Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βρασιδα αν καταναλωνεις 2200 θερμιδες την εβδομαδα θα πας απο ασιτια. ...τσεκαρησε το,  μην σε χασουμε τωρα που θα γινεις μοντελακι...

• Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Brashida είπε

Με έχετε μπερδέψει παιδιά μάλλον θα επισκεφτώ διατροφολογο με όλα αυτά που μου λέτε ο ένας λέει κάτι ο άλλος το αντιθετο...Τεσπά προς το παρών θα κάνω αυτά που μ βολεύουν εμένα και όσο για την βρομη μάλλον θα την εντάξω στην ζωή Μ το πρόβλημα Μ είναι ότι δεν ξέρω τι να τρώω το πρωί μάλλον κανένα γιαουρτακι όπως και το βράδυ δεν ξέρω αν πειράζει ανάλογα πολλές φορές σκέφτομαι να φάω και κοτόπουλο το βράδυ το πρωί γιαούρτι το μεσημέρι φαί υγιεινό σωστό μαμαδιστικο όχι με μερίδα μαμάς γιατί 2 πιάτα δεν αρκούν όταν σε βάζει ένα πιάτο μια μερίδα πιστεύω θα είναι ιδανικά και στο ενδιάμεσο κανένα φρούτο από ότι είδα το μήλο έχει 100 θερμίδες περίπου είναι αρκετές νομίζω με βάση ενός προγράμματος yazio κινητού που τα μέτραω.Σημερα κατανάλωσαν 290 θερμίδες έχω βάλει ύψος κιλά και επιθυμίτα κιλά και Μ λέει 2200 κάτι θερμίδες περίπου την εβδομάδα μπορείς να καταναλωνεις γράφει και καποια γεύματα με συνταγή αν θες να τα φτιάξεις ανάλογα για πρωί μεσημέρι βράδυ και πόσες θερμίδες έχει το καθενα σκέφτομαι να ακολουθήσω και κάποιο από αυτά να δοκιμάσω επιτρέπεται και γενικά σε μια διατροφή μπορεις να αλλάξεις τα γεύματα είτε μεταξύ τους πχ αυτό που τρως το πρωί να το φας το βράδυ και το αντίστοιχο ή πχ να αλλάξω το πρωινό με κάτι εξίσου ισο σε θερμίδες η αντίστοιχα και το βραδυνό θα αντιδράσει ο αργανισμος Μ καλα..τώρα κάποιος που Μ είπε να μην τα κόψεις απευθείας αυτά που λατρεύεις περισσότερο ξέρεις τι παίζει είμαι άνθρωπος που θα το κόψω μαχαίρι όλο αυτό δεν είναι του σιγά σιγά να σιγοκαιει μια και καλή ώστε αυτό το σοκ που θα μ δημιουργήσει να το ξεχάσω για λίγο καιρό να μην το σκέφτομαι ακόμα και αν το βλέπω αυτό είναι καθαρά παιχνίδι μυαλού όμως υπάρχουν και κάποιες απαιτήσεις θα προσπαθήσω όμως....

Δηλαδή μισό λεπτό για να καταλάβω, υπήρχε έστω και μία πιθανότητα στις χίλιες να ξεκινήσεις σοβαρή δίαιτα μόνο από τις συμβουλές ενός φόρουμ

Δημοσ.
3 ώρες πριν, konstantinos.x είπε

Δεν υπολογιζεις ομως οτι γενικα το να εχεις θεμα με περιττα κιλα και να θελεις να το διορθωσεις δεν ειναι μονο στο να βρεις την καταλληλη διατροφη.πρεπει να εχεις και ψυχικη  + εγκεφαλικη δυναμη, εαν ειναι να θελεις να χασεις κιλα και ψαχνεις τον ευκολοτερο τροπο τοτε το εχεις χασει ηδη το παιχνιδι,εαν ειναι να δικαιολογισε οτι δεν αντεξα γιατι πεινουσα καλυτερα μενεις οπως εισαι,εννοειτε απο την στιγμη που θελεις να χασεις κιλα πρεπει να πεινασεις και οχι να τα παρατησεις, γενικα στην ζωη μας οταν θελουμε να κοψουμε κατι το περνουμε αποφαση και το κανουμε γνωριζοντας οτι πρεπει να κανουμε μεγαλη υπομονη,  ετσι λειτουργω εγω παντως και πιστευω ολοι ετσι θα επρεπε να σκεφτομαστε, 

