Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,λοιπον οπως λεω και στον τιτλο ψαχνω μια διατροφη για χασιμο κιλων 25-30 περιπου και καψιμο λοιπος φυσικα.Δεν ξερω τι να ακολουθησω ακριβως διαβαζω χιλιαδες διατροφες στο ιντερνετ ψαχνω να βρω μια σωστη που να μπορεσω να την βγαλω εις περας εχω ενα θεμα με τα λαχανικα οχι με ολα αλλα παλι δεν μπορω να βρω την καταλληλη.Σκεφτομαι απλα να τρωω υγιεινα ομως τι?αυτο ειναι το θεμα.Επισης θελω ολο αυτο να το συνδυασο με μερικες ασκησεις γυμναστικης ωστε να με βοηθησουν για ποιο γρηγορα αποτελεσματα προτεινετε μ κατι και γιαυτο ειμαι αρχαριος σε ολα τα παραπανω δεν εχω μεγαλη ιδεα για ολα αυτα και δεν ειμαι ειδικος για να μπορεσω να βγαλω ενα προγραμμα σε ολα αυτα.Εχω ενα θεματακι με το συκωτι μ λογω λιπους ενα μικρο ποσοστο μονο και θελω να μπορεσω να κανω κατι επιτελους για αυτο.

• Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πολλά και διαφορετικά μπορείς να κάνεις από θέμα διατροφής για να χάσεις βάρος. Η γυμναστική παρότι βοηθάει λίγο δεν είναι καθόλου απαραίτητη γιατί η διατροφή σε αυτήν την περίπτωση αποτελεί το 95% της προσπάθειας οπότε και καθόλου να μην κάνεις δεν χάνεις κάτι.

Αφενός θα πρέπει να βρεις γιατί έχεις τόσο πολλά παραπάνω κιλά (άλλος πάχυνε από γλυκά, άλλος από σουβλάκια, άλλος επειδή καθόταν σπίτι βαριόταν και έτρωγε πολύ κλπ) και μετά να κόψεις κάποιες αντίστοιχες συνήθειες.

Για πιο συγκεκριμένες πληροφορίες, είχε ανοιχτεί ένα αντίστοιχο θέμα πριν κάποιες εβδομάδες που είχαν ακουστεί πολλές γνώμες και είχε ποσταριστεί και ένας οδηγός διατροφής (σύγγραμα) άμα το διαβάσεις θα σου λυθούν πολλές απορίες

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.

Το να χάσεις κιλά δεν είναι εύκολο, από την άλλη δεν είναι και δύσκολο.

Εγώ προσωπικά έχασα πριν κάποιο καιρό μια περιττή 17αρα και ευτυχώς μένω εκεί σχετικά άνετα και χαίρομαι που το κατάφερα μόνος μου, εφαρμόζοντας απλά πράγματα που ήξερα. Δεν ζοριστηκα ιδιαίτερα ούτε έχω πεινάσει, να το τονίσω αυτό.. δεν κάθισα ποτέ να πεθάνω από πείνα και εξάντληση, αυτά είναι χαζομάρες και είναι θέμα χρόνου να ξανακυλησεις.

Για πολλούς όμως από ότι έχω διαπιστώσει μια επίσκεψη σε διατροφολόγο είναι απαραίτητη, ώστε να κινηθούν πιο σωστά , αποτελεσματικά και κυρίως να μην επιβαρύνουν την υγεία τους.

Πολλοί βέβαια μεταξύ αυτών και εγώ ίσως δεν θέλουν "σωτήρες" , θέλουν κάποια πράγματα να τα κάνουν μόνοι. Αλλά δεν είναι καθόλου απλό να κάνεις μόνος σου κάτι που δεν γνωρίζεις ή πολύ απλά μπορεί να ταλαιπωρηθείς με μικρά ή και καθόλου αποτελέσματα.

Η διατροφή πάντως είναι η πιο σημαντική, γυμναστική εγώ έκανα έτσι κι αλλιώς και  βοήθησε και ανέκαθεν βοηθούσε να  λειτουργεί πιο καλά ο οργανισμός, αλλά επειδή έτρωγα άπειρα και κάμποσα σκουπίδια απλά με βοηθούσε να μην πάρω το δρόμο του βουβαλιού, δεν γινόταν να κάψω ποτέ όλα αυτά που έτρωγα πριν

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να χασεις κιλα υπαρχει ενας απαράβατος κανονας που αν τον ακολουθήσεις θα χάσεις σίγουρα

.

Αφού φας και τελειώσεις πρέπει να συνεχίζεις να πεινάς

Επεξ/σία από NikosKallithea
  • Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Για να χασεις κιλα υπαρχει ενας απαράβατος κανονας που αν τον ακολουθήσεις θα χάσεις σίγουρα

.

Διαφωνώ κάθετα

Πρέπει πάντα να είσαι χορτατος αλλά όχι σκασμενος, ποτέ να μην τιγκαρεις το στομάχι σε σημείο που δεν μπορείς να σηκωθείς ή να πάρεις τα πόδια σου ( σε αυτό παίζουν ρόλο βέβαια και κακοί συνδυασμοί φαγητών)

Επίσης κάποια πράγματα πολύ απλά σταματάς να τα τρως

Αλλά το να πεινάς είναι λάθος, είναι θέμα χρόνου να τα ξαναπάρεις

• Like 3
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

.

Αυτό είναι τελείως λάθος, αναποτελεσματικό, μέχρι και επικίνδυνο

• Like 7
Δημοσ.

Το να επισκεφθώ διατροφολογο θα το έχω υπόψη το να ξεκινήσω γυμναστήριο δεν με συμφέρει λόγω του ότι μένω σε χωριό που το κοντινότερο σε γυμναστήριο που υπάρχει είναι 13-15 χιλιόμετρα μακριά περίπου δεν θέλω να το ρισκάρω από όλες τις απόψεις και οικονομικά επίσης δεν έχουμε όλοι την οικονομική δυνατότητα σήμερα το μόνο που κάνω είναι να περπατάω κάθε μέρα ένα μισάωρο μπορεί και παραπάνω αλλα χρειάζομαι και λίγο γυμναστική λίγες ασκήσεις στο να μπορώ και να γυμναστών και να χάσω κιλά δεν είναι μόνο η γυμναστική το ξέρω αυτό είναι και η διατροφή παίζουν πολλά ρόλο αλλά αυτά τα 2 είναι τα κυριότερα οπότε ευχαριστώ για το feedback θα δω τι θα κάνω.Παντως έχω ξεκινήσει εδώ και μια εβδομάδα το πρωί τρώω πάντα ένα μικρό ψωμάκι λεπτό από αυτά που κάνουν σάντουιτς το ποιο μικρό και λεπτό με 2 φέτες γαλοπούλα το μεσημέρι τρώω φαί κανονικα(κρεατα,τηγανιτα και τέτοια ΟΧΙ) υγιεινά περισσότερο και το βράδυ ένα γιαούρτι πάντα με λίγες φριγανιες και κανένα φρούτακι ενδιάμεσα στο πρωινό η το βράδυ πείτε Μ την γνώμη σας γι'αυτό αν θέλετε αν συμφωνείτε η όχι.

• Like 1
Δημοσ.

Τα τηγανιτά καλά έκανες και τα έκοψες θα δεις μεγάλη διαφορά,  μόνο κ μόνο από αυτό.  Από την άλλη το κρέας είναι απαραίτητο για τον οργανισμό.  Μοσχάρι, κοτόπουλο και ψάρι κυρίως 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιστεύω κάνεις σωστά βήματα αν δεν υπάρχει θέμα κληρονομηκότητας (το άτιμο το DNA επηρεάζει) πρέπει να δείς σταδιακά μικρά θετικά αποτελέσματα. 

Και μία δυνατή λιποδυαλιτική φόρμουλα, εμένα με βοηθάει (αποτελέσματα με μεζούρα, σε σύγκριση με προηγούμενους μήνες, χωρίς την κατανάλωση του) στο να χάνω σταδιακά το ανεπιθύμητο σωσίβιο, στην κοιλιά. 

Επεξ/σία από dhmak
Δημοσ.

Φίλε μου ξεκίνησα εδώ και 1μιση μήνα και είμαι στα -10 κιλά.  Δεν έκανα τίποτα τρελό στη διατροφή. Μεσημέρι τρώω τα πάντα αλλά προσέχω τις ποσότητες και τον τρόπο μαγειρέματος. (οχι τηγανητά πχ). Το βράδυ τρώω είτε 2 τοστάκια με ψωμί ολικής και γαλοπουλα και έμενταλ είτε γιαούρτι με μέλι και φρυγανιές. Μπανάνα ή μήλο το απόγευμα και το πρωί συνήθως είτε ομελέτα είτε δημητριακά με μέλι. Δεν έχω πεινάσει στιγμή.

Από γυμναστική στο γυμναστήριο που πάω 5 φορές την εβδομάδα κάνω γρήγορο περπάτημα για 45 λεπτά και μερικά όργανα.  Ξεκίνησα 9 Οκτώβρη απ'τα 102 κιλά και είμαι τώρα στα 92 και συνεχίζω.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν ειμαι διατροφολογος αλλα θα σου πω καποια βασικα καθημερινα πραγματα. 

Πολυ νερο καθε μερα.

Φρουτα και Λαχανικα σε καθημερινη βαση.

Προσπαθησε να τρως την εβδομαδα μια φορα γλυκο.

Αντι να παιρνεις αμαξι/ασανσερ. ξεκινα σκαλια, περπατημα.

Βαζε στη βδομαδα ολες τις τροφες. (Κρεας, ψαρι, οσπρια, λαδερα)

Ελαττωσε η και αν μπορεις κοψε τα αναψυκτικα.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά αν και είχα μερικές ανησυχίες πχ για το πρωινό που τρώω 1 ψωμάκι με 2 φέτες γαλοπούλα έχω πάρει ήδη ολικής αλέσεως το πρωί πιστεύω μου αρκεί 1 τοστ με 2 φέτες γαλοπυλα(να ρωτήσω αν γίνεται να βάλω κασέρι αλλά έχει πολλές θερμίδες οπότε θα μου πείτε όχι) δεν θέλω και 2ο βγει πολύ με ένα χυμό πορτοκαλι(αν είναι Αγοραστός πειράζει η μόνο στημένος) δεν έχω κανένα πρόβλημα και με τα 2 απλά το λέω το μεσημέρι όπως είπα κανονικό φαί υγιεινό με μια σαλάτα ντομάτα αγγούρι και λίγο τυράκι έως καθόλου μερικές φορες.Ενδιάμεσα πάντα θα φάω φρούτα οτιδήποτε ναναι,τρώω επίσης και λίγα καρύδια καθαρισμενα ωμά έτσι για να σπάει η πείνα λίγο και το βράδυ ένα γιαουρτακι κεσεδάκι σκέτο η με λίγα καρύδια το συνοδεύω με φρυγανιές η με μια φέτα ψωμί αυτά τρώω πάνω κάτω σε όλη την ημερα,περπατάω φυσικά όσο μπορώ εννοώ καμια βόλτα να περνάει η ώρα όταν δεν έχω τι να κάνω αυτα.Ηθελα να ρωτήσω αν μπορώ να αλλάξω κάτι από αυτά η να προσθέσω κάτι πχ το πρωί μπορώ να φάω ενα γιαουρτακι και το βράδυ ένα τοστ,επίσης η μάνα μ έχει ξεκινήσει να φτιάχνει κουραμπιέδες από τώρα δεν ξέρω αν το κάνει επίτηδες της είπα να μην βάλει πολυ ζάχαρη και να ρίξει από πάνω λίγο κουβερτουρα λιωμένη αντι για άχνη έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ να γλιτώσω από το να μην φάω μια φορά αλλά δεν ξέρω αν επιτρέπεται και πόση ποσότητα και γενικά σε όλο αυτά που τρώω σε ποσότητα είμαι εντάξει είναι αρκετά παχύς 98 κιλα 1.80 υψος.προτεινε τε Μ και άλλα γεύματα και τι πρέπει να τρώω η δεν πρέπει να τρώω καθόλου ολα αυτά που είπα τηγανιτα και τέτοια τα έχω κόψει εντελώς ψάρι τρώω 1-2 φορές την εβδομάδα κάνει καλό για να καθαρίσει το συκώτι βοηθάει περισσότερο το ψάρι κοτόπουλο έφαγα σήμερα σούπα με κοτόπουλο ένα στήθος μικρό χωρίς πέτσα και ότι άλλο λίπος έχει περιμετρικά του

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν εισαι υπερβαρος (που μαλλον εισαι αφου θες να χασεις 25-30 κιλα) τα πρωτα 15 περιπου τα χανεις ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ με βασικα πραγματακια...

Κοψε ποσοτητες φαγητου, κοψε ψωμι, κοψε τηγανητα και σε 1-1,5 μηνα θα εχεις χασει 10 κιλα τουλαχιστον. Τραβα και για κανενα τρεξιματακι.

Στο πρωινο κοψε τοστακια με αλλαντικα κλπ. Σε χωριο εισαι, φανταζομαι κοτουλες και αυγα θα εχετε. Φτιαξε quakerοπιτα (στο τελος η συνταγη) κοψτην σε 4 κομματια και φαει το 1 κομματι καθε πρωι.

Μεσημεριανο φαε οτι εχει (απεφυγε τηγανητα κλπ φυσικα) με καθολου ή ελαχιστο ψωμι. Αν εχεις μακαρονια π.χ. μην τρως και ψωμι απο πανω!

Για απογευμα φαε ενα μηλο ή μια μπανανα ή κατι χωρις πολλες θερμιδες τεσπα...

Για βραδυ φαε φιλετο κοτοπουλο ή μοσχαρισια μπιφτεκια π.χ. (χωρις να τα συνοδευεις με ψωμι εννοειται). Καμια ωρα πριν τον υπνο τρως και ενα γιαουρτακι χαμηλο σε λιπαρα.

Συνταγη quakerοπιτα.

Συστατικα

Ενα ολοκληρο αυγο, 3 ασπραδια αυγου, 100gr quaker και 1 κουταλια γλυκου κακαο (για να σπασει λιγο η αυγουλιλα δεν ειναι απαραιτητο). Τα κανεις μιγμα και τα βαζεις στο τηγανι με μια σταγονα λαδι, ισα ισα να μην κολλησει. 3-4 λεπτα απο καθε μερια και ετοιμη. Βαζεις και λιγο μελι (μην το παραχεσεις) απο πανω και γινεται μια χαρα απο γευση... Υπαρχουν και βιντεακια στο youtube με την συνταγη τσεκαρε το...

ΥΓ. Επειδη ειδα για χυμους στο προηγουμενο post. Κοψτους ακομα και αν ειναι φυσικοι. Καλυτερα φαε ενα φρουτο ολοκληρο... Επισης ασε τους κουραμπιεδες. Επισης ΠΡΟΣΕΞΕ με τους ξηρους καρπους γιατι ειναι θερμιδικες βομβες! 2-3 ισα ισα να τρως. Επισης τα 25-30 κιλα που λες θες να χασεις (αφου μας ειπες πως εισαι 1,80 και 98 κιλα) ειναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ!

Επεξ/σία από crom251
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραια ολο αυτα που λες θα το δοκιμασω κατι αλλο το πρωι εκτος απο αυγα τι μπορω να φαω αλλο?? και αυγα βρασμενα μπορω να φαω?? Το βραδυ που ειπες φαει ενα φιλετο κοτοπουλο η μοσχαρισια μπιφτεκια με τι τροπο ομως δεν μ ειπες ετσι ενημερωτικα τηγανιτα φουρνο σχαρα τι απο ολα..Καποιες αλλες λυσεις μπορεις να μ πεις.Επισης το βιταμ απο οτι ξερω απαγορευεται το βουτυρο ομως κανει? Και αυτο που ειπες επισης τα πρωτα 10-15 τα χανεις ευκολα μην νομιζεις αναλογα το dna και ψυχολογια σ παιζουν ρολο πιστευω τεσπα οκ

Επεξ/σία από Brashida

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...