Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, vassp είπε

Λοιπόν να σας εξηγήσω γιατί συμφέρει αυτήν τη στιγμή τις τράπεζες να μας διώξουν με εθελούσιες και τα άλλα για λεφτά του λαού κλπ είναι απλά κιτρινισμός.

Ας πάρω εμένα πχ, με 36 περίπου ασφαλιστικά χρόνια πληρωμένα και ηλικία 56+ που σημαίνει, σήμερα, ότι σύνταξη παίρνω στα 60, κοστίζω στην τράπεζα περίπου 98.000 ετησίως.

Το κάνω λιανά, 5.000 μικτά το μήνα, με επιδόματα πτυχίου θέσης ευθύνης κλπ (2.500 καθαρά στην τσέπη μετά από κρατήσεις φόρου, ασφαλιστικά ταμεία κλπ) συν άλλες περίπου 2.000 εργοδοτικές εισφορές που πληρώνει έξτρα η τράπεζα, άρα τους κοστίζω περίπου 7.000Χ14=98.000 ετησίως.

Αν κάτσω άλλα 4 χρόνια μέχρι τη σύνταξη θα τους κοστίσω συνολικά περίπου 392.000.

Μου δίνουν λοιπόν 180.000 (μείον 24.000 που θα πάρει η εφορία), δηλαδή 156.000 στην τσέπη.

Τους συμφέρει ή δεν τους συμφέρει????

Τα 2000€ έξτρα ασφαλιστικές εισφορές που λες τι είναι;

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν έχω καμιά σχέση με τον τραπεζικό χώρο, αλλά ρε παιδιά κατάλαβα καλά; Σου δίνουν 120-150k όταν φεύγεις και βγεις στη σύνταξη; 

Γούρλωσε το μάτι με τα ποσά. Είχα ακούσει ότι πληρώνει καλά ο τραπεζικός τομέας, αλλά σε σύγκριση με τη μάνα μου που είχε 30 χρόνια δημόσιος υπαλληλος στα δικαστήρια παίρνει 1000 ευρώ σύνταξη και 15k εφάπαξ, κάπως ένιωσα 😛

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, whoose είπε

δεν έχω καμιά σχέση με τον τραπεζικό χώρο, αλλά ρε παιδιά κατάλαβα καλά; Σου δίνουν 120-150k όταν φεύγεις και βγεις στη σύνταξη; 

Γούρλωσε το μάτι με τα ποσά. Είχα ακούσει ότι πληρώνει καλά ο τραπεζικός τομέας, αλλά σε σύγκριση με τη μάνα μου που είχε 30 χρόνια δημόσιος υπαλληλος στα δικαστήρια παίρνει 1000 ευρώ σύνταξη και 15k εφάπαξ, κάπως ένιωσα 😛

Ενταξει εκτος τοπου και χρονου τα νουμερα που ακουγονται στα τελευταια ποστ για τον ιδιωτικο τομεα στην σημερινη Ελλαδα,μακαρι παιδες να ηταν πραγματικα ιδιωτικες οι τραπεζες να σας δινανε τα δεκαπλασια,τις εχει πληρωσει δεκαδες δις ο ελληνας φορολογουμενος δυστυχως.

Επεξ/σία από greengr21
Δημοσ.
4 ώρες πριν, vassp είπε

Λοιπόν να σας εξηγήσω γιατί συμφέρει αυτήν τη στιγμή τις τράπεζες να μας διώξουν με εθελούσιες και τα άλλα για λεφτά του λαού κλπ είναι απλά κιτρινισμός.

Ας πάρω εμένα πχ, με 36 περίπου ασφαλιστικά χρόνια πληρωμένα και ηλικία 56+ που σημαίνει, σήμερα, ότι σύνταξη παίρνω στα 60, κοστίζω στην τράπεζα περίπου 98.000 ετησίως.

Το κάνω λιανά, 5.000 μικτά το μήνα, με επιδόματα πτυχίου θέσης ευθύνης κλπ (2.500 καθαρά στην τσέπη μετά από κρατήσεις φόρου, ασφαλιστικά ταμεία κλπ) συν άλλες περίπου 2.000 εργοδοτικές εισφορές που πληρώνει έξτρα η τράπεζα, άρα τους κοστίζω περίπου 7.000Χ14=98.000 ετησίως.

Αν κάτσω άλλα 4 χρόνια μέχρι τη σύνταξη θα τους κοστίσω συνολικά περίπου 392.000.

Μου δίνουν λοιπόν 180.000 (μείον 24.000 που θα πάρει η εφορία), δηλαδή 156.000 στην τσέπη.

Αν είσαι ικανός στην δουλειά σου και αξίζεις όσα παίρνεις δεν τους συμφέρει . 

Αν μπήκες σαν αφισοκολητης κόμματος με μέσο και απλά σε πληρώνουν τους συμφέρει .

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, whoose είπε

Όχι, δεν κατάλαβες. Δίνουν κίνητρο για παραίτηση. Οι περισσότεροι δεν κατοχυρώνουν πλέον σύνταξη. Θα πρέπει να βρουν άλλου δουλειά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, vassp είπε

Κατσε δε βγαινουν ολοι στα 67 πλεον συνταξη?πως θα παρεις στα 60?δεν σε συμφερει να παρεις τα 156 τωρα?39κ τη χρονια βγαινουν και ο μισθος 2,500χ14=35κ τη χρονια μεχρι να παρεις συνταξη,ποσα να σου κοψουν απο τη συνταξη για 4 χρονια(συνηθως πληρωνουν και ασφαλεια-εισφορες με την εθελουσια για 1-2 χρονια απο οτι ξερω),αυτα ειναι τα προβληματα😛.

Επεξ/σία από greengr21
Δημοσ.
4 ώρες πριν, vagos789 είπε

Δηλαδή κανείς λογαριασμούς με δεδομένο ότι παράγεις μηδενικό έργο και είσαι μόνο μισθολογικό βάρος. Σκληρή αυτοκριτική δεν λέω ....

Δεν ειναι αυτοκριτική, ειναι η πραγματικότητα. Δυστυχώς η μεθοδολογία της μισθοδοσίας στηρίζεται στη προϋπηρεσία,τιτλους, θεση και οικογενειακή κατασταση. Ο φιλος μπορει να ειναι παλτο στη δουλεια του, μπορει να ειναι και αστερι, αλλα αυτο πρακτικα στο θεμα δεν εχει καμια σημασια. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Mansora είπε

Αν το σκέφτεσαι ακόμα σοβαρά καντο τώρα που μπορείς 

https://www.sofokleousin.gr/sygxoneysi-alpha-bank-peiraios-epi-thyrais

χωρίς να παραστεί ανάγκη αυξήσεων

Το κατάλαβαν σου λεει ποιο μ@..@ς θα μας ξαναδώσει χρηματα

Επεξ/σία από NikosKallithea
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/11/2018 στις 12:30 ΠΜ, NikosKallithea είπε

Ποιος σου το ειπε αυτό

Αυτό που το είδες ότι τα πληρώνουν οι φορολογούμενοι? 

Επεξ/σία από TitanX
Δημοσ.

ω ρε λεφτά...

Και άλλοι κάθονται και δουλεύουν για 500€ (και αν...) κι αν τους διώξουν παίρνουν το μακρύτερο.

Μετά αναρωτιόμαστε γιατί η ελληνική κοινωνία είναι διαιρεμένη.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kleo1 είπε

ω ρε λεφτά...

Και άλλοι κάθονται και δουλεύουν για 500€ (και αν...) κι αν τους διώξουν παίρνουν το μακρύτερο.

Μετά αναρωτιόμαστε γιατί η ελληνική κοινωνία είναι διαιρεμένη.

Ε γι'αυτό πάντα οι τράπεζες θεωρούνταν από τις καλές δουλειές...γιατρός, δικηγόρος, μηχανικός, τραπεζικός κτλ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θεωρούνταν ποτέ καλές δουλειές στις τράπεζες. Ξέρω άτομα που διορίστηκαν στις τελευταίες προκηρύξεις της εθνικής (προς το 2004) και έπαιρναν τον βασικό της εποχής.

Απλά όλοι οι υπόλοιποι έπεσαν κάτω μισθολογικά, ενώ οι τράπεζες ακολουθούσαν παλιά συλλογική σύμβαση που έδινε μισθό + κάποια βασικά επιδόματα (πτυχίου).

Με τα σημερινά δεδομένα βέβαια, ακόμη και το σουπερμαρκετ θεωρείται καλή δουλειά και χρειάζεται βύσμα.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Δεν θεωρούνταν ποτέ καλές δουλειές στις τράπεζες.

Ξέρω άτομα που διορίστηκαν στις τελευταίες προκηρύξεις της εθνικής (προς το 2004) και έπαιρναν τον βασικό της εποχής.

Απλά όλοι οι υπόλοιποι έπεσαν κάτω μισθολογικά, ενώ οι τράπεζες ακολουθούσαν παλιά συλλογική σύμβαση που έδινε μισθό + κάποια βασικά επιδόματα (πτυχίου).

Δεν ξέρω, αυτή την εντύπωση έχω. Καλές δουλείες και με αρκετά προνόμια. 

Μπορεί να ήταν έτσι από την άποψη της σιγουριάς - εξασφάλισης όμως. 

Επεξ/σία από zio10
Δημοσ.

Προ Κωνσταντινου Μητσοτακη ηταν απο τις καλυτερες δουλειες,απο εκει και περα πηρε την κατιουσα το πραγμα αλλα ειχαν παραμεινει καποια φιλετα τυπου Γενικη Τραπεζα κτλ και καποιες τυπου Millenium που επαιρναν τον καθενα που ηξερε να γραφει το ονομα του σωστα με διπλο μισθο 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...