και ειπα οτι πρεπει οποσδηποτε να δοκιμασει ενα απο τα 2,ειναι οτι καλυτερο απο διατροφη οχι μονο για χασιμο βαρους αλλα και καλης υγειας,

Σταμάτα να δίνεις κακές συμβουλές!

ΔΕΝ ξέρεις (γιατι δεν έχεις βρεθεί προφανώς) κ δεν έχεις νιώσει τον πόλεμο που σου κάνει το σώμα σου όταν πεινάει. Δεν είναι τυχαιο ότι οι περισσότεροι ΔΕΝ μπορούν να κάνουν δίαιτα με αποτέλεσμα. Το φαι απο ενα σημείο κ μετά είναι σαν το τσιγάρο. 

Εγώ προσωπικά για να κοψω κοκα κολα(μισό λίτρο την μέρα σίγουρα) κ την σοκολάτα έκανα προσπάθεια σαν πρεζακι με υποκατάστατα για αρκετό διάστημα. 

Δεν αναφέρω καν αλλες καθημερινές συνήθειες που μου πηραν μήνες να τις αποβάλλω.  

BTW απο τότε που κάνω διατροφή δεν πείνασα ποτέ απλα η συνήθεια του να τσιμπολογας σου δημιουργεί μια ταση να θες να φας.

Επίσης το fasting ΔΕΝ ειναι διατροφή/δίαιτα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι δεν έχω σκοπό να ξεκινήσω να κάνω διατροφή και να είχα με όλο αυτά που ακούω κάπως δύσκολο όπως είπα με μπερδεύεται μερικοί διότι λέτε τα αντίθετα ναι μεν κάποιες απόψεις είναι σωστες και βασιμες σε σχέση με κάποιων άλλων όμως είμαι σε φάση να κάνω κάτι μόνος Μ χωρίς βοήθεια και να τρέχω σε διαιτολόγους λογικά θα το κάνω κάποια στιγμή δεν είμαι έτοιμος ακόμα ψάχνω μια διατροφή κάτι να μπορώ να τρώω και στις πόσες θερμίδες την εβδομάδα ο άλλος Μ λέει θα πας από ασυτια δηλαδή πόσο είναι το ιδανικό περίπου για μένα έχω ψάξει στο ίντερνετ από εφαρμογες παντού σχεδόν μου λεν να τρως περίπου 2000-2500 την εβδομάδα εντάξει μπορεί να περάσω το όριο κάποια στιγμή δεν θέλω να πέσω κατευθείαν στα βαθιά βαθιά όμως κάποια πράγματα όπως γλυκά τηγανιτα κρέατα κ.α τέτοια κομμένα εντελώς μια φορά το 2 μηνό και αν ένας άλλος Μ λέει μην τρως βρώμη ο άλλος Μ έδωσε συνταγή για κουακεροπιτα και γενικά Μ σύστησε να τρώω βρώμη και φρούτα και χυμούς ο άλλος Μ λέει μην πίνεις χυμούς.Τεσπα μπερδευτηκα όπως είπα έτσι κι αλλιώς θα ακούσω πολλές διαφορές απόψεις από ειδικούς και μη οπότε βλέπω τι θα κάνω ευχαριστώ πάντως  για την ανταπόκριση σας και το feedback...αν ξέρει κάποιος πολύ καλά με βάση από όσα είπα να Μ συστήσει τη να κόψω εκτός από αυτά που είπα πόσες θερμίδες στο περίπου να καταναλώνω εβδομαδιαία η ημερισια ακόμα αλλά μάλλον θα επισκεφθώ διατροφολογο η θα βρω κάτι καλύτερο στο ίντερνετ ...

Επεξ/σία από Brashida
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Brashida είπε

Όχι δεν έχω σκοπό να ξεκινήσω να κάνω διατροφή και να είχα με όλο αυτά που ακούω κάπως δύσκολο όπως είπα με μπερδεύεται μερικοί διότι λέτε τα αντίθετα ναι μεν κάποιες απόψεις είναι σωστες και βασιμες σε σχέση με κάποιων άλλων όμως είμαι σε φάση να κάνω κάτι μόνος Μ χωρίς βοήθεια και να τρέχω σε διαιτολόγους λογικά θα το κάνω κάποια στιγμή δεν είμαι έτοιμος ακόμα ψάχνω μια διατροφή κάτι να μπορώ να τρώω και στις πόσες θερμίδες την εβδομάδα ο άλλος Μ λέει θα πας από ασυτια δηλαδή πόσο είναι το ιδανικό περίπου για μένα έχω ψάξει στο ίντερνετ από εφαρμογες παντού σχεδόν μου λεν να τρως περίπου 2000-2500 την εβδομάδα εντάξει μπορεί να περάσω το όριο κάποια στιγμή δεν θέλω να πέσω κατευθείαν στα βαθιά βαθιά όμως κάποια πράγματα όπως γλυκά τηγανιτα κρέατα κ.α τέτοια κομμένα εντελώς μια φορά το 2 μηνό και αν ένας άλλος Μ λέει μην τρως βρώμη ο άλλος Μ έδωσε συνταγή για κουακεροπιτα και γενικά Μ σύστησε να τρώω βρώμη και φρούτα και χυμούς ο άλλος Μ λέει μην πίνεις χυμούς.Τεσπα μπερδευτηκα όπως είπα έτσι κι αλλιώς θα ακούσω πολλές διαφορές απόψεις από ειδικούς και μη οπότε βλέπω τι θα κάνω ευχαριστώ πάντως  για την ανταπόκριση σας και το feedback...αν ξέρει κάποιος πολύ καλά με βάση από όσα είπα να Μ συστήσει τη να κόψω εκτός από αυτά που είπα πόσες θερμίδες στο περίπου να καταναλώνω εβδομαδιαία η ημερισια ακόμα αλλά μάλλον θα επισκεφθώ διατροφολογο η θα βρω κάτι καλύτερο στο ίντερνετ ...

Πήγαινε σε διατροφολόγο να κάνεις σωστά αυτό που θες και με ένα σωστό πρόγραμμα με βάση τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητές σου, προβλήματα υγείας κτλ. 

Μην διαβάζεις την κάθε παπάτζα του internet. 2500 θερμίδες την εβδομάδα σημαίνει 357.1 θερμίδες την ημέρα. Να φανταστείς οτι μόνο μια μερίδα τηγανιτές πατάτες 150γρ ή ένα κρουσασάν/σνακ απ' έξω παίρνεις περίπου τόσες ή και περισσότερες θερμίδες, δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρεις κάτι πέραν από το καταπονήσεις εντονότατα τον οργανισμό σου. Και όλο αυτά που λέμε με την προϋπόθεση οτι θα κάθεσαι σπίτι συνεχώς, αν θες να βγεις έξω και ξοδέψει περισσότερη ενέργεια το σώμα σου θα σαλτάρεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Brashida είπε

κοιτα να δεις λογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μιας κ δεν υπάρχει η τέλεια διατροφή. Άλλη διατροφή θα κάνεις εσύ άλλη καποιος όπου θέλει να πάρει μυϊκή μάζα.

Το παν για μενα ειναι να σου γίνει συνήθεια να γυρνάς τα κουτιά κ να διαβάζεις θερμίδες κ μάκρο. Τότε κ μόνο τοτε θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις οτι οι αθώες επιβραβεύσεις θα σε πισωγυριζουν.

Ξεκίνα απλά να μετράς θερμίδες μεσω του my fitness plan κ στην πορεία θα φτιάξεις την διατροφή οπως πρέπει. 

Επιπλέον μιας κ έχεις αρκετά κιλά θα ταν καλο να κανεις κ εξετάσεις αίματος. Για να συγκρίνεις το πριν κ το μετά. 

επίσης έχεις μπερδευτεί 2-2,5Κ την μέρα!

υγ μιας κ δεν ξέρεις αν πρέπει να πίνεις χυμούς ή οχι απλα τράβα σούπερ κ τσεκαρε αυτό που σου γράφω παραπάνω σκέψου κ κάνε οτι νομίζεις.

Επεξ/σία από bilya
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα τρως και θα πινεις απ' όλα την μισή ποσότητα μιας κανονικής μερίδας δόσης. Μακρυά από λιποδιαλυτές και συμπληρώματα έχεις ήδη θέμα με το συκώτι σου. Για γρηγορότερα αποτελέσματα θα αλλάξεις το άσπρο ψωμί και ζυμαρικά με τα ολικής αλέσεως, τα κορεσμένα λιπαρά με ακόρεστα λιπαρά γκουγκλαρε τα, αντί για κρέας ψάρια όχι λιπαρά, αντί για γλυκά μπάρες δημητριακών ή ξηρούς καρπούς ,  αντί για γαλακτοκομικά λαχανικά φρούτα που είναι πλούσια σε ασβέστιο γκουγκλαρε τα, από υγρά μόνο νερό. Επειδή έχεις λίπος στο συκώτι δες και αυτό το άρθρο σχετικά με τις τροφές που πρέπει να προτιμάς και να αποφεύγεις.

Επεξ/σία από thmanutd
Δημοσ.
Στις 25/11/2018 στις 8:54 ΜΜ, crom251 είπε

Βιταμ και βουτυρο??? Σοβαρα τωρα, ρωτας αν το βουτυρο κανει για σωστη διατροφη?

Τd

Κοψε ποα, αθλείσαι και λιγο και δεν τρως ....βουτυρα  φυσικα.

Καλά χαλάρωσε και εσύ. Αν ήξερε πληροφορίες και πράγματα περί διατροφής δεν θα έμπαινε να ρωτήσει εδώ και να γράφει κατεβατά.

Όσο για το βούτηρο να το αφήσεις στην ησυχία του. Δεν φταίει το βουτηράκι αν εγώ εσύ ή ο οποιοσδήποτε το βάζει όπου βρίσκει και με το κιλό στο φαγητό του, είτε αυτό είναι ψωμί, είτε μακαρόνια είτε κατά το μαγείρεμα του φαγητού. 

Επίσης άλλο πράγμα σωστή διατροφή άλλο πράγμα το πρόγραμμα δίαιτας. Προφανώς στην δίαιτα το βούτηρο είναι άχρηστο και δεν βοηθάει πουθενά.

Σωστή διατροφή = Να τρως από όλα τα φαγητά και τις τροφές με μέτρο και ισορροπημένα ανάλογα του πόσο ανθυγιεινές/επιβαρυντικές είναι.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, bilya είπε

κοιτα να δεις λογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μιας κ δεν υπάρχει η τέλεια διατροφή. Άλλη διατροφή θα κάνεις εσύ άλλη καποιος όπου θέλει να πάρει μυϊκή μάζα.

Το παν για μενα ειναι να σου γίνει συνήθεια να γυρνάς τα κουτιά κ να διαβάζεις θερμίδες κ μάκρο. Τότε κ μόνο τοτε θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις οτι οι αθώες επιβραβεύσεις θα σε πισωγυριζουν.

Ξεκίνα απλά να μετράς θερμίδες μεσω του my fitness plan κ στην πορεία θα φτιάξεις την διατροφή οπως πρέπει. 

Επιπλέον μιας κ έχεις αρκετά κιλά θα ταν καλο να κανεις κ εξετάσεις αίματος. Για να συγκρίνεις το πριν κ το μετά. 

επίσης έχεις μπερδευτεί 2-2,5Κ την μέρα!

υγ μιας κ δεν ξέρεις αν πρέπει να πίνεις χυμούς ή οχι απλα τράβα σούπερ κ τσεκαρε αυτό που σου γράφω παραπάνω σκέψου κ κάνε οτι νομίζεις.

Συμφωνώ με τον bilya. Καλό θα είναι να δεις έναν διαιτολόγο για να σού δώσει μια διατροφή αποκλειστικά για σένα, την κατάσταση της υγείας σου και τους στοχους σου. Ένας διαιτολόγος θα σου μάθει πώς να τρεφεσαι σωστά, με τροφές που σου αρέσουν, τι ποσότητες πρέπει να τρως από την κάθε ομάδα τροφών(πρωτεΐνες, υδατάνθρακες κτλ), και αργότερα όταν έχεις φτάσει πλέον το στόχο σου, τι θα πρέπει να τρως για να διατηρηθεις.

Επίσης, μεγάλη σημασία έχει να διαβάζεις τις ετικέτες στις συσκευασίες και να προσέχεις την κρυμμένη ζάχαρη που υπάρχει σ'αυτές και όσο μπορείς να την ελλατωσεις. Ειχα δει ένα ντοκιμαντέρ και το Canadian Health Institute(δεν θυμάμαι τώρα αν αυτός είναι ο σωστός όρος της υπηρεσίας) έλεγε πως η προτεινόμενη ημερήσια κατανάλωση ζάχαρης θα πρέπει να είναι τα 6 κουταλάκια. Αν δεις τη συσκευασία από ένα γιαουρτάκι 2% θα δεις ότι έχει 2 κουταλάκια ζάχαρη. 1 κουταλάκι ζάχαρη = 3 γραμμάρια. Σε όλα τα τυποποιημένα προϊόντα υπάρχει ζάχαρη(τυρι, ζαμπον, γιαούρτια κτλ). Τα φρούτα δεν περιλαμβάνονται σ'αυτά τα 6 κουταλάκια. Όσο για το χυμό πορτοκάλι, ο τυποποιημενος έχει έξτρα ζάχαρη και έξτρα θερμίδες, καλύτερα να τον στηψεις μόνος σου. Αλλά για να κάνεις ένα ποτήρι χρειάζεσαι 3 με 4 πορτοκάλια. Θα μπορούσες να φας 2 πορτοκάλια ως ένα από τα σνακς σου μέσα στη μέρα, έτσι θα έχεις πάρει και τα fibers από τα πορτοκάλια και θα νοιώθεις περισσότερο κορεσμό από ότι θα είχες αν επινες το χυμό.

Όσο για την άσκηση, όσο πιο πολύ κινείσαι τόσο καλύτερα. Ανέφερες το συκώτι σου, να υποθέσω ανεβασμένες τρανσαμινάσες, τριγλυκερίδια, χοληστερίνη κτλ; Με μία βιοχημική εξέταση θα δεις πού βρίσκεσαι και θα έχεις και μέτρο σύγκρισης για όταν φτάσεις τα επιθυμητά σου κιλά. Τώρα που θα χάνεις και θα κάνεις και σωστή διατροφή όλα θα έρθουν στις φυσιολογικές τους τιμές. Αλλά θα πρέπει να κινησαι. Αν δεν κινήσαι θα πέσει μεν η κακή χοληστερίνη αλλά θα πέσει και η καλή και δεν το θες αυτό. Η καλή χοληστερίνη είναι αυτή που βοηθά τον οργανισμό σου να αποβάλλει την ανεπιθύμητη χοληστερόλη. 

Και ένα tip. Με την αερόβια άσκηση αρχίζεις να χάνεις λίπος μετά τα 20 λεπτά. Αερόβια άσκηση, δηλαδή γρήγορο περπάτημα, να ιδρωσεις, όχι περίπατος. Και άρχισε και βάρη όταν μπορείς. Οι μύες καίνε περισσότερες θερμιδες!

Καλή τύχη και καλή δύναμη στην πορεία σου! Το καλό είναι ότι έκανες το πρώτο βήμα για εναν υγιεστερο εαυτό σου! Αν καμιά φορά παρεκτροπησεις από το πρόγραμμά σου, συγχωρεσαι τον εαυτό σου και ξεκίνα ξανά!

Αυτά. Σορρυ για το σεντόνι...αϋπνίες βλέπεις...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Brashida είπε

Με έχετε μπερδέψει παιδιά μάλλον θα επισκεφτώ διατροφολογο με όλα αυτά που μου λέτε ο ένας λέει κάτι ο άλλος το αντιθετο...

φίλε άκουσε κάτι επειδή έχω παίξει τις διαστάσεις σου ( 1.78 103 κιλά) και δεν ήμουν και τελείως λίπος , ποτέ μου δεν φαίνονταν τα κιλά μου σε σχέση με άλλους θα σου πω το εξής

πρώτα από όλα ναι πήγαινε σε διαιτολόγο να κάνεις πιο σωστή δουλειά, όμως από την άλλη θα πρέπει να καταλάβεις ότι τα κιλά δεν έρχονται μαγικά, έρχονται από κακιές συνήθειες, τις οποίες το 2018 θα έπρεπε οι περισσότεροι να γνωρίζουν

αν μείωνες σε σημείο που σχεδόν να κόψεις αυτές τις συνήθειες (όλα με μέτρο και σταδιακά, εγώ στόχευα για ένα κιλό την εβδομάδα και ούτε που το κατάλαβα και απλά έτρωγα λογικά και καλά.. δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι φοβερό ΞΕΡΩ ότι τρως τον κώλο σου τώρα γιατί ήμουν σαν κι εσένα ) θα έχανες χωρίς να κάνεις τίποτα , δεν είναι και τόσο φοβερό όσο νομίζεις να πας στα 80κατι κιλά , κάτω από τα 85 θα πέφτουν πολύ δύσκολα, από την άλλη ίσως δεν υπάρχει και λόγος να πας πιο κάτω , αλλά τα πρώτα 10 φεύγουν πανεύκολα 

ΑΠΛΑ ΜΗΝ ΤΡΩΣ ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ , είναι πολύ απλό 

και επειδή δεν είσαι σε σημείο προχωρημένο (να μου έλεγες 160+ κιλά ξερωγώ) , να θες πολύ δραστικές ιατρικές λύσεις απλά φτιάξε τη διατροφή σου και θα στρώσεις, το σώμα σου θα κάνει σιγά σιγά ένα rebοοt και θα δουλεύει καλύτερα 

και δεν είναι μόνο να φτιάξεις μια συνταγή και να τρως ένα πράγμα (σαν μερικούς βαρεμένους που τρώνε όλη μέρα βραστά κοτόπουλα και ασπράδια αυγών), ούτε η φάση θα είναι μέχρι να χάσεις κιλά και μετά ξανά από την αρχή

αν είναι να μιλάμε σοβαρά κυρίως γιατί είναι θέμα υγείας, θα πρέπει να καταλάβεις ότι για την υγεία σου θα πρέπει να αλλάξεις τη διατροφή σου μέχρι να πεθάνεις, όχι για λίγους μήνες

οπότε τα πράγματα που θα χρειαστεί να αλλάξεις θα είναι παντοτινά, όχι προσωρινά και δεν γίνεται να ζεις μια ζωή σε νηστεία, ούτε οι μοναχοί δεν το κάνουν αυτό

πρέπει να το ψάξεις κυρίως μόνος σου μην περιμένεις τους άλλους, εφόσον δεν μπορείς να φιλτράρεις αυτά που σου λένε. αλλά αν είναι να ακούσεις κάποιον και θες έτοιμες λύσεις πήγαινε σε έναν ειδικό να τελειώνεις. απλά φρόντισε ο,τι κάνεις να έχει διάρκεια. το να στερηθείς για ένα μικρό διάστημα  μετά είναι βέβαιο ότι θα σε οδηγήσει ξανά στα ίδια, θα πρέπει να μπορείς να νιώθεις χορτασμένος πάντα (σίγουρα θα είναι πιο ζόρικα όσο χάνεις σε σχέση με όταν διατηρείσαι)

είναι πάντως διάφορα τα θεματάκια που σου κάνει η κακή διατροφή (και κατά συνέπεια τα κιλά) δεν είναι μόνο το αισθητικό, το αισθητικό είναι το πιο ασήμαντο 

ο οργανισμός σου λειτουργεί πολύ χειρότερα από ότι θα μπορούσε στη φάση που είσαι 

γενικά ισχύει το είσαι ο,τι τρως, οπότε πρόσεχε τι τρως 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
4 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Να στο πω επιστημονικά να το καταλάβεις

Το ισοζύγιο θερμίδων που εχει ανάγκη ο οργανισμός σου με τις θερμίδες που προσλαμβάνεις σε μια μέρα πρέπει να είναι αρνητικό.

Πληρώνεις κάπου 200 ευρώ σε ή διετολογο για το μάθεις αυτό. 

Απλά είσαι ανίδεος με το θέμα της διατροφής, τουλάχιστον σταμάτα να δίνεις συμβουλές γιατί μπερδεύεις και τα υπόλοιπα μέλη.

@Brashida πέρα από κάποια λίγα μαργαριτάρια που ειπώθηκαν, γενικά έπεσε πολλή και χρήσιμη πληροφορία. Κάποιες απόψεις μπορεί να δείχνουν αντιφατικές αλλά όπως είπαμε δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος δίαιτας.

Απλά νομίζω ότι έχεις πάρει πολλή πληροφορία και δυσκολεύεσαι λίγο να την διαχειριστείς. Ξεκίνα σιγά σιγά και σταδιακά να εφαρμόζεις κάποια από τα βασικά πράγματα που ειπώθηκαν και με τον καιρό προχωράς και βλέπεις.

Υ.γ. 1: Δυσκολεύομαι λίγο να παρακολουθήσω τα κείμενά σου έτσι όπως είναι γραμμένα μονοκόμματα
Υ.γ. 2: 2000 - 2500 είναι οι θερμίδες για μια μέρα, όχι μια εβδομάδα

Δημοσ.
6 ώρες πριν, bilya είπε

Σταμάτα να δίνεις κακές συμβουλές!

ΔΕΝ ξέρεις (γιατι δεν έχεις βρεθεί προφανώς) κ δεν έχεις νιώσει τον πόλεμο που σου κάνει το σώμα σου όταν πεινάει. Δεν είναι τυχαιο ότι οι περισσότεροι ΔΕΝ μπορούν να κάνουν δίαιτα με αποτέλεσμα. Το φαι απο ενα σημείο κ μετά είναι σαν το τσιγάρο

Εγώ προσωπικά για να κοψω κοκα κολα(μισό λίτρο την μέρα σίγουρα) κ την σοκολάτα έκανα προσπάθεια σαν πρεζακι με υποκατάστατα για αρκετό διάστημα. 

Δεν αναφέρω καν αλλες καθημερινές συνήθειες που μου πηραν μήνες να τις αποβάλλω.  

BTW απο τότε που κάνω διατροφή δεν πείνασα ποτέ απλα η συνήθεια του να τσιμπολογας σου δημιουργεί μια ταση να θες να φας.

Επίσης το fasting ΔΕΝ ειναι διατροφή/δίαιτα. 

Φιλε μου σχολιαζεις αρνητικα σε ολα τα ποστ? καταφερες να κοψεις την κοκα κολα και την σοκολατα με υποκαταστατα κιολας εκανες και σαν πρεζακι και πιστευεις οτι εσυ εμαθες?οχι απλα εισαι αδυναμος σαν ανθρωπος και θελεις να τα κανεις ολα πανευκολα και με υποκαταστατα.στην πραγματικοτητα δεν μπορεις να καταφερεις τπτ μονος.σε παρακαλω μην ασχολησε αν δεν το ελεγχεις.η αν θελεις να ερθεις σε αντιπαραθεση με καποιον κανε το με τους προσωπικους σου γνωστους,και απο την στιγμη που μου συγκρινεις το τσιγαρο με το φαι εσυ εισαι ο ασχετος οχι εγω, που θα μου πεις οτι δινω κακες συμβουλες, μαθε να ελεγχεις τον εαυτο σου εσυ πρωτα και ασε τους αλλους,

ακου εκει με υποκαταστατα λεει, εαν ειναι να δωσουμε και στον φιλο απο εδω μια διατροφη με υποκαταστατο φαγητου(γενικα) να χλαπακιαζει ολη μερα, ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΑΛΛΟ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΝΕ ΤΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΠΟΣΤ ΜΟΥ!

Δημοσ.

Εντάξει αν εγώ ήμουν στην θέση του και διάβαζα όλα αυτά εδώ μέσα, θα έτρωγα ένα μήλο το πρωί και ένα γιαούρτι το βράδυ απο την τρομάρα μου. Απαράδεκτο.

Ας πάει σε έναν επαγγελματία να τον καθοδηγήσει σωστά. Απο κει και πέρα το πως ο καθένας μας έφτασε στον στόχο του είναι καθαρά διήγηση ιστορίας, όχι guidelines. Άλλες οι ανάγκες του μεταβολισμού μου με μεταβολική ηλικία 32 που είμαι 97 κιλά και 1.85 και πηγαίνω κάθε μέρα γυμναστήριο 3 ώρες και άλλες οι ανάγκες ενός μεταβολισμού κάποιου υπέρβαρου με μεταβολική ηλικία 48 με μόνο αερόβια άθληση κάθε μέρα.

Το λέω και το ξαναλέω και ελπίζω να εισακουστεί. Με ΣΩΣΤΗ διατροφή ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΤΕ!!!!!!! Δεν μπορώ να δώσω την απαραίτητη έμφαση στο θέμα αλλά ένας σωστός διατροφολόγος (και όχι απο αυτούς που σε μπουκώνουν στα κοτόπουλα και στα λαχανικά) κάνει καταπληκτική δουλειά. Αν φυσικά τυχαίνει και να έχει ειδικότητα στην Αθλητική διατροφή θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο και με συμβουλές γυμναστικής. Αρκεί φυσικά να μην είναι απο εκείνους τους κολλημένους που αντικαθιστούν γεύματα με σκόνη πρωτεϊνης.

@Brashida σε παρακαλώ σκέψου αυτά που γράφω σοβαρά και συμβουλέψου κάποιον επαγγελματία. 'Οτι διαβάζεις στο ίντερνετ είναι πολύ γενικό και βοηθάει μόνο στο να σχηματίσεις μία εικόνα. Αν ακολουθήσεις όλα αυτά που διαβάζεις εκεί έξω, απο την πρώτη μέρα κιόλας θα λυγίσεις απο την πείνα και θα τα παρατήσεις.

Ήμουν 115 κιλά και ινσουλινοεξαρτώμενος διαβητικός με πολύ λίπος σε όλα τα όργανα. Ξεκίνησα να ακολουθώ αυτά που διάβαζα γύρω γύρω και έφτασα 120 κιλά. Όταν κατάλαβα ότι όλα αυτά είναι μπαρούφες στράφηκα σε διατροφολόγο η οποία με βοήθησε να χάσω τα πρώτα 20 κιλά σε 6 μήνες. Έπειτα έχασα ακόμα 12 αλλά ξεκίνησα φανατικά γυμναστήριο και πήρα 9 κιλά μυικής μάζας και έφτασα 97. Σήμερα είμαι υγιής και προχθές πήρα στα χέρια μου και την κάρτα εθελοντή αιμοδότη.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zx1234r είπε

Το λέω και το ξαναλέω και ελπίζω να εισακουστεί. Με ΣΩΣΤΗ διατροφή ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΤΕ!!!!!!!

Δεν πρεπει να εισακουσθει γιατι ειναι λαθος 😄

Ναι μπορει καποιος να μασουλαει βραστα χορτα απο το πρωι μεχρι το βραδυ "και να μην πειναει ποτε" αλλα η πραγματικοτητα ειναι οτι μια υποθερμιδικη διαιτα σημαινει πεινα

Επισης βασικο ειναι οτι μπορει καποιος να χασει κιλα,το δυσκολο ειναι να παραμεινει στα ιδια και ενω μαλιστα μεγαλωνει σε ηλικια και πεφτει ο μεταβολισμος

Θελει αλλαγη τροπου διατροφης και ζωης,πρεπει να αλλαξουν καποια πραγματα ριζικα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...