Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,  όσο πιο σύντομα μπορώ...

Πριν από αρκετές ημέρες ξεκίνησαν οι γνωστές αποσυνδέσεις (ΟΤΕ, vdsl 50, Νέα Ερυθραία). Η γραμμή έδειχνε αρκετά έως πολλά λάθη και φυσικά δήλωσα βλάβη. Προληπτικά άλλαξα splitter, φίλτρο στον συναγερμό και όλα τα καλώδια (τηλεφωνικά, ethernet κλπ). Στο σπίτι δεν υπάρχουν άλλα τηλέφωνα, μόνο ένα δίπλα στο ρούτερ. Τέλος πάντων μετά από πολλή ταλαιπωρία και μετά από μία περίπου εβδομάδα ήρθε τεχνικός τού ΟΤΕ. Όπως συμβαίνει συνήθως βρήκε την γραμμή εξαιρετική μέχρι το κουτί τού ΟΤΕ, ΔΕΝ ασχολήθηκε με το router ή το splitter και πιστεύοντας ότι πρόκειται για πρόβλημα οξείδωσης, (δυστυχώς τα καλώδια είναι εκτεθειμένα και εντελώς απροστάτευτα, έχω ζητήσει άπειρες φορές από τον ιδιοκτήτη να τα συντηρήσει), έκοψε ένα κομμάτι από το καλώδιο και το μόνωσε ξανά. Παρόλα αυτά οι νέες μετρήσεις του έδειξαν ότι η γραμμή εξακολουθεί και έχει πολλά λάθη. Ακολούθησε το γνωστό "η εσωτερική καλωδίωση έχει πρόβλημα" και μού έκλεισε ραντεβού με έναν εξουσιοδοτημένο ηλεκτρολόγο τού ΟΤΕ για να την ελέγξει.

Γνωρίζω από τώρα πως όταν έρθει ο ηλεκτρολόγος θα μου προτείνει απευθείας να τραβήξει εξωτερική γραμμή. Να λοιπόν ποιο είναι το περίεργο που μεσολάβησε και για το οποίο θα ήθελα την γνώμη σας...

Όταν έφυγε ο τεχνικός και αφού είχε κλειστεί το ραντεβού με τον ηλεκτρολόγο, έπρεπε να φύγω για κάποιες δουλειές. Επιστρέφω μετά από περίπου δύο ώρες και ανοίγω τον υπολογιστή, αφού πρώτα κάνω reset το router. Ανοίγω το διαχειριστικό, λάθη ΜΗΔΕΝ και παραμένουν στο μηδέν για πολλή ώρα (όταν υπήρχε το πρόβλημα ανέβαιναν κάθε πέντε λεπτά κατά εκατοντάδες). Αφήνω τον υπολογιστή όλη την μέρα ανοικτό, ελέγχω συνεχώς, όλα καλά και καμία αποσύνδεση. Σήμερα πάλι μηδέν στην αρχή και την στιγμή αυτή που γράφω δείχνει 6 λάθη.

Με κάποιον μαγικό τρόπο το πρόβλημα προς το παρόν δείχνει να υποχώρησε. Και το ερώτημά μου είναι (καθώς δεν περισσεύουν και πολλά χρήματα): Ακυρώνω προς το παρόν τον ηλεκτρολόγο και παρακολουθώ το πρόβλημα ή έτσι κι αλλιώς είναι καλό να έρθει για την πιθανότητα να υπάρχει όντως θέμα με τις καλωδιώσεις;

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΤΕ.jpg

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Sorry γιατί δεν έχω και μεγάλη εμπειρία... bridge taps να υποθέσω ότι εννοείς τις διάφορες τηλεφωνικές συσκευές εκτός από εκείνη που συνδέεται στο router; εάν πρόκειται περί αυτού, στο σπίτι έχω μόνο μία συσκευή. Όπως και νάχει το πρόβλημα σταμάτησε, με την διαφορά ότι βλέπω μία μικρή μείωση στο download (πριν έφτανε τα 48 με 49, τώρα είναι στα 43 με 44).

Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί ενώ το πρόβλημα υποχώρησε, ο τεχνικός δεν το είδε στις μετρήσεις και θεώρησε ότι πρέπει να έρθει ηλεκτρολόγος...

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
On 07/12/2018 at 20:56, sirtari said:

Sorry γιατί δεν έχω και μεγάλη εμπειρία... bridge taps να υποθέσω ότι εννοείς τις διάφορες τηλεφωνικές συσκευές εκτός από εκείνη που συνδέεται στο router; εάν πρόκειται περί αυτού, στο σπίτι έχω μόνο μία συσκευή. Όπως και νάχει το πρόβλημα σταμάτησε, με την διαφορά ότι βλέπω μία μικρή μείωση στο download (πριν έφτανε τα 48 με 49, τώρα είναι στα 43 με 44).

Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί ενώ το πρόβλημα υποχώρησε, ο τεχνικός δεν το είδε στις μετρήσεις και θεώρησε ότι πρέπει να έρθει ηλεκτρολόγος...

https://en.wikipedia.org/wiki/Bridge_tap

επισης αν δεις το αρχειο pdf της cyta που εβαλα πιο πανω θα καταλαβεις τι εννοω με το σωστη καλωδιωση. μπορει ο τεχνικος να ειδε μερικα errors για αυτο να μην ακυρωσε τον τεχνικο.επισης ακομα και αν παιζει η γραμμη μπορει να χανεις προς τα μεσα λογω bridge taps και για αυτο να μην τον ακυρωσε.πολλες φορες δεν φταιει το καλωδιο μεχρι μεσα αλλα οτι εχεις bridge taps. και επισης σε παρα πολλα σπιτια υπαρχει και αναπληρωματικο ζευγος.απλα θελει ατομο να ξερει να το ψαξει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα και απο μένα.

Έχω οτε vdsl 24αρα.

Ανα 2-3 μέρες κάνει αποσύνδεση. Βασικά κλείνει και ξανα ανοίγει το ρουτερ.

Έχω το speedport entry 2i.

Τα λάθη που έχω στην γραμμή είναι φυσιολογικά ή είναι πολλά?

Πήρα στον οτε κάνανε έλεγχο την γραμμή και μου είπαν οτι είναι εντάξει.

Στην φωτο δείχνω την συνδεσμολογία που έχω κάνει.

Screenshot_20190111-100903.png

1851554229_1.JPG.aaf34d4d31544b68dd9906d26018bb5e.JPG

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ.
2 minutes ago, pavloa said:

Καλημέρα και απο μένα.

Έχω οτε vdsl 24αρα.

Ανα 2-3 μέρες κάνει αποσύνδεση. Βασικά κλείνει και ξανα ανοίγει το ρουτερ.

Έχω το speedport entry 2i.

Τα λάθη που έχω στην γραμμή είναι φυσιολογικά ή είναι πολλά?

Πήρα στον οτε κάνανε έλεγχο την γραμμή και μου είπαν οτι είναι εντάξει.

Στην φωτο δείχνω την συνδεσμολογία που έχω κάνει.

Screenshot_20190111-095319.png

χωρίς τίτλο1.JPG

η καλωδιωση ειναι σωστη.αν κλεινει και ξανα ανοιγει το ρουτερ τοτε αυτο δεν ειναι αποσυνδεση αλλα ειναι προβλημα το ρουτερ.αν κανει αποσυνδεση θα σβηνει το λαμπακι του ιντερνετ και πιθανοτατα και του συγχρονισμου.αν κανει επανεκινηση το router τοτε ειναι θεμα router και εκει θα σβηνουν ολα τα λαμπακια.επισης και μεσα απο το Interface μπορει να υπαρχει καποιος timer που να λεει ποση ωρα ειναι Up το router οποτε αν κανει Reboot εκει θα μηδενισει.αν εχεις αυτο το θεμα τοτε δεν τους λες οτι κανει αποσυνδεση αλλα τους λες οτι κανει reboot μονο του το Router. ta errors εξαρτατε μετα απο ποση ωρα ειναι. απο kv παιρνεις? γιατι σε βλεπω σε vdsl να εισαι συγχρονισμενος αλλα απο την αλλη βλεπω και μεγαλο attenuation.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, poulinos είπε

η καλωδιωση ειναι σωστη.αν κλεινει και ξανα ανοιγει το ρουτερ τοτε αυτο δεν ειναι αποσυνδεση αλλα ειναι προβλημα το ρουτερ.αν κανει αποσυνδεση θα σβηνει το λαμπακι του ιντερνετ και πιθανοτατα και του συγχρονισμου.αν κανει επανεκινηση το router τοτε ειναι θεμα router και εκει θα σβηνουν ολα τα λαμπακια.επισης και μεσα απο το Interface μπορει να υπαρχει καποιος timer που να λεει ποση ωρα ειναι Up το router οποτε αν κανει Reboot εκει θα μηδενισει.αν εχεις αυτο το θεμα τοτε δεν τους λες οτι κανει αποσυνδεση αλλα τους λες οτι κανει reboot μονο του το Router. ta errors εξαρτατε μετα απο ποση ωρα ειναι. απο kv παιρνεις? γιατι σε βλεπω σε vdsl να εισαι συγχρονισμενος αλλα απο την αλλη βλεπω και μεγαλο attenuation.

Όλα τα λαμπάκια σβήνουν ακόμη και το power. Κανονική επαννεκίνηση κάνει.

Απο οτι βλεπω έχει 37 ώρες που είναι ανοιχτό το ρουτερ.

Λέε ipv4 online duration 37 ωρες.

Τι εννοείς kv? Όταν λες χαμηλό attenuation είναι καλό ή όχι που είναι χαμηλο?

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ.
4 minutes ago, pavloa said:

Όλα τα λαμπάκια σβήνουν ακόμη και το power. Κανονική επαννεκίνηση κάνει.

Απο οτι βλεπω έχει 37 ώρες που είναι ανοιχτό το ρουτερ.

Λέε ipv4 online duration 37 ωρες.

Τι εννοείς kv?

kv= τα νεα καφαο που δινουν vdsl.

εφοσον σβηνει και το Power τοτε ειναι θεμα εξοπλισμου.για 37 ωρες δεν ειναι παραξενα τα errors. τους παιρνεις τηλεφωνο οτι καθε 2-3 ημερες κανει reboot ολο το router και οχι οτι εχεις αποσυνδεση. αν θες δοκιμασε να το κανεις ενα hard reset Μηπως και στρωσει αλλιως τηλεφωνο cosmote να το δουν και αυτοι αν μπορουν να κανουν τιποτα αλλιως παιζει να σου δωσουν αλλο speedport.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, poulinos είπε

kv= τα νεα καφαο που δινουν vdsl.

εφοσον σβηνει και το Power τοτε ειναι θεμα εξοπλισμου.για 37 ωρες δεν ειναι παραξενα τα errors. τους παιρνεις τηλεφωνο οτι καθε 2-3 ημερες κανει reboot ολο το router και οχι οτι εχεις αποσυνδεση. αν θες δοκιμασε να το κανεις ενα hard reset Μηπως και στρωσει αλλιως τηλεφωνο cosmote να το δουν και αυτοι αν μπορουν να κανουν τιποτα αλλιως παιζει να σου δωσουν αλλο speedport.

Ναι απο καφάο παίρνω. Είναι σε απόσταση 500 μέτρων το καφάο.

Το attenuation που λες οτι είναι χαμηλό είναι φυσιολογικό?.

Θα το κάνω ενα hard reset και αν δω οτι συνεχίζει τα reboot τότε θα τους πάρω τηλέφωνο.

Δημοσ.
8 minutes ago, pavloa said:

Ναι απο καφάο παίρνω. Είναι σε απόσταση 500 μέτρων το καφάο.

Το attenuation που λες οτι είναι χαμηλό είναι φυσιολογικό?.

Θα το κάνω ενα hard reset και αν δω οτι συνεχίζει τα reboot τότε θα τους πάρω τηλέφωνο.

ειναι μεγαλο οχι μικρο το attenuation. ισως να εισαι και παραπανω απο 500 μετρα. ναι δοκιμασε ενα hard reset>αστο και 5-10 λεπτα εκτος ρευματος και αν το ξανακανει παρτους τηλεφωνο.απλα λες Reboot το ρουτερ.ειναι τελειως διαφορετικα προβληματα το να κανει αποσυνδεσεις με το να κανει Reboot.αν πεις αποσυνδεσεις ο αλλος θα δει μια αποσυνδεση ανα 3 ημερες και θα πει ολα ειναι εντ αξει.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, poulinos είπε

ειναι μεγαλο οχι μικρο το attenuation. ισως να εισαι και παραπανω απο 500 μετρα. ναι δοκιμασε ενα hard reset>αστο και 5-10 λεπτα εκτος ρευματος και αν το ξανακανει παρτους τηλεφωνο.απλα λες Reboot το ρουτερ.ειναι τελειως διαφορετικα προβληματα το να κανει αποσυνδεσεις με το να κανει Reboot.αν πεις αποσυνδεσεις ο αλλος θα δει μια αποσυνδεση ανα 3 ημερες και θα πει ολα ειναι εντ αξει.

ναι μεγάλο ήθελα να πω.. Οπότε δεν ειναι φυσιολικό το attenuation που είναι μεγάλο σωστά? Πάντως το καφαο το βλέπω απο εδώ που είμαι.. ένα και μοναδικό έχει στην περιοχή μου. Θα δοκιμάσω reset και βλέπουμε.. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δημοσ.
3 minutes ago, pavloa said:

ναι μεγάλο ήθελα να πω.. Οπότε δεν ειναι φυσιολικό το attenuation που είναι μεγάλο σωστά? Πάντως το καφαο το βλέπω απο εδώ που είμαι.. ένα και μοναδικό έχει στην περιοχή μου. Θα δοκιμάσω reset και βλέπουμε.. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

δειχνει  παραπανω απο 500 μετρα αλλα πολλες φορες και το καλωδιο δεν παει απευθειας.οποτε πιθανοτατα να ειναι φυσιολογικο.συν και τα χ μετρα καλωδιο μεσα στο σπιτι που υπαρχουν.απλα δεν ηξερα οτι το εχεις στα 500 μετρα που γενικα ειναι μεγαλη απσοταση. μαλλον εισαι σε μικρη περιοχη και απλα εχουν βαλει μονο ενα και δινουν σε ολους.κανε το reset και παρακολουθησε το.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, poulinos είπε

δειχνει  παραπανω απο 500 μετρα αλλα πολλες φορες και το καλωδιο δεν παει απευθειας.οποτε πιθανοτατα να ειναι φυσιολογικο.συν και τα χ μετρα καλωδιο μεσα στο σπιτι που υπαρχουν.απλα δεν ηξερα οτι το εχεις στα 500 μετρα που γενικα ειναι μεγαλη απσοταση. μαλλον εισαι σε μικρη περιοχη και απλα εχουν βαλει μονο ενα και δινουν σε ολους.κανε το reset και παρακολουθησε το.

Το καλώδιο πάει υπόγεια μετά βγαίνει εναέρια και ξανα μπαίνει υπόγεια..Οπότε το καλώδιο κάνει κύκλους :P  :P ... Πάντως άλλο καφάο δεν έχω δει και μια φορά που είχε έρθει ο οτε στον γείτονα μου ειπαν μόνο ένα υπάρχει.

Οκ θα το κάνω reset και θα το παρακολουθήσω.. Θα ενημέρωσω για την εξέλιξη σε λίγες μέρες.

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ.
5 minutes ago, pavloa said:

Το καλώδιο πάει υπόγεια μετά βγαίνει εναέρια και ξανα μπαίνει υπόγεια.. Κύκλους κάνει.. Οπότε το καλώδιο κάνει κύκλους :P  :P ... Πάντως άλλο καφάο δεν έχω δει και μια φορά που είχε έρθει ο οτε στον γείτονα μου ειπαν μόνο ένα υπάρχει.

Οκ θα το κάνω reset και θα το παρακολουθήσω.. Θα ενημέρωσω για την εξέλιξη σε λίγες μέρες.

τοτε μην ανησυχεις για το attenuation.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

τοτε μην ανησυχεις για το attenuation.

Πριν 10 λεπτά έκανα hard reset. Θα το παρακολουθήσω να δω πως θα παει.

Ευχαριστώ .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...