Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα @Brashida και συγχαρητήρια για την απόφαση σου. 'Αν και το καλύτερο θα είναι να απευθυνθείς σε ένα διατροφολόγο για να έχεις ένα τυφλοσούρτη για το πως και πόσο θα τρως, μπορώ και εγώ να σου πω κάποια τιπς μιας και έκανα και κάνω ακόμα διατροφή έστω και στο πιο χαλαρό (όχι δίαιτα, διατροφή). Δεν πείνασα ΠΟΤΕ παρά μόνο τις 2-3 μέρες που μου ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ στις ποσότητες και στα 5 γεύματα που είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ βασικά και όντας όλη μέρα σχεδόν στη δουλειά δυσκολεύτηκα αρκετά να έχω τα σωστά.

Εγώ από πάντα είχα κιλά παραπανίσια σε όλη μου τη ζωη, πες το οι γιαγιάδες από μικρή, πες το λατρης των ντελίβερι και των γλυκών. Όπως και να έχει ως και πριν ένα 8μηνο είχα φτάσει στο τρισάθλιο βάρος των 114kg. με ύψος 1.65. Πλεον είμαι στα 85 και συνεχίζω αργά αλλά σταθερά το χάσιμο. Ξεκίνησα με διατροφολόγο και σε συνδυασμό γυμναστήριο (3 φορές την εβδομάδα όχι παραπάνω) personal για ενδυνάμωση, αντοχή και να αρχίσει το σώμα να μπαίνει σε φάση "fitness" ας το πούμε. Πολλές ασκήσεις με αντιστάσεις, wall balls, kettle bells, αερόβια, κοιλιακούς, ραχιαίους, λίγο διάδρομο για το ζέσταμα. Περπάτημα καλό θα είναι να το εντάξεις στην καθημερινότητα σου, πχ εγώ πήγαινα με τα πόδια στο γυμναστήριο που ήταν 20' γρήγορο βήμα. Σίγουρα όχι υπερβολές, δεν θες να παραδώσει πνεύμα το σώμα σου και τα γόνατα σου και να αποκτήσει με τον καιρό αντοχές. Εαν δεν θέλεις να πας σε γυμναστήριο όχι αυτά που είναι τίγκα στα όργανα και ξεχύνονται όλοι και χτυπιούνται απο δω και απο κει (γνώμη μου είναι ότι πρέπει για λίγους μήνες να πας να σου δώσουν οδηγίες ανάλογα με το σώμα σου, τις ανάγκες του και πιθανόν αν έχεις και κάποια ευαισθησία πχ. αυχενικό ή μέση για να μην επιβαρύνεις από μόνος σου τα "προβληματικά" αυτά σημεία), υπάρχουν αρκετοί οδηγοί στο youtube για ασκήσεις στο σπίτι, αν θες σου στέλνω κάποια.

Λοιπόν, το βασικότερο, ΚΟΜΜΕΝΑ τηγανητά, delivery, γλυκά, τυρόπιτες κτλ και ψωμιά, το χοιρινό να το ξεχάσεις σαν κρεας είναι το πιο άχρηστο (κοτόπουλο/μοσχάρι μόνο και φυσικά άλιπα). Ναι ναι ξέρω θα μου πεις δε γίνεται, πρέπει όμως, το έκανα εγώ. Τηγανητό έχω να αγγίξω από το Φλεβάρη. Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, ίνες και χαμηλούς υδατάνθρακες. Θέλουμε το σώμα να καίει το λίπος που έχει και όχι τον υδατάνθρακα που θα φας :) Να υιοθετήσεις όπωσδηποτε τον κανόνα των 5 γευμάτων την ημέρα και φυσικά ποτέ φαγητό μετά τις 8μιση - 9 το βράδυ. Την εβδομάδα θα έχεις σαν μεσημεριανό 2 φορές όσπρια, 1 λαδερό, 1 ψάρι, 2 κρέας, 1 ομελέτα με λαχανικά. Επίσης το μεσημεριανό πρέπει πάντα να συνοδεύεται από 1 φλυτζάνι σαλάτα. Πρωϊνό - Βραδυνό 200γρ γιαούρτι 2% αγελαδινό στραγγιστό ή όχι, με τη συνοδεία 1 κουταλιάς σούπας δημητριακά με μέλι ή ξηρους καρπούς ( θα αναλύσω πιο κάτω τι επιτρέπεται και πόσο μιας και είναι θρεπτικοί) ή πιο αραιά γάλα 2% μαζί με δημητριακά ολικής. Σαν δεκατιανό / απογευματινό θα έχεις φρούτο, ξηρους καρπούς, 1 σαλάτα, μια τορτίγια ολικής με βούτυρο κάσιους/αμυγδάλου, μπάρα δημητριακών ή ένα τοστ με 1 φέτα τυρί.

Από ψωμιά: ωραία και θρεπτικά είναι για τις φέτες τοστ ολικής που είναι πολύσπορο και φουλ πρωτεϊνάτο, τορτίγιες ολικής, παξιμάδια κρίθινα (ντάκος) ή παξιμάδια χαρουπιού.

Από τυριά: cottage cheese, φέτα, φέτες τοστ (ή οποιοδήποτε άλλο από 10-16%). Αλλαντικά κομμένα μαχαίρι, εκτός από γαλοπούλα βραστή σπάνια.

Από ξηρούς καρπούς: ολα που θα αναφερθώ θα είναι χωρίς προσθήκη ζάχαρης, άψητα και ανάλατα (στο ξηροκαρπάδικο θα το τονίζεις) σταφίδα μαύρη (1 κουτ. σουπας), κρανμπερυ (1 κουτ. σουπας), κερασια μαυρα (4-5), brazilian nuts (οχι πάνω από 8 τη βδομάδα γιατί έχουν πολύ σελήνιο, 2-3 φορές τη βδομάδα από 3 είναι καλά), αποξηραμένα σύκα, αποξηραμένα δαμάσκηνα, καρύδια (2 ολοκληρα), κάσιους (5-6), αμύγδαλα (5-6).

Απο φρούτα: από όλα με μέτρο

Ξεχνάμε παντελώς το τηγάνι, αγαπάμε τον ατμομάγειρα, το φούρνο, τη λαδόκολλα και το grill :P Προσωπικά αγόρασα αυτό για να μαγειρεύω με ελάχιστο λάδι και πιο υγιεινά. Στη σαλάτα 1 κουταλιά ελαιόλαδο και στα φαγητά 1 κουταλιά ελαιόλαδο πάλι για κάθε πιάτο φαγητού. Το τσιγάρισμα καλό είναι να αποφεύγεται και να προτιμάς το άχνισμα (δηλ. αν κάνεις μακαρόνια με κιμά φερειπειν - και ναι μπορείς να το φας με μακαρονια ολικης- το κρεμμυδακι δε θα το βάλεις με λάδι να το τσιγαρίσεις αλλά με λίγο νεράκι)

Δεν μου έρχεται κάτι άλλο στο νου να σε βοηθήσω, δες και ένα πρόγραμμα παράδειγμα μιας εβδομάδας που επισυνάπτω να δεις οτι δε στερήθηκα τα μαγειρευτά μου και τα φαγητά μου και την δόση ζάχαρης μου :P διαμέσου των μπαρων δημητριακών, του βουτυρου κάσιους ή της μικρής σοκολάτας ιον με στεβια (δυστυχως 4-5 κομματάκια ουα ουα) Επίσης μπορείς να δεις εδώ τις τελευταίες 7 αναρτήσεις τις έχω κάνει με βάση τον διατροφολόγο και σιγά σιγά αναρτώ και άλλα ( τα προηγούμενα απλά αγνοησε τα δεν μπορουμε να τα φαμε χα χαχ χα).

Επίσης είχα οδηγίες εαν τυχόν βρισκόμουν έξω με παρεα τι μπορώ να φαω πχ. 2 τεμαχια κοτοπουλο σουβλακι με μια σαλάτα. Γενικά με τον διατροφολόγο θα έχεις πλήρη στήριξη και φυσικά ανάλογα με τις τροφές τις αρεσκείας σου, για παράδειγμα σιχαινομαι τα φασολακια, τις μπαμιες, τη βρώμη κουακερ κτλ όπου και βρήκε ο άνθρωπος κάτι εναλλακτικό για να μην χάσω τα θρεπτικά που πρέπει. Τέλος με βοήθησε αρκετά αυτό που το λαμβάνω κάθε μέρα με το μεσημεριανό μου. 

Αυτά από εμένα, καλή αρχή εύχομαι, καλή υπομονή και μη το βάζεις κάτω. Για οποια βοήθεια μου στέλνεις :)

Παράδειγμα 2 ημερών.jpg

Επεξ/σία από linaki_ath
  • Like 2
  • Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απορώ πως δεν έγραψε κανείς ακόμη για την κετογονική δίαιτα (keto diet). Υποτίθεται ότι θεραπεύει και το λιπώδες ήπαρ που γράφεις ότι έχεις (1/3 έχουμε και δεν το ξέρουμε). Αλλά είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Ξεχνάς τελείως τους υδατάνθρακες (ζάχαρες, φρούτα) και τρως συνέχεια μπέικον! Τα λίπη θεωρούνται και καλύτερη πηγή ενέργειας για τις πνευματικές λειτουργίες (γίνεσαι πιο έξυπνος). Καλό είναι να υπάρχει παρακολούθηση γιατρού, στην αρχή ειδικά.

* Μια σχετική αναφορά έκανε η linaki_ath που έγραψε ότι θέλουμε να καίμε λίπος.

Επεξ/σία από Philippe
  • Moderators
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Philippe είπε

Απορώ πως δεν έγραψε κανείς ακόμη για την κετογονική δίαιτα (keto diet). Υποτίθεται ότι θεραπεύει και το λιπώδες ήπαρ που γράφεις ότι έχεις (1/3 έχουμε και δεν το ξέρουμε). Αλλά είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Ξεχνάς τελείως τους υδατάνθρακες (ζάχαρες, φρούτα) και τρως συνέχεια μπέικον! Τα λίπη θεωρούνται και καλύτερη πηγή ενέργειας για τις πνευματικές λειτουργίες (γίνεσαι πιο έξυπνος). Καλό είναι να υπάρχει παρακολούθηση γιατρού, στην αρχή ειδικά.

* Μια σχετική αναφορά έκανε η linaki_ath από πάνω

Απο τις μεγαλύτερες μαλακιες που έχει σκεφτεί άνθρωπος στο κομμάτι της δίαιτας/υγείας. 

Και. Μην μου πεις έχει αποτέλεσμα γιατι και αν τρως μόνο ζάχαρη με το κουτάλι αλλά δε ξεπερνάς τις 1000 θερμίδες ημερησίως πάλι θα αδυνατησεις αλλά από υγεία θα εισαι άστα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Απο τις μεγαλύτερες μαλακιες που έχει σκεφτεί άνθρωπος στο κομμάτι της δίαιτας/υγείας. 

Και. Μην μου πεις έχει αποτέλεσμα γιατι και αν τρως μόνο ζάχαρη με το κουτάλι αλλά δε ξεπερνάς τις 1000 θερμίδες ημερησίως πάλι θα αδυνατησεις αλλά από υγεία θα εισαι άστα. 

Για googlαρε το πρώτα να ενημερωθείς και μετά κάνεις edit το post :)
Αν και τελευταία ομολογουμένως γράφονται πολλά αρνητικά εξαιτίας των κινδύνων που υπάρχουν!

Επεξ/σία από Philippe
Δημοσ.

