bilya Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, konstantinos.x είπε Δεν σου λεει πουθενα να τρως 1 κιλο φρουτα, αν το ψαξεις πραγματικα θα καταλαβεις,τι πρεπει να κανεις. μην βλεπεις περιληπτικα,αυτες τις διαιτες.πρεπει να τις διαβασεις αρκετα για να μπορεσεις να καταλαβεις, και ειμαι 1,82cm 75kg εγω τις κανω για να διατηρω το σωμα μου υγιη. το 1 κιλό πορτοκάλια ήταν γενικό σχόλιο στον τς οτι κάτι επειδή είναι υγειινό δεν παει να πει το μαμας στην ποσότητα. Επίσης επειδή μάλλον έως σίγουρα δεν έχεις βρεθεί σε θέση ατόμου όπου έχει μάθει τον οργανισμό του να τρώει πάνω απο 4Κ θερμίδες την ημέρα δεν ξέρεις τι αντίσταση φέρνει το σώμα σε ξαφνική διατροφική αλλάγη. Με fasting θα γίνει εντονότερο κ θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια τον τς να τα παρατησει. Η πείνα κατά την δίαιτα ειδικά τον πρώτο καιρό είναι απίστευτο mind game όπου εύκολα μπορεί να σε παρασύρει στην παλιές ΄΄καλές¨ συνήθειες. Been there done that. Ts να θυμάσαι.
ikaruga24 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 32 λεπτά πριν, bilya είπε Η πείνα κατά την δίαιτα ειδικά τον πρώτο καιρό είναι απίστευτο mind game όπου εύκολα μπορεί να σε παρασύρει στην παλιές ΄΄καλές¨ συνήθειες. Been there done that. Ts να θυμάσαι. Ακριβώς γι αυτόν τον λόγο έγραψα και εγώ ότι το "κόψιμο" απαγορεύεται. Και εγώ πέρασα από εκεί και το μόνο που με βοήθησε πραγματικά και ουσιαστικά ήταν οι σταδιακές μεταβολές στην διατροφή μου. Εφτασα σε σημείο να έχω και ελαφρά ορατό six pack χωρίς όμως να έχω κάνει τίποτα τρελό όμως μου έλειπε η καλή φάση με την παρέα μου οπότε αποφάσισα να κρατήσω μια πολύ πιο χαλαρή στάση επί του θέματος και να τρώω απλά τα πάντα και ότι γουστάρω αλλά με περισσότερο έλεγχο. Εννοείται ότι το six pack δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια πλέον αλλά από την άλλη δεν βλέπω και τους άλλους και να μου τρέχουν τα σάλια ή να με πιάνει τρομερή ζήλια όταν τρώνε γλυκά που είναι και η μεγάλη αδυναμία μου. Θεωρώ ότι βρήκα μια καλή ισορροπία στο να γουστάρω την ζωή μου και να συμμετέχω κιόλας στην παρέα χωρίς να φοβάμαι μην "χαλάσω" την δουλειά της εβδομάδας.
Kourkounatos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Στις 25/11/2018 στις 3:09 ΜΜ, cthulhucarbide είπε Πολλά και διαφορετικά μπορείς να κάνεις από θέμα διατροφής για να χάσεις βάρος. Η γυμναστική παρότι βοηθάει λίγο δεν είναι καθόλου απαραίτητη γιατί η διατροφή σε αυτήν την περίπτωση αποτελεί το 95% της προσπάθειας οπότε και καθόλου να μην κάνεις δεν χάνεις κάτι. Αφενός θα πρέπει να βρεις γιατί έχεις τόσο πολλά παραπάνω κιλά (άλλος πάχυνε από γλυκά, άλλος από σουβλάκια, άλλος επειδή καθόταν σπίτι βαριόταν και έτρωγε πολύ κλπ) και μετά να κόψεις κάποιες αντίστοιχες συνήθειες. Για πιο συγκεκριμένες πληροφορίες, είχε ανοιχτεί ένα αντίστοιχο θέμα πριν κάποιες εβδομάδες που είχαν ακουστεί πολλές γνώμες και είχε ποσταριστεί και ένας οδηγός διατροφής (σύγγραμα) άμα το διαβάσεις θα σου λυθούν πολλές απορίες Ολα αυτα θελεις και τα λες; Ενα ειναι το τριπτυχο για να χασεις κιλα: Διατροφη-Γυμναστικη-Υπνος. Ο επαρκης υπνος ειναι απαραιτητος ωστε να ξεκουραζεσαι και τα σχετικα τα οποια δεν θα κατσω να εξηγησω εδω.Ποιος σου εδωσε την εντυπωση οτι θα χασεις κιλα ΣΩΣΤΑ μονο με διατροφη και καθολου γυμναστικη.Επισης ο ανθρωπος ειπε οτι θελει να χασει και λιπος.
Brashida Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Σωστά όλα αυτά που λέτε είναι θέμα μυαλού και χρειάζεται χρόνο για να το συνηδοτοποιησεις εγώ που πρέπει αυτήν την στιγμή να χάσω 20 κιλά περίπου για να είμαι στα επιθυμητά επίπεδα χρειάζομαι ένα χρόνο περίπου υπολογίζοντας 0.5 κιλό την εβδομάδα η ακόμη και 1 ανάλογα όλο αυτό φυσικά θα είναι κάπως ζορικό για μένα δεν έχω σκοπό όμως να τα παρατήσω πολύ εύκολα θα κάνω ότι μπορώ συνήθεια είναι έτσι κι αλλιώς ειμαι φαν της συνήθειας δεν κόβονται εύκολα οι συνήθειες πιστεύω το ίδιο να γίνει με μένα..Όπως είπα είναι μια συνήθεια αυτό θέλω να τρώω φυσιολογικά έτσι οπως πρέπει δεν θέλω όμως να παραμελώ και κάτι το κάθε γεύμα είναι βοηθητικό για σένα σαν τα φάρμακα ένα πράγμα αν δεν το πάρεις στην ώρα σ χάνονται ολα...το ίδιο και αυτο....Ψάχνω να βρω ακόμη τι μπορώ να φάω..λογικά το πρωί όπως είπα η βρώμη είναι το καλύτερο και το βράδυ γιαούρτι κεσεδάκι 1 στραγγυστο (θα κοιταξω και με λιγότερα λιπαρά) αν θέλετε δώστε καμία ιδέα με τι να συνοδέψει το πρωινό και το βραδυνό..εκτός από ψωμί σίκαλης κάτι άλλο πχ να ρίξω βρώμη στο γιαούρτι κάνει?? το εχει δοκιμάσει κανείς σας??Και φυσικά περπάτημα καθημερινά δεν ξέρω αν καταφέρω κάτι με όλο αυτό θα προσπαθήσω όμως και μερικές ασκήσεις αερόβιας για κάψιμο λίπους και κιλών ένα εύκολο πρόγραμμα που να το φέρνω βόλτα αργοτερα μετά από ένα περπάτημα είναι μια χαρα...Αυτά σκοπεύω να κανω
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Κατ εμέ ,όταν μιλάμε για περιπτώσεις όπου στοχεύουμε σε απώλεια πολλών κιλών καλό είναι να ζητήσουμε και την γνώμη ενός εξειδικευμένου. Στο νήμα έχουν δοθεί καλές συμβουλές.Το θέμα είναι κατά πόσο είναι σε θέση κάποιος αρχάριος ή κάποιος που απέχει πολύ καιρό ,να τις εφαρμόσει. Εγώ θα σου πω το εξής.Ακομα και υγιεινές τροφές να καταναλώνεις αν τρως παραπάνω από όσα καις ,δεν είναι ότι καλύτερο.Ενα ισορροπημένο ,στοχευμένο πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής είναι αυτά που θα ταν καλό να ακολουθήσεις.Χαλαρος ρυθμος το πρώτο διάστημα ώστε ο οργανισμός σου να προσαρμοστεί.Απο εκεί που δεν αθλεισαι καθόλου ή τρως junk δε μπορείς να μεταβεις στο άλλο άκρο και να αθλεισαι φουλ κ να τρως ασπράδια και βρώμη.Θα το πας προοδευτικά.Θα μειώσεις/δεν θα κόψεις ,θα ελαττώσεις τις θερμίδες χωρίς να κάνεις ακρότητες και θα εντάξεις ποιοτικές τροφές στη διατροφή σου.Καποιες τροφές στις οποίες τρέφεις αδυναμία μην τις κόψεις μαχαίρι.Αν θες να έχεις αποτέλεσμα (όχι προσωρινό) θα δώσεις ΧΡΟΝΟ στον εαυτό σου.Μεσα σε ένα μήνα αυτά δεν γίνονται και κυρίως πρόκειται για ένα ψυχολογικό παιχνίδι.Το στοίχημα είναι να επιβληθείς στον εαυτό σου ,να γίνεις ο κυρίαρχος χωρίς υπερβολές ,ούτε στερήσεις.Ολα μπορείς να τα έχεις.
