g8anos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Καθαρά τεχνική ερώτηση. Έχω έναν 128gb 830 evo για το OS, και εναν HDD 1 TB για να βάζω τα games. Αγόρασα εναν 500αρι 860 evo στα black friday, τι προτείνετε να κάνω? να βάλω τον 860 για OS + games να κρατήσω τον 830 για OS και να βάλω τον 860 μονο για games Παίζει κάποιο προτέρημα/μειονέκτημα αν υπαρχουν το OS και τα games στον ίδιο SSD/ σε διαφορετικό SSD?
thetiesthatbind Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δεν υπάρχει λόγος να βάλεις τα games στον SSD, όχι αν δεν ειναι open world, ωστόσο όχι δεν υπάρχει κάποιο μειονέκτημα να ειναι στον ιδιο ή διαφορετικο.
g8anos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 παίζω κάτι βαριά sim όπως πχ το DCS (Digital Combat Simulator) που αργούν πολύ να φορτώσουν, γιαυτό λέω να τα βάλω στον SSD. Βλέπω στην υπογραφή σου οτι τα πας καλα με τους SSD's οπότε θα θελα να σε ρωτησω εαν αξίζει να κάνω την διαδικασία να περάσω το OS στον 860 απ τον 830, θα δω καμία διαφορά ή τζαμπα ταλαιπωρία θα ναι?
Salvation81 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Εγω θα σου ελεγα να βαλεις σε ξεχωριστο SSD το λειτουργικο και σε ξεχωριστο τα παιχνιδια. Δεν υπαρχει λογος να βαρυνεις τον ιδιο SSD και για τα δυο. Απο εκει και περα μια μικρη διαφορα εννοειται πως θα την δεις απο τον 830 στον 860.
toyo73 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, g8anos είπε Καθαρά τεχνική ερώτηση. Έχω έναν 128gb 830 evo για το OS, και εναν HDD 1 TB για να βάζω τα games. Αγόρασα εναν 500αρι 860 evo στα black friday, τι προτείνετε να κάνω? να βάλω τον 860 για OS + games να κρατήσω τον 830 για OS και να βάλω τον 860 μονο για games Παίζει κάποιο προτέρημα/μειονέκτημα αν υπαρχουν το OS και τα games στον ίδιο SSD/ σε διαφορετικό SSD? Κανεις clone τον 830 στον 860.Παιχνιδια-λειτουργικο-προγραμματα στον 860(χωρος υπαρχει) και ταινιες-μουσικη-φωτο και download στον HDD 1TB.Τον 830 τον πετας-πουλας-χαριζεις.Εκτος και εαν εισαι συλλεκτης δισκων.Τοτε γεμισε το κουτι.
g8anos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Είναι 2 αντίθετες απόψεις κ δεν ξέρω ποιά ειναι η σωστή? Η λογική μου λέει αυτό που πρότεινε ο Salvation81, αλλα δεν έχω κάποια πληροφορία αν όντως ισχύει στο αν υπαρχει προτέρημα. Δηλαδή να μην επιβαρύνω τον OS SSD, με τον games SSD, μιας κ θα ειναι σε ξεχωριστά drives. Τον HDD στην καλύτερη θα τον βάλω σε ενα εξωτερικό κουτί για backup, καιρός να αφήσω πίσω την τεχνολογία των μαγνητικών δίσκων ... 😁
Salvation81 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Οι SSD ειναι πρακτικα μια μνημη οπως ενα φλασακι πχ. Οσο περισσοτερο διαβαζεις και γραφεις μειωνεται η ζωη τους γιαυτο και οταν καποιος εχει εναν SSD και εναν HDD το λογικο ειναι στον SSD να βαλει λειτουργικο και προγραμματα (αντε και κανα παιχνιδι που ισως να παιρνει πολυ ωρα να φορτωσει) και ολα τα αλλα στον HDD. Απο εκει και περα αν δεν σε νοιαζει να πουλησεις τον 830 τοτε κανεις αυτο που σου προτεινα. 1
tasanton Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Η λογική λέει να ξεχωρίσεις OS απο όλα τα αλλα. Θες να έχεις 2 ssd η 1 και 1 συμβατικό; Εσυ αποφασίζεις. τη φθορά του ssd μην την φοβάσαι τόσο: Πρωτον, σου δίνει 5 χρονια εγγύηση ο 860. Δεύτερον εχω ssd δίσκους που δουλεύουν συνεχώς με virtual machines και απανωτά γράψε-σβήσε. Κανένα προβλημα.
Silverage Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Μην σε νοιάζει, πέρασε τα στον ίδιο δεν θα έχει πρόβλημα. Έχουμε καταντήσει να μην τους χρησιμοποιούμε καθόλου μήπως χαλάσουν. Εγώ έχω περάσει 3-4 παιχνίδια, Destiny 2, WoW, Overwatch, Battlefield 1. 1
toyo73 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Οταν βλεπω να προτεινουν μονο λειτουργικο στον SSD και τα αλλα το μηχανικο, μην και χαλασει και διαρκεια ζωης και τετοια.Ειναι σαν να εχεις hayabusa και να παιρνεις το Garelli το μοτοποδηλατο για βολτα. 1
Salvation81 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ο καθενας εχει την αποψη του αυτο ειναι ολο, επειδη εμενα μου εχουν χαλασει SSD στο παρελθον που ειχα και λειτουργικα και παιχνιδια επανω (και μαλιστα 2 κομματια) δεν θεωρω λογικο να πω σε καποιον να κανει το ιδιο ποσο μαλλον οταν εχει καβατζα 2ο SSD. Απο εκει και περα ο καθενας κατι οτι καταλαβαινει και κρινει απο μονος του βαση λογικης τι ειναι προτιμοτερο. ΥΓ: Το θεμα δεν ειναι η εγγυηση, το θεμα ειναι να μην γινει κατι τετοιο γιατι αν γινει λες αντιο σε οτι ειχες μεσα (χωρια η αναμονη για αντικατασταση). Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2018 από Salvation81
Occultist Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Στις 27/11/2018 στις 2:31 ΜΜ, thetiesthatbind είπε Δεν υπάρχει λόγος να βάλεις τα games στον SSD, όχι αν δεν ειναι open world Σε ποιο σύμπαν δεν υπάρχει λόγος είπαμε;...
Arkin Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Στον ssd παντα ολα τα παιχνιδια. Στον HDD απο το loading θα βαρεθεις να περιμενεις. Στον ssd ολα πανε σφαιρα. Εν ετη 2018 περνεις εναν 500αρη ssd στα 70 ευρω και βαζεις τα παντα εκει απο εφαρμογες παιχνιδια. Ταινιες σειρες φωτογραφιες πανε σε εξωτερικο HDD ωστε να μην εχεις και τον θορυβο του hdd μεσα στο κουτι.
toyo73 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 9 ώρες πριν, Salvation81 είπε Ο καθενας εχει την αποψη του αυτο ειναι ολο, επειδη εμενα μου εχουν χαλασει SSD στο παρελθον που ειχα και λειτουργικα και παιχνιδια επανω (και μαλιστα 2 κομματια) δεν θεωρω λογικο να πω σε καποιον να κανει το ιδιο ποσο μαλλον οταν εχει καβατζα 2ο SSD. Απο εκει και περα ο καθενας κατι οτι καταλαβαινει και κρινει απο μονος του βαση λογικης τι ειναι προτιμοτερο. ΥΓ: Το θεμα δεν ειναι η εγγυηση, το θεμα ειναι να μην γινει κατι τετοιο γιατι αν γινει λες αντιο σε οτι ειχες μεσα (χωρια η αναμονη για αντικατασταση). Δεν ξερω τι δισκοι σου χαλασανε, αλλα σχεδον 3 χρονια με ενα Intel 535 480gb με MLC μνημες, τον εχω ξετιναξει και ειναι στο 85%.Οποτε μηπως πολυ "ψειριζουμε την μαιμου" με το θεμα υγειας των SSD.
Salvation81 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, toyo73 είπε Δεν ξερω τι δισκοι σου χαλασανε, αλλα σχεδον 3 χρονια με ενα Intel 535 480gb με MLC μνημες, τον εχω ξετιναξει και ειναι στο 85%.Οποτε μηπως πολυ "ψειριζουμε την μαιμου" με το θεμα υγειας των SSD. 1 GSkill 1 Hyperx και τωρα που το θυμαμαι και 1 Mushkin. Επειδη εσενα δεν σου χαλασε δεν σημαινει οτι δεν θα χαλασει στον επομενο, το επι τοις % ζωης που βλεπεις ειναι στο περιπου και εχει να κανει με την NAND του SSD. Καλως η κακως ενας SSD ομως εχει πολλα διαφορετικα κομματια, το καθενα μπορει να χαλασει απο υπερβολικη χρηση η μεγαλες θερμοκρασιες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα