Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ριχνουν τις τιμες σε m2.2280 και 2,5" εσωτερικους ssd

Και για οποιον θελει να αναβαθμισει το λαπτοπ του με m2.2242,τον εχουν γραμμενο!

Ουτε στο σκρουτζ δεν φερνουν πια,μονο με παραγγελια.

Τρατζικ

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η αμήχανη στιγμή που ξοδεύεις 1εκ ευρώ για τον πρώτο SSD πριν 10 χρόνια, αλλά δεν περισσεύουν 3ε για ορθογραφικό λεξικό. ¯\_(ツ)_/¯

Πάντως δεν βλέπω να κρατάει για πολύ το πανηγύρι, κάπως θα φροντίσουν να υπάρξει τεχνητή έλλειψη και πλαφόν -τουλάχιστον στους φτηνούς.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, an_papand είπε

Ριχνουν τις τιμες σε m2.2280 και 2,5" εσωτερικους ssd

Και για οποιον θελει να αναβαθμισει το λαπτοπ του με m2.2242,τον εχουν γραμμενο!

Ουτε στο σκρουτζ δεν φερνουν πια,μονο με παραγγελια.

Τρατζικ

εχει πεθανει το προτυπο αυτων τον δισκων, εναν που ειχα τετοιο τον πεταξα Μονο nvme τωρα

Δημοσ.
6 hours ago, Agony said:

Δεν μπορω να εχω αποψη για τους οχι sata ssd μιας και δεν ειχα ποτε.

Δε μπορείς να έχεις άποψη για το μοναδικό πράγμα που αξίζει κανείς να αγοράσει (SATA SSDs = 2016 το πολύ), αλλά έχεις άποψη πως δεν είναι καλή στιγμή να αγοράσει κανείς;

Περίπλοκη η ζωή σήμερα, δεν την καταλαβαίνω.

33 minutes ago, MegalosVeziris said:

εχει πεθανει το προτυπο αυτων τον δισκων, εναν που ειχα τετοιο τον πεταξα Μονο nvme τωρα

Το M.2 είναι πρότυπο για τη physical σύνδεση SSD και motherboard, δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το nvme που είναι interface για τη logical σύνδεση. Πρακτικά όλοι οι high end SSDs που κυκλοφορούν είναι και τα δύο ταυτόχρονα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, defacer είπε

Δε μπορείς να έχεις άποψη για το μοναδικό πράγμα που αξίζει κανείς να αγοράσει (SATA SSDs = 2016 το πολύ), αλλά έχεις άποψη πως δεν είναι καλή στιγμή να αγοράσει κανείς;

Περίπλοκη η ζωή σήμερα, δεν την καταλαβαίνω.

Το M.2 είναι πρότυπο για τη physical σύνδεση SSD και motherboard, δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το nvme που είναι interface για τη logical σύνδεση. Πρακτικά όλοι οι high end SSDs που κυκλοφορούν είναι και τα δύο ταυτόχρονα.

ναι εχεις δικιο, ομως νομιζω οι nvme ειναι οι μακροστενοι, αυτους εννοω οτι τωρα πια εχουν ολοι και φυσικα οι 2.5 που ειναι οι φθηνοτεροι

Επεξ/σία από MegalosVeziris
Δημοσ.

Aπο τι βλέπω το 2023 θα έχουμε την μέγιστη πτώση τιμών.
Οπότε τότε θα πάρω ένα 120gb ssd για το λειτουργικό μέχρι τότε θα με καλύψει ο 8,4gb QUANTUM που έχω.

• Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, MegalosVeziris said:

ναι εχεις δικιο, ομως νομιζω οι nvme ειναι οι μακροστενοι, αυτους εννοω οτι τωρα πια εχουν ολοι και φυσικα οι 2.5 που ειναι οι φθηνοτεροι

Το nvme όπως είπα είναι logical interface. Δεν μπορείς να καταλάβεις τι logical interface έχει μια συσκευή κοιτώντας την.

Μακρόστενοι ίσον m.2.

Επεξ/σία από defacer
Δημοσ.
Μόλις τώρα, defacer είπε

Το nvme όπως είπα είναι logical interface. Δεν μπορείς να καταλάβεις τι logical interface έχει μια συσκευή κοιτώντας την.

Υπαρχει nvme σε 2.5?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, MegalosVeziris said:

Υπαρχει nvme σε 2.5?

Ναι, και λέγεται U.2. Μπορείς να κάνεις και Google "nvme 2.5" αν θες.

Επεξ/σία από defacer
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Arkin είπε

... Νοεμβριο 2017 ειχα παρει στα 97 ευρω 250gb 850 evo και 1 χρονο μετα βρισκουμε στα 80 ευρω των 500αρη 860evo...

Παρομοια κατασταση και στους HDD με προσφορες 70-80 ευρω τα 4TB

Η πλάκα όμως είναι ότι πέφτουν οι καλές μάρκες και κάτι "περιθώρες" κρατάνε τους 120GB τους στα 60 ευρώ!!  Δείτε τα sites Πλαίσιο και e-shop και πέστε μου ποιά UFO θα αγοράσουν 120GB Adata στα 60 ευρώ και όχι 500GB Samsung στα 80 !  Και μη μου πείτε για Skroutz, γιατί θα ρωτήσω που μπορώ να βρώ τον Adata στα 20 ευρώ που αξίζει (το πολύ).  Oσο για τους σκληρούς, μέρα Black Friday μας πρήξανε με "προσφορές" 2ΤΒ εξωτερικούς στα 80-90 ευρώ.  Που είναι αυτή η φτήνεια και δεν την βλέπω ?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, geostratis είπε

Η πλάκα όμως είναι ότι πέφτουν οι καλές μάρκες και κάτι "περιθώρες" κρατάνε τους 120GB τους στα 60 ευρώ!!  Δείτε τα sites Πλαίσιο και e-shop και πέστε μου ποιά UFO θα αγοράσουν 120GB Adata στα 60 ευρώ και όχι 500GB Samsung στα 80 !  Και μη μου πείτε για Skroutz, γιατί θα ρωτήσω που μπορώ να βρώ τον Adata στα 20 ευρώ που αξίζει (το πολύ).  Oσο για τους σκληρούς, μέρα Black Friday μας πρήξανε με "προσφορές" 2ΤΒ εξωτερικούς στα 80-90 ευρώ.  Που είναι αυτή η φτήνεια και δεν την βλέπω ?

Απλα τους προσπερνας αυτους απλα τους εχουν ξεχασει και δεν αλλαζουν τις τιμες ισως τους παρει κανενας ασχετος. Εγω την πρωτη μερα της black friday πηρα 4TB wd passport 2.5αρη στα 75 ευρω. Ηδη τον εχω περασει 1.5tb. Και περιμενω τους ssd qlc της samsung ερχεται το 1TB στα 120 ευρω τον Δεκεμβριο και λογικα δεν θα αργησει να πεσει απο τα 100 ευρω να τον παρουμε. Ειδα και review στο guru3d τα παει περιφημα με 40gb slc cache.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Arkin είπε

Εγω την πρωτη μερα της black friday πηρα 4TB wd passport 2.5αρη στα 75 ευρω

Σε ζηλεύω.  Εγώ πήγα σα γούτος την Παρασκευή, και φυσικά δεν υπήρχε ούτε περιτύλιγμα.  Μάλλον πάω για του χρόνου ίδια μέρα, γιατί τώρα τον έχουν στα 120-130ευρώ.  Αν είναι έτσι, δεν φτηνήνανε στ' αλήθεια, φοβάμαι.  Μακάρι να διαψευστώ, να κάνω κι εγώ γιορτές σαν άνθρωπος ...

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, geostratis είπε

Σε ζηλεύω.  Εγώ πήγα σα γούτος την Παρασκευή, και φυσικά δεν υπήρχε ούτε περιτύλιγμα.  Μάλλον πάω για του χρόνου ίδια μέρα, γιατί τώρα τον έχουν στα 120-130ευρώ.  Αν είναι έτσι, δεν φτηνήνανε στ' αλήθεια, φοβάμαι.  Μακάρι να διαψευστώ, να κάνω κι εγώ γιορτές σαν άνθρωπος ...

Ο συγκεκριμενος παιζει στα 108 ευρω αυτη τη στιγμη

https://www.skroutz.gr/s/10308875/Western-Digital-My-Passport-4TB-2016.html

και ναι τα 75 ηταν παρα πολυ καλη τιμη μολις μπηκε το θεμα στο insomnia παραγγειλαμε αμεσα αρκετοι. Περασα και εγω βολτα απο plaisio kotsovolo mediamarkt αλλα ηταν πανακριβα ολα και καλα οτι κανουν εκπτωσεις. Ο κοσμος αγοραζε προφανως γιατι εβλεπε πχ απο 900 στα 600 ενω ολο το χρονο μπορει να επαιζε skroutz στα 500 το προιον. Βρηκα στον kotsovolo αυτον που πηρα το 1tb στα 70 ευρω. Και 75 πηρα τον 4tb. Καταλαβαινεις τι γινεται. Επισης επαιξε και 1tb sandisk 3d στο plaisio στα 120 ευρω η 500αρης στα 60 η 250gb στα 30 και αυτη εξαιρετικη προσφορα αλλα λογω οτι αναμενετε να πεσουν και αλλο δεν αγορασα και θα περιμενω ακομα λιγο μπας και παρουμε 1tb καλο ssd κατω απο 100.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Agony είπε

Ολο το νόημα ηταν 10 χρονια πρην το 2008 που ειχα παρει τον Intel x-25 και οντος ειχα δει τεράστια διαφορα σε σχέση με οτι υπηρχε τοτε. Τα μονα λεφτα που δεν εκλαψα ποτε. Ολα αυτα τα 10 χρονια ναι οντος υπηρχε νοημα.

To ιδιο ειχα κανει κι εγω συναδελφε, αθανατο πραγμα ο x-25 :)

Σημερα τον χρησιμοποιω σαν αποθηκευτικο χωρο και ακομα τα διαγνωστικα του δινουν μηδεν φθορα και αριστη αποδοση.

12 ώρες πριν, unforgiven είπε

Είχες και HD, όπως όλοι.

Εγω όχι, οι hd  βουϊζουν και ηθελα αθορυβο συστημα. 

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.

εγώ το ΣΚ τσίμπησα 1ΤΒ  samsung για 180 καναδέζικα δολάρια (`120 euro) και δεν με χάλασε καθόλου. Πέρασα όλα μου τα παιχνίδια εκεί

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...