cthulhucarbide Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 28 λεπτά πριν, Kourkounatos είπε Ολα αυτα θελεις και τα λες; Ενα ειναι το τριπτυχο για να χασεις κιλα: Διατροφη-Γυμναστικη-Υπνος. Ο επαρκης υπνος ειναι απαραιτητος ωστε να ξεκουραζεσαι και τα σχετικα τα οποια δεν θα κατσω να εξηγησω εδω.Ποιος σου εδωσε την εντυπωση οτι θα χασεις κιλα ΣΩΣΤΑ μονο με διατροφη και καθολου γυμναστικη.Επισης ο ανθρωπος ειπε οτι θελει να χασει και λιπος. Έχεις κάποιο πρόβλημα κατανόησης? Ποια είναι όλα αυτά που θέλω και τα λέω? Δεν έδωσα συγκεκριμένες οδηγίες γιατί είχαν γραφτεί πρόσφατα στο θέμα που ανέφερα, παρά μόνο κάποιες γενικές συμβουλές. A και btw το τρίπτυχό σου έχει μαύρα μεσάνυχτα
konstantinos.x Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, bilya είπε το 1 κιλό πορτοκάλια ήταν γενικό σχόλιο στον τς οτι κάτι επειδή είναι υγειινό δεν παει να πει το μαμας στην ποσότητα. Επίσης επειδή μάλλον έως σίγουρα δεν έχεις βρεθεί σε θέση ατόμου όπου έχει μάθει τον οργανισμό του να τρώει πάνω απο 4Κ θερμίδες την ημέρα δεν ξέρεις τι αντίσταση φέρνει το σώμα σε ξαφνική διατροφική αλλάγη. Με fasting θα γίνει εντονότερο κ θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια τον τς να τα παρατησει. Η πείνα κατά την δίαιτα ειδικά τον πρώτο καιρό είναι απίστευτο mind game όπου εύκολα μπορεί να σε παρασύρει στην παλιές ΄΄καλές¨ συνήθειες. Been there done that. Ts να θυμάσαι. Δεν υπολογιζεις ομως οτι γενικα το να εχεις θεμα με περιττα κιλα και να θελεις να το διορθωσεις δεν ειναι μονο στο να βρεις την καταλληλη διατροφη.πρεπει να εχεις και ψυχικη + εγκεφαλικη δυναμη, εαν ειναι να θελεις να χασεις κιλα και ψαχνεις τον ευκολοτερο τροπο τοτε το εχεις χασει ηδη το παιχνιδι,εαν ειναι να δικαιολογισε οτι δεν αντεξα γιατι πεινουσα καλυτερα μενεις οπως εισαι,εννοειτε απο την στιγμη που θελεις να χασεις κιλα πρεπει να πεινασεις και οχι να τα παρατησεις, γενικα στην ζωη μας οταν θελουμε να κοψουμε κατι το περνουμε αποφαση και το κανουμε γνωριζοντας οτι πρεπει να κανουμε μεγαλη υπομονη, ετσι λειτουργω εγω παντως και πιστευω ολοι ετσι θα επρεπε να σκεφτομαστε, και ειπα οτι πρεπει οποσδηποτε να δοκιμασει ενα απο τα 2,ειναι οτι καλυτερο απο διατροφη οχι μονο για χασιμο βαρους αλλα και καλης υγειας,
Βασίλης_29 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, HPPRO είπε Μερικές χρησιμες συμβουλές: 1. Άλλαξε τρόπο ζωής: Προτίμησε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, αντί να βλέπεις τηλεόραση στον καναπέ σου ξαπλωμένος προτίμησε καθιστός, αντί να πλένει το πλυντήριο τα πιάτα πλύνε τα στο χέρι, για μικρές διαδρομές προτίμησε τα πόδια σου και όχι το αυτοκίνητο κλπ. Γενικά Βάλε κίνηση στην καθημερινότητα σου και ξέφυγε από τον καθιστικό τρόπο ζωής. 2. Κόψε εντελώς το φαγητό απέξω 3. Βγάλε την ζάχαρη και όλους τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες από το διαιτολόγιο σου. 4. Αύξησε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. 5. Περιόρισε το κόκκινο κρέας και αφαίρεσε όλα τα αλλαντικά από την διατροφή σου. 1 φορά τις 15 ημέρες είναι αρκετή η κατανάλωση κόκκινου κρέατος εφόσον δεν γυμνάζεσαι συστηματικά. 