Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, antbyron είπε

thread resurrection.

Προσπαθώ να μπω σε κέτωση για να χάσω λίγα κιλά. Όχι πολλά είμαι στα 80 και θέλω να πάω 73. Έχω κόψει εντελώς την ζάχαρη εκτός από την ζάχαρη που παίρνω από τα φρούτα(20-25 γραμμάρια). Αναρωτιέμαι πρέπει να κόψω και τα φρούτα; Η ζάχαρη που προσλαμβάνω από τα φρούτα εμποδίζουν την κέτωση;

20 λεπτά πριν, antbyron είπε

1.75, 40 ετών άντρας. Γυμναστική κάνω μόνο το καλοκαίρι, κολύμπι συγκεκριμένα.

Μπράβο που έκοψες τη ζάχαρη. Κόψε και το ψωμί και όλα τα συναφή, φρυγανιές κλπ. Εγώ ξεκίνησα από το Σεπτεμβριο IF με ένα παράθυρο 8 ωρών και κόβοντας κάθε μήνα μισή ωρα, έφτασα τώρα στις 4.30 ώρες. Τις πρώτες 2 βδομάδες έχασα 4 κιλά, σχεδόν όλα λίπος. Από 89-90 έπεσα στα 84 κάποια στιγμή και σταθεροποιήθηκα στα 86.

Επεξ/σία από ritchie77
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ritchie77 είπε

Μπράβο που έκοψες τη ζάχαρη. Κόψε και το ψωμί και όλα τα συναφή, φρυγανιές κλπ. Εγώ ξεκίνησα από το Σεπτεμβριο IF με ένα παράθυρο 8 ωρών και κόβοντας κάθε μήνα μισή ωρα, έφτασα τώρα στις 4.30 ώρες. Τις πρώτες 2 βδομάδες έχασα 4 κιλά, σχεδόν όλα λίπος. Από 89-90 έπεσα στα 84 κάποια στιγμή και σταθεροποιήθηκα στα 86.

Thanks, ψωμί τρώω σίκαλης στο τοστ για πρωινό, άμα το κόψω και αυτό τι θα τρώω; Δεν χάνεις άλλα κιλά τώρα; Από πείνα πως πας;

Δημοσ.

Θα κάνεις 3 γεύματα από τις 11.00-19.00 ή 12.00-20.00 για αρχή. "Πρωινό" ή 1ο γεύμα φάε αυγά, αβοκάντο, καρότο και πιες πρωτεινούλα μαζί με βρώμη, γάλα (αν σε πειράζει άστο), μπανανούλα αποξηραμένη ή φυσική. 

Όχι δε χάνω γιατί τρώω περίπου τις ίδιες θερμίδες, δεν μείωσα την ποσότητα, μείωσα το χρονικό όριο ;)

Από πείνα στην αρχή ζορίστηκα γιατί συνήθιζα να τρώω το πρώτο γεύμα πρωί και το τελευταίο πολύ αργά το βράδυ, μπορεί και στις 12 τα μεσάνυχτα. Με αποτέλεσμα ο οργανισμός να βρίσκεται διαρκώς φορτωμένος και να μην προλαβαίνει να μεταβολίσει. Μετά συνηθίζεις και ειδικά όταν δεις τα πρώτα αποτελέσματα κ@υλώνεις και αποκτάς περισσότερη αυτοσυγκράτηση.

Το πρωινό ότι δήθεν είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας κλπ είναι μια παπαριά. Είναι μια επινόηση των Άγγλων γιατί ήθελαν μια δικαιολογία για να πίνουν τσάι. 

Θα δεις ότι στην 3η μέρα θα έχεις τόση ενέργεια που δε θα νοιώθεις κουρασμένος.

Αν πηγαίνεις και γυμναστήριο ΜΗΝ κάνεις τη βλακεία που κάνουν πολλοί και ξεκινάς με τρέξιμο. Ξεκινάς με βάρη κλπ και τρέξιμο στο τέλος, γιατί ο οργανισμός σου θα έχει καταναλώσει τα γλυκογόνα κλπ στην αρχή και θα αρχίσει να καίει λίπος στο τέλος. Τα γράφω λίγο μπακαλίστικα και απλά.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, antbyron είπε

Thanks, ψωμί τρώω σίκαλης στο τοστ για πρωινό, άμα το κόψω και αυτό τι θα τρώω; Δεν χάνεις άλλα κιλά τώρα; Από πείνα πως πας;

Βρώμη,κεφιρ,λίγους ξηρούς καρπούς,αυγά μπορείς να βάλεις ή και μαύρο ψωμί μια φέτα -απ αυτα που τα εκτοξεύσεις στον τοίχο και δεν παθαίνουν τίποτα.Και όχι ψωμί 51% σίκαλης με δύο τρεις νιφάδες βρώμης και να το πλασάρουν ως ψωμί σίκαλης με φυτικές ίνες κ να το κοστολογούν στα ύψη.

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά, θα το ψάξω, πάντως για τα αυγά λένε ότι δεν κάνει να τρως και πάρα πολλά(και μου αρέσουν ιδιαίτερα).

Για την ερώτηση που έκανα σχετικά με την κέτωση και την ζάχαρη από τα φρούτα, ξέρετε κάτι για αυτό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, antbyron είπε

Ευχαριστώ παιδιά, θα το ψάξω, πάντως για τα αυγά λένε ότι δεν κάνει να τρως και πάρα πολλά(και μου αρέσουν ιδιαίτερα).

Για την ερώτηση που έκανα σχετικά με την κέτωση και την ζάχαρη από τα φρούτα, ξέρετε κάτι για αυτό;

Nαι εντάξει δε θα φας 10 αυγά τη μέρα, εγώ τρώω 2 ολόκληρα ας πούμε. 

Για τα υπόλοιπα αν δεν ξέρεις τι κάνεις, μην το κάνεις καθόλου γιατί μπορεί να δημιουργήσεις πρόβλημα στην υγεία σου. Επίσης καλό είναι να κάνεις πρώτα κάποιες γενικές εξετάσεις για να δεις που βρίσκεσαι και ακολούθως πας σε έναν διατροφολόγο. Εγώ με keto diet κλπ δεν μπλέκω ας πούμε. Προτίμησα το IF (Intermittent Fasting) που είναι πιο απλό για να το ακολουθήσεις. Και φυσικά δεν ξεκίνησα κατευθείαν με 4ωρο παράθυρο γιατί θα πήδαγα τον μεταβολισμό, θυρεοειδή κλπ. 

Οτιδήποτε και να ξεκινήσεις τελικά, επειδή το σκέφτηκες αργά, ο στόχος σου δεν θα είναι το φετινό καλοκαίρι αλλά το επόμενο. 

edit: η επεξεργασμένη ζάχαρη δεν έχει καμία σχέση με τη φυσική των φρούτων

Επεξ/σία από ritchie77
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ σου δίνω ένα site στο οποίο δεν γράφουν ειδικοί στο θέμα (όπως και στο παρόν άλλωστε) αλλά άτομα που έχουν δοκιμάσει πράγματα. Αυτήν έκανα κι έχασα 30 κιλά. Δεν την προτείνω σε κανέναν και ειδικά σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας. 

Επεξ/σία από frozex
Δημοσ.
2 ώρες πριν, antbyron είπε

Φίλε κάνω κετο. Η κετωση είναι μια κατάσταση για σωστή υγεία που έχει σαν παρενέργεια το χάσιμο λίπους. Για να φτάσεις σε τέτοιο σημείο πρέπει να μηδενίσεις τον υδατάνθρακα. Τα φρούτα έχουν ζάχαρη και άρα υδατάνθρακα οπότε δεν θα φτάσεις ποτέ σε κετωση με φρούτα. Τέλος έχε κατά νου ότι μπορεί να πάρει από 2-4 εβδομάδες το να μπεις σε κετωση.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, beatshooter είπε

Φίλε κάνω κετο. Η κετωση είναι μια κατάσταση για σωστή υγεία που έχει σαν παρενέργεια το χάσιμο λίπους. Για να φτάσεις σε τέτοιο σημείο πρέπει να μηδενίσεις τον υδατάνθρακα. Τα φρούτα έχουν ζάχαρη και άρα υδατάνθρακα οπότε δεν θα φτάσεις ποτέ σε κετωση με φρούτα. Τέλος έχε κατά νου ότι μπορεί να πάρει από 2-4 εβδομάδες το να μπεις σε κετωση.

Thanks, αυτό φανταζόμουν και εγώ. Με τις πολύτιμες βιταμίνες που δίνουν τα φρούτα πως τις αναπληρώνεις; Γενικά πως νιώθεις με την κέτωση; 

Μου είναι δύσκολο να κόψω τα φρούτα.

Δημοσ.

Συμπληρώματα διατροφής και συγκεκριμένα πολύβιταμινες. Τα φρούτα είναι οι καραμέλες της φύσης και γενικά δεν έχουν και τοοοσο πολλές βιταμίνες ώστε να έχεις επάρκεια (εκτός εάν τρως ολόκληρα δέντρα)

Έχεις φουλ ενέργεια σε βαθειά κετωση. Στα αρχικά στάδια στόμα ξηρό, όξινη γεύση κ μυρωδιά στο στόμα. Γενικά θέλει ηλεκτρολυτες και πολύ νερό. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...