Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 hours ago, aizensama24 said:

Μπορώ να πάω σε μία web design εταιρία και να της πω, θέλω να φτιάξω ένα "fb ad agency" (παράδειγμα) site για τον συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο πχ. γιατροί, και αυτή να το φτιάξει κυριολεκτικά όλο μαζί με το περιεχόμενο κτλ? και εγώ να μπορώ να ασχοληθώ μόνο με την υπηρεσία που προσφέρω (fb ads) και το marketing? μπορεί να κάνει αυτό το πράμα ακόμη και με ecommerce shop, αν της πω τι προϊόντα θέλω και από που να τα κάνει import και να γράψει τις περιγραφές κτλ?

Επίσης δε τελειώνει εκεί, γιατί προφανώς η σελίδα χρειάζεται αναβάθμιση, φτιάξιμο αν κάτι χαλάσει ή πρέπει να αλλάξει, μπορεί να χρειαστεί να κάνω και email marketing, μου προσφέρει κάλυψη σε όλα η εταιρία? επίσης πως ελέγχω τη σελίδα, έχω κάποιο κωδικό ή κάτι να με προστατεύει? θα είναι η σελίδα αρκετά ανταγωνιστική για την συγκεκριμένη αγορά?  Πολλά ερωτηματικά, δεν το έχω κάνει ποτέ,  οπότε δε ξέρω τι παίζει. Βέβαια δε θέλω να σκέφτομαι πόσο θα κοστίζουν όλα αυτά. 

Φυσικά και μπορεί να τα κάνει όλα αυτά μια εταιρεία.
Αν δεν θέλεις να σου βγει ο κούκος αηδόνι, εν το μεταξύ πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε νοιάζει εσένα πόσο θα βγει... τον πελάτη σου θα πρέπει να τον νοιάζει, τότε μπορείς να βρεις ελ. επαγγελματίες όπου το κόστος θα είναι λιγότερο.
Απλά θα πρέπει να βρεις 1 άτομο για το copy, 1 designer & 1 developer και εσύ να έχεις τον έλεγχο του συντονισμού.
Βέβαια το επικείμενο πρόβλημα είναι εμφανές στην 2η περίπτωση. 
Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι, αργεί να ξημερώσει λέει ο θυμόσοφος λαός...

Επίσης μπορείς να έχεις συνεργάτες ανάλογα το project, δηλαδή αν ο πελάτης είναι μικρός και με χαμηλό budget θα έχεις μια μικρή εταιρεία από πίσω ή πολλούς ελ. επαγγελματίες.
Αν πάλι ο πελάτης σου είναι μεγάλος, μπορείς να απευθυνθείς σε μια μεγάλη εταιρεία όπου θα πάρεις και πιο ποιοτικό αποτέλεσμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είδα ένα σεμινάριο στο Udemy που τα είχε  όλα μαζί (Ux, Ui, Frontend), βλέπω τελικά ότι όντως είναι αρκετά διαφορετικές κατηγορίες με μεγάλο βάθος και software απαιτήσεις η κάθε μία. Λέει ξεκάθαρα πάντως ότι είναι καλό να αποφεύγει ο Ux να είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία content, απλά ορίζει που θα πάει το κάθε τι και σε τι θα αναφέρεται. Γενικά και να φτάσεις στο σημείο όπου τα έμαθες όλα μετά σου μένει να κάνεις και το content το οποίο είναι ένα άλλο μεγάλο παλούκι από μόνο του...απλά respect στο web design. Μοιάζει σαν ένας κλάδος όπου είναι εφικτά μεγάλα πλεονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού με τόσο βάθος που έχει. 

Πάντως τα σεμινάρια είναι πολύ κουραστικά, 15 λεπτά για κάθε μικρό πράγμα, 1000 φορές βιβλίο το οποίο χρησιμοποιείτε και ως reference, ενώ τα σεμινάρια, πραγματικά απαιτούν να κρατάς σημειώσεις για τα ουσιαστικά πράγματα με τόση σάλτσα που έχουν. Είναι δύσκολο να βρεις κάποιο κάποιο σεμινάριο ή βιβλίο ακριβώς στο στυλ που θες, αυτό το ξέρω γιατί έχω δει πολλά και πολύ ακριβά σεμινάρια,  η τιμή καμιά φορά δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Η σάλτσα δε παλεύεται με τίποτα. Απλά πες μου αυτό που θέλω να ξέρω, μην μου το υπεραναλύεις με τη παραμικρή λεπτομέρεια που σου έρθει΄ή επιμένεις στα ίδια . Μπορώ να τα σκεφτώ και μόνος...

Επεξ/σία από aizensama24

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...