6. Περιόρισε τις ποσότητες των τροφών και ανέβασε την συχνότητα των γευμάτων. Αυτό θα σε βοηθήσει να μην πεινάς χωρίς να ξεφεύγεις στην ημερήσια λήψη θερμίδων. 7. Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές καταγραφής των γευμάτων, οπως για παράδειγμα το myfitness pal κλπ. Άρχισε να τα καταγράφεις! 8. Η γυμναστική θα σε βοηθήσει να κρατήσεις η ακόμα και να ανεβάζεις μελλοντικά την μυϊκή σου μάζα και θα βελτιώσει πολύ την εικόνα σου στην πορεία, ωστόσο δεν είναι υποχρεωτική για την επίτευξη των στόχων σου Με συγχωρείς αλλά σε ορισμένα από αυτά που γράφεις μπορεί να φαίνονται "υγιεινά", στην πραγματικότητα μόνο υγιεινά μπορεί να μην αποβούν σε έναν άνθρωπο αν προσπαθήσει να τα εφαρμόσει δίχως να γνωρίζει και πολλά άλλα πράγματα. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να κοπεί τελείως και μόνιμα η ζάχαρη ούτε να τρως μια φορά στις 15 μέρες κόκκινο κρέας, δεν αποτελεί ισορροπημένο διατροφολόγιο και πέρα από αυτό πρέπει να βρεθούν άλλες τροφές που θα αναπληρώσουν βιταμίνες και συστατικά που δεν θα λάβει ο οργανισμός. Επίσης, μην ασχοληθεί ο/η ts με κάτι ηλίθια sites/video του στυλ, χάσε τόσα κιλά σε τόσο χρόνο. Δεν υπάρχει σωστός και λάθος αριθμός για το πόσα κιλά να χάνεις σε Χ χρόνο. Το σωστό είναι να χάνεις λίπος και να κερδίζεις μυικό ιστό, αν είσαι άτομο υπέρβαρο, χάσιμο 1-1.5 κιλό τον μήνα είναι το φυσιολογικό. 1 ώρα πριν, Kourkounatos είπε Ολα αυτα θελεις και τα λες; Ενα ειναι το τριπτυχο για να χασεις κιλα: Διατροφη-Γυμναστικη-Υπνος. Ο επαρκης υπνος ειναι απαραιτητος ωστε να ξεκουραζεσαι και τα σχετικα τα οποια δεν θα κατσω να εξηγησω εδω.Ποιος σου εδωσε την εντυπωση οτι θα χασεις κιλα ΣΩΣΤΑ μονο με διατροφη και καθολου γυμναστικη.Επισης ο ανθρωπος ειπε οτι θελει να χασει και λιπος. Άλλος ένας που κάθεται και γράφει χωρίς να ξέρει. Μια χαρά χάνεις κιλά και ΣΩΣΤΑ χωρίς καθόλου γυμναστική. Κατ' αρχήν ας ορίσουμε και τι είναι η γυμναστική γιατί για άλλους μπορεί να θεωρείτε να πας να σηκώνεις βάρη και να λιώσεις στον διάδρομο και για άλλους το περπάτημα. Για να χάσεις κιλά λοιπόν το σημαντικότερο είναι το πρόγραμμα διατροφής. Οι καθημερινές συνήθειες όπως οι δουλειές του σπιτιού το περπάτημα για να πας να ψωνίσεις ή να πάς μέχρι την σχολή/δουλειά σου είναι υπεραρκετό και ενισχύει στην μείωση των κιλών. Περαιτέρω γυμναστική μόνο αν σε ενδιαφέρει το σώμα σου ή η εμφάνισή σου. Κάτι παραπάνω δεν χρειάζεται, λίπος χάνεις όταν οι θερμίδες που προσλαμβάνεις με την διατροφή σου είναι μικρότερες από τον μεταβολισμό σου. Αυτά τα βρίσκει ο διατροφολόγος σε συνάρτηση και με άλλες παραμέτρους όπως προβλήματα υγείας κτλ, επίσης ανά 1-2 μήνες κανονικά τροποποίηση του προγράμματος διότι με την μείωση του βάρους και του λίπους/μυικού ιστού αλλάζει ο μεταβολισμός. 29 λεπτά πριν, konstantinos.x είπε Δεν υπολογιζεις ομως οτι γενικα το να εχεις θεμα με περιττα κιλα και να θελεις να το διορθωσεις δεν ειναι μονο στο να βρεις την καταλληλη διατροφη.πρεπει να εχεις και ψυχικη + εγκεφαλικη δυναμη, εαν ειναι να θελεις να χασεις κιλα και ψαχνεις τον ευκολοτερο τροπο τοτε το εχεις χασει ηδη το παιχνιδι,εαν ειναι να δικαιολογισε οτι δεν αντεξα γιατι πεινουσα καλυτερα μενεις οπως εισαι,εννοειτε απο την στιγμη που θελεις να χασεις κιλα πρεπει να πεινασεις και οχι να τα παρατησεις, γενικα στην ζωη μας οταν θελουμε να κοψουμε κατι το περνουμε αποφαση και το κανουμε γνωριζοντας οτι πρεπει να κανουμε μεγαλη υπομονη, ετσι λειτουργω εγω παντως και πιστευω ολοι ετσι θα επρεπε να σκεφτομαστε, και ειπα οτι πρεπει οποσδηποτε να δοκιμασει ενα απο τα 2,ειναι οτι καλυτερο απο διατροφη οχι μονο για χασιμο βαρους αλλα και καλης υγειας, Δεν είναι απαραίτητο οτι για να χάσεις κιλά πρέπει να πεινάσεις, αυτό μπορεί να ισχύει ίσως σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις. Εγώ π.χ μόνο με την αντικατάσταση της ζάχαρης από στέβια χωρίς καμιά άλλη αλλαγή έχασα 2 κιλά περίπου, αργότερα σταμάτησα να τρώω σνακ απέξω και έφτιαχνα στο σπίτι ψωμάκια με βούτηρο και σοκολάτα, άλλα 2-3 κιλά χάσιμο χωρίς να πεινάσω. Όταν ήμουν κάποτε σε πρόγραμμα διατροφής για να χάσω βάρος, ουσιαστικά δεν υπήρχε θέμα πείνας, ο διαιτολόγος έκανε μείωση στο κρέας, κόψιμο στα τηγανιτά και σημαντική μείωση στα γλυκά και με τάραξε σε λαχανικά κυρίως, μιλάμε η ποσότητα ήταν τέτοια που δεν άντεχα να φάω την σαλάτα και είχε γεμίσει το στομάχι μου, από την δεύτερη βδομάδα κιόλας. Γενικα΄να ξέρουμε, οτι η έννοια της πείνας είναι σχετική, άλλο πράγμα να μην περιλαμβάνονται τροφές που μας αρέσουν περισσότερο π.χ κρέας, τηγανιτά, γλυκά, άλλο πράγμα να μην τρως τίποτα και να μένεις νηστικός. Το οτι πρέπει να πεινάσεις για να χάσεις βάρος δεν ισχύει. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2018 από Βασίλης_29 1
frozex Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Εγώ θα σου πω πάνε σε διατροφολόγο να σε καθοδηγήσει σωστά. Μην κοιτάς μόνο τα κιλά, πάρε μεζούρα και μέτρα μπούτι, κοιλιά, στήθος και μπράτσο. Λαχανικά πρέπει να μάθεις να τρως γτ είναι αυτά που στην τελική θα σε κρατήσουν 'γεμάτο'. Από προσωπική πείρα θα σου πω πως είναι δύσκολο στην αρχή ειδικά αν δεν βλέπεις αποτέλεσμα. Εγώ το έριξα στην ΚΕΤΟ + low carb δίαιτα, εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ζυγαριά και στη μεζούρα αλλά όλο το διάστημα αυτό ήμουν χωρίς ενέργεια και εκτός από λίπος έχασα και πολύ μυική μάζα, δεν σου την προτείνω με τπτ αλλά μετά από αυτήν μπήκα πιο εύκολα σε πρόγραμμα ισορροπιμένης διατροφής και ασκήσεων με αντιστάσεις.
vgls35 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Εγω περυσι εχασα 35 κιλα σε 4 μηνες.Και εγω δεν τρωω καθολου λαχανικα και φρουτα.Πηρα ομως εναν αποχυμωτη που με βοηθησε να τα πινω τουλαχιστον. Για πρωινο επινα γαλα με πρωτεινη και κουακερ.Γυρω στις 10 αυτο.Μεσημερι κατα τις 2 ετρωγα κατι ψητο η βραστο ,πουλερικο,κοτοπουλο η γαλοπουλα,και μια φορα την βδομαδα ψαρι.Ενδιαμεσα επινα χυμο και κατα τις 8 ενα γιαουρτι ελαφρυ.Καθε 15 μερες ειχα μια cheat day που ετρωγα με μετρο οτι ηθελα.Εψαχνα στο ιντερνετ και εκανα διαφορες συνταγες διαιτης.Ακομη και παστιτσιο βρηκα με κιμα γαλοπουλας.Απο 105 πηγα στα 70 σχετικα ανετα.Το δυσκολο ειναι να τα κρατησεις μετα.Θελει προσοχη και να μην αφεθεις.Παρε κετλεμπελ για το σπιτι και κανε καθημερινα μια ρουτινα μισης ωρας που να γυμναζει ολο το σωμα.Τα αποτελεσματα θα σε κανουν να πεφτεις με τα μουτρα ολο και πιο πολυ.Θεληση θελει και επιμονη.Μπορεις.
Kourkounatos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε Με συγχωρείς αλλά σε ορισμένα από αυτά που γράφεις μπορεί να φαίνονται "υγιεινά", στην πραγματικότητα μόνο υγιεινά μπορεί να μην αποβούν σε έναν άνθρωπο αν προσπαθήσει να τα εφαρμόσει δίχως να γνωρίζει και πολλά άλλα πράγματα. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να κοπεί τελείως και μόνιμα η ζάχαρη ούτε να τρως μια φορά στις 15 μέρες κόκκινο κρέας, δεν αποτελεί ισορροπημένο διατροφολόγιο και πέρα από αυτό πρέπει να βρεθούν άλλες τροφές που θα αναπληρώσουν βιταμίνες και συστατικά που δεν θα λάβει ο οργανισμός. Επίσης, μην ασχοληθεί ο/η ts με κάτι ηλίθια sites/video του στυλ, χάσε τόσα κιλά σε τόσο χρόνο. Δεν υπάρχει σωστός και λάθος αριθμός για το πόσα κιλά να χάνεις σε Χ χρόνο. Το σωστό είναι να χάνεις λίπος και να κερδίζεις μυικό ιστό, αν είσαι άτομο υπέρβαρο, χάσιμο 1-1.5 κιλό τον μήνα είναι το φυσιολογικό. Άλλος ένας που κάθεται και γράφει χωρίς να ξέρει. Μια χαρά χάνεις κιλά και ΣΩΣΤΑ χωρίς καθόλου γυμναστική. Κατ' αρχήν ας ορίσουμε και τι είναι η γυμναστική γιατί για άλλους μπορεί να θεωρείτε να πας να σηκώνεις βάρη και να λιώσεις στον διάδρομο και για άλλους το περπάτημα. Για να χάσεις κιλά λοιπόν το σημαντικότερο είναι το πρόγραμμα διατροφής. Οι καθημερινές συνήθειες όπως οι δουλειές του σπιτιού το περπάτημα για να πας να ψωνίσεις ή να πάς μέχρι την σχολή/δουλειά σου είναι υπεραρκετό και ενισχύει στην μείωση των κιλών. Περαιτέρω γυμναστική μόνο αν σε ενδιαφέρει το σώμα σου ή η εμφάνισή σου. Κάτι παραπάνω δεν χρειάζεται, λίπος χάνεις όταν οι θερμίδες που προσλαμβάνεις με την διατροφή σου είναι μικρότερες από τον μεταβολισμό σου. Αυτά τα βρίσκει ο διατροφολόγος σε συνάρτηση και με άλλες παραμέτρους όπως προβλήματα υγείας κτλ, επίσης ανά 1-2 μήνες κανονικά τροποποίηση του προγράμματος διότι με την μείωση του βάρους και του λίπους/μυικού ιστού αλλάζει ο μεταβολισμός. Δεν είναι απαραίτητο οτι για να χάσεις κιλά πρέπει να πεινάσεις, αυτό μπορεί να ισχύει ίσως σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις. Εγώ π.χ μόνο με την αντικατάσταση της ζάχαρης από στέβια χωρίς καμιά άλλη αλλαγή έχασα 2 κιλά περίπου, αργότερα σταμάτησα να τρώω σνακ απέξω και έφτιαχνα στο σπίτι ψωμάκια με βούτηρο και σοκολάτα, άλλα 2-3 κιλά χάσιμο χωρίς να πεινάσω. Όταν ήμουν κάποτε σε πρόγραμμα διατροφής για να χάσω βάρος, ουσιαστικά δεν υπήρχε θέμα πείνας, ο διαιτολόγος έκανε μείωση στο κρέας, κόψιμο στα τηγανιτά και σημαντική μείωση στα γλυκά και με τάραξε σε λαχανικά κυρίως, μιλάμε η ποσότητα ήταν τέτοια που δεν άντεχα να φάω την σαλάτα και είχε γεμίσει το στομάχι μου, από την δεύτερη βδομάδα κιόλας. Γενικα΄να ξέρουμε, οτι η έννοια της πείνας είναι σχετική, άλλο πράγμα να μην περιλαμβάνονται τροφές που μας αρέσουν περισσότερο π.χ κρέας, τηγανιτά, γλυκά, άλλο πράγμα να μην τρως τίποτα και να μένεις νηστικός. Το οτι πρέπει να πεινάσεις για να χάσεις βάρος δεν ισχύει. Ενταξει,αν πιστευεις οτι θα χασεις κιλα ΣΩΣΤΑ μονο απο την διατροφη οκ.
NikosKallithea Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2018 Στις 25/11/2018 στις 4:13 ΜΜ, cthulhucarbide είπε Αυτό είναι τελείως λάθος, αναποτελεσματικό, μέχρι και επικίνδυνο Να στο πω επιστημονικά να το καταλάβεις Το ισοζύγιο θερμίδων που εχει ανάγκη ο οργανισμός σου με τις θερμίδες που προσλαμβάνεις σε μια μέρα πρέπει να είναι αρνητικό. Πληρώνεις κάπου 200 ευρώ σε ή διετολογο για το μάθεις αυτό.
Brashida Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Με έχετε μπερδέψει παιδιά μάλλον θα επισκεφτώ διατροφολογο με όλα αυτά που μου λέτε ο ένας λέει κάτι ο άλλος το αντιθετο...Τεσπά προς το παρών θα κάνω αυτά που μ βολεύουν εμένα και όσο για την βρομη μάλλον θα την εντάξω στην ζωή Μ το πρόβλημα Μ είναι ότι δεν ξέρω τι να τρώω το πρωί μάλλον κανένα γιαουρτακι όπως και το βράδυ δεν ξέρω αν πειράζει ανάλογα πολλές φορές σκέφτομαι να φάω και κοτόπουλο το βράδυ το πρωί γιαούρτι το μεσημέρι φαί υγιεινό σωστό μαμαδιστικο όχι με μερίδα μαμάς γιατί 2 πιάτα δεν αρκούν όταν σε βάζει ένα πιάτο μια μερίδα πιστεύω θα είναι ιδανικά και στο ενδιάμεσο κανένα φρούτο από ότι είδα το μήλο έχει 100 θερμίδες περίπου είναι αρκετές νομίζω με βάση ενός προγράμματος yazio κινητού που τα μέτραω.Σημερα κατανάλωσαν 290 θερμίδες έχω βάλει ύψος κιλά και επιθυμίτα κιλά και Μ λέει 2200 κάτι θερμίδες περίπου την εβδομάδα μπορείς να καταναλωνεις γράφει και καποια γεύματα με συνταγή αν θες να τα φτιάξεις ανάλογα για πρωί μεσημέρι βράδυ και πόσες θερμίδες έχει το καθενα σκέφτομαι να ακολουθήσω και κάποιο από αυτά να δοκιμάσω επιτρέπεται και γενικά σε μια διατροφή μπορεις να αλλάξεις τα γεύματα είτε μεταξύ τους πχ αυτό που τρως το πρωί να το φας το βράδυ και το αντίστοιχο ή πχ να αλλάξω το πρωινό με κάτι εξίσου ισο σε θερμίδες η αντίστοιχα και το βραδυνό θα αντιδράσει ο αργανισμος Μ καλα..τώρα κάποιος που Μ είπε να μην τα κόψεις απευθείας αυτά που λατρεύεις περισσότερο ξέρεις τι παίζει είμαι άνθρωπος που θα το κόψω μαχαίρι όλο αυτό δεν είναι του σιγά σιγά να σιγοκαιει μια και καλή ώστε αυτό το σοκ που θα μ δημιουργήσει να το ξεχάσω για λίγο καιρό να μην το σκέφτομαι ακόμα και αν το βλέπω αυτό είναι καθαρά παιχνίδι μυαλού όμως υπάρχουν και κάποιες απαιτήσεις θα προσπαθήσω όμως....
ELTASSOS Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, Brashida είπε Σωστά όλα αυτά που λέτε είναι θέμα μυαλού και χρειάζεται χρόνο για να το συνηδοτοποιησεις εγώ που πρέπει αυτήν την στιγμή να χάσω 20 κιλά περίπου για να είμαι στα επιθυμητά επίπεδα χρειάζομαι ένα χρόνο περίπου υπολογίζοντας 0.5 κιλό την εβδομάδα η ακόμη και 1.......Αυτά σκοπεύω να κανω Βαλε στη ζωη σου εναν διαδρομο ενα στατικο ποδηλατο ενα ελλειπτικο kettlebells χωρις να καταργησεις τις υπαιθριες βολτες. Εκει που καθεσαι σπιτι ανεβα σε ενα μηχανημα ξεκινα χαλαρα ακου μουσικη δες YouTube η οτιδηποτε. Φαντασια να εχεις.... Η καλυτερη μου ειναι οταν εχει μπαλα η τιβι...τρεχω μαζι με ποδοσφαιριστες ακομη και στο ημιχρονιο, πανω στο διαδρομο, συμμετεχω στο παιχνιδι και βαζω και κανα γκολακι...η βαζω κανα αγωνα μαραθωνιο ημιμαραθωνιο και προσπαθω να ακολουθησω στον διαδρομο με αστεια αποτελεσματα εκ μερους μου αλλα ο χαβαλες ειναι μεγαλος και σου μενει οφελος...καλα χλμ να εχεις 1
HPPRO Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Brashida είπε Με έχετε μπερδέψει παιδιά μάλλον θα επισκεφτώ διατροφολογο με όλα αυτά που μου λέτε ο ένας λέει κάτι ο άλλος το αντιθετο...Τεσπά προς το παρών θα κάνω αυτά που μ βολεύουν εμένα και όσο για την βρομη μάλλον θα την εντάξω στην ζωή Μ το πρόβλημα Μ είναι ότι δεν ξέρω τι να τρώω το πρωί μάλλον κανένα γιαουρτακι όπως και το βράδυ δεν ξέρω αν πειράζει ανάλογα πολλές φορές σκέφτομαι να φάω και κοτόπουλο το βράδυ το πρωί γιαούρτι το μεσημέρι φαί υγιεινό σωστό μαμαδιστικο όχι με μερίδα μαμάς γιατί 2 πιάτα δεν αρκούν όταν σε βάζει ένα πιάτο μια μερίδα πιστεύω θα είναι ιδανικά και στο ενδιάμεσο κανένα φρούτο από ότι είδα το μήλο έχει 100 θερμίδες περίπου είναι αρκετές νομίζω με βάση ενός προγράμματος yazio κινητού που τα μέτραω.Σημερα κατανάλωσαν 290 θερμίδες έχω βάλει ύψος κιλά και επιθυμίτα κιλά και Μ λέει 2200 κάτι θερμίδες περίπου την εβδομάδα μπορείς να καταναλωνεις γράφει και καποια γεύματα με συνταγή αν θες να τα φτιάξεις ανάλογα για πρωί μεσημέρι βράδυ και πόσες θερμίδες έχει το καθενα σκέφτομαι να ακολουθήσω και κάποιο από αυτά να δοκιμάσω επιτρέπεται και γενικά σε μια διατροφή μπορεις να αλλάξεις τα γεύματα είτε μεταξύ τους πχ αυτό που τρως το πρωί να το φας το βράδυ και το αντίστοιχο ή πχ να αλλάξω το πρωινό με κάτι εξίσου ισο σε θερμίδες η αντίστοιχα και το βραδυνό θα αντιδράσει ο αργανισμος Μ καλα..τώρα κάποιος που Μ είπε να μην τα κόψεις απευθείας αυτά που λατρεύεις περισσότερο ξέρεις τι παίζει είμαι άνθρωπος που θα το κόψω μαχαίρι όλο αυτό δεν είναι του σιγά σιγά να σιγοκαιει μια και καλή ώστε αυτό το σοκ που θα μ δημιουργήσει να το ξεχάσω για λίγο καιρό να μην το σκέφτομαι ακόμα και αν το βλέπω αυτό είναι καθαρά παιχνίδι μυαλού όμως υπάρχουν και κάποιες απαιτήσεις θα προσπαθήσω όμως.... Δυστυχώς είμαστε σε ένα φόρουμ τεχνολογίας, οπότε θα ακούσεις πολλές απόψεις κάποιες σωστές και κάποιες λάθος (εδώ ακυρώθηκα από συμφορουμιτη με συνοπτικές διαδικασίες άσχετα εάν οι πανεπιστημιακές σπουδές μου είναι πάνω στο αντικείμενο). Η καλύτερη επιλογή είναι να πληρώσεις έναν συναδελφο επιστήμονα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα