Makis Xatzidovlet Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά ανοίγω ένα θέμα επειδή δεν βρήκα ακριβώς τις απαντήσεις που ήθελα λοιπόν θέλω να αναβάθμιση το iMac μου το οποίο είναι 2011 mid με ένα ssd λοιπόν το θέμα μου επειδή όλες οι απόψεις διίστανται και επικοινώνησα με το irepair και Κρήτης και Αθήνας το κατάστημα της Αθήνας με πληροφόρησε ότι χρειάζεται να μπει thermal sensor ενώ του Ηρακλείου Κρήτης με πληροφόρησε ότι με ένα προγραμμα αυξομειώνει τις στροφές των fan,και εγώ ρωτάω ποια λύση είναι αυτή που πρέπει να ακολουθήσω και ξεκαθαριζομαι αναβάθμιση όχι να βάλω παράλληλα τον ssd αλλά να καταργήσω το hdd και να βάλω ssd σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2018 από Makis Xatzidovlet
Hk2004gr Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Kοίταξε να δεις, το πρόβλημα με τους ssd και τα mac είναι καθαρά στο θέμα θερμοκρασίας & ανεμιστήρων. Υπάρχουν συγκεκριμένοι ssd για κάθε Mac ( φυσικά είναι και πιο ακριβοί) οι οποίοι είναι 100% compatible με το σύστημα ψύξης των Apple (δηλαδή με τους αισθητήρες του συστήματος). Koινώς, αν δεν βάλεις έναν από αυτούς αλλά κάποιον της αρεσκείας σου, θα λειτουργεί μεν αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δουλεύουν οι ανεμιστήρες στο full. Και στον imac που είχα και στο macbook pro μου (early 2011 και τα 2) είχα βάλει κάποιον από αυτούς που είναι compatible. Τους είχα πληρώσει πιο ακριβά, ενώ στην τιμή τους αγόραζα πολύ μεγαλύτερης χωρητικότητας (για pc πχ), αλλά δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Μην με ρωτήσεις τι είχα βάλει, πάνε 4 & 3 χρόνια αντίστοιχα. Αυτό που σου προτείνω, για να έχεις και το μυαλό σου ήσυχο, είναι να δεις ποιοι ssd είναι για το μηχάνημά σου και να βάλεις έναν από αυτούς. Με οτιδήποτε άλλο πας σε πατέντα, και την πατέντα η Apple δεν τη συγχωρεί... 😁 Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2018 από Hk2004gr
SpectralQ Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Αυτό το πρόγραμμα που σου είπαν είναι το Macs Fan Control και σου επιτρέπει να παραμετροποιήσεις όλα τα ανεμιστηράκια του mac, να ελέγχεις τις θερμοκρασίες κλπ. Εγώ το τρέχω μετά από παρότρυνση του ανθρώπου που μου επανέφερε τον iMac . Δεν το θεωρώ τρομερό να το τρέχεις στο background, ούτε που το καταλαβαίνεις.
Mp@mp1s Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2018 Μα ο αισθητήρας θερμοκρασίας υπάρχει στον μηχανικό δίσκο, το ζήτημα είναι ότι για τον δίσκο πλέον δεν τον χρειάζεσαι γιατί οι ssd επειδή δεν έχουν κινούμενα μέρη δεν ζεστένονται όπως οι μηχανικοί . Εγώ σε όσα μακ έχω αλλάξει δίσκο σε κανένα δεν χρειάστηκε να κάνω τίποτα απλά τον έβγαλα απ τον μηχανικό και τον κόλλησα στον ssd ποτέ δεν έιχα πρόβλημα ούτε με θρμοκρασίες όυτε με κάτι άλλο. Κατεβάζεις και το istats και βλέπεις άμεσα θερμοκρασίες και ταχύτητα ανεμιστήρων ανα πάσα στιγμή και αν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα επεμβαίνεις με τα προφίλ ανεμιστήρων που έχει . ΠΧ Ο επεξεργαστής έχει δίκο του αισθητήρα θερμοκρασίας
