Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα παιδιά! Σκέφτομαι για αγορά της XFX RX 560 4gb στα 126€! Η συγκεκριμένη υλοποίηση είναι η καλύτερη (η τουλάχιστον μια από τις καλύτερες) και η ποιο φτηνή 4gb! Αυτή την στιγμή έχω την ενσωματωμένη του Ryzen 5 2400g με 8gb RAM όμως οπότε δεν αποδίδει στο Max των δυνατοτήτων της όπως έμαθα..... Πιστεύετε αξίζει να δώσω 126 για την XFX RX 560? Θα δω μεγάλη διαφορά? Επίσης ισχύει ότι άμα έχω Ryzen 5 2400G και πάρω και κάρτα της AMD θα κάνει κάτι σαν Crossfire και θα έχω καλύτερα αποτελέσματα? Το έχει κάνει κανείς? Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας παιδιά!

Edit(για όσους δεν το δουν στα σχόλια):

Λοιπόν έχουμε και λέμε. Μου λέτε να πάρω την GTX 1050ti. Ας το δούμε το θέμα. Το ξέρω ότι η gtx 1050ti είναι καλύτερη της RX560! Έχω ασχοληθεί πολύ και έχω συγκρίνει αρκετές κάρτες! Το θέμα είναι:

1. Η RX 560 έχει freesync γιατί είναι κάρτα της AMD. Ενώ με την GTX 1050ti θα αναγκαστώ να κάτσω με το απλό Vsync στα 60fps (έχω 75hz monitor)

2. Οι κάρτες τις AMD έχουν καλύτερη απόδοση με DirectX 12 και Vulkan. Οπότε σε παιχνίδια με DirectX 12 ή Vulkan έχουν ελάχιστη διαφορά η RX 560 με την Gtx 1050ti (είδα αρκετά βίντεο στο YouTube). Συν το οτι τα καινούργια games θα έχουν DirectX 12 και πολλά έχουν είδη τωρα!!!

3. Έχω επεξεργαστή AMD και από ότι ξέρω AMD CPU με AMD GPU θα συνεργάζεται καλύτερα από ότι με NVIDIA GPU.

4. Και το πιο σημαντικό..... Η ΤΙΜΗ! Η RX 560 θα μου βγει 126€ ενώ η GTX 1050ti θα μου βγει 166€. Έχουν 40 ευρώ διαφορά. 25% διαφορά τιμής!

Γενικά από ότι βλέπω στα σχόλια στο YouTube ΠΟΛΛΟΙ προτείνουν και παίρνουν κάρτες της AMD σε τέτοιες περιπτώσεις για τους 2 πρώτους λόγους!

Δεν έχω κάποιο θέμα με την GTX 1050ti, προς θεού. Απλά έκανα την έρευνα μου και κατελειξα σε αυτά τα συμπεράσματα. Βλακεία μου που δεν τα έγραψα από την αρχή ώστε να μου απαντήσετε κατευθείαν.

Επεξ/σία από Console Master0
  • Moderators
Δημοσ.
4 hours ago, Console Master0 said:

Καλημέρα παιδιά! Σκέφτομαι για αγορά της XFX RX 560 4gb στα 126€! Η συγκεκριμένη υλοποίηση είναι η καλύτερη (η τουλάχιστον μια από τις καλύτερες) και η ποιο φτηνή 4gb! Αυτή την στιγμή έχω την ενσωματωμένη του Ryzen 5 2400g με 8gb RAM όμως οπότε δεν αποδίδει στο Max των δυνατοτήτων της όπως έμαθα..... Πιστεύετε αξίζει να δώσω 126 για την XFX RX 560? Θα δω μεγάλη διαφορά? Επίσης ισχύει ότι άμα έχω Ryzen 5 2400G και πάρω και κάρτα της AMD θα κάνει κάτι σαν Crossfire και θα έχω καλύτερα αποτελέσματα? Το έχει κάνει κανείς? Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας παιδιά!

Όχι, η 560 είναι μεν καλύτερη από την ενσωματωμένη του 2400G, αλλά όχι τόσο ώστε να δικαιολογεί τα 126€.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Όχι, η 560 είναι μεν καλύτερη από την ενσωματωμένη του 2400G, αλλά όχι τόσο ώστε να δικαιολογεί τα 126€.

Σίγουρα αν σκεφτείς ότι η ενσωμάτωση ήταν free (ήταν μαζί με τον επεξεργαστή) δεν αξίζει 126€. Γενικά δεν αξίζει από άποψη απόδοσης) τιμής να πάρω καμιά. Το ξέρω αυτό! Αλλά το θέμα είναι ότι χρειάζομαι μια κάρτα γραφικών καλύτερη της Vega 11. Έστω και μια φτηνή. Επίσης εγώ όπως λέω έχω 8gb RAM και από ότι έχω ακούσει η ενσωματωμένη δεν έχει διακια της VRAM και τραβάει από την RAM και έτσι χάνω πολύ απόδοση. Γενικά πιστεύεις ότι είναι καλή η RX 560 σαν κάρτα;

• Moderators
Δημοσ.

Ναι, πώς θα μπορούσε να είχε DRAM εφ' όσον είναι μέσα στον επεξεργαστή; Πολύ χάνεις αν τον έχεις με single channel ram ή low mhz ram ή και τα 2.

Αλλά και τεζαρισμένο να τον έχεις, μεταξύ GT 1030 και GTX 1050 θα απέδιδε.

Πάρε καμία 1050 Ti. Κατά καιρούς βλέπω στις αγγελίες και μτχ 1060 (αιώνες μπροστά) στα 140-150€.

Δεν αξίζει η 560 τα λεφτά της, ποτέ δε τα άξιζε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για της απαντήσεις σας! Εκτιμώ ότι ξοδεύεται χρόνο για να με βοηθήσετε :) Λοιπόν έχουμε και λέμε. Μου λέτε να πάρω την GTX 1050ti. Ας το δούμε το θέμα. Το ξέρω ότι η gtx 1050ti είναι καλύτερη της RX560! Έχω ασχοληθεί πολύ και έχω συγκρίνει αρκετές κάρτες! Το θέμα είναι:

1. Η RX 560 έχει freesync γιατί είναι κάρτα της AMD. Ενώ με την GTX 1050ti θα αναγκαστώ να κάτσω με το απλό Vsync στα 60fps (έχω 75hz monitor)

2. Οι κάρτες τις AMD έχουν καλύτερη απόδοση με DirectX 12 και Vulkan. Οπότε σε παιχνίδια με DirectX 12 ή Vulkan έχουν ελάχιστη διαφορά η RX 560 με την Gtx 1050ti (είδα αρκετά βίντεο στο YouTube). Συν το οτι τα καινούργια games θα έχουν DirectX 12 και πολλά έχουν είδη τωρα!!!

3. Έχω επεξεργαστή AMD και από ότι ξέρω AMD CPU με AMD GPU θα συνεργάζεται καλύτερα από ότι με NVIDIA GPU.

4. Και το πιο σημαντικό..... Η ΤΙΜΗ! Η RX 560 θα μου βγει 126€ ενώ η GTX 1050ti θα μου βγει 166€. Έχουν 40 ευρώ διαφορά. 25% διαφορά τιμής!

Γενικά από ότι βλέπω στα σχόλια στο YouTube ΠΟΛΛΟΙ προτείνουν και παίρνουν κάρτες της AMD σε τέτοιες περιπτώσεις για τους 2 πρώτους λόγους!

Δεν έχω κάποιο θέμα με την GTX 1050ti, προς θεού. Απλά έκανα την έρευνα μου και κατελειξα σε αυτά τα συμπεράσματα. Βλακεία μου που δεν τα έγραψα από την αρχή ώστε να μου απαντήσετε κατευθείαν.

