Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

απολύομαι σε 1 βδομάδα από 8-μηνο κοινωφελές πρόγραμμα (μέσω ΟΑΕΔ) και έχω βρει μια άλλη 8-μηνη προκύρηξη ΣΟΧ στη ΔΕΗ η οποία λήγει 3/12 (σε 1 εβδομάδα).
Κάτι άκουσα ότι πρέπει να παρέλθει χρονικό διάστημα 4-μηνών προτού δηλώσω ξανά θέσεις για το δημόσιο...
Ισχύει κάτι τέτοιο ή δεν ισχύει στα κοινωφελή προγράμματα..
Και αν ναι, μπορεί κάποιος με κάποιο ΦΕΚ να μου το δείξει?

Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα σοχ δε μπορείς να έχεις δυο διαδοχικές συμβάσεις σε ένα χρόνο είναι γεγονός. Το ΦΕΚ μπορείς να το βρεις και μόνος σου αλλα αυτό αναφέρεται ρητά κατά κανόνα και στις προκυρηξεις. 

Επεξ/σία από paylidis
  • Sad 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ.

Το κοινωφελές πρόγραμμα θεωρείται ΣΟΧ ή όχι? Ισχύει και στα κοινωφελή?
Ποιο είναι το χρονικό διάστημα που περιμένεις τελικά, κάποιοι μου λένε 4 μήνες και αλλού (σε άρθρο του 2015) είδα ότι είναι 8 μήνες.
Προφανώς θα ρωτήσω, απλά πέφτουν και τα 2 την ίδια ημέρα (λήξη σύμβασης του ενός και λήξη προθεσμίας του άλλου)

έψαξα και βρήκα και αυτό σε ένα ΦΕΚ ( (άρθρο 2 παρ. 6 του ν.3260/2004))

"Σε κάθε περίπτωση, οι υποψήφιοι που έχουν οκτώ (8) μήνες απασχόλησης και άνω μέσα σε συνολικό χρόνο δώδεκα (12) μηνών μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής, κατατάσσονται όμως στους συντασσόμενους πίνακες μετά τους συνυποψήφιους τους που δεν έχουν καλύψει οκτώ (8) μήνες απασχόλησης σε συνολικό χρόνο δώδεκα (12) μηνών και προσλαμβάνονται μόνον εφόσον δεν είναι δυνατή η κάλυψη του απαιτούμενου αριθμού προσλήψεων από τους προηγούμενους υποψηφίους"

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ξερεις παντως ότι με την υποβολή της αιτησης σε ΔΕΗ ,ΔΕΔΔΗΕ κανεις μια υπεθυνη δηλωση ότι :

(Η Ημερομηνια είναι από παλια προκυρηξη)

Επισης δεν υπαρχει καμμια απολυτως περιπτωση ανανέωσης της συμβασης .

11.png

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπότε τι παίζει με αυτή τη σύμβαση που έχω τελικά :(
Είναι ΣΟΧ ή είναι ΚΟΧ (?) όπως το είδα αλλού? Απλά μου γράφει "ορισμένου χρόνου" στη σύμβαση.
Και επίσης είδα και αυτό από εδώ και έπαθα μια χαρμολύπη:

"Στο κώλυμα της οκτάμηνης απασχόλησης δεν συνυπολογίζονται:
- Ο χρόνος απασχόλησης με Σύμβαση Μίσθωσης ΄Εργου (ΣΜΕ).
- Ο χρόνος απασχόλησης σε Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ).
- Ο χρόνος με καθεστώς μερικής απασχόλησης (ν.3250/2004 ΦΕΚ 124/Α/7.7.2004).

.........

Σε κάθε περίπτωση, οι υποψήφιοι που έχουν οκτώ (8) μήνες απασχόλησης και άνω μέσα σε συνολικό χρόνο δώδεκα (12) μηνών μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής, κατατάσσονται όμως στους συντασσόμενους πίνακες μετά τους συνυποψήφιους τους που δεν έχουν καλύψει οκτώ (8) μήνες απασχόλησης σε συνολικό χρόνο δώδεκα (12) μηνών και προσλαμβάνονται μόνον εφόσον δεν είναι δυνατή η κάλυψη του απαιτούμενου αριθμού προσλήψεων από τους προηγούμενους υποψηφίους (άρθρο 2 παρ. 6 του ν.3260/2004)."

Επεξ/σία από vlzvl
Δημοσ.

Φυσιολογικα ΚΟΧ εισαι αλλα αρχικα ρωτα για λεπτομερειες της συμβασης σου στον φορεα που εργαζεσαι και μετα ενα τηλεφωνο στον ΟΑΕΔ και ΔΕΗ να εισαι σιγουρος.

Στα ΣΟΧ της ΔΕΗ παιζει μεγαλο ρολο η ανεργια για μορια, εσυ θα εχεις μηδεν....

• Thanks 1
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Στα ΣΟΧ της ΔΕΗ παιζει μεγαλο ρολο η ανεργια για μορια, εσυ θα εχεις μηδεν....

ε ναι :) Το ξέρω ότι έχω μηδαμινές πιθανότητες, απλά θα το κάνω για την πρώτη εμπειρία με τα σοχ και ότι πιάσω...

Δημοσ.

εαν εισαι ξεκαθαρα σαν ΚΟΧ πιθανώς να μπορεις να κανεις...αλλα συνηθως τα βαφτίζουν κοινοφελούς ενω στην πράξη ειναι ΣΟΧ αυτα τα προγράμματα

Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

εαν εισαι ξεκαθαρα σαν ΚΟΧ πιθανώς να μπορεις να κανεις...αλλα συνηθως τα βαφτίζουν κοινοφελούς ενω στην πράξη ειναι ΣΟΧ αυτα τα προγράμματα

Όπως και να'χει, θα πεταχτώ από τον ΟΑΕΔ μου να ρωτήσω τι είδους σύμβαση έχω (θα την πάω καλού κακού) και επ'ευκαιρία να ρωτήσω και εάν δικαιούμαστε ταμείο ανεργίας κ εάν ισχύει τίποτα ειδικό για εμάς...

Όπως και να'χει, εάν είμαι ΣΟΧ θα με απορρίψουν, εάν είμαι ΚΟΧ θα μπω στους "αναπληρωματικούς" και θα παίξω μπάλα και αν στο 90', κάπως έτσι φαίνεται να είναι το θέμα... Ευχαριστώ όλους :(

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, vlzvl είπε

επ'ευκαιρία να ρωτήσω και εάν δικαιούμαστε ταμείο ανεργίας κ εάν ισχύει τίποτα ειδικό για εμάς...

Φυσικα και δικαιουσε, οι οροι και προυποθεσεις ειναι οι ιδιοι, αρκει να εχεις τα απαραιτητα ενσημα.Τουλαχιστον 125 ενσημα το τελευταιο 14μηνο χωρις να μετρανε οι δυο τελευταιοι μηνες απο την ληξη της συμβασης.

Δημοσ.
Στις 26/11/2018 στις 11:02 ΜΜ, chsam είπε

Φυσικα και δικαιουσε, οι οροι και προυποθεσεις ειναι οι ιδιοι, αρκει να εχεις τα απαραιτητα ενσημα.Τουλαχιστον 125 ενσημα το τελευταιο 14μηνο χωρις να μετρανε οι δυο τελευταιοι μηνες απο την ληξη της συμβασης.

ευχαριστώ, κάτι τέτοιο μου είπανε στο γραφείο προσωπικού...
Ισχύει όμως και το ότι πρέπει να έχω 80 ένσημα και στον προηγούμενο χρόνο ή όχι (που δεν έχω). Κάπου διάβασα ότι πρέπει κάποιος να έχει 80 + 80 ενσημα στον προηγούμενο και στον τρέχωντα χρόνο (της εργασίας) αν κάνει πρώτη φορά ταμείο ανεργίας...

Συγκεκριμένα, από εδώ:

"Αν ο άνεργος επιδοτείται για πρώτη φορά:

Για τον άνεργο που επιδοτείται για πρώτη φορά, ο ελάχιστος αριθμός ημερομισθίων που πρέπει να έχει συμπληρώσει για να δικαιούται να λάβει επίδομα είναι 80 κατ’ έτος την τελευταία διετία πριν την υποβολή της αίτησης για την επιδότησή του, εκ των οποίων τα 125 ημερομίσθια πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο 14μηνο χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι πριν την απόλυση μήνες. 

Επίσης, επίδομα ανεργίας λαμβάνει και ο εργαζόμενος που κατά τα δύο έτη πριν την καταγγελία ή τη λήξη της σύμβασής του έχει πραγματοποιήσει 200 ημέρες εργασίας (χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι μήνες) και όχι λιγότερες από 80 ημέρες εργασίας κάθε έτος."

κλαίω? 😪

Δημοσ.

Αν ειναι οντως κοινωφελες εκει που εισαι τωρα τοτε δεν εχεις κωλημα οχταμηνου, αλλα οπως ειπωθηκε και παραπανω θελει ψαξιμο (επιδης οι μηνες σε κοινωφελες μετρανε σε ΣΟΧ αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν μετρανε σαν χρονος ανεργιας ή σαν πιθανη προυπηρεσια).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vlzvl είπε

ευχαριστώ, κάτι τέτοιο μου είπανε στο γραφείο προσωπικού...
Ισχύει όμως και το ότι πρέπει να έχω 80 ένσημα και στον προηγούμενο χρόνο ή όχι (που δεν έχω). Κάπου διάβασα ότι πρέπει κάποιος να έχει 80 + 80 ενσημα στον προηγούμενο και στον τρέχωντα χρόνο (της εργασίας) αν κάνει πρώτη φορά ταμείο ανεργίας...

Συγκεκριμένα, από εδώ:

"Αν ο άνεργος επιδοτείται για πρώτη φορά:

Για τον άνεργο που επιδοτείται για πρώτη φορά, ο ελάχιστος αριθμός ημερομισθίων που πρέπει να έχει συμπληρώσει για να δικαιούται να λάβει επίδομα είναι 80 κατ’ έτος την τελευταία διετία πριν την υποβολή της αίτησης για την επιδότησή του, εκ των οποίων τα 125 ημερομίσθια πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο 14μηνο χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι πριν την απόλυση μήνες. 

Επίσης, επίδομα ανεργίας λαμβάνει και ο εργαζόμενος που κατά τα δύο έτη πριν την καταγγελία ή τη λήξη της σύμβασής του έχει πραγματοποιήσει 200 ημέρες εργασίας (χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι μήνες) και όχι λιγότερες από 80 ημέρες εργασίας κάθε έτος."

κλαίω? 😪

Δεν ανεφερες οτι θα βγεις πρωτη φορα και κακως κ γω το θεωρησα δεδομενο οτι δεν εισαι "νεος", αλλα αφου το γραφει στην σελιδα του οαεδ, ετσι θα ειναι....Αλλα φυσικα δεν θα σου παρουν κ το κεφαλι αν κανεις εσυ την αιτηση, στην τελικη απλα  θα απορριφθεις.Δε  χανεις κατι...

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Χαίρετε, θέλω να κάνω μια ερώτηση που αφορά το οκτάμηνο κώλυμα και τι ακριβώς ισχύει με αυτόν τον περιορισμό. Έχουμε και λέμε, 24 Μαρτίου τελειώνω την εργασία μου, ήμουν στο πρόγραμμα με τους 5500 πτυχιούχους του ΟΑΕΔ διάρκειας ενός χρόνου. Πρόσφατα ανακάλυψα δύο προκηρύξεις που με ενδιαφέρουν, είναι ΣΟΧ μέσω ΑΣΕΠ όπου και στις δύο αναγράφεται ο περιορισμός του οκτάμηνου κωλύματος. Με αφορά το οκτάμηνο κώλυμα ή όχι;  Το κώλυμα αφορά οποιονδήποτε φορέα του δημοσίου ή ευρύτερου δημοσίου ή ο περιορισμός αφορά μόνο τις ΣΟΧ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...