Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, αγόρασα πρόσφατα (λιγότερο από μήνα) ένα Wireless Charger για το iPhone μου. Το έχω στο κομοδύνο και συνηθίζω να βάζω απριβώς δίπλα πορτοφόλι με χρεωστική πάρτα μέσα.

Εδώ και καμιά εβδομάδα όνως δεν δέχονται πουθενά την κάρτα, μάλλον έχει απομαγνητιστεί μου λένε και θα χρειαστεί να την αλλάξω. Υπάρχει περίπτωση να ευθύνεται σε αυτό ο wireless charger στον οποίο τοποθετώ δίπλα την κάρτα?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

πιο παλια ειχε τυχει πολλοι να παραπιονουνται οτι ειχαν πολλες καρτες μαζι και η μια απομαγνητιζε την αλλη.στις καινουριες καρτες όμως το μαγνητικο κομματι δεν χρησιμοποιειται πλεον αφου υπαρχει  το chip για οταν πας στο atm και το κομματι του nfc για ανεπαφες.το Nfc να επαθε κατι απο το wireless charger μου ακουγεται λιγο δυσκολο. το κακο ειναι οτι πλεον για αλλαγη καρτας πληρωνεις 5 ευρω.ουτε σε atm παιζει?την δοκιμασες?

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, poulinos είπε

πιο παλια ειχε τυχει πολλοι να παραπιονουνται οτι ειχαν πολλες καρτες μαζι και η μια απομαγνητιζε την αλλη.στις καινουριες καρτες όμως το μαγνητικο κομματι δεν χρησιμοποιειται πλεον αφου υπαρχει  το chip για οταν πας στο atm και το κομματι του nfc για ανεπαφες.το Nfc να επαθε κατι απο το wireless charger μου ακουγεται λιγο δυσκολο. το κακο ειναι οτι πλεον για αλλαγη καρτας πληρωνεις 5 ευρω.ουτε σε atm παιζει?την δοκιμασες?

Σε ATM δουλεύει. Στα POS όμως όχι, ούτε ανέπαφα ούτε εισάγωντάς τη μέσα με το PIN. Απλά είπα μπας και φταίει το wireless charger επειδή συνέβει αυτή την περίοδο και κατά τα άλλα δεν έχω αλλάξει τίποτα άλλο σχετικά με την κάρτα.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Simos805 είπε

Σε ATM δουλεύει. Στα POS όμως όχι, ούτε ανέπαφα ούτε εισάγωντάς τη μέσα με το PIN. Απλά είπα μπας και φταίει το wireless charger επειδή συνέβει αυτή την περίοδο και κατά τα άλλα δεν έχω αλλάξει τίποτα άλλο σχετικά με την κάρτα.

Με ενα γρηγορο ψαξιμο βρηκα παρα πολλες αναφορες και αρθρα για τους κινδυνους των wireless chargers και RFID και NFC chips.

Το περιεργο ειναι που δεν δουλευει οταν την εισαγεις στο POS ( οχι ανεπαφα), εκτος κ αν και στην εισαγωγη χρησιμοποιει  παλι το nfc.

Μηπως ειναι κατι προσωρινο(μου συνεβη και μενα);Μηπως για καποιο λογο μπλοκαριστηκαν οι συναλλαγες μεσω POS;

Δημοσ.
1 hour ago, chsam said:

Με ενα γρηγορο ψαξιμο βρηκα παρα πολλες αναφορες και αρθρα για τους κινδυνους των wireless chargers και RFID και NFC chips.

Το περιεργο ειναι που δεν δουλευει οταν την εισαγεις στο POS ( οχι ανεπαφα), εκτος κ αν και στην εισαγωγη χρησιμοποιει  παλι το nfc.

Μηπως ειναι κατι προσωρινο(μου συνεβη και μενα);Μηπως για καποιο λογο μπλοκαριστηκαν οι συναλλαγες μεσω POS;

στην εισαγωγη διαβαζει το Chip.το Nfc το διαβαζει οταν την πας στο πλαι και υπαρχει και το μαγνητικο το οποιο εχει καταργηθει κατα καποιο τροπο.δεν νομιζω οτι περναει πλεον κανεις καρτα με το μαγνητικο. παντως την παρασκευη αν θυμαμαι σωστα το απογευμα δεν πρεπει να επαιζαν τα Pos γενικοτερα μαλλον λογω φορτου απο black friday.

2 hours ago, Simos805 said:

ειναι παραξενο γιατι στο atm διαβαζει το chip. εκτος οπως ειπα αν ηταν την παρασκευη που επαιζε θεμα.ξαναδοκιμασε την. προσωπικα σε κατι σαν πορτοφολι για καρτες εχω μεσα παρα πολλες καρτες που ειναι nfc ,rfid και διαφορα τετοια  (καρτες τραπεζας,καρτες για πορτες κτλ) και καμια δεν εχει παθει τιποτα εδω και χρονια. μονο μαγνητικη καρτα καταφερα να απομαγνητισω.

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

γεια σας,αν γνωριζει καποιος βαζω την καρτα μου στο ατμ μου ζητα πιν ενταξει,και μετα βγαζει δεν μπορειτε να κανετε συναλλαγη με την καρτα σας?

Δημοσ.
On 22/11/2019 at 22:52, tasoylhs said:

ναι αλλα στην αναμονη συνεχεια,και τελικα κλεινουν στις 8μμ.

στειλε Facebook για να σε καλεσουν.το εχω κανει.επισης προσεχε με τα τηλεφωνα απο που θα τα καλεσεις γιατι πχ της πειραιως απο κινητο ειναι αστα να πανε η χρεωση.

On 22/11/2019 at 22:01, tasoylhs said:

γεια σας,αν γνωριζει καποιος βαζω την καρτα μου στο ατμ μου ζητα πιν ενταξει,και μετα βγαζει δεν μπορειτε να κανετε συναλλαγη με την καρτα σας?

μηπως την εχουν μπλοκαρει.αν δεν επαιζε σαν καρτα δεν θα εφτανε σε pin καν.το εχω πετυχει αυτο δηλαδη.δεν διαβαζε το Chip και δεν εφτανε καν στο Pin.β.μηπως ειναι νεα καρτα και δεν εχεις κανει ενεργοποιηση?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...