Επεξ/σία από Console Master0
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, Console Master0 said:

Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για της απαντήσεις σας! Εκτιμώ ότι ξοδεύεται χρόνο για να με βοηθήσετε :) Λοιπόν έχουμε και λέμε. Μου λέτε να πάρω την GTX 1050ti. Ας το δούμε το θέμα. Το ξέρω ότι η gtx 1050ti είναι καλύτερη της RX560! Έχω ασχοληθεί πολύ και έχω συγκρίνει αρκετές κάρτες! Το θέμα είναι:

3. Και το πιο σημαντικό..... Η ΤΙΜΗ! Η RX 560 θα μου βγει 126€ ενώ η GTX 1050ti θα μου βγει 166€. Έχουν 40 ευρώ διαφορά. 25% διαφορά τιμής!

1. Σωστά, δε μυρίσαμε τα νύχια μας ότι έχεις 75Hz freesync monitor :D [τώρα το έβαλες στο πρώτο ποστ]

2. Οριακά σωστά, αλλά και πάλι δεν το καλύπτει παρά μόνο σε εξαιρέσεις.

3. Υπήρχε σε προσφορά η 570/4GB (χαοτική διαφορά από 560 και πολύ πάνω από 1050Ti) στα 140€ από Πλαίσιο, για αρκετές ημέρες. Τώρα υπάρχει αυτό: https://www.skroutz.gr/s/14016011/MSI-Radeon-RX-570-8GB-ARMOR-8G-OC.html

Και δεδομένου αυτού https://www.techpowerup.com/reviews/Sapphire/RX_570_Pulse/30.html ότι δηλαδή η 4GB 570 έχει διπλάσιες επιδόσεις από 1050 και 560, με μόλις 37% παραπάνω τιμή, εγώ προσωπικά θα πήγαινα χωρίς δεύτερη σκέψη σε αυτήν, δεδομένου και του freesync monitor.

Επεξ/σία από GeorgeMan
  • Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GeorgeMan είπε

1. Σωστά, δε μυρίσαμε τα νύχια μας ότι έχεις 75Hz freesync monitor :D 

2. Οριακά σωστά, αλλά και πάλι δεν το καλύπτει παρά μόνο σε εξαιρέσεις.

3. Υπήρχε σε προσφορά η 570/4GB (χαοτική διαφορά από 560 και πολύ πάνω από 1050Ti) στα 140€ από Πλαίσιο, για αρκετές ημέρες. Τώρα υπάρχει αυτό: https://www.skroutz.gr/s/14016011/MSI-Radeon-RX-570-8GB-ARMOR-8G-OC.html

Και δεδομένου αυτού https://www.techpowerup.com/reviews/Sapphire/RX_570_Pulse/30.html ότι δηλαδή η 4GB 570 έχει σχεδόν διπλάσιες επιδόσεις από 1050 και 560, με μόλις 37% παραπάνω τιμή, εγώ προσωπικά θα πήγαινα χωρίς δεύτερη σκέψη σε αυτήν, δεδομένου και του freesync monitor.

Τέλειος! Τώρα με καταλαβαίνεις έτσι? btw σκεφτόμουν και εγώ για την RX 570 8gb (ΤΟΥΜΠΑΝΟ!!!!!!) απλά έχω 450W PSU και άσε που είναι πάρα πολύ καλή και καλύπτει τις ανάγκες μου και με το παραπάνω οπότε ουσιαστικά θα μου ήταν άχρηστη μετά από ένα σημείο και θα έδινα τσάμπα τόσο λεφτά. Να πάω στην XFX RX 560 στα 126 και να κρατήσω τα λεφτά για μελλοντικό update? Τι λες?

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεδομένου πως η 560 ήδη αγκομαχάει για περσινούς τίτλους σε full hd, δε θα μπορούσα να την προτείνω για να γλυτώσεις ένα 50ρικο... Δεν θα παίξεις κάτι που δεν παίζεται με τον 2400G, έστω και με παραχωρήσεις. Ποιο 450W psu έχεις;

Βέβαια αν είναι ΟΚ με τις απαιτήσεις σου, προχώρα...

Επεξ/σία από GeorgeMan
Δημοσ.
Στις 26/11/2018 στις 3:29 ΜΜ, GeorgeMan είπε

Δεδομένου πως η 560 ήδη αγκομαχάει για περσινούς τίτλους σε full hd, δε θα μπορούσα να την προτείνω για να γλυτώσεις ένα 50ρικο... Δεν θα παίξεις κάτι που δεν παίζεται με τον 2400G, έστω και με παραχωρήσεις. Ποιο 450W psu έχεις;

Βέβαια αν είναι ΟΚ με τις απαιτήσεις σου, προχώρα...

Συγνώμη φίλε που δεν απάντησα πιο πριν. Για κάποιον περίεργο λόγο δεν μου εμφανίζει ειδοποίηση ότι μου απάντησες.... Anyway! Λοιπόν έχω το Corsair VS450. btw έχω δοκιμάσει πολλούς τίτλους με την ενσωματωμένη (να είναι καλά το FitGirl) και με το ζόρι πιάνει 720p 40fps (με low settings φυσικά) στα βαριά games του 2018. Γενικά έχει χάλια απόδοση! Αν μπορώ να παίζω 800-900p 50fps στα low με την RX 560 θα είμαι μια χαρά (που από ότι είδα στο YouTube θα μπορώ άνετα)! Μην ξεχνάς ότι εγώ θα πάρω την καλύτερη υλοποίηση η ποια βγήκε Οκτώβριο του 20176! Θα έχω και το Freesync μου! Όλα τέλεια! Σε ευχαριστώ για όλα!

• Moderators
Δημοσ.

Θα απογοητευτείς... Αλλά οκ, αφού από την αρχή ήσουν αποφασισμένος τσάμπα κάναμε την κουβέντα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και την κορυφαια υλοποιηση της 560 να παρεις η καρτα ειναι σαπακι,πηγαινε σε 570,freesynch? τι να το κανεις ...πιο πατο δεν εχει

Επεξ/σία από 3DJIN
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, GeorgeMan είπε

Θα απογοητευτείς... Αλλά οκ, αφού από την αρχή ήσουν αποφασισμένος τσάμπα κάναμε την κουβέντα...

3 ώρες πριν, 3DJIN είπε

και την κορυφαια υλοποιηση της 560 να παρεις η καρτα ειναι σαπακι,πηγαινε σε 570,freesynch? τι να το κανεις ...πιο πατο δεν εχει

Παιδιά ξέρετε κάτι που δεν ξέρω???? Εγώ είδα videos με benchmarks στο YouTube και τα πράγματα είναι εντελώς αντίθετα από ότι μου τα λέτε! Είδα την RX 560 να έχει από 80-90% (αναλόγως το game) από την ενσωματωμένη του Ryzen 5 2400G! Και φυσικά όπως είπα και πριν εγώ έχω 8gb RAM οπότε δεν κερδίζω την πλήρη απόδοση της ούτως ή άλλως!

Έχω παραλάβει την RX 560 αλλά δεν την έχω ανοίξει ακόμα. ΑΝ ξέρετε κάτι που δεν ξέρω σας παρακαλώ πείτε το μου για να ξέρω! Ξανα λεω.... Δεν ειμαι fanboy, δεν ειμαι προκατελημενος! Προσπαθω να κανω την καλυτερη επιλογη! Επίσης φίλε μου GorgeMan ποτέ μια συζήτηση δεν είναι τσάμπα! Με βοηθάτε να καταλήξω κάπου και αυτό είναι σημαντικό, άσχετα που θα καταλήξω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...