμβίωσης αναγράφεται μόνο ποιο από τα δύο επίθετα των συμβαλλομένων επιθυμείτε να  έχουν τα τέκνα, αν υπάρξουν. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικά από τις συζητήσεις με συμβολαιογράφο τότε κατάλαβα ότι στο σύμφωνο συμβίωσης μπορείς να κανονίσεις τα πάντα. Ακόμη και ποιος κληρονομεί ποιον και ποιος παίρνει τι σε περίπτωση τερματισμού της ισχύος του συμφώνου επειδή δεν τα βρήκατε (δλδ διαζυγίου) αλλά το κόστος μετά ανεβαίνει γιατί η χρέωση πάει με τον αριθμό των σελίδων που θα χρειαστούν. Εγώ έδωσα 200 πχ

Επεξ/σία από tcktcktck
Δημοσ.
6 ώρες πριν, G.bar είπε

Παντρεύεστε για την ιατρική πράξη, χωρίς να έχει δικαίωμα κληρονομιάς κανένας από τους δυο στον άλλον, αλλά εξετάζετε και την πιθανότητα να κάνετε και παιδί; 
Πέρα από αυτό, στο σύμφωνο συμβίωσης αναγράφεται μόνο ποιο από τα δύο επίθετα των συμβαλλομένων επιθυμείτε να  έχουν τα τέκνα, αν υπάρξουν. 

Ναι. Τι εννοείς μόνο αυτό; τίποτε άλλο δεν αναγράφεται στο σύμφωνο;. Καλά το επίθετο είναι το λιγότερο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...