Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΠΑιδια μια ερωτηση. ΚΑνουμε ανακαινιση στο σπιτι και ειμαστε στην αγορα νεροχυτη κουζινας. Ειμαστε αναμεσα σε αυτους

https://www.skroutz.gr/s/12946986/Pyramis-Inset-1B-80x50cm.html

https://www.skroutz.gr/s/7219295/Pyramis-Aeolia-Pyratek-82x50-1B.html

Εγω ειμαι υπερ του Ινοξ , η συζυγος υπερ του γρανιτενιου (λογω αισθητικης). Τι προτεινετε (vfm, αντοχη , καθαριοτητα)>

Φοβαμαι λιγο τους Γρανιτενιους γιατι εχω ακουσει οτι υπο προυποθεσεις σπανε. Ισχυει? ΚΑποιες προτασεις (σε αυτο το ευρος χρηματων);

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο inox δεν κρατάει μυρωδιές και είναι και πιο φτηνός. Επίσης δεν έχει θέμα με όξινες τροφές κλπ. Υπάρχει λόγος που σε επαγγελματικές κουζίνες είναι όλα inox.

Προσωπική άποψη 1000% inox ειδικά αν βάλετε εντοιχισμένες inox πχ

• Like 4
Δημοσ.

Inox και απο μενα, δεν λεω, πολυ όμορφο το πλαστικό(ντεμέκ γρανιτένιο) αλλα το inox θα το κρατήσεις όντως μια ζωη.

Μακροπρόθεσμα θα βγεις κερδισμένος

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, fylatos είπε

Ο inox δεν κρατάει μυρωδιές και είναι και πιο φτηνός. Επίσης δεν έχει θέμα με όξινες τροφές κλπ. Υπάρχει λόγος που σε επαγγελματικές κουζίνες είναι όλα inox.

Προσωπική άποψη 1000% inox ειδικά αν βάλετε εντοιχισμένες inox πχ

Αυτο ειναι το θεμα καμια συσκευη στην κουζινα δεν ειναι ινοξ οποτε η συζυγος υποστηριζει οτι δεν κολλαει και πολυ.

18 λεπτά πριν, Thulogur είπε

Inox και απο μενα, δεν λεω, πολυ όμορφο το πλαστικό(ντεμέκ γρανιτένιο) αλλα το inox θα το κρατήσεις όντως μια ζωη.

Μακροπρόθεσμα θα βγεις κερδισμένος

Δηλαδη δεν ειναι γρανιτες αλλα πλαστικοι ; Στην περιγραφη αναφερει ανθρακικο ασβεστιο και ρητινες;

Δημοσ.

Κανένας απο τους έτοιμους δεν είναι 100% γρανίτης. Είναι φτιαγμένοι απο σκόνες, που μέσα τους περιέχουν και ένα ποσοστό πλαστικό. Εάν θέλεις, μπορείς να πας και σε μια μάντρα που πουλάει γρανίτες και να τους πεις να σου φτιάξουν έναν στις διαστάσεις που εσύ τους θέλεις. Θα τον έχεις μια ζωή.  Εγώ πήγα σε inox, αλλά στον νιπτήρα του μπάνιου μου έφτιαξαν γρανίτη. Και στα 2 ευχαριστημένος.

Δημοσ.

Και εγώ inox ψηφίζω και μη φοβάσαι είναι σαν τα μαύρα παπούτσια.Πάει με όλα.☺️

Θα συμφωνήσω για δύο γούρνες εκτός και δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να πλυθούν πιάτα για να χρειαστεί η δεύτερη να μπουν αφού ξεπλυθούν, γιατί θα πλένονται πάντα στο πλυντήριο.Αλλά και πάλι χόρτα ή σαλάτα ή ψάρια  αν χρειαστεί να πλύνεις (εκτός και τρώτε πάντα έτοιμα) χρειάζεσαι δεύτερη να βάζεις τα πλυμένα.

Α και αν πάρεις τελικά τον inox σατινέ που επέλεξες γιατί καθαρίζει πιο εύκολα και δεν θα φαίνονται άλατα αν τυχόν στεγνώσουν κάποιες σταγόνες νερού πάνω του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

3 μήνες έχει πάνω κάτω που αλλάξαμε κουζίνα και βάλαμε τέτοιο " συνθετικό γρανιτένιο" κάπου στα 350 ευρώ.
Σε ένα και κάτι μήνα έσπασε σε δύο μεριές,άγνωστο γιατί.Περιμένουμε να τον αλλάξουν μέσω εγγύησης.
Όταν ανακατεύεται μια γυναίκα σε τέτοιες αγορές,τέτοια παθαίνεις.

Επεξ/σία από palawiaris
  • Like 2
Δημοσ.

Εχουμε ηδη γρανιτενιο (η τουλαχιστον ετσι νομιζαμε )νεροχυτη ο οποιος εχει ηδη "ξεθωριασει" και εχει αμυχες κτλ.

Σαν απο μηχανης θεος επεσε το μεσημερι λιγο καρυ και εκανε μια ωραιοτατη σταμπα. Το γεγονος οτι η συσυγος ταλαπιωρηθηκε για να βγαλει το λεκε νομιζω οτι μας ωθει στη λυση του ινοξ. ΚΑι απο οτι ειδα κανεις δεν υποστηριζει τους γρανιτενιους, μονο ινοξ.

Οσο για τις γουρνες αυτη επιμενει για τη μονη γουρνα. ΚΑτα τα λεγομενα της θα τη βολευει στο πλυσιμο ογκωδων αντικειμενων (πχ μεγαλων κατσαρολων) αφου ετσι και αλλιως οτιδηποτε αλλο πλενεται στο πλυντηριο πιατων.

Στο σημειο αυτο δεν υπαρχει λογος να της φερω αντιρρηση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω εχω εναν ινοξ καπου 8 χρόνια τωρα γρανιτενιιος μου αρεσει και  μενα αλλα τι να το κανεις με τα μειονεκτηματα του! για την γουρνα εμενα ειναι 80 cm με διπλη γουρνα τωρα γυναίκα  δεν υπαρχει αλλα αν υπηρχε και προσπαθουσε να πλυνει το ταψι του φουρνου δεν θα την κατηγορουσα αν μου το φερνε καπελο δεν βολευει με τιποτα  να πλυνεις τετοιου μεγεθους πραγματα οποτε μονη γουρνα

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, louben είπε

Εχουμε ηδη γρανιτενιο (η τουλαχιστον ετσι νομιζαμε )νεροχυτη ο οποιος εχει ηδη "ξεθωριασει" και εχει αμυχες κτλ.

Σαν απο μηχανης θεος επεσε το μεσημερι λιγο καρυ και εκανε μια ωραιοτατη σταμπα. Το γεγονος οτι η συσυγος ταλαπιωρηθηκε για να βγαλει το λεκε νομιζω οτι μας ωθει στη λυση του ινοξ. ΚΑι απο οτι ειδα κανεις δεν υποστηριζει τους γρανιτενιους, μονο ινοξ.

Οσο για τις γουρνες αυτη επιμενει για τη μονη γουρνα. ΚΑτα τα λεγομενα της θα τη βολευει στο πλυσιμο ογκωδων αντικειμενων (πχ μεγαλων κατσαρολων) αφου ετσι και αλλιως οτιδηποτε αλλο πλενεται στο πλυντηριο πιατων.

Στο σημειο αυτο δεν υπαρχει λογος να της φερω αντιρρηση.

Αν ήδη έχετε μία γούρνα και βολεύεστε οκ

Πάντως αν δεν υπάρχει πρόβλημα χώρου υπάρχουν και διπλοί με μεγάλη γούρνα που χωράνε ταψιά κουζίνας άνετα. Έχει η Franke π.χ. αλλά και άλλες.

Κι επειδή έχω αλλάξει πάνω από 10 σπίτια (ενοίκιο γαρ) οι δύο γούρνες ήταν πάντα η χαρά μου, καθώς στο πατρικό μου έχουμε μόνο μία!

Κατά τα άλλα, inox, χωρίς δεύτερη σκέψη! 

• Like 1
Δημοσ.

o δευτερος που βαζεις δεν ειναι γρανιτενιος, συνθετικος ειναι. Αυτο που λενε 'πλαστικος' στην καθομιλουμενη.

https://www.pyramis.gr/el-GR/kitchen/kitchen-fittings/pyratek-sinks/ 

εγω παντως, γρανιτενιους παγκους εχω αλλα οι νεροχυτες ειναι inox υποκαθειμενοι, δε θα εβαζα με τιποτα πλαστικο. Τα αλλα (μαρμαρα, γρανιτης κλπ) ειναι ωραια για μπανια κλπ  που δε τρωνε το ζορι που τρωει ο νεροχυτης της κουζινας.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, palawiaris είπε

3 μήνες έχει πάνω κάτω που αλλάξαμε κουζίνα και βάλαμε τέτοιο " συνθετικό γρανιτένιο" κάπου στα 350 ευρώ.
Σε ένα και κάτι μήνα έσπασε σε δύο μεριές,άγνωστο γιατί.Περιμένουμε να τον αλλάξουν μέσω εγγύησης.
Όταν ανακατεύεται μια γυναίκα σε τέτοιες αγορές,τέτοια παθαίνεις.

Ενδεχομένως αυτός που τον τοποθέτησε να μην το γνώριζε να έσφιξε πολύ από την κάτω μεριά τις βίδες των στηριγμάτων στον πάγκο (έχει 5-6) ζορίστηκε και έκανε ρωγμή.

Δέστο για να ξέρεις τι θα κάνεις και να μην την πατήσεις με την εγγύηση.Επίσης όλοι οι πωλητές με τους νεροχύτης δίνουν ένα υλικό σε μακριές ταινίες μαλακό σαν καουτσούκ το οποίο μπαίνει ανάμεσα στο νεροχύτη και στο πάγκο και σφραγίζει για τα νερά.Πολύ υδραυλικοί (εξαιρείται ο Στέλιος) :Pβαριούνται δεν το βάζουν  και  βάζουν απλά στα γρήγορα λίγο σιλικόνη γύρω γύρω για στεγανοποίηση.

• Like 2
Δημοσ.

Μια φορά πάντως έριξα καυτό νερό και έκανε ένα δυνατό κρακ αλλά δεν έσπασε.Ηταν ακόμα πρόχειρα βαλμενος λόγω ότι δεν ήταν κομπλέ η κουζίνα.Οταν ξαναήρθε ο μάστορας έβαλε κάτι ανάμεσα και την έσφιξε.Μετα από καμιά εβδομάδα έσπασε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...