Απαντώ εδώ διαβάζοντας μόνο τον τίτλο χωρίς τίποτε άλλο. Να απευθυνθείς σε κάποιον διατροφολόγο να του αναφέρεις το θέμα σου, για το κομμάτι της γυμναστικής, αν δηλαδή σε ενδιαφέρει να ενδυναμώσεις συγκεκριμένο μέρος/στοιχείο του σώματος και οχι απλά να χάσεις βάρος, θα μιλήσεις με γυμναστή, το πρόγραμμα γυμναστικής που θα σου προταθεί θα απαιτεί την λήψη κάποιων θερμίδων, συνεργασία διατροφολόγου και γυμναστή λοιπόν αν θες να κάνεις κάτι σωστό και οχι οτι να ναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό με το μπέικον τέρμα υπερβολικό και λάθος πιστεύω,εδώ κάνουμε αμάν να κόψουμε αλλαντικά και θα αρχίσουμε να τρώμε μπέικον;;

Κοίτα σε πρώτη φάση πάνω από όλα θέλω να χάσω κιλά και λίπος είναι το ποιο σημαντικό πως θα το καταφέρω είναι το πρόβλημα και αν έχω διαβάσει και από το ίντερνετ και από εδώ κοιτάω θερμίδες του κάθε γεύματος που θα φάω δεν έχω πολυτέλειες μπροστά Μ τρώω περιορισμένα αυτά που πρέπει την γυμναστική την χρειάζομαι παράλληλα με την διατροφή ώστε να μπορώ λίγο να διατηρήθω αν αδυνατίσω πρώτα δεν θέλω να έχω σώμα bodybuilder να παίρνω πρωτεινες κρεατα και άλλα τέτοια λίγες εύκολες ασκήσεις να οργανώσω ένα πρόγραμμα που θα με βοηθάει και αυτό σιγά σιγά και να κουνιεμαι λίγο.

Δεν ξέρω με έχετε βοηθήσει πολύ έχω  διαβάσει όλες τις απαντήσεις,όπως είπα έχω πρόβλημα με τα λαχανικά και μόνο σημασία έχει εφόσον δεν προτίθενται να επισκεφθώ διαιτολόγο αυτήν την στιγμή θα ψάξω και από το ίντερνετ περισσότερα πράγματα γι'αυτό το θέμα και θα βγάλω ένα πρόγραμμα δικό μ ως προς το ημερισιο φαγητό Μ..Ξέρω πάντως ότι όταν κάνεις δίαιτα ναι μεν κόβεις τις ποσότητες που είναι λογικό αλλά όπως είπε και ένα άτομο πριν όταν τρως 2-3 πθτογυρα και 1-οικογενειακη πίτσα πχ και φας ένα καρότο μετά δεν είναι λύση το καλό θα είναι να τρως πρωινό μεσημεριανό βραδυνό και στο ενδιάμεσο δεκατιανο και απογευματινό κανένα φρούτο(εποχής φρούτα είναι το ιδανικό νομίζω)...η κάτι άλλο δεν ξερω...Όσο για την γυμναστική που κάνω προς το παρόν μόνο περπάτημα για καμιά ώρα μια μισή αναλογως παντα...κύκλους σε γήπεδο.με κανονικό στυλ λίγο χαλαρό(να πω ότι περπατάω και γρήγορα έχω ανέβει δεκάδες φορές σε βουνό ανηφόρες κατηφόρες γρήγορο βάδην περπάτημα όχι χαλαρά..όμως με κουράζει αυτό στα πόδια και γενικά στο σωμα μ...Οπότε για την γυμναστική περπάτημα προς το παρόν αυτό με την αερόβια έψαξα στο διαδίκτυο βρήκα πληροφορίες ασκήσεις διατροφές πάνω σε αυτό με προβληματίζει κυρίως κατά πόσο θα είμαι σε θέση να τα καταφέρω και αν τα κάνω σωστά ολα..Ακόμη και έξω που θα βγεις μια βόλτα πχ θα καθησεις κάπου δεν υπάρχει περίπτωση και γενικά μέσα στην ημέρα περισσότερες ώρες κάθεσαι από το να είσαι όρθιος...

Επεξ/σία από Brashida
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Philippe είπε

* Μια σχετική αναφορά έκανε η linaki_ath που έγραψε ότι θέλουμε να καίμε λίπος.

Το αν χρειάζεται ή οχι τέτοια δίαιτα το κρίνει ο διατροφολόγος.

Πάντως μιας και αναφέρεσαι σε google, ήδη στην πρώτη σελίδα https://www.onmed.gr/diatrofi/story/367243/ketogoniki-diaita-ta-yper-kai-ta-kata

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την κετογονική δίαιτα, με την επιστημονική κοινότητα να μοιάζει «διχασμένη» για το αν είναι πραγματικά υγιεινή και ωφέλιμη μακροπρόθεσμα.

Από clickbait τίτλους χορτάσαμε σε τέτοια θέματα. Όσο για αυτό που είπες με το λίπος και τις πνευματικές λειτουργίες, έχεις κάποια πηγή ή επιστημονικό άρθρο που να το υποστηρίζει; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, konstantinos.x είπε

Κανε οπωσδήποτε ενα απο τα δυο παρακατω,στις 2 ευδομαδες θα καταλαβεις,

Παιδιά κάτι υγιές για τον άνθρωπο και όχι δείγματα του στυλ "χασε 200 κιλα σε 1 μηνα"

Το Σωστό και το ΥΓΙΕΣ είναι να χάνεις 3-4 κιλά το μήνα. 

Ειδικά το 2ο βίντεο είναι φουλ στα λιπαρά στα γευματα με λουκάνικα, μπεικον κτλ 🤯

Επεξ/σία από linaki_ath
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μερικές χρησιμες συμβουλές:

1. Άλλαξε τρόπο ζωής:

Προτίμησε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, αντί να βλέπεις τηλεόραση στον καναπέ σου ξαπλωμένος προτίμησε καθιστός, αντί να πλένει το πλυντήριο τα πιάτα πλύνε τα στο χέρι, για μικρές διαδρομές προτίμησε τα πόδια σου και όχι το αυτοκίνητο κλπ. Γενικά Βάλε κίνηση στην καθημερινότητα σου και ξέφυγε από τον καθιστικό τρόπο ζωής.

2. Κόψε εντελώς το φαγητό απέξω

3. Βγάλε την ζάχαρη και όλους τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες από το διαιτολόγιο σου.

4. Αύξησε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών.

5. Περιόρισε το κόκκινο κρέας και αφαίρεσε όλα τα αλλαντικά από την διατροφή σου. 1 φορά τις 15 ημέρες είναι αρκετή η κατανάλωση κόκκινου κρέατος εφόσον δεν γυμνάζεσαι συστηματικά.

6. Περιόρισε τις ποσότητες των τροφών και ανέβασε την συχνότητα των γευμάτων. Αυτό θα σε βοηθήσει να μην πεινάς χωρίς να ξεφεύγεις στην ημερήσια λήψη θερμίδων.

7. Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές καταγραφής των γευμάτων, οπως για παράδειγμα το myfitness pal κλπ. Άρχισε να τα καταγράφεις!

8. Η γυμναστική θα σε βοηθήσει να κρατήσεις η ακόμα και να ανεβάζεις μελλοντικά την μυϊκή σου μάζα και θα βελτιώσει πολύ την εικόνα σου στην πορεία, ωστόσο δεν είναι υποχρεωτική για την επίτευξη των στόχων σου

Επεξ/σία από HPPRO
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειδικά για το intermittent fasting (νηστεία) γίνονται πάρα πολλές έρευνες αυτή την περίοδο, ακόμη και ελληνικές.

Επεξ/σία από Philippe
Δημοσ.

τς για θέμα δίαιτας να θυμάσαι οτι κβτα υγιεινά φαγητά θέλουν μέτρο (ειδικά τα φρούτα) . Το οτι θα κόψεις τις πατάτες τηγανητές δεν πάει να πει πως θα τρως κ 1 κιλό πορτοκάλια/μηλα κτλπ.

10 λεπτά πριν, konstantinos.x είπε

Κανε οπωσδήποτε ενα απο τα δυο παρακατω,στις 2 ευδομαδες θα καταλαβεις,

κετο k fasting παχύσαρκο άτομο νιώθετε? έχετε βρεθεί ποτέ σε τέτοια θέση? Εδω πας απο σωστή διατροφή σε fasting κ δεν την παλεύεις στην αρχή.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, bilya είπε

τς για θέμα δίαιτας να θυμάσαι οτι κβτα υγιεινά φαγητά θέλουν μέτρο (ειδικά τα φρούτα) . Το οτι θα κόψεις τις πατάτες τηγανητές δεν πάει να πει πως θα τρως κ 1 κιλό πορτοκάλια/μηλα κτλπ.

κετο k fasting παχύσαρκο άτομο νιώθετε? έχετε βρεθεί ποτέ σε τέτοια θέση? Εδω πας απο σωστή διατροφή σε fasting κ δεν την παλεύεις στην αρχή.

αυτο ->

Επεξ/σία από linaki_ath
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, bilya είπε

Δεν σου λεει πουθενα να τρως 1 κιλο φρουτα, αν το ψαξεις πραγματικα θα καταλαβεις,τι πρεπει να κανεις. μην βλεπεις περιληπτικα,αυτες τις διαιτες.πρεπει να τις διαβασεις αρκετα για να μπορεσεις να καταλαβεις, και ειμαι 1,82cm 75kg εγω τις κανω για να διατηρω το σωμα μου υγιη.

Δημοσ.

,,Παιδιά έως τώρα και από αυτά που έχω διαβάσει και ψάξει στο ίντερνετ είναι το πρωί να φάω μια συνταγή ότι ναναι τέλος πάντων με βρώμη από ότι είδα από εδώ και διαβάσα γενικά κάνει δουλεια.Θα δοκιμάσω αυτά την κουακεροπιτα του φίλου που Μ είπε θα βρω και άλλες συνταγές με βρώμη και υλικά που μπορώ και επέτριπεται να φάω ή κάτι άλλο που θα μπορούσε να φάω είναι 2 βραστά αυγά με μια φέτα σικάλεως του τοστ η μιση φέτα από ψωμί συκαλεως,ανάλογα την ώρα που θα πάρω πρωινό θα φροντίσω πριν φάω μεσημεριανό για δεκατιανο κάτι ελαφρύ ένα φρούτο δεν ξέρω τι άλλο να φάω χυμούς από ότι είδα απαγορεύονται η δεν συνιστώνται καλύτερα ένα-δυο φρούτα μπορεί και 3-4 ανάλογα την όρεξη μ αλλά μέχρι εκεί το πολύ δηλαδή 3 φρούτα ανάλογα παντα.Για μεσημέρι λοιπόν σπιτικό φαί ένα πιάτο κανονικά όπως πάντα μπορεί να το μειώσω στην μέση μισό πιάτο δηλαδή ανάλογα πάντα και αυτό υγιεινά πάντοτε όχι σαβουρες όπως πριν συνοδευόμενο με μια φέτα ψωμάκι λεπτή μπορεί και μισή ανάλογα πάντα το φαγητο εδώ και την ποσοτητα,θα προσπαθήσω να βρω σικάλεως αν και εδώ που μένω δύσκολα τέτοια πράγματα θα δω τι θα κανω..στο ενδιάμεσο το απόγευμα κανά φρούτο ξανά μέχρι το βράδυ κατά τις 8-9:30 να φάω ένα γιαουρτακι στραγγυστο θα δω αν υπάρχει και και με χωρίς λιπαρά.. δεν ξέρω με τι θα το συνοδεύσω μάλλον με λίγα φρούτα καθαρισμένα η με λίγα καρύδια κομμένα και αυτά... Μάλλον αυτό θα είναι το πλάνο μου για αρχή ότι άλλο πιστεύετε ότι θα με βοηθήσει γράψτε το όπως είπα Το μόνο πρόβλημα μου είναι τα λαχανικά δεν τα τρώω όλα τρώω όμως λίγα και τέλος ένα περπάτημα μία μιάμιση ώρα την ημέρα πιστεύω θα είναι καλά όλα αυτά αν δεν συμφωνείτε σε κάτι από αυτά πείτε το να δοκιμάσω κάτι άλλο τέλος πάντων...ας προσαρμοστώ πρώτα σε κάτι που να μπορώ να το φέρω εις πέρας και να το συνηθίσω και μετά θα δω για κάτι άλλο ευχαριστώ πάντως όλους για τα μηνύματα θα ψάξω ακόμα ίσως βρω και κάτι καλύτερο όπως είπαν θέλετε κάτι να μου πείτε εσείς γράψτε το...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...