Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε περίπτωση συμφωνου συμβίωσης γίνεται να μην γίνει κοινή φορολογική δήλωση μεταξυ συζύγων; Γενικά διάβασα ότι πλέον δε χρειάζεται κοινή. Γνωρίζει κάποιος παθών ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή αν πάω αύριο για σύμφωνο συμβίωσης θα πρέπει να επιλέξω αν θέλω ή όχι κοινή φορολογική δήλωση;

Επεξ/σία από μπιπ μπιπ
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν πας αυριο για σύμφωνο συμβίωσης δεν θα επιλέξεις τίποτα.. μόνο τα 80€ στον συμβολαιογράφο θα δώσεις! Μετα κάποια στιγμή πας κανονικά στην εφορία  δηλώνεις τον γάμο, και οταν ερθει ο καιρός της δηλωσης, αν θες κανεις κοινή αν όχι, ο καθενας μόνος του. Αυτό κάναμε εμείς

Επεξ/σία από G.bar
  • Like 1
Δημοσ.

Ο καθένας μόνος του κάνει.

ουτως η άλλος αν πας να κανείς αύριο την οποιαδήποτε φορολογική δήλωση θα την κανείς το 2019 όσο αναφορά το σύμφωνο.

Δημοσ.

Θέλω την άλλη εβδομάδα να εκτυπώσω το ε1 μου όπου να φαίνεται η νέα μου διευθυνση. Δεν προλαβαινω να κάνω σύμφωνο και να πάω στην εφορία να μου δώσουν μια μεταβολή στοιχείων; Με ενδιαφέρει την άλλη εβδομάδα να μεταφερθεί η ΔΟΥ μου .

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε

Θέλω την άλλη εβδομάδα να εκτυπώσω το ε1 μου όπου να φαίνεται η νέα μου διευθυνση. Δεν προλαβαινω να κάνω σύμφωνο και να πάω στην εφορία να μου δώσουν μια μεταβολή στοιχείων; Με ενδιαφέρει την άλλη εβδομάδα να μεταφερθεί η ΔΟΥ μου .

Νομίζω ότι προλαβαίνεις. Γίνεται άμεσα αυτό. 

Δημοσ.

Για να βγάλω κάρτα μόνιμου κατοίκου χρειάζεται η εφορία μου να ειναι κι εδω στον δημο που κατοικώ. Αλλά εδώ δε νοικιάζω,αλλά συγκατοικω οπότε δεν υπάρχει συμβόλαιο σπιτιού. Και παράλληλα θέλω ξεχωριστή φορολογική δήλωση με αυτόν που συγκατοικώ. Οπότε με σύμφωνο συμβίωσης ίσως γίνει να φαίνομαι μόνιμη κάτοικος εδώ και παράλληλα να μην έχω κοινή φορολογική δήλωση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μπιπ μπιπ, η εκτύπωση του ε1 και του εκκαθαριστικού δείχνει τις διευθύνσεις τη στιγμή που έκανες τη δήλωση, όχι τη στιγμή που την τυπώνεις. Για μόνιμη κατοικία κοιτάζουν τον πίνακα του Ε1 οπου δηλώνεις σπίτι και μήνες κατοίκησης.

Και να κάνεις αυτά που λες, δεν θα κερδίσεις τίποτα σε ότι αφορά τον σκοπό που τα θέλεις.

Πρόσεχε.

Επεξ/σία από dtzgr
Δημοσ.

Ναι αλλά στα δικαιολογητικά για την έκδοση κάρτας μόνιμου κατοίκου λέει αυτό :

Σε περίπτωση πρόσφατης μετακόμισης το ε1 συνοδεύει μεταβολή στοιχείων (έντυπο Μ1) από ΔΟΥ ανεξάρτητα από τη διεύθυνση πρώτης κατοικίας που αναγράφεται στο Ε1 

Δημοσ.
Στις 28/11/2018 στις 5:07 ΜΜ, μπιπ μπιπ είπε

Mην αγχώνεσαι, νομίζω προλαβαίνεις μέχρι τις εκλογές :P 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μια ερώτηση να μην ανοίγω καινούριο θέμα... Έκανα δίκη μου δήλωση μέχρι που παντρεύτηκα οποτε ξεκινήσαμε με τον άντρα μου να κάνουμε κοινή φορολογική δήλωση... Το θέμα ειναι πως ενώ ειμαι μακροχρόνια άνεργη, δεν μπορω να αξιοποιήσω κάποιες απο τις δομές του δήμου μου για ανέργους ( μη φανταςτειτε Επιδόματα κλπ αλλα πχ δημοτικό γυμναστήριο και τέτοια ) καθώς ζητάνε φορολογική δήλωση και το κοινό εισόδημα το οποίο υπερβαίνει κατα ελαχίστων τον βασικό δεν μου επιτρέπει να έχω αυτά τα προνόμια. Μπορω να ξαναγυρίσω στην ατομική φορολογική δήλωση απο την επόμενη χρόνια για να μην έχω τέτοια προβλήματα; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...