Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν και όπως έχουν γίνει τα πράγματα, είναι δύσκολο να βρεις κάτι σε τιμή ευκαιρίας στις αγορές των μνημών DDR4 ή στις high-end κάρτες γραφικών, τουλάχιστον έχουμε τα SSDs (solid state drives), που έφτασαν να είναι οικονομικότερα από ποτέ.

Οι τιμές πέφτουν διαρκώς εδώ και ένα χρόνο και σήμερα, ορισμένες μονάδες στοιχίζουν 10 cents (του δολαρίου) ανά gigabyte, ένα ορόσημο που μάλλον δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε πριν από δύο, τρία χρόνια. Για παράδειγμα, το Crucial MX500 SSD 2TB στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έχει φτάσει να στοιχίζει μόλις $209 (στην χώρα μας στοιχίζει από €266-€315 σε κάποια καταστήματα αν και θα το βρείτε και πιο ακριβά).    

TFQgnjzJCscfiz4C.jpg.054b7ece7b70a859a074857296848e88.jpg

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, η τιμή της μνήμης NAND flash ενδέχεται να πέσει στα $0,08 ανά gigabyte μέσα στο 2019 ενώ κάποιες εναλλακτικές προτάσεις, όπως τα QLC drives της Samsung ενδέχεται να ωθήσουν την τιμή ακόμα χαμηλότερα. Η αγορά επίσης των παραδοσιακών σκληρών δίσκων γίνεται όλο και φθηνότερη όσο περνάει ο καιρός με το κόστος σε ορισμένες περιπτώσεις να έχει πέσει στα $0,02 ανά gigabyte.

OzxByqs0p6bENjWq.jpg.48ac06d6104cf7168c6703d65b399ae1.jpg

TechPowerUp

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακόμη είμαι σχετικά βολεμένος με έναν 120GB Kingston που είχα αγοράσει το 2015. Το 2019 οι τιμές τους θα πέσουν ακόμη περισσότερο, υπομονή.

500GB στα 30 ευρώ, γουϊδε ακούς;

Επεξ/σία από Torasu
Δημοσ.

Άψογα, έχω για κυρίως δίσκο έναν vertex 120άρη που μου έχει βγάλει γκολ δύο μηχανικούς μέχρι τώρα, η αξιοπιστία των ssd έχει περάσει την των μηχανικών δίσκων!

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Torasu είπε

Ακόμη είμαι σχετικά βολεμένος με έναν 120GB Kingston που είχα αγοράσει το 2015. Το 2019 οι τιμές τους θα πέσουν ακόμη περισσότερο, υπομονή.

500GB στα 30 ευρώ, γουϊδε ακούς;

Ακούω ακούω

Αν και λέω να πάρω τον Samsung 860 Evo 250GB μέσα στην εβδομάδα

😂

Επεξ/σία από guido
  • Like 2
  • Thanks 3
  • Confused 1
Δημοσ.

Μάλλον ανάποδα θα πρέπει να το δούμε. Για να στήσεις ένα καλό PC πλέον θέλεις τουλάχιστον ένα 60% πάνω από το αντίστοιχο που θα έστεινες πριν 1,5-2 χρόνια! Στους SSD τουλάχιστον έχεις και την εναλλακτική να παρεις έναν μικρό/φθηνό για το σύστημα και έναν τεράστιο HDD για τα αρχεία σου χωρίς να χάνεις σε ταχύτητα. Σε επεξεργαστές, μνήμες, κάρτες γραφικών οι εναλλακτικές δεν υπάρχουν. Για να ρίξεις κόστος ρίχνεις ταχύτητα.

• Like 2
Δημοσ.

Μη βιάζεστε. Σε καμία 10αρια χρόνια που θα αποδειχθεί η αξιοπιστία τους και θα πέσει το κόστος, τότε ΝΑΙ θα αξίζει η μετάβαση από τους παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους! Μέχρι τότε εγώ beta tester μιας τεχνολογίας που βρίσκεται σε εμβρυικο στάδιο ΔΕΝ γινομαι! Το 2025+ το ξανασυζητάμε...

• Like 8
  • Thanks 5
  • Confused 19
  • Sad 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, rus είπε

"Αυτή την εποχη"? Δηλαδη μπορει στο μελλον να ακριβυνουν? 

"Τον Σεπτέμβριο πάντως είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι η Samsung πρόκειται να κρατήσει την παραγωγή μνήμης DRAM σταθερή (ή και να την περιορίσει) μέσα στο 2019 σε μία προσπάθεια να διατηρήσει τις τιμές τους σε υψηλό επίπεδο."

Στις dram αλλά ποτέ δεν ξερεις.samsung είναι αυτή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...