alex52 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Γεια χαρά σε όλους θα ήθελα μια βοήθεια από όποιον γνωρίζει . Θέλω να συνδέσω σε μια τηλεόραση η οποία έχει καμένα τα ηχεία της εξωτερικά ηχεία, αλλά δεν ξέρω εάν ο αποκωδικοποιητής υποστηρίζει αυτό που θέλω να κάνω . Έχω κάνει σύνδεση την τηλεόραση με Scart και η μοναδική θύρα που υπάρχει ελεύθερη από τον αποκωδικοποιητή είναι Coaxial Δοκίμασα κάποια ηχεία που είχα από το 5,1 σύστημα μου αλλά δεν κατάφερα κάτι. Πως θα μπορούσα να συνδέσω τα ηχεία για να έχω ήχο ;
afm Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αλέξανδρε καλησπέρα. Κατ' αρχήν θα πρέπει να δεις αν είναι θέμα καμένων ηχείων ή πρόβλημα των κυκλωμάτων του ήχου στην tv σου. Βάλε στην υποδοχή των ακουστικών της tv σου ένα ζευγάρι ακουστικά. Αν ακούσεις ήχο σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι στα ηχεία. Οι λύσεις είναι δύο: α. Αν είσαι γνώστης ανοίγεις προσεκτικά την tv σου. Βγάζεις τα ηχεία, πηγαίνεις σε ένα μαγαζί με ηλεκτρονικά και παίρνεις δύο ηχεία με το ίδιο μέγεθος και χαρακτηριστικά. Τα βάζεις πάνω και έχεις "καινούρια" tv. β. Αλλιώς παίρνεις σήμα από την υποδοχή των ακουστικών και το οδηγείς στον ενισχυτή σου όπου και θα συνδέσεις τα ηχεία (το σήμα είναι πολύ χαμηλό για να οδηγήσει κατ' ευθείαν τα ηχεία). Ο ενισχυτής μπορεί να είναι οποιοσδήποτε ενισχυτής (πχ ο ενισχυτής του 5.1 συστήματος σου) ή μπορεί να χρησιμοποιήσεις ηχεία υπολογιστή με ενσωματωμένο ενισχυτή. Εξαρτάται αποκλειστικά από τις απαιτήσεις σου στον ήχο. Το καλώδιο που θα χρησιμοποιήσεις είναι jack 3,5mm σε rca (το πιθανότερο - ανάλογα βέβαια τις εισόδους του ενισχυτή). Αν δεν ακούσεις ήχο στα ακουστικά το πρόβλημα είναι στα κυκλώματα ήχου της tv σου οπότε θα πάρεις ήχο από τον αποκωδικοποιητή. Αν με το cοaxial εννοείς την ψηφιακή έξοδο ήχου τότε πρέπει να την συνδέσεις με την αντίστοιχη ψηφιακή είσοδο ενός ενισχυτή ( με καλώδιο rca σε rca) ώστε να πάρεις ήχο από τα ηχεία. Αν δεν υπάρχει ενισχυτής με ψηφιακή είσοδο τότε αναγκαστικά θα πρέπει να πάρεις ήχο από το scart. Παίρνεις δύο αντάπτορες scart σε rca. Βάζεις τον ένα στον αποκωδικοποιητή και τον άλλο στην tv. Ρυθμίζεις το διακοπτάκι στο output στον αποκωδικοποιητή και στο input στην tv. Συνδέεις τα κίτρινα rca μεταξύ τους για την εικόνα και παίρνεις τον ήχο από τα κόκκινο - άσπρο rca του αντάπτορα του αποκωδικοποιητή. Και πάλι οδηγείς τον ήχο σε ενισχυτή καθώς το σήμα είναι πολύ χαμηλό για να οδηγήσει κατ' ευθείαν τα ηχεία. Edit: Τώρα που ξαναδιάβασα το μήνυμα σου κατάλαβα ότι η tv σου είναι μάλλον παλιά CRT. Αν όντως είναι CRT και δεν είσαι γνώστης ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ. ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑΣ. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2018 από afm
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα