Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το να γεμίσεις το χώρο, πως ακριβώς το εννοείς; Όσο περισσότερα τόσο καλύτερα γιατί λύνεται σε μεγάλο βαθμό το θέμα με τις ακυρώσεις και τα στάσιμα καθώς και οι φασικές διαφορές. 

Δημοσ.

500 ευρω για ενα sub ειναι μια χαρα γεμιζει για πλακα ο χωρος

χρηση; μουσικη ταινιες; τι ειναι το υπολοιπο συστημα σου ;

Δημοσ.

Εφ' όσον μιλάμε για ένα subwoofer και το αρχικό budget είναι 500 ευρώ, μέχρι πόσο πάνω περιθώριο μπορείς να φτάσεις; Μπορείς ας πούμε να το φτάσεις στα 900 ευρώ και να πάρεις ένα SVS PB2000 και να τελειώνει το ζήτημα.

Ο τετράγωνος χώρος όμως είναι εκείνος με τα περισσότερα προβλήματα ακουστικής. Για να το φέρεις να παίξει σωστά ένα subwoofer σε τετράγωνο χώρο θα δυσκολευτείς πολύ.

• Like 1
Δημοσ.

JAMO S 626 HCS Black αυτο το σετακι σκέφτομαι απο ηχεια... Και ίσως προσθέσω ακομα 2 μικρά..Ενισχυτή το κοιταω ακομα.... Αρχικα το budget είναι 500 ευρώ για να παρω κατι αξιοπρεπές στο μελλον(3 μηνες) μπορω να διαθεσω αλλα τοσα...καλυτερα να περιμένω? Να παρω ενα των 1000? Η δυο των 500?χρήση ταινίες(60%) μουσική(30%) gaming (10%)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλύτερα να δεις κάποιο καλύτερο σετ ηχείων και αφού θα έχεις subwoofer δεν χρειάζεται να ξοδευτείς σε ηχεία δαπέδου. Μια χαρά θα παίξεις με ένα μεγάλο ηχείο βάσης για εμπρός + sub και έτσι τα επιπλέον λ7 που θα έδινες για ηχείο δαπέδου, θα πάνε σε ένα ποιοτικότερο βάσης.

Δες την ολοκαίνουργια σειρά σειρά Signature E της Polk Audio.

Αριστερό-δεξί S20e

Κεντρικό S30e ή το S35e εάν θες να έχει μικρό ύψος και να μην εμποδίζει μπροστά από την TV.

Surround S15e

Subwoofer HTS12

Ενισχυτής A/V Denon AVR-X1500H ή αν είσαι λίγο πιο μερακλής, τον AVR-X2500H. Επτακάναλοι αμφότεροι φυσικά εάν θελήσεις μελλοντικά να στήσεις Dolby Atmos σε 5.1.2. Ο 2500 έχει και δεύτερη έξοδο HDMI αν αποφασίσεις να βάλεις και projector χωρίς να βάζεις και να βγάζεις καλώδια.

Και έχεις φτιάξει κάτι πολύ σπουδαίο για τα 30 τ.μ.

Επεξ/σία από Pleo
Δημοσ.

Θεμα στο χώρο δεν εχω ολα λύνονται... Αρχικα ειχα στο νου μ 1500 ευρω budget αλλα θελω κατι σωστό και με προοπτικες για upgrade μελλοντικα.... Ευχαριστώ πολυ για τις συμβουλες σας.... Με τον ηχο εχω επαφη μονο σαν ραδιοφωνικός παραγωγός οπότε μ λυνεται τα χερια γτ τοσες γνώσεις δεν τις ειχα... 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Pleo είπε

Εφ' όσον μιλάμε για ένα subwoofer και το αρχικό budget είναι 500 ευρώ, μέχρι πόσο πάνω περιθώριο μπορείς να φτάσεις; Μπορείς ας πούμε να το φτάσεις στα 900 ευρώ και να πάρεις ένα SVS PB2000 και να τελειώνει το ζήτημα.

Ο τετράγωνος χώρος όμως είναι εκείνος με τα περισσότερα προβλήματα ακουστικής. Για να το φέρεις να παίξει σωστά ένα subwoofer σε τετράγωνο χώρο θα δυσκολευτείς πολύ.

Συμφωνώ...

Και γι αυτό θα πήγαινα σε δύο https://www.skroutz.gr/s/6150406/Klipsch-R-12SW.html

Πολύ καλά για ταινίες και «στήνονται» εύκολα στον χώρο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχει νόημα το συγκεκριμένο Klipsch. Περίπου ίδιο με το Polk είναι (ελαφρώς χειρότερο μάλιστα) οπότε καλύτερα το Polk που ματσάρει και αισθητικά με τα υπόλοιπα Polk.
Ούτε στήνεται εύκολα στο χώρο. Έχει το bass reflex στην πλάτη άρα ξεχνάς την τοποθέτηση κοντά σε τοίχο εκτός αν θέλεις να ακούς τον αέρα από το port συνεχώς. Το Polk από την άλλη έχει την εκτόνωση στο κάτω μέρος και έχει και flowport.

Μια χαρά θα του βγει το σύστημα εκεί γύρω στο 1,5Κ και θα είναι σούπερ στο σαλόνι του.

Απλά να σιγουρέψει ότι θα το πάρει από κατάστημα που θα μπορέσει να του δώσει after sales service σε ό,τι θα θέλει να ρωτήσει, γιατί οι σύγχρονοι ενισχυτές AV είναι πολύπλοκοι και οι ρυθμίσεις πολλές.

Επεξ/σία από Pleo
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pleo είπε

Δεν έχει νόημα το συγκεκριμένο Klipsch. Περίπου ίδιο με το Polk είναι (ελαφρώς χειρότερο μάλιστα) οπότε καλύτερα το Polk που ματσάρει και αισθητικά με τα υπόλοιπα Polk.
Ούτε στήνεται εύκολα στο χώρο. Έχει το bass reflex στην πλάτη άρα ξεχνάς την τοποθέτηση κοντά σε τοίχο εκτός αν θέλεις να ακούς τον αέρα από το port συνεχώς. Το Polk από την άλλη έχει την εκτόνωση στο κάτω μέρος και έχει και flowport.

Μια χαρά θα του βγει το σύστημα εκεί γύρω στο 1,5Κ και θα είναι σούπερ στο σαλόνι του.

Απλά να σιγουρέψει ότι θα το πάρει από κατάστημα που θα μπορέσει να του δώσει after sales service σε ό,τι θα θέλει να ρωτήσει, γιατί οι σύγχρονοι ενισχυτές AV είναι πολύπλοκοι και οι ρυθμίσεις πολλές.

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. (Μερικώς).

Ναι χρειάζεται κάποια απόσταση από τον τοίχο, όχι αναγκαστικά μεγαλύτερη από 40 - 50 cm.

Τα έχω (2) και με αυτήν την απόσταση είναι μια χαρά. Μάλιστα αν τα βάλεις σε 90 μοίρες ανά τον άξονα τους μηδενίζεις οποιαδήποτε στάσιμα. 

Ναι δεν έχουν flowport. Έχουν όμως πολύ καλό έλεγχο, και δεν « τραβάνε» μετά από απότομες διεγέρσεις. (Εκρήξεις κλπ).

Βέβαια ο καθένας πρέπει να ακούσει τα ηχεία του και να δει τι του ταιριάζει.

Ενα (και για μένα το σημαντικότερο) πλεονέκτημα είναι ότι δεν είναι τόσο άκυρο σε μουσική, για να αναγκάζομαι να μπάινω στα settings και να το βγάζω εκτός.

Το VELODYNE πχ  το οποίο ‘έχει την απόλυτη ισχύ και έλεγχο είναι πολύ «μουντό» σε μουσική.

Βέβαια από την άλλη σε μια υλοποίηση αυτού του budget, το βλέπω λίγο overkill αλλά γούστα είναι αυτά. Εγώ θα έδινα κάτι παραπάνω σε ενισχυτή. 

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Jiakometi είπε

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. (Μερικώς).

Ναι χρειάζεται κάποια απόσταση από τον τοίχο, όχι αναγκαστικά μεγαλύτερη από 40 - 50 cm.

Τα έχω (2) και με αυτήν την απόσταση είναι μια χαρά. Μάλιστα αν τα βάλεις σε 90 μοίρες ανά τον άξονα τους μηδενίζεις οποιαδήποτε στάσιμα. 

Ναι δεν έχουν flowport. Έχουν όμως πολύ καλό έλεγχο, και δεν « τραβάνε» μετά από απότομες διεγέρσεις. (Εκρήξεις κλπ).

Βέβαια ο καθένας πρέπει να ακούσει τα ηχεία του και να δει τι του ταιριάζει.

Ενα (και για μένα το σημαντικότερο) πλεονέκτημα είναι ότι δεν είναι τόσο άκυρο σε μουσική, για να αναγκάζομαι να μπάινω στα settings και να το βγάζω εκτός.

Το VELODYNE πχ  το οποίο ‘έχει την απόλυτη ισχύ και έλεγχο είναι πολύ «μουντό» σε μουσική.

Βέβαια από την άλλη σε μια υλοποίηση αυτού του budget, το βλέπω λίγο overkill αλλά γούστα είναι αυτά. Εγώ θα έδινα κάτι παραπάνω σε ενισχυτή. 

Δεν διαφωνούμε ότι δύο sub είναι καλύτερα από ένα. Αυτό είναι γνωστό και στις πέτρες γιατί λύνονται πολλά προβλήματα.

Εκεί που διαφωνώ είναι ότι αφ' ενός είναι σχεδόν ανεπαίσθητα καλύτερο το Polk σε specs σε σχέση με το Klipsch, ταιριάζει και σε εμφάνιση με τα υπόλοιπα, και αφ' ετέρου λόγω της διαχείρισης του port (στο κάτω μέρος και με ειδικό διαχύτη) είναι και πιο εύκολο στην τοποθέτηση.

Επίσης μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον να προστεθεί ένα δεύτερο sub οποιαδήποτε στιγμή. Είναι σίγουρα καλύτερα τα δύο sub από ένα, αλλά ακόμα καλύτερα είναι ένα sub από κανένα!

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Αν μπορεί να πάει στον 2500H καλύτερα θα είναι, αλλά και ο 1500Η μια χαρά θα τον καλύψει στο σαλόνι του.

• Like 1
Δημοσ.

Πληροφοριακά έχω ένα 30άρι Sub της Teufel m 5500 sw thx πάνω σε ένα denon 4300Η.
Το Sub είναι από τις παλιές καλές σειρές που έβγαλε η εταιρία.
Μεταχειρισμένο αν βρεθεί,κάνει κανα 250-300.
Το μπάσο που βγάζει δεν το ακούς μόνο,αλλά το νιώθεις και στο σώμα σου .
Αν έχετε όρεξη για μεταχειρισμένο.....

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα παίδες και καλή χρονιά.

Θέλω να συμπληρώσω το σύστημα μου με ένα subwoofer. ΔΕΝ έχω τρελές απαιτήσεις αλλά κι ούτε τρελό budget. 

Δεν έχω πρόβλημα να δώ μεταχειρισμένο. Απο διαφορες αγγελίες που βλέπω, πωλούνται sub 5-10ετίας, αλλά θεωρώ πως είανι πολύ "γαϊδούρια" (δε ξέρω κιολας ποσο μεγάλο χρειάζομαι, ή αν το "χρειάζομαι" ειναι υποκειμενικό

Ο χώρος ειναι ένα σαλόνι (σαλοκουζίνα), οπου μονο το σαλόνι ειναι περίπου 25τ.μ. ύψους 2.90μ.

Το σύστημα αποτελείται απο έναν Yamaha RX A550, B&W 602 S2, B&W CC6 S2, B&W 685 

Μουσική δε πολύ ακούω, ταινίες κυρίως και λιγο ps4. Βέβαια, διαβάζω οτι το τάδε sub δε κάνει για μουσική (δε κατανοώ τι σημαίνει το δε "κάνει") κτλ. Οπότε αν ισχύει θα ήθελα κάτι ενδιάμεσο...

Μπάτζετ 200-250ε. 

Υ.Γ. στα 250 τονιζω πως βρισκω αρκετά μτχ subs, απλά φαίνονται πολύ "μεγάλα"! Δηλ 12ιντσα με 200-300W (κι αυτό ελέγχεται βέβαια, αν ισχύει)

Δημοσ.

δωσε κατι παραπανω και παρε αυτον που πηρα και θα με θυμασαι ,σε σαλονι 50τμ (ελεγα για 2 αλλα μολις το εβαλα τελειωσε η ιστορια του δευτερου,https://www.amazon.de/dp/B00OOSAELO/?coliid=IVW8TNEX651XY&colid=14Z4EEQP32BLF&psc=0&ref_=lv_ov_lig_dp_it

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...