Makis Xatzidovlet Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Σας ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις θα προχωρήσω σε αντικατάσταση Δίσκου την άλλη εβδομάδα και θα σας ενημερώσω @Mp@mp1s όταν λες τον έβγαλες και τον κόλλησες τι εννοείς ;
Mp@mp1s Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Ο αισθητήρας είναι ένα καλωδιάκι κολλημένο επάνω στο μηχανικό δίσκο με ταινία , το ξεκολλάς απ τον παλιό και το κολλάς στον ssd αλλά όπως είπα και πιο πάνω και να τον βγάλεις δεν θα έχεις θέμα καθώς δεν ανεβαίνει η θερμοκρασία του σκληρού. Στα πρώτα μακ μου λέγανε στα φόρουμ ότι έπρεπε να τον βραχηκυκλώσεις για να μην λειτουργούν οι ανεμιστήρες στο φουλ σ εμένα σε 2 ιμακ και σε 2 μακ μινι και σε ενα macbook pro δεν χρειάστηκε να κάνω τίποτα απο αυτά απλά το έβγαλα απ τον μηχανικό δίσκο και το έβαλα στον ssd Γιατί να μην κρατήσεις το δίσκο όμως και απλά να προσθέσεις ακόμα έναν στη θέση του drive? Αν δεν το χρησιμοποιείς βέβαια
Makis Xatzidovlet Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 20 λεπτά πριν, Mp@mp1s είπε Ο αισθητήρας είναι ένα καλωδιάκι κολλημένο επάνω στο μηχανικό δίσκο με ταινία , το ξεκολλάς απ τον παλιό και το κολλάς στον ssd αλλά όπως είπα και πιο πάνω και να τον βγάλεις δεν θα έχεις θέμα καθώς δεν ανεβαίνει η θερμοκρασία του σκληρού. Στα πρώτα μακ μου λέγανε στα φόρουμ ότι έπρεπε να τον βραχηκυκλώσεις για να μην λειτουργούν οι ανεμιστήρες στο φουλ σ εμένα σε 2 ιμακ και σε 2 μακ μινι και σε ενα macbook pro δεν χρειάστηκε να κάνω τίποτα απο αυτά απλά το έβγαλα απ τον μηχανικό δίσκο και το έβαλα στον ssd Γιατί να μην κρατήσεις το δίσκο όμως και απλά να προσθέσεις ακόμα έναν στη θέση του drive? Αν δεν το χρησιμοποιείς βέβαια Είπα να το μην βγάλω και να μην τον βάλω παράλληλα γιατί θα χρειαστεί να βγάλω όλο το motherboard έξω για να συνδέσω το καλώδιο και να κάνω παραλληλισμό δεν είμαι και τόσο σχετικός στο θέμα computing παρόλο που τα χέρια μου πιάνουν απλά δεν θέλω αν το ρισκάρω είναι πιο εύκολη διαδικασία να βγάλω τον hdd και να Βάλω το ssd πήρα κ 500ρι και είμαι κομπλέ όσο αναφορά το μέγεθος
Mp@mp1s Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Δεν θα διαφωνήσω σχετικά με την διαδικασία, απλά για να μην ''χάσεις'' τα gb του σκληρού το είπα. Ακολούθησε κανένα βιντεάκι του youtube και θα είσαι κομπλέ, το τζάμι μην το φοβάσαι να το τραβήξεις οι μαγνήτες του είναι πολύ δυνατοί αν είναι 27αρι καλά είναι να βάλεις 2 βεντούζες gps κατά προτίμηση ή με μηχανισμό που να κλειδώνει, αν είναι 21,5 και με μια θα είσαι κομπλέ
Makis Xatzidovlet Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, Mp@mp1s είπε Δεν θα διαφωνήσω σχετικά με την διαδικασία, απλά για να μην ''χάσεις'' τα gb του σκληρού το είπα. Ακολούθησε κανένα βιντεάκι του youtube και θα είσαι κομπλέ, το τζάμι μην το φοβάσαι να το τραβήξεις οι μαγνήτες του είναι πολύ δυνατοί αν είναι 27αρι καλά είναι να βάλεις 2 βεντούζες gps κατά προτίμηση ή με μηχανισμό που να κλειδώνει, αν είναι 21,5 και με μια θα είσαι κομπλέ Ευχαριστώ για τις πληροφορίες μπαμπη θα ενημερώσω πως πήγε η εγχείρηση από βδομάδα
Mp@mp1s Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2018 Προσοχή Μάκη όχι άγχος και όλα θα πάνε καλά. Πριν βάλεις τον ssd αν έχεις κάποια εξωτερική θηκη μπορείς να κάνεις κλώνο τον αρχικό σου δίσκο και να γίνει ο καινούργιος ίδιος με τον παλιό και bootable εννοειτε και θα έχει και το recovery partition αν υπάρχει βέβαια 1
darklordvader77 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2018 Για το συγκεκριμένο μοντέλο που έχεις πέρα απ τη Software λύση (η οποία είναι τσαπατσούλικη κατ εμε και θα την απέφευγα στη θεση σου για μελλοντικα προβλήματα και ασυμβατότητες) έχεις 2 μόνιμες επιλογές για να μην ακούγονται οι ανεμιστηρες σα σκουπα στα 2 λεπτα: 1) Βάζεις αυτό το ανταπτοράκι κατά την εγκατάσταση: https://www.logicsolutions.gr/en/upgrades/installation_kits/owc-2nd-internal-ssd-installation-kit-for-all-2011-apple-imac-21-5-no-tools-cables-only/ όπου είναι συμβατό με το Apple Hardware Test και το βλέπει κανονικά το σύστημα με άλλο δίσκο πέραν της Apple. 2) ή τζαμπα λύση, βάζεις ενα κομμάτι σύρμα στο πρώτο και τελευταίο pin του αισθητήρα αν θυμάμαι καλά (το γειώνεις δηλαδή). Σα Free λύση είναι ασύμβατο με το Apple Hardware Test και απλά θα σου λέει πως δε μπορεί να ολοκληρωθεί. 1
Chris0821 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Να προσθέσω τη λύση που βρήκα με λίγο ψάξιμο παραπάνω, για το ίδιο iMac Mid 2011. Αγόρασα αυτό το καλώδιο: https://www.amazon.com/Slimline-pin-SATA-Female-Cable/dp/B0056OB8GK η από εδώ: https://www.microsatacables.com/slimline-13-pin-sata-female-to-22-pin-sata-female-cable-adpc22pf13pf12 Ακολούθησα αυτόν τον οδηγό: http://www.btobey.com/learn/imac-ssd-install.php και στο τέλος είχα ένα υπέροχο iMac με 250 GB SSD για το σύστημα με σύνδεση sata3-6GB/s και 500GB HDD για τα μεγάλα αρχεία. Και το SuperDrive στη θέση του. Και αποφεύγεις το θέμα με τον αισθητήρα θερμότητας. Μπορεί στο eBay η στο alibaba να βρεις το καλώδιο πιο φθηνό αλλά είναι πολύ μακρύ και δε θα κάνεις δουλειά. Καλή επιτυχία! Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2018 από Chris0821
Makis Xatzidovlet Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2018 Στις 5/12/2018 στις 1:08 ΠΜ, Chris0821 είπε Να προσθέσω τη λύση που βρήκα με λίγο ψάξιμο παραπάνω, για το ίδιο iMac Mid 2011. Αγόρασα αυτό το καλώδιο: https://www.amazon.com/Slimline-pin-SATA-Female-Cable/dp/B0056OB8GK η από εδώ: https://www.microsatacables.com/slimline-13-pin-sata-female-to-22-pin-sata-female-cable-adpc22pf13pf12 Ακολούθησα αυτόν τον οδηγό: http://www.btobey.com/learn/imac-ssd-install.php και στο τέλος είχα ένα υπέροχο iMac με 250 GB SSD για το σύστημα με σύνδεση sata3-6GB/s και 500GB HDD για τα μεγάλα αρχεία. Και το SuperDrive στη θέση του. Και αποφεύγεις το θέμα με τον αισθητήρα θερμότητας. Μπορεί στο eBay η στο alibaba να βρεις το καλώδιο πιο φθηνό αλλά είναι πολύ μακρύ και δε θα κάνεις δουλειά. Καλή επιτυχία! Αυτές εδώ είναι οι θερμοκρασίες το speed test του δίσκου και ολα τα σχετικά παρεπιπτόντως κρις το καλώδιο ήταν άλλο το οποίο στοίχιζε 55 ευρώ όλα καλά όλα έτοιμα περιμένω απαντήσεις για το πως σας φενονται οι θερμοκρασίες η ταχύτητα η οποία είμαι πολύ ευχαριστημένος Στις 5/12/2018 στις 1:08 ΠΜ, Chris0821 είπε Να προσθέσω τη λύση που βρήκα με λίγο ψάξιμο παραπάνω, για το ίδιο iMac Mid 2011. Αγόρασα αυτό το καλώδιο: https://www.amazon.com/Slimline-pin-SATA-Female-Cable/dp/B0056OB8GK η από εδώ: https://www.microsatacables.com/slimline-13-pin-sata-female-to-22-pin-sata-female-cable-adpc22pf13pf12 Ακολούθησα αυτόν τον οδηγό: http://www.btobey.com/learn/imac-ssd-install.php και στο τέλος είχα ένα υπέροχο iMac με 250 GB SSD για το σύστημα με σύνδεση sata3-6GB/s και 500GB HDD για τα μεγάλα αρχεία. Και το SuperDrive στη θέση του. Και αποφεύγεις το θέμα με τον αισθητήρα θερμότητας. Μπορεί στο eBay η στο alibaba να βρεις το καλώδιο πιο φθηνό αλλά είναι πολύ μακρύ και δε θα κάνεις δουλειά. Καλή επιτυχία! Λάθος το μήνυμα πήγαινε για τον νταρκ Στις 30/11/2018 στις 11:52 ΠΜ, darklordvader77 είπε Για το συγκεκριμένο μοντέλο που έχεις πέρα απ τη Software λύση (η οποία είναι τσαπατσούλικη κατ εμε και θα την απέφευγα στη θεση σου για μελλοντικα προβλήματα και ασυμβατότητες) έχεις 2 μόνιμες επιλογές για να μην ακούγονται οι ανεμιστηρες σα σκουπα στα 2 λεπτα: 1) Βάζεις αυτό το ανταπτοράκι κατά την εγκατάσταση: https://www.logicsolutions.gr/en/upgrades/installation_kits/owc-2nd-internal-ssd-installation-kit-for-all-2011-apple-imac-21-5-no-tools-cables-only/ όπου είναι συμβατό με το Apple Hardware Test και το βλέπει κανονικά το σύστημα με άλλο δίσκο πέραν της Apple. 2) ή τζαμπα λύση, βάζεις ενα κομμάτι σύρμα στο πρώτο και τελευταίο pin του αισθητήρα αν θυμάμαι καλά (το γειώνεις δηλαδή). Σα Free λύση είναι ασύμβατο με το Apple Hardware Test και απλά θα σου λέει πως δε μπορεί να ολοκληρωθεί. Όλα κομπλέ με το owc sensor παραπάνω ανέβασα θερμοκρασίες και ταχύτητα δίσκου ευχαριστώ για την βοήθεια σας Στις 29/11/2018 στις 8:17 ΜΜ, Mp@mp1s είπε Προσοχή Μάκη όχι άγχος και όλα θα πάνε καλά. Πριν βάλεις τον ssd αν έχεις κάποια εξωτερική θηκη μπορείς να κάνεις κλώνο τον αρχικό σου δίσκο και να γίνει ο καινούργιος ίδιος με τον παλιό και bootable εννοειτε και θα έχει και το recovery partition αν υπάρχει βέβαια Μπαμπης όλα καλά η εγχείρηση πέτυχε ευχαριστώ για τις βοήθειες σας αναμένω απαντήσεις όσο αναφορουν θερμοκρασίες κτλπ 1
Mp@mp1s Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Οι θερμοκρασίες είναι πολύ καλές, φαντάζομαι είναι σε κατάσταση ηρεμίας γι αυτό . Δοκιμασε να το ζορίσεις λίγο να δεις μέχρι που θα πανε. Αν και νομίζω πως δεν θα έχεις κανένα απολύτως θέμα. Και η ταχύτητα σου πολύ καλή
Makis Xatzidovlet Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 58 λεπτά πριν, Mp@mp1s είπε Οι θερμοκρασίες είναι πολύ καλές, φαντάζομαι είναι σε κατάσταση ηρεμίας γι αυτό . Δοκιμασε να το ζορίσεις λίγο να δεις μέχρι που θα πανε. Αν και νομίζω πως δεν θα έχεις κανένα απολύτως θέμα. Και η ταχύτητα σου πολύ καλή Οι θερμοκρασίες είναι σχεδόν ίδιες όταν βάζω και vuze downloader και ανοίγω δυο τρία tabs τώρα το ζόρι θα πέσει όταν ξεκινήσω να μονταρω κανα βιντεάκι το μέγιστο επιτρεπτό για τους πυρήνες ποιο